Sluiten

Camping Municipal La Citadelle in Blaye

Camping Municipal La Citadelle
Camping Municipal La Citadelle ligt binnen de muren van de citadelle de Blaye, erkend door patrimoine mondial de l'UNESCO, vanwaar men vanaf sommige plaatsen uitzicht heeft op de monding van de Gironde.
+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping Municipal La Citadelle
  • La Citadelle
   33390 - Blaye
   Frankrijk
   Departement: Gironde

   Tel: +33 557420020 / +33 557426868
  • Aantal plaatsen: 36  / Hoogte: 26 m
   Afstand vanaf Utrecht:1013 km,
   waarvan 977 km snelweg.
   GPS coördinaten: 45.12918 / -0.66688
   (45° 7' 45.0'' N    0° 40' 0.8'' W)

  Faciliteiten:

  • Rivier
  • Municipal camping
  • Huisdieren toegestaan
   True

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
7
Hoogste
8
7
Gemiddeld
8.0
7.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Municipal La Citadelle

Camping Municipal La Citadelle
Laatste mening

Algemene beoordeling

Heel byzonder te camperen binnen de Citadel

Meer over de citadel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Citadel_van_Blaye Je kampeert eigenlijk op een toerische atractie. Je kan op het terein al aardig wandelen. De beheerster komt gestressed over en het lijkt of ze het niet helemaal aan kan. Je mag geen eigen plaats kiezen. In het dorp zijn diverse restaurants en er is een markt die vrij duur is. Verder kan je met de veerboot naar de overkant van de monding varen. De camping is niet duur.
Fam. Bert - Rotterdam  19-06-2022
Plaats mening
Mening nr: 71256
Datum: 19-06-2022
Fam. Bert - Rotterdam 
april - juni 2022
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Leiding van camping: 6| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Heel byzonder te camperen binnen de Citadel

Meer over de citadel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Citadel_van_Blaye Je kampeert eigenlijk op een toerische atractie. Je kan op het terein al aardig wandelen. De beheerster komt gestressed over en het lijkt of ze het niet helemaal aan kan. Je mag geen eigen plaats kiezen. In het dorp zijn diverse restaurants en er is een markt die vrij duur is. Verder kan je met de veerboot naar de overkant van de monding varen. De camping is niet duur.
Mening nr: 62431
Datum: 19-08-2014
Dhr. joost_k - Hardinxveld 
april - juni 2014
Senioren
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 7| Omgeving: 7| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

Kamperen binnen citadel

De camping bezocht begin Juni. De camping bevindt zich binnen de muren van de citadel van Blaye. Toen we er naar toe reden vroegen we ons af of we wel door de poort zouden kunnen met de caravan, maar dat viel mee. Er stond een bord verboden indien breder 2,50 meter. Onze caravan is 2,30 dus dat paste. De receptie was gesloten, maar de slagbomen gingen open en we konden een plaats zoeken en ons installeren. Later ons aangemeld bij de vriendelijke dame bij de receptie. De eenvoudige camping was aan het eind van de dag voor helft vol met allerlei nationaliteiten. Redelijk grote plaatsen op gras en sommige met uitzicht op de Gironde. Sanitair was ouderwets, degelijk en schoon en met prima douches. In de citadel kan je rondwandelen. Mooi uitzicht over Gironde. In de citadel zijn wat winkeltjes en restaurantjes. Buiten de poort sta je gelijk in Blaye en toen wij er waren ook gelijk op de markt. Wij betaalden ook 12,50 per nacht incl. hond. En ook wij hebben geen last van muggen gehad.
Mening nr: 60472
Datum: 13-09-2013
Dhr. Peter van Het Hurktoilet, Frankrijkgids 
®  
september - oktober 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Geen enkele last van muggen, vliegen of wel ongedierte gehad. Prachtige plek, geweldige ervaring om door dubbele stadspoorten van de Vauban-citadel naar deze camping te rijden. Was hier nog nooit eerder, sanitair leek me eerder verouderd dan gemoderniseerd, maar prima onderhouden en zeer schoon. Zowel dames als heren kunnen kiezen tussen zit- en hurkplee. En inderdaad, buitengewoon vriendelijke, gastvrije beheerster en prima warme douches waar je je kleren droog weg kunt leggen. Dit mag dan een eenvoudige camping zijn, ik ken tal van duurdere campings die hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Deze kostte voor twee personen inclusief stroom 12,50 euro per nacht.
Mening nr: 60292
Datum: 28-08-2013
Dhr. Sjoerd 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Na 22 jaar weer eens teruggekeerd op de camping. Behalve dat de bomen wat hoger zijn geworden, is er weinig veranderd. Sanitair is wel gemoderniseerd, maar heeft nog steeds de "gat-in-de-grond"-WC's, op twee na Douches zijn goed en warm en schoon. Leuke camping, met een vrrendelijke, oudere dame bij de receptie, die altijd in is voor een praatje. Vanuit hier kun je makkelijk naar Bordeaux, de Medoc,en Saint-Emilion. Maar natuurlijk is de citadelle van Blaye zelf ook meer dan een bezoek waard. Markt in Blaye twee keer per week, bakkers in overvloed op loopafstand van de camping. Leuke uitvalsbasis om de bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Maar ... neem anti-muggenmiddelen (en zalfjes voor als ze je dan toch te grazen hebben genomen) mee, Ik ben daar helemaal lekgestoken :S.
Mening nr: 46386
Datum: 10-08-2009
Dhr. herja 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Inderdaad bijzonder!! N.a.v. artikel in Caravannen deze camping bezocht. Schitterende ligging in oude vestingswerken van Vauban. Veel plekken met mooi uitzicht. Enkele zonder uitzicht maar met schaduw. Receptie heeft inmiddels vaste openingstijden maar kom je buiten deze tijden kun je gerust een plekje zoeken en later aanmelden. Het sanitair is oud en werd in het week-end nagenoeg niet schoongemaakt. Door het prijsniveau trekt de camping ook publiek aan waar de gemiddelde kampeerder niet op zit te wachten. Blaye stelt niet veel voor. Wel een mooi fietspad over ex-spoorlijn van ca. 15km met aan het eind een dorp met terras. Vanuit Blaye ook mooie rondrit te maken door met pont over de Gironde te gaan, door de Medoc naar pont Royan en via oostelijke oever terug.
Mening nr: 39242
Datum: 21-06-2008
Mevr. Agnes de Jong 
®  
april - juni 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Echt heel bijzonder! Leuke kleine camping binnen in de de Citadel van Blaye. Sommige plaatsen hebben uitzicht op de Gironde en anderen op het stadje Blaye. Geen voorzieningen, maar met zo'n lokatie ook niet nodig, lijkt mij. Receptie is grotendeels gesloten....er komt s'avonds een dame het staangeld ophalen. Binnen de citadel is een Creperie en wijnwinkel en enkele ateliers.
Mening nr: 14871
Datum: 24-08-2004
Dhr. Koen Go 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een heerlijke camping. Rustig bovenop en midden in de citadel. Ruime plaatsen, beschutting, schaduw. Geen vertier of iets anders dan redelijk sanitair. Binnen de citadel restaurantjes en cafe's. In het stadje op 10 min. lopen winkels, parkje met speeltoestellen en petanque spelende mannen onder de platanen (zoals in elk Frans stadje) enz. Onze kinderen (meisjes 6&8) vonden het prachtig. Zo'n citadel waar je vrijelijk kunt rondrennen speelt op de verbeelding. Vijf nachten op deze camping gestaan wat voor ons niet te lang was. Bij vertrek kreeg ik pas door (wetlands vlak te zuiden van Blaye) in wat een prachtig vogelaarsgebied we hadden gestaan.
Mening nr: 8065
Datum: 19-10-2003
Mevr. c.stavenuiter 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Voordat je op de camping bent, moet je eerst door poortjes, over een 'ophaalbrug' weer door een poortje. Het is een citadelle. In een woord prachtig. Heel apart. Wij waren er begin juli 2003. Het is er allemaal heel eenvoudig, maar wel leuk. Elke ochtend komt de bakker voorbij toeterend brood bezorgen. Het is op zich een 'stadje' op zich. Geen camping voor kinderen, geen animatie, geen speeltoestellen.

  Campingtips in de buurt