Sluiten

Camping Domaine de Champé in Bussang

Camping Domaine de Champé

Camping Domaine de Champé ligt aan de voet van de heuvels van Bussang en de Ballon d’Alsace, vlak bij de bron van de Moezel. De camping biedt drie soorten accommodaties waaronder authentieke chalets in Vogezenstijl.

Men vindt hier onder andere een verwarmd binnenzwembad en vele activiteiten ter plaatse. Het domein ligt in een prachtige natuur, waar men kan genieten van de charme van de Vogezen met zijn bergen, bossen, meren, vijvers, watervallen en rivieren

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Domaine de Champé

Camping Domaine de Champé
Laatste mening

Algemene beoordeling

Zeer mooie verzorgde camping. Niet TE groot. Mooi zwembad met zicht op de prachtige natuur. Proper sanitair. Mooie grote standplaatsen. Supervriendelijk bij aankomst! Wel duur voor de WiFi nl.14 EUR voor 2 dagen. Wij staan hier met camper en 2 honden en je kan hier direct van aan de camping beginnen met verschillende wandelingen ! Voor ons was dat ook een groot pluspunt!
Mevr. Timperman-Lejaegere - Izegem  11-09-2019
Plaats mening
Mening nr: 69523
Datum: 11-09-2019
Mevr. Timperman-Lejaegere - Izegem 
september - oktober 2019
(Echt)paar
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 10| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Omgeving: 8|

Algemene beoordeling

Zeer mooie verzorgde camping. Niet TE groot. Mooi zwembad met zicht op de prachtige natuur. Proper sanitair. Mooie grote standplaatsen. Supervriendelijk bij aankomst! Wel duur voor de WiFi nl.14 EUR voor 2 dagen. Wij staan hier met camper en 2 honden en je kan hier direct van aan de camping beginnen met verschillende wandelingen ! Voor ons was dat ook een groot pluspunt!
Mening nr: 56100
Datum: 03-05-2012
Fam. Hans 
®  
april - juni 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Vandaag terug gekomen van een paar dagen te gast zijn op camping Domaine de Champé. In één woord fantastisch, een zeer vriendelijke eigenaar die Engels en Duits spreekt. Deze meneer weet nog wat gast vrijheid is. De camping zelf is schoon, mooi aangelegd, met fantastisch uitzicht. Ruime plaatsen, en voorzien van alle gemakken, elektra en een water tappunt, op je plek. Klein maar net binnenbad, het buitenbad was nog gesloten (mei vakantie). Brood is te verkrijgen op een paar honderd meter buiten de camping. Al met al een aanrader, en ons zien ze zeker nog eens terug.
Mening nr: 47250
Datum: 22-08-2009
Fam. Fam Poland 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn 14 dagen te gast geweest op de camping, zeer vriendelijke eigenaar met z'n vrouw en al het personeel.Zeer mooie natuur. Wij stonden 2 weken aan het beekje met prachtig uitzicht.De jeugd 14 ,16 en 17 jaar hebben zich ook vermaakt. Het dorpje is echt op z'n Frans, niet echt toeristisch dat maakt het ook leuk.... Een aanrader.....
Mening nr: 44937
Datum: 05-07-2009
Fam. Heemskerk/Strijbosch 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij verbleven in de huisjes. Splinternieuw en comfortabel. Verzorgde camping, goed gelegen, bijvoorbeeld voor wandelingen. Alleen jammer van de rommelige plaats voor de entree en het wat smoezelige ziekenhuis wat er naast ligt. Dorpje heeft weinig te bieden. Enthousiast /actief en vriendelijk team. Prima zwembad en keurige sauna. Plus een prima restaurant!
Mening nr: 42582
Datum: 27-08-2008
Fam. Pekelaer 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Nette camping met redelijk ruime vakken. Mooi sanitair en zwembad (bemuda's verboden). Voor jongere kinderen is er echter niet zoveel te beleven op het terrein: geen speeltuin/speeltoestellen, alleen speelveld. In onze optiek is de prijs/kwaliteit verhouding uit balans. De camping is aan de westkant van het Vogezenmassief gelegen en dat houdt in dat de regenkansen hier aanzienlijk hoger zijn dan de oostkant (Colmar-Straatsburg)
Mening nr: 42030
Datum: 17-08-2008
Fam. Copray 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hoe een camping bevalt is voor een groot deel afhankelijk van persoonlijke smaak, het weer, je medekampeerders, de plaats die je toegewezen krijgt en zo kan ik er nog wel meer bedenken. Onze ervaring met deze camping is positief. Wij vroegen via mail om een grote plaats aan het riviertje en die kregen we ook. Plaats 52. De plaatsen langs het riviertje zijn echt heel groot. Onze grote bungalowtent, de bagagewagen, de auto en een losse canapé/luifel konden er met gemak staan. Wij zaten dicht bij het oudere sanitairgebouw. Het wordt tweemaal daags goed schoongemaakt. Of je het tussendoor schoon aantreft is dan afhankelijk van je medekampeerders. Bij de receptie is een moderner gebouw, dat ook verwarmd is. TIP: wanneer je een warme en harde douche wilt, gebruik dan de 'buiten'douches aan de achterkant van dit gebouw. In het oudere deel van de camping, waar wij zaten, zijn de plaatsen erg groot en is er veel schaduw. Het nieuwe deel heeft weinig tot geen schaduw. In de bar wordt, zoals al eerder vermeld, inderdaad op vrijdag- en zaterdagavond iets georganiseerd. Een liveband of een DJ. Dit is van 22.00 tot ca. 01.00 uur en gaat niet zachtjes. Wij vonden het geen probleem, maar kunnen ons wel voorstellen dat mensen het vervelend vinden. Overigens kun je in deze bar wel erg goed eten. Reserveren aanbevolen. De eigenaar spreekt goed Engels en is erg vriendelijk en behulpzaam. Het zwembad is mooi en vrij nieuw. Evenals de wellnessruimte. Het beekje is geweldig, maar wordt na een paar dagen met veel regen wel echt een riviertje. Uitkijken dan, met kleine kindjes. De omgeving is mooi. Veel haarspeldbochten genomen. Wel moet je, naar onze ervaring, vaak best een eind rijden naar een leuke plaats of een bezichtiging. Een uurtje heb je algauw nodig. Maar als je graag wandelt of fietst, gaat dat natuurlijk niet op... Trefwoorden: ontspannen sfeer, gemoedelijk, grote plaatsen, groen.
Mening nr: 34922
Datum: 03-08-2007
Fam. Kleinjan 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben genoten van deze camping. Vooral het prachtige uitzicht op de bergen rondom. Vlakke plaatsen, mooi zwembad met leuke glijbaan en pierenbad. het sanitair gebouw met de schrootjes is gerenoveerd. Sanitair werd 2x per dag schoongemaakt. Die hete douche is alleen in het sanitair gebouw dat aan de receptie vastzit. Animatie bestaat uit 1x per week aquagym, boogschieten, 1x avondzwemmen met muziek tot 22.00 uur. Vrijdagavond is er afscheidsavond met een DJ en van die muziek heb je last als je dicht bij de bar staat tot ca. 01,00 uur.Campingbaas regelt alles prima, spreekt goed Engels, is erg aardig. Bij de receptie staat een mand met daarin tennisrackets, tafeltennisbatjes en ballen. Mag je gratis lenen. Leuk uitstapje dichtbij is bij de moezelbron weggetje de berg op rijden. Col de Drumont. Bovenop stukje klimmen en prachtig uitzicht. Ook leuk is het voor kinderen bij het kapelletje van St. Nicolaas, de weg van Kruth naar Cornimont. daar is een waterval met leuke klimrotsblokken en een picknickplaats.
Mening nr: 33877
Datum: 17-07-2007
Fam. Dhr Berend 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Er is een bar bij deze camping die vooral op de lokale bevolking gericht is. In het weekend worden er regelmatig technofuiven georganiseerd en dan kan je slapen wel vergeten. Niet echt een rustige familiecamping dus. Wij hadden een huis gehuurd op deze camping (geluidsoverlast in een tent moet nog erger zijn), ik kan toch wat zeggen over de campeerplaatsen: deze zijn eerder klein en er praktisch geen schaduw. De sanitaire blokken zijn zeer klein. Prachtige streek, maar zoek beter een andere camping.
Mening nr: 30630
Datum: 28-08-2006
Mevr. Marlies 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

