Sluiten

Camping de L'Argentière in Cogolin

Camping de L'Argentière

Camping de l'Argentière ligt bij de Golf van St.Tropez, in een beboste omgeving, op 5 km van fijne zandstranden. De camping is ideaal gelegen om bijv. uitstapjes te maken naar Port Grimaud en St.Tropez

Camping de L'Argentière ★★★★
Avenue Saint Maur 93 D48
83310 - Cogolin
Frankrijk
Departement: Var
Tel: +33 494546363
Afstand vanaf Utrecht: 1318 km,
waarvan 1269 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.25684 / 6.51277
(43° 15' 24.6'' N    6° 30' 46.0'' O)
Aantal plaatsen: 248  / Hoogte: 15 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Camping Qualité label Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Waterspeeltuin Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
Camping Qualité ACSI CampingCard
Camping de L'Argentière
Laatste mening

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Dhr. Johan (webmaster) - .  17-06-2018
Plaats mening

Meningen over Camping de L'Argentière

Cijfers van kampeerders *

2 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
8
8
Hoogste
8
8
Gemiddeld
8.0
8.0
* over de jaren 2016 en later.
Mening nr: 67635
Datum: 17-06-2018
Dhr. Johan (webmaster) - . 
®  
april - juni 2018
(Echt)paar

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 67308
Datum: 05-10-2017
Fam. Paul T. - Cothen 
september - oktober 2017
Met vrienden
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 9| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Ruime plaatsen

Grote camping waarbij er een duideijke scheiding is tussen verhuur van huisjes en toerplaatsen. Ruime plaatsen die grotendeels zanderig zijn en onder grote bomen liggen, die veel schaduw geven. Enkele plaatsen aan de rand hebben minder schaduw. Prachtig zwembad, mooi sanitair, goed schoon gehouden. Water in de douches veel te warm, ook nadat we er wat van gezegd hadden bleef het te heet. Er zijn maar sporadisch waterpunten op de camping, dus daarvoor moet je ver sjouwen. Een Lidl ligt op fietsafstand, een grote Leclerq ook maar aan de andere kant van het dorp. Cogolin is groter en leuker dan we dachten. Grimaud heel aardig om te bezoeken en het achterland (Maures) is een prachtig gebied voor een dagtocht.
Mening nr: 60366
Datum: 02-09-2013
Fam. