Sluiten

Camping Champ de La Chapelle in Braize

Camping Champ de La Chapelle

Camping Champ de La Chapelle in de Allier in midden-Frankrijk ligt niet ver van de steden St.Amand-Montrond, Montluçon, Bourges, Moulins en Vichy.

Op de camping is er een zwembad, een speeltuin, 2 grote velden om te voetballen, volleyballen, basketballen, badmintonnen, enz. De camping ligt in het Fôret de Tronçais één van de mooiste bossen in Europa en is een goede verblijfplaats voor liefhebbers van sport, natuur en cultuur.

Camping Champ de La Chapelle
10 Champ de la Chapelle
03360 - Braize
Frankrijk
Departement: Allier
Tel: +33 470078246
Afstand vanaf Utrecht: 769 km,
waarvan 729 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.64300 / 2.65440
(46° 38' 34.8'' N    2° 39' 15.8'' O)
Aantal plaatsen: 80  / Hoogte: 238 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Buitenzwembad Nederlands/Vlaamse beheer Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Camping Champ de La Chapelle
Laatste mening

Algemene beoordeling

In de zomer van 2011 zijn wij hier geweest. Ik heb net gelezen dat er in 2015 nieuwe eigenaren zijn gekomen. Qua camping is het een mooie natuurcamping, veel ruimte, bos en geen georganiseerde animatie. De kinderen konden heerlijk vrij rondlopen, hadden een dierenmuseum opgericht en vermaakten zich prima. Er was een groot opblaaszwembad waar ze in konden zwemmen. Toentertijd hielden de eigenaren info-ochtenden voor de kinderen met allerlei weetjes over de natuur. Een keer in de week was er 's avonds een ouder-kindwandeling in het donker. Voor gezinnen met jonge kinderen een erg fijne camping.
Fam. Juultje - -  14-02-2016
Plaats mening
Mening nr: 64812
Datum: 14-02-2016
Fam. Juultje - - 
®  
juli - augustus 2014
Gezin met (jonge) kind(eren)

Algemene beoordeling

In de zomer van 2011 zijn wij hier geweest. Ik heb net gelezen dat er in 2015 nieuwe eigenaren zijn gekomen. Qua camping is het een mooie natuurcamping, veel ruimte, bos en geen georganiseerde animatie. De kinderen konden heerlijk vrij rondlopen, hadden een dierenmuseum opgericht en vermaakten zich prima. Er was een groot opblaaszwembad waar ze in konden zwemmen. Toentertijd hielden de eigenaren info-ochtenden voor de kinderen met allerlei weetjes over de natuur. Een keer in de week was er 's avonds een ouder-kindwandeling in het donker. Voor gezinnen met jonge kinderen een erg fijne camping.
Mening nr: 64602
Datum: 05-10-2015
Dhr. Johan (webmaster) - Leiden 

Anders

Algemene beoordeling

De camping heeft nieuwe eigenaars.
Mening nr: 57645
Datum: 17-08-2012
Fam. te Kiefte 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn net terug, donderdag 17 augustus 2012. We hadden een huurcaravan met voorzet tent, plaats 39, de huurprijs was slechts 225 per week. Lekker ruime plek met uitzicht op een veld met een speeltoestel en daarna het bos. Jammer dat de plekken met electra en water wat dichter op elkaar staan dan de vrije plekken. Wij vonden het bos heerlijk, elke avond in het donker met de kinderen naar de geluiden van herten, egeltjes en andere bosbewoners luisteren, ook een lange wandeling door het bos was fijn. Het zwembad, zodiac, sanitair en de speeltoestellen waren prima, dagje Bourges is leuk. Het was rustig op de camping, de meeste mensen waren vlak voor onze aankomst vertrokken. Dus als je je zelf goed kan vermaken met lezen en wandelen dan is het een prima plek. Wij zelf gaan niet meer terug, wij persoonlijk vonden de camping vergeleken met de andere 2 sterren campings die wij bezocht hebben karig maar vooral erg sfeerloos, geen oud gebouwtje/boerderij oid op de camping, de lantaarnpalen en de afrastering rondom de camping storend, we mistte charme,een houten pergola oid, struiken, bloemen. Het is verder een camping waar je je goed zelf moet kunnen vermaken met lezen en wandelen, ik denk dat het voor kinderen vanaf een jaar of 8 hier te weinig uitdaging is. De eigenaren doen hun best maar de lol straalt er niet van af. Genant vonden we het moment dat we vertrokken en elke plastic bestekje van Ikea (jammer dat er geen normaal bestek was, erg apart om als volwassene dagelijks met plastic kinderbestek te moeten eten) geteld werd. We zijn 2 dagen eerder vertrokken, ik kan mij voorstellen dat andere mensen het hier heerlijk vinden, maar het is niet onze soort camping gebleken.
Mening nr: 55109
Datum: 30-08-2011
Fam. Edwin 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Camping in een mooie omgeving. Zeer mooi terrein. Helaas de eigenaren niet echt geschikt om een camping te runnen (kwamen "lui"over) Natuurlijk moeten er regels zijn, maar alles wordt "negatief" benaderd (iets mag niet, ipv op een positieve manier aangeven dat iets niet gewenst is/ mag...) De toiletten werden schoongemaakt, maar de heren en dames werden met 1 emmertje gedaan. Toiletten waren alleen op het "oog" schoon, en stonken naar urine. In de douches lagen (en bleven liggen) de haren. Ook de muren/wanden werden niet schoongemaakt (geconstateerd dat er gedurende een periode van 3 dagen poep aan de muur zat!) Ook zijn de sanitair voorzieningen zeer onderhevig aan achterstallig onderhoud. Aan onderhoud werd niet of nauwlijks gedaan. De ruit van het minder-validen toilet was stuk gedurende ons gehele verblijf. Ook het klimrek/glijbaan op het speelveld was gedurende ons verblijf (en al daarvoor) stuk en verdient de benodigde aandacht. De opstelplaats van de containers is niet goed en geeft overlast. 's nachts door het legen (om 5:00 in de ochtend) daar wordt je echt wakker van als dat naast de tent/caravan gebeurd. Als het erg warm is, zorgen de containers stankoverlast. Ook is de capaciteit onvoldoende. In de receptie liggen folders van bezienswaardigheden e.d.. Heel goed, alleen is het jammer dat de receptie nooit open is. De receptie (los gebouw aan het begin van de camping ) gaat open als je aanbelt. Soms duurt het wel 10 minuten voor er iemand komt. Naast het zwembad is er een kisok waar men allerhanden snacks e.d. verkoopt. Ook frites. Helaas stinkt het naar oud vet. De ijsjes die op het bord staan, zijn veelal uitverkocht. Bij de campingkiosk zijn wandelroutes te koop van de omgeving. Erg duur om voor een kopie uit een boekje Euro 1,00 te vragen. Het boekje met veel wandelingen kost nl. Euro 8,00. Dit boekje is in kleur en heel uitgebreid. Er worden zo af en to activiteiten georganiseerd. Helaas staan deze niet op een centraalpunt op de camping aangegeven. (De kiosk is niet bepaald centraal gelegen; je moet er speciaal naar toe lopen). Bij de toiletten/ afwasplek zou beter zijn.
Mening nr: 52306
Datum: 21-10-2010
Mevr. Soetendal 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Augustus 2010 hebben we weer een bezoek gebracht aan deze heerlijke camping. Midden in het bos, een zee van ruimte en rust. Omdat vrienden uit Nederland hier in de buurt zijn gaan wonen, bezoeken we hen regelmatig op de heen en terug weg van onze vakantie. Er zijn meerdere campings in de buurt maar wij kiezen voor deze omdat het er heerlijk toeven is en de eigenaren (een Nederlands echtpaar) zorg hebben voor hun camping en hun gasten.
Mening nr: 51410
Datum: 22-08-2010
Fam. Dinkelman 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We hadden het plan om drie nachten op deze camping te verblijven en daarna door te trekken naar het zuiden. De drie nachten werden er negen! Alhoewel de meeste gezinnen jonge kinderen hadden (wij drie tieners) hebben we een prima tijd gehad. Een prachtige erg ruime plek in het bos. Zelfs ruimte genoeg om een badmintonveld uit te zetten. Omgeving is fraai met best wel een aantal interessante plekken om te bezoeken. De vriendelijke eigenaars willen je graag adviseren. Het zwembad is niet diep (ong. 1.20 meter) en niet zo geschikt voor onze tieners. Wat deze camping voor ons voornamelijk kenmerkte was de sfeer en de rust op het terrein. Schoon en goed onderhouden. Internetten (wifi) is mogelijk dichtbij de woning van de eigenaars met eigen laptop of in een caravan waar een pc staat tegen geringe betaling. We komen zeker weer eens terug.
Mening nr: 50368
Datum: 05-08-2010
Mevr. Lotte 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Camping voor rustige gezinnen. Camping waar je hele grote plekken kunt hebben in het bos (zeker zonder electriciteit). Wij hadden met electriciteit en waren meer gebonden aan de keuze vd plaatsen maar groot genoeg. Overdag lekker zwemmen en leuke uitstapjes maken (kastelen, boomtopklimmen, varen, brocantes enzenz.). Maar s avonds om 23.00 uur gaat het licht uit en is het echt stil. Wil je dit niet dan is deze camping niet geschikt want het zou jammer zijn voor de overige camping gasten die genieten vd rust. Het sanitair is goed schoon en de douches prima.
Mening nr: 48369
Datum: 25-10-2009
Mevr. Wietske 
september - oktober 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wat een prachtige camping in een heerlijke omgeving. Liesbeth en Ibele zijn schatten van mensen die er alles aan doen om niet alleen jouw vakantie maar ook deze camping tot een succes te maken en dat gunnen we ze van harte. De rust was weldadig, zeker in deze periode. De douchehokken zijn heel schoon. Oke het water loopt niet vlot weg en de ruimte van het douchehok is niet groot, maar wat is 10 minuten afzien per dag in deze unieke koude week (16 - 24 okt. 2009) om vervolgens 23 uur en 50 minuten alleen maar te genieten!!!! Zelfs alleen voor ons werd er iedere ochtend brood gehaald, de service is perfect. Toen bleek dat we wat vergeten waren, was Liesbeth gelijk bereid om het ons te geven en of te lenen. Kortom we hebben het er heerlijk gehad en zijn inderdaad bang nooit meer zo'n natuur-mooie camping tegen te komen. Zondermeer aan te bevelen; de boswandeling onder leiding van Liesbeth! Liesbeth en Ibele we zien elkaar zeker terug! Bedankt voor zoveel kampeerplezier.
Mening nr: 43489
Datum: 11-11-2008
Fam. ed verweij 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Prachtige lokatie midden in het bos. Grote plekken vooral op het "vrije" veld. Slecht en veel te klein sanitair. Echt een afknapper! Door gebrek aan campeerders werd het sanitair gebouw voor de helft afgesloten. Slechte actie!!! Denk niet dat deze camping het gaat redden. Wij komen niet meer.
Mening nr: 43003
Datum: 12-09-2008
Dhr. Tom 
september - oktober 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eén nacht op de camping verbleven. Als overnachtingscamping op weg naar het zuiden, zeker aan te raden. We mochten zelf een plaatsje kiezen. Lekker afgelegen onze tent opgeslagen, weg van de afgebakende plaatsen, half in het bos. Sanitair is best netjes, maar de douche-cabines zijn wel erg klein. Heel rustige ligging in het Foret de Tronçais, maar toch niet zo ver van de RN en de autostrade.
Mening nr: 42878
Datum: 06-09-2008
Fam. P.Griepink 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eind augustus 8 nachten op deze camping gestaan ..we waren eigenlijk op doorreis. Voor ons als 60+ zeker een geweldige camping, mooie grote plaatsen en bijzonder aardige eigenaren. De camping ligt midden in een bos met 15674901 eiken ( of zoiets ) waar je in 2 maanden niet uitgewandeld bent. Op 5 km minisuper en de bakker en de slager en op 10-15 minuten rijden grote supermarkten voor alle booschappen. Niet onbelangrijk, wifi en internet. Ook met de honden is het heerlijk wandelen.
Mening nr: 38489
Datum: 05-02-2008
Dhr. Weit Lap 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Onze eerste stop tijdens onze vakantie vanuit Friesland naar Frankrijk was op deze camping en is ons bijzonder goed bevallen. Veel rust en ruimte, waar de nachten nog echt donker zijn en de stilte bijna hoorbaar. Sanitaire keurig in orde en Liesbeth een wandelende almanak voor informatie over de omgeving. Uitstekende sfeer rond het kampvuur bij de kiosk. Een paar dagen werden uiteindelijk een hele week. En we komen vast weer eens terug.
Mening nr: 37105
Datum: 31-08-2007
Fam. Haak 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Deze zomer op Champ de la Chapelle, één week gestaan. Prima camping met een net onderhouden sanitair, waar ook het warme water gratis is. Mooie omgeving en de camping zelf ligt prachtig midden in het bos. Er is enkel een 'diep zwembad', zodat het voor de kleine kinderen moeilijker zwemmen is. Het klimrek was niet geheel in goede staat, gelukkig was er wel spelmateriaal. Brood bestellen mogelijk en ook kleine snacks. Hebben een gezellig kampvuur gehad en ons prima vermaakt. Helaas door het minderende weer zijn we voortijdig vertrokken.
Mening nr: 36196
Datum: 16-08-2007
Mevr. idsinga 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Fijne camping waar het goed toeven is voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Wij hadden een zeer ruime plek aan de rand van de camping waar we elke avond van een mooie zonsondergang konden genieten. Liesbeth de campingeigenaresse kan je meenemen op een wandeling in het prachtige bos en al lopend vertellen over de bomen en geschiedenis van het bos en overige wetenswaardigheden. Het is een camping waar we zeker nog een keer terugkomen.
Mening nr: 27449
Datum: 23-07-2006
Mevr. Marion 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Zeer enthousiaste Nederlandse campingleiding. Rustige camping met grote schaduwrijke plaatsen. Zeer schoon sanitair. Ruime recreatieveld voor kinderen (voetbal, volleybal, midgetgolf, jeu de boule) Nieuw schoon zwembad van het merk Zodiac. Gelijke diepte van ongeveer 1.40 mtr (geen peuterbadje). Zeer fijne camping voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar of oudere echtparen zonder kinderen. Prachtige bosrijke natuur-omgeving met 2 grote meren in de directe omgeving waar zelfs stranden aanwezig zijn. Wij waren zelf van plan maar enkele dagen te blijven maar zijn uiteindelijk 3 weken gebleven ivm goede ervaringen.

Campingtips in de buurt