In augustus op deze camping geweest. Supervriendelijke ontvangst en mooi en netjes chalet. Werkelijk van alle gemakken voorzien. Personeel op de camping/restaurant erg vriendelijk. Helaas is het speelveld zoals het op de plattegrond staat niet correct. Het grote speelveld bestaat uit slechts een volleybalnet. Op het kleine veldje staat een glijbaan/schommel/wipwap. Mooi, schoon zwembad. Wel fris (20gr). Ondanks dat de camping erg slecht bezet was (20pl) toch een leuke vakantie gehad.
Mening nr: 25494
Datum: 12-02-2006
Dhr. Posthuma 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Niet al te grote camping. Beheerd door broer en zus, hun ouders ondersteunen daar waar nog nodig op de camping. Plaatsen 42 - 52 zijn ruim bemeten en aan beekje. Beekje kan bij regenval snel in peil stijgen, evenals de Moezel die de camping aan 1 zijde begrenst. Vanaf plaats 54 zijn de plaatsen gelegen op nieuw stuk met nauwelijks schaduw. Sanitair voldoende, echter vanaf nieuw stuk op ruime afstand. 1 blok is gelegen bij het hoofdgebouw, het andere op het oude gedeelte van de camping. Dit laatste gebouw is gedateerd en daardoor niet altijd even schoon. Beiden worden twee maal per dag schoongemaakt. Temperatuur water sterk wisselend. Zwembad van voldoende afmeting voor maat camping met afdoende bewaking, wordt goed schoon gehouden. Weinig animatie. Afhalen frites niet altijd mogelijk, maar met wat onderhandelen toch wer wel. Restaurant ok. Dorpswinkels op loopafstand, Super U behoorlijk stuk rijden. Omgeving zeer geschikt om te wandelen, fietsen (voor de beginnend en wat gevorderde klimmers onder u). Ook wintersport, kunstsneeuw mogelijk. Met name opvallend is de service van al het personeel, dit wordt ze door broer en zus ingepeperd waarbij ze zelf een goed voorbeeld geven.
Mening nr: 25492
Datum: 12-02-2006
Dhr. Beuvbos 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Mooie camping, zonder fratsen. De kampeervelden zijn gewoon recht op en neer. We hadden een huisje op de camping gehuurd. Prachtig (nog redelijk nieuw). De eigenaar jean-michel en z'n vrouw investeren elk jaar in de camping. Het ene jaar chalets, het andere jaar een nieuw zembad, dan weer sanitair (dat is nu wel aan de beurt geloof ik ..). Wij hadden daar in ons chaletje geen last van. De chalets staan bij het zwembad en het restaurant. ideaal. Het restaurant heeft geen uitgebreide kaart, maar wat ze serveren is prima. Wel reserveren, want ook vanuit dorp komen ze hier eten. Goed teken. Cafe is ook gezellige dorpskroeg voor bussang. De camping ligt aan de rand van het dorp, dus handig om even wat kleine boodschapjes te doen. Omgeving is prachtig en de Moezel stroomt als klein stroompje over de camping, wat wil je als kind (en als vader :)) nog meer. De bron van de moezel ligt 2 km achter de camping. Chalets zijn niet echt goedkoop, maar er zit dan ook alles in wat je nodig hebt. Echt handig voor gezinnen met kleine kids, want het weer in de vogezen is niet echt stabiel te noemen. Als laatste nog de glijbaan in het zwembad ... die is onweerstaanbar voor kids !
Mening nr: 24810
Datum: 21-11-2005
Mevr. Fam. Van Roode 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier met onze kinderen van 4 en 7 in juli/aug 2005 geweest. We hadden de mooiste plek: nr 46 uitzicht op heuvel en op enkele meters van de ondiepe, langzaam stromende beek. Deze beek was bij erge regenval dieper en snelstromend. IJs- en ijskoud, maar de kinderen waren er niet uit te krijgen. Voor onze vierjarige zoon (die niet kan zwemmen) was deze plek perfekt, want de "oever" liep heel geleidelijk af. Met nog jongere kinderen raad ik af om rechtsachter de receptie te staan, daar was de oever te hoog en water dieper. Vraag event. plattegrond op of vraag eigenaar Jean-Mi (spreekt wat engels en is zeer behulpzaam), want plaatsje aan beek is echt onvergetelijk. Echte aanrader is wandelroute met rode rondje op de Hartmannswillerkopf (dit is berg die in oorlogen totaal bezit was van soldaten en nog steeds bezaaid is met oude bunkers, loopgraven, etc.) Deze tocht hebben wij gewandeld. Neem water en zaklamp mee, maakt het extra spannend. Tip: maak van tevoren van het bord met de routes een foto. Het bord staat trouwens verdekt opgesteld: achteraan het grafveld. Leuk uitstapje: "bobsleebaan" op Col de la Schlucht (mogelijkheid om met stoeltjeslift naar boven te gaan). Verder is de bergtop van de Hohnneck adembenemend (met auto bereikbaar) en zijn Ballon d'Alsace en de Grand Ballon aanraders. Enige punt van kritiek is dat wij nogal afgingen op de animatie die in de folder werd geboden. Voor kleine kinderen is slechts het schminken interessant. Verder wordt met muziekavonden bedoeld diner in het restaurant met optreden locale muzikant. Zwembad met enigszins strenge, maar zeer rechtvaardige badmeester. Glijbaan met eigen uitloop: door onze kinderen honderden keren genomen. Zeer hete douches, zou beleid kunnen zijn zodat er niet onnodig lang gedouchet wordt door o.a. kinderen??
Mening nr: 23977
Datum: 11-09-2005
Dhr. Martin Beens 
september - oktober 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Deze camping ligt in een schitterende omgeving. Ze hebben een prachtig overflow zwembad waardoor je het zwitserleven gevoel krijgt. Jean-Mi is erg vriendelijk maar nog redelijk onervaren, waardoor je inderdaad het idee krijgt dat hij alleen leeft voor zijn stüble chez Jean-Mi. Het was daar dan ook één groot feest met luid toeterende mededorpelingen,keiharde muziek en krijsende niets ontziende franse jeugd waardoor we een dag eerder zijn vertrokken. Het sanitair was gedateerd (slecht voor een schrootjesfobie),maar wel goed schoon. Er kwam helaas kokend water uit de douches. Zelfs na 3 dagen hierover aan de bel te hebben getrokken hadden ze het juiste knopje nog niet gevonden waardoor wij als kreeften zijn vertrokken. Er stond een vriezer om gratis je eigen koelelementen in te vriezen, chapeau! Als er geen dorpsfeest wordt gegeven, is deze camping een aanrader.
Mening nr: 23816
Datum: 07-09-2005
Dhr. Raven 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Van 15 t/m 28 augustus op deze camping gestaan met kinderen van 9 en 10 jaar. Met mooi weer is op deze camping niets aan te merken, de voordelen in de andere reakties, daar kan ik mij volledig bij aansluiten. Of het moet het 2e sanitairblok zijn, waar de wanden van schrootjes zijn en hing er in de Franse w.c. een penetrante lucht. Nadeel is ook, dat in al die w.c.'s en douches de deur naar binnen draait, waardoor het krapjes wordt. Voorts vond ik dat het sanitair in beide blokken op het zelfde moment en te vroeg werd schoongemaakt(rond 9 uur). Vaak is dat een tijd, dat iedereen op gang komt en dan zijn behoefte gaat doen en/of te douchen. Nog een puntje in het algemeen, als je aan het beekje staat, moet je geen etenswaren in de voortent hebben, want de waterratten komen onherroepelijk een bezoekje brengen. We hebben heel veel regen gehad, waadoor sommige lager gelegen asfalt-paadjes en de toegang naar dat 2e sanitairblok glibberig werd van de modder (paar valpartijtjes gezien!). De eigenaren Jean Mi en vrouw/vrienin waren bijzonder bereidwillig en aardig en toch had ik het idee, dat het restaurant- en cafe-gebeuren voor hen interresanter was dan de camping. Ik heb ze tenminste nooit kunnen bespeuren met een tocht over de camping.
Mening nr: 22545
Datum: 20-08-2005
Dhr. huisman 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

We zijn met onze zoon van 2.5 jaar 16 dagen op deze camping geweest. We vonden het een mooie camping. De samenstelling van de plaatsen was gavarieerd. Wij hadden een klein plekje, maar er zijn ook grotere . Het sanitair is met de houten schrootjes iets gedateerd, maar werd wel goed scoongemaakt. Het zwembad en glijbaan zijn fraai. De beheerders zijn aardig en hulpvaardig. Er zit een klein speeltuintje bij. Ondanks de wat koude avonden en nachten en 2 dagen van regen hebben we een mooie vakantie gehad.
Mening nr: 20459
Datum: 01-08-2005
Mevr. Hermien van Niel 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ook wij zijn met twee gezinnen neergestreken op de camping Domaine de Champ in Bussang. We hadden grote mooie plekken. De camping is niet groot maar heel plezierig. De beheerder en zijn vrouw zijn erg gastvrij en vriendelijk. Restaurant was prima lekker eten en altijd vol! Onze zoon van 15 jaar heeft zich prima vermaakt in het prachtige zwembad en jeugdruimte met pooltafel, tafelvoetbal en internet (tegen betaling). Een echte aanrader voor mensen met kinderen van alle leeftijden.
Mening nr: 19864
Datum: 25-07-2005
Dhr. hj slenders 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een mooie en rustige camping, mooie grote plaatsen,gezellig restaurant, vriendelijke beheerders,goede sanitaire voorziening, mooi zwembad, kortom goede camping voor een vriendelijke prijs.
Mening nr: 19713
Datum: 23-07-2005
Mevr. esther van duuren 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij kwamen begin juli 2005 per toeval met onze 3 jongens(6,7 en 9 jaar) op deze camping terecht. De eerste indruk was:, rustig, schoon, grote gevarieerde plaatsen, riviertjes (!) Blijven dus. Na twee dagen (veel) regen ging de zon schijnen en hadden we een fantastische vakantie. Een grote plaats aan het riviertje waar de kinderen alleen maar uit kwamen om te eten en naar het zwembad te gaan....Er zijn heel wat dammetjes gebouwd en met de schepnetten schólen visjes gevangen....Er is zelfs een heus Karper Rescue Team gevormd om karpers uit de plaatselijk drooggevallen Moezel te redden en verderop in de stroom weer uit te zetten. Gewéldig. Ook de grote grasvelden waren heerlijke speelplekken, waar de jongens lekker konden ronddollen zonder meteen bij een ander tegen de tent te belanden... Bovendien geven ze een ruimtelijke indruk: niet alles staat hutje-mutje. We hebben als ouders nog nooit zo'n rustige vakantie gehad: als we eens wat wilden ondernemen wilden de jongens niet eens van de camping af! Toch is er genoeg te doen: de Ballon d'Alsace is de moeite van het klimmen waard, en een dagje Colmar is ook een aanrader, net alsGerardmer (aan een groot meer). En de Tour de France kwam dóór het dorp! De sfeer op de camping is erg rustig, veel gezinnen met jonge kinderen, wel behoorlijk wat nederlanders, maar geen ho-la-di-jee-stemming. Gelukkig maar. Over Jean-Mi niets dan lof: hij rent zich de hele dag het vuur uit de sloffen, en heeft alles perfect onder controle: mooi en schoon verwarmd zwembad met aparte glijbaan (wel zo veilig), goed en schoon sanitair, gezellig en goed resaurant, en een servicegevoeligheid die wij in Frankrijk nog niet vaak zijn tegengekomen. We mochten twee weken een BBQ lenen, en ook het vergeten oplaadstekkertje voor de mobiele telefoon bleek voorradig....Super! Een echte professional. Als het weer meezit (en heus, dat kan: wij hadden 2 dagen regen en 12 dagen stralend weer), is dit een ideaal vakantieoord voor (met name) gezinnen met ondernemende buitenspelers. De jongens vonden het de leukste camping óóit, en willen volgend jaar weer......Tja ...en wat doe je dan....
Mening nr: 15800
Datum: 16-09-2004
Dhr. Niels Moen 
september - oktober 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Mooie, goed onderhouden camping, prima sanitair. Vriendelijke, jonge campingbaas, spreekt aardig Engels. In het laagseizoen rustig ( 15 a 20 plaatsen van de 100 bezet). In het hoogseizoen erg veel animatie (aquajogging, muziek, etc.), dan is de camping waarschijnlijk erg druk, maar wel juist geschikt voor kinderen. Het dorpscentrum van Bussang ligt op 5 minuten lopen, daar is ook een Office du Tourisme gevestigd. Er zijn heel veel mogelijkheden voor wandelen, VTT en parapenten. In de omgeving genoeg te doen, zoals de Grand Ballon en Colmar. Een aanrader!
Mening nr: 14541
Datum: 20-08-2004
Mevr. Wijn 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier geweest eind juli dit jaar op doorreis naar het Zuiden. Wij hebben hier 2 nachten gestaan en hebben het hier heerlijk gehad. De camping heeft in het midden een groot gras/speelveld. Dit is erg leuk en zie je inderdaad niet snel bij andere campings. Mooi en netjes uitziend zwembad. Klein riviertje loopt dwars door de camping, wat erg leuk is voor de kinderen!! (7 en 9 jaar) Voor ons een camping om zeker eens terug te gaan. Misschien dan voor langere tijd!