Sluiten

Camping La Courtine in Châtel de Neuvre

Camping La Courtine

Camping La Courtine ligt aan de oevers van de rivier de Allier, en beschikt over 40 ruime staanplaatsen van 200m2, in het Reserve Naturelle du Val d'Allier des Oiseaux (vogelreservaat).

Een klein paradijs, goed om te ontspannen en om te dromen, waar men kan zwemmen, vissen, kanovaren en om te fietsen.

Camping La Courtine
7, Rue de St. Laurent
03500 - Châtel de Neuvre
Frankrijk
Departement: Allier
Tel: +33 470420621 / +33 624930135
Afstand vanaf Utrecht: 792 km,
waarvan 725 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.40333 / 3.31444
(46° 24' 12.0'' N    3° 18' 52.0'' O)
Aantal plaatsen: 33  / Hoogte: 224 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Rivier SVR camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Gehele jaar open
Camping La Courtine
Laatste mening

Algemene beoordeling

Schitterende camping, ideaal bij warm weer veel beschutting door bomen.

Eenvoudig, camping, veel muggen in de avonduren.

Zeer veel beschutting door bomen, vriendelijke campinghouder die graag een praatje maakt. Vlak bij de rivier de Allier, grotendeels zeer ondiep met ondergrond stenen. Niet in gezwommen, maar kan wel. Ruime plaatsen, maar goed,wij waren er ook in het laagseizoen.
Dhr. Berend001 - Krimpen a/d IJssel  28-05-2017
Plaats mening

Meningen over Camping La Courtine

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
6
Hoogste
8
6
Gemiddeld
8.0
6.0
* over de jaren 2017 en later.
Mening nr: 66390
Datum: 28-05-2017
Dhr. Berend001 - Krimpen a/d IJssel 
®  
april - juni 2017
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 6| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 5| Leiding van camping: 7| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Schitterende camping, ideaal bij warm weer veel beschutting door bomen.

Eenvoudig, camping, veel muggen in de avonduren.

Zeer veel beschutting door bomen, vriendelijke campinghouder die graag een praatje maakt. Vlak bij de rivier de Allier, grotendeels zeer ondiep met ondergrond stenen. Niet in gezwommen, maar kan wel. Ruime plaatsen, maar goed,wij waren er ook in het laagseizoen.
Mening nr: 59229
Datum: 08-07-2013
Fam. J.B. van Doornum 
april - juni 2013
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Nadat ik de deur van de vermeende receptie open had gedaan vloog de Duitse herdershond mij aan en hapte mij flink in mijn been. Ik was een hartaanval nabij. Op het gillen van mijn vrouw kwam het beheerderpaar de hond van mij aftrekken. Duizendmaal excuses en 'ik zal alles betalen' en 'ik zal de direct de arts bellen'. De Duitse beheerder verontschuldigde zich nogmaals en zei dat hij min of meer gedwongen werd om honden aan te schaffen als afschrikking voor de zigeuners en de vele slechte en boze mensen, die het allemaal op zijn camping gemunt hebben. U begrijpt, beste kampeerder, dat het voor mij bijzonder moeilijk wordt om een objectieve mening over deze camping te schrijven. Ik ben daar dus ook niet zo goed in geslaagd. Maar goed ik zal een poging wagen. Bij aankomst stond er een Duitse herdershond te blaffen achter de slagboom. Welkom dus. Deze hond had niets kwaads in zijn zin, maar dat zie je op een afstand niet. De beheerder kwam er al snel aanlopen en liet ons enkele plekken zien. Het inschrijven gebeurde buiten. Vreemd, waarom niet in de receptie? Achter de deur van wat de receptie zou kunnen zijn, hoorden we een andere hond blaffen en grommen. Bij het opzetten van ons kampeermiddel werden we lek gestoken door muggen. De plekken zijn niet van elkaar gescheiden. De nummers stonden op de bomen gekalkt. Lelijk! Toen we nog iets wilden vragen en de receptie opzochten, maakten we kennis met de hond die ik al eerder had horen blaffen. Zie het begin van dit verhaal. Het sanitair is een regelrechte belediging voor de kampeerder. Ouwe meuk, stinkend en vies. Waarom deze camping in het kleine campings boek van de ANWB (2011) staat, is mij een raadsel. Bij het opbreken moesten we eerst een paar dozijn naaktslakken van en uit (!) ons kampeermiddel plukken. Natuurlijk zijn we maar een nacht gebleven. Ik was het gebeuzel van de eigenaar over de slechtheid van de mensheid en al het onrecht dat hem was aangedaan ook meer dan zat.
Mening nr: 55440
Datum: 25-09-2011
Fam. Holwerda 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Wij belandden op deze camping, eigenlijk noodgedwongen door een lekke band. 1 nachtje was meer dan genoeg. Op zich denk ik dat de camping geschikt is voor wie houdt van echt ouderwets natuurlijk kamperen. het sanitair is het best te omschrijven als zeer eenvoudig, niet al te best. De rivier maakt veel goed hoor, is prachtig. Heel geschikt om te kanoen etc. De campingeigenaren zijn een Duits gezin. Bijzondere mensen, wel aardig, maar met name de man was beslist bijzonder te noemen. Erg achterdochtig. Waarschijnlijk doordat hij beroofd is geweest (dit vertelde hij, en is de reden voor de honden), maar het is toch erg bijzonder te noemen dat wij 's morgens bij het wegrijden de poort gesloten vonden (met een hangslot), de eigenaar ons niet eerder wilde laten gaan dan dat hij gecontroleerd had dat we toch echt betaald hadden???
Mening nr: 53636
Datum: 24-07-2011
Fam. strangmann 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zouden hier eerst maar twee nachtjes blijven, maar 't was zo gezellig, mooi, rustig en vrij, dat we er uiteindelijk 1 1/2 week zijn gebleven. Vriendelijke mensen(zelfs de Duitsers zijn relaxt hier!) ,mooie omgeving, prachtige rivier, heerlijk gezwommen en 's avonds fikkie stoken terwijl niemand er last van heeft. Ook het sanitair was prima en in 't dorp 'n uitstekend restaurant waar we heerlijk gegeten hebben! Het stadje in de buurt (St.Pourcain) is zeer de moeite van het bezoeken waard! We hebben ook nog een super gezellig boeren-feest aan de rivier mogen meemaken, met heerlijke wijn,lekker eten en live muziek. Wat wil je nog meer... Wij gaan deze camping dit jaar zeker weer bezoeken!
Mening nr: 52811
Datum: 26-03-2011
Fam. Heer en mevrouw A. van Tiggele 

Algemene beoordeling

We zijn in maart 2011 een nacht op deze camping geweest. Het had de hele dag geregend en logisch dat het terrein dan nat en modderig is. Onze camper had wat mankementen en de eigenaar heeft ons met raad en daad bijgestaan. Hij gaf ons het gevoel van "niet in de steek gelaten" worden. We zijn hem erg dankbaar daarvoor. Dat gevoel van gastvrijheid en hulpvaardigheid is voor ons belangrijker dan het gezeur van sommige kampeerders over de sfeer in de receptie. We hebben geen gebruik gemaakt van de faciliteiten op de camping, dus daar hebben we ook geen cijfer voor gegeven.
Mening nr: 52720
Datum: 19-02-2011
Fam. van L 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij komen sinds een aantal jaren regelmatig op La Courtine. Het is een eenvoudige camping, lekker ouderwets (in positieve zin). Wel klopt het dat het bij de receptie erg naar de honden "ruikt". De kinderen vinden het iedere keer leuk als we naar deze camping gaan. De prijzen zijn in overeenstemming met de eenvoud. Het is een milieu-vriendelijke camping.
Mening nr: 52438
Datum: 21-11-2010
Fam. de Jonge 

Algemene beoordeling

Nadat wij van een heerlijke vakantie in Spanje op de terugweg in Frankrijk in de buurt van Moulins een camping zochten, en camping La Courtine de enige open was, hebben wij daar noodgedwongen 1 nacht gestaan. Ik wil niet zeggen dat het een nachtmerrie was, maar we konden douchen, enz. Maar 1 nacht was echt genoeg. Kantoor stonk naar hond, en was rommelig, prijs was wel aan de hoge kant. Beheerder erg klitterig, en we konden maar net weg komen vanwege de modder. Als het anders kan en er zouden meer campings open zijn in die tijd, begin november, zou ik er zeker niet naar toegaan. Pluspunt toen we wegreden 's morgens vroeg, was dat er net om de hoek een bakker open was met heerlijk vers brood. Een cijfer voor de camping kan ik niet geven, want dat is niet te doen.
Mening nr: 49026
Datum: 27-04-2010
Fam. Ron Roosemalen 
april - juni 2010
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Mijn mening over deze camping, ik heb wat andere meningen zitten lezen, en het verbaast me niet dat er mensen zijn die moeite hebben met de ouderwetse vrijheid die deze camping biedt.. Als kind ging ik met mijn ouders mee kamperen, en in die tijd waren dit soort campings heel normaal. De omgeving is erg mooi om te wandelen, en verder is het het oude gezegde, wie goed doet, die goed ontmoet.. We zijn hier vrij geweest, in tegenstelling tot het normale campingleven waar je met allerlij overbodige regeltjes om je oren geslagen wordt.. We hebben een lief klein hondje, en het is overal verplicht deze aan te lijnen, maar besef even dat het niet alleen het hondje is wat aangelijnd wordt, maar ook de begeleider aan de andere kant.. Dus, als je van ouderwetse vrijheid houdt, is dit een uitstekende camping..
Mening nr: 46726
Datum: 15-08-2009
Fam. petra 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 3|

Algemene beoordeling

Jammer dat 3 het laagste cijver is dat je kunt geven. De camping leek heel leuk in eerste instantie. De zoon van de eigenaar was meteen dikke vriendjes met mijn jongens en nam ze overal mee naartoe; de hond uitlaten, naar de babypoesjes, naar het kantoor, naar zijn caravan. Leuke jongen. De jongens vonden het super, zeker de jonge poesjes. De rivier was super, de camping best wel okay. De volgende dag ging mijn oudste kind van 10 zijn Duitse vriendje zoeken maar die lag nog te slapen tot 12 uur 's middags. Toen kwam de eigenaar me vertellen dat we van de camping moesten "weg wesen" want mijn zoon kwam op plekken waar hij niks te zoeken had en zat overal aan. Zonder waarschuwing ofzo, hij had daarvoor helemaal niet laten blijken dat er problemen waren, hij was zelfs erg aardig geweest maar nu was het gewoon "weg wesen". In de eerste instantie dacht ik dat het aan mijn zoon lag maar er was gewoon niet veel aan de hand. De man kwam met steeds meer belachelijke beschuldigingen waarvan ik wist dat andere kinderen die hadden gedaan; zo had een jongetje ons gezocht in een tentje dat niet van ons was geweest en dacht hij dat mijn zoontje dat had gedaan en de mensen had weg gejaagd. Hij vroeg zich zelfs af waar zijn bier toch gebleven was, dat zou mijn zoon ook hebben gedaan, terwijl hij zelf de vorige dag de hele dag had lopen drinken. Hij fietste achter mijn zoon aan, noemde hem Scheisse en zei steeds Weg wesen. Volkomen gestoord. Nog nooit meegemaakt, zo'n eigenaar terwijl we al op tientallen campings hebben gestaan. Dikke 0 dus.
Mening nr: 43850
Datum: 23-01-2009
Dhr. P.Houmes 

Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij kwamen eind november 2008 aan op deze camping. De receptie was omgetoverd tot hondenverblijf en het stonk daar enorm naar die beesten. Tijdens het op zijn plaats rangeren van mijn caravan, met de auto, stak de man zijn hand door het zijraam en stuurde mee. De camping zelf was een grote modderpoel, je zakte tot je enkels weg in de modder. Ondanks dat was de overnachtingsprijs stevig. Wat mij betreft is dit met stip de slechtste camping die ik heb meegemaakt.
Mening nr: 43148
Datum: 23-09-2008
Fam. Bloemen 
april - juni 2008
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ondermaatse infra-structuur in prachtige omgeving.
Mening nr: 39236
Datum: 20-06-2008
Fam. Cora Kraaykamp 
®  
april - juni 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In eerste instantie dacht ik "waar zijn we nu weer terechtgekomen/". Twee grote herdershonden in de receptie waar ik als de dood voor ben. Maar eigenaar stelde ons gerust in zijn "beste nederlands' . Inderdaad een een jaren zestig sfeertje niks mis mee. als overnachtingscamping zeer geschikt, zijn de eisen minder dan wanneer je ergens drie weken verblijft. Sanitair niet om over naar huis te schrijven, dat het oud is heb ik geen problemen mee maar moet wel schoon zijn. Niet druk toen wij er waren dus een minpuntje. Eigenaar zeer vriendelijk, hebben leuk praatje gemaakt met hem. Gegeten in restaurant Belvedere op aan raden van de eigenaar. Was geen succes ,slechte bediening en vies eten. Als we hier weer overnachten zelf eten meenemen.
Mening nr: 37913
Datum: 30-10-2007
Mevr. digi-oma 
®  
september - oktober 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben hier een fantastische week doorgebracht. We zijn heel gastvrij ontvangen door de Duitse eigenaar en zijn lieve echtgenote. Omdat we aangaven wat langer te willen blijven en het grote veld meest wordt gebruikt door mensen die op doorreis zijn (laat aankomen en vroeg vertrekken) heeft de eigenaar ons naar een heel mooi "geheim" plekje geloodst. We stonden helemaal alleen op het gras en aan de zijkant bomen met eekhoorntjes. Een eigen picknicktafel en een eigen stenen barbecue. Het sanitair was inderdaad alternatief maar werd door mevrouw echt goed schoongehouden. Als het al vies was dan kwam het door de "gasten". Zelden zoveel gore spaghetti in de afwasbakken aangetroffen; lekker makkelijk en morgen zijn we weer weg. Geen klachten over douches en toiletten. Afval wordt gescheiden, maar dat geschiedt omdat de eigenaar anders veel meer moet betalen aan het afvalbedrijf. Klacht eigenaar: veel van onze landgenoten hebben zo-iets van "ik heb vakantie en krijg de kl... maar". Jammer. Wij vonden de eigenaar niet opdringerig maar hebben zo af en toe een praatje gemaakt... waarom ook niet. De camping heeft een beetje een alternatieve sfeer... flower-power/hippie. Aangezien wij daar destijds volop van hebben genoten had het voor ons wel wat. De prijs met ACSI-kaartje is 10 euro all-in, derhalve mag je ook niet klagen vinden wij. Oh ja... zwemmen in de Allier... ik heb met eigen ogen een visser een Meerval van 26 kilo zien vangen; de man kom hem niet eens tillen en sleepte hem mee naar de oever. De hond "Einstein" blafte als er nieuwe mensen het terrein opkwamen. Geen last van gehad.
Mening nr: 34934
Datum: 04-08-2007
Fam. Anita 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

De camping staat in de ACSI-gids als camping waar je kano's kunt huren met transportservice, met lekker eten en drinken. Wij waren op doorreis en wilden 2 à 3 nachten blijven om op de rivier te kanoën. Op het eerste gezicht ziet de camping er niet aantrekkelijk uit, dus zeiden we dat we maar 1 nacht bleven. (Die blaffende herder is er nogsteeds). Het is een groene camping onder hoge bomen, mooi vlak terrein. Het sanitair is primitief en niet bijster schoon (in 1 toiletpot staat te weinig water en de rioollucht stijgt uit de pot op), in de hoek bij de wastafels staat een emmer met een mop in grijs stinkend water waar vanalles in drijft, die is beslist niet van vanmorgen! De douches hebben een houweel en industriele verpakking Viakal nodig om van de kalkaanslag te ontdoen. Het in gele zakken ingezamelde herbruikbare afval ligt op een grote hoop in een rommelhoek van de camping tussen groen uitgeslagen oude caravans en stacaravans. Het speeltuintje ziet er verwaarloosd en onveilig uit. De sportvelden die op het plattegrondje zijn ingetekend, zijn alleen te vinden doordat er ergens onder de bomen een ping-pong tafel staat. Van de beloofde kano-aktiviteiten is niets te zien, maar na het sanitair gezien te hebben, staan onze plannen sowieso op: doorreizen! Onze indruk: iemand is hier ooit enthousiast aan begonnen, te veel hooi op zijn vork genomen en de moed opgegeven!
Mening nr: 33635
Datum: 04-07-2007
Mevr. Loes Ollefers 
®  
april - juni 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een heerlijk overnachtingscamping, maar ook om wat langer te staan en de omgeving te verkennen. Het sanitair wordt jaarlijks een beetje opgeknapt en is al heel redelijk. De douches leveren echt heet water. Inderdaad, de kantine stelt niet veel voor maar buiten zijn een paar zitjes waar je best gezellig zit. Voor kinderen valt er niet veel te beleven.
Mening nr: 31151
Datum: 10-09-2006
Mevr. Nel 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een heerlijke doorgangscamping. Hele vriendelijke mensen. De eigenaar ging een paar keer per dag het afval zelf scheiden. Sanitair werd goed schoon gehouden. Wij waren op de terugweg en zouden de volgende dag vertrekken. We zijn 3 dagen gebleven. Jammer dat het al die tijd regende, anders hadden we zeker langer gebleven.
Mening nr: 29678
Datum: 16-08-2006
Dhr. leo Hartman 
®  
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een oase van rust na een dag snelweg! Een gezellig terrasje, tikkeltje rommelig maar daardoor juist gezellig een biertje drinken. De beetje alternatieve duitse beheerders zijn zeer vriendelijk. Zeker de moeite waard, we zijn er zowel op de heen als terugweg naar Spanje geweest.
Mening nr: 25562
Datum: 18-02-2006
Dhr. bernard kulche 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Op 30 augustus kwamen we hier aan; dus er waren nog maar een paar bezoekers op de camping. Van de De Duitse beheerder, bij wiens mini-terrasje we een (duits) biertje bestelden voor we een plek opzochten op het mooi bechaduwde terrein, kwamen we maar moeilijk los; hij bleef maar ongevraagd doorkletsen, o.a. over zijn sores met de plaatselijke overheid, over zijn constant blaffende herder (wij houden overigens van honden) en over nog heel wat meer...; iets te opdringerig allemaal (en we houden best van gezelligheid). Bij het afrekenen griste hij, bij wijze van grap, de eurobiljetten uit mijn handen en deed daarna of hij niets hoefde terug te betalen! Ik deed natuurlijk of ik niets merkte, en wachtte ijskoud op het wisselgeld. Heel vreemd allemaal! Beetje onvolwassen. De camping zelf: sanitair: 'gecompliceerd'; kleine toiletten, heel ingewikkelde eco-systemen met heel veel minuscule opschriften betreffende het scheiden van het afval... rommelig dus. De rozenstruik boven de douche hing met de bekende scherpe punten op ooghoogte omlaag; erg gevaarlijk, ook al omdat er vrijwel geen verlichting was! Wel mooie grasplekken aan de Allier; niet diep genoeg om goed te zwemmen; ook wat modderig allemaal. Onbegrijpelijk, hoe verschillend men tegen iets aan kan kijken! (Voor de goede orde: wij houden zelf van heel simpele campings en hechten geen belang aan comfort).
Mening nr: 18677
Datum: 06-06-2005
Mevr. Huijgens, van Soest 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Vorig jaar voor het eerst als passantencamping gebruikt op onze heenreis. We waren het rijden beu en we keken gewoon welke camping er op dat moment in de buurt was. Op de teruggreis zijn we maar weer teruggegaan, want het beviel erg goed. De 'Duitse' eigenaren zijn erg gastvrij, vertellen ook graag 'hun' verhaal over de camping. Ondanks dat we op de terugreis laat aankwamen werd er toch nog een stevige maaltijd voor ons klaargezet. Dit alles en de rustige ligging doen ons besluiten onze vakantie 2005 zo te plannen dat we zeker weer 'moeten' overnachten voor 2 of meerdere dagen op deze gezellige camping.
Mening nr: 17708
Datum: 09-03-2005
Dhr. Fam Koridon 
april - juni 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn almenige keer op deze camping geweest. Het is er fijn vertoeven zeer goede kamping beheerder die altijd voor een praatje er is en zeer behulpzaam. zeer mooie omgeveng heerlijk om tot rust tekomen en om fijn te zwemmen. Je kunt er ook een heerlijk hapje eten uit hun friterie en een drankje drinken.

Campingtips in de buurt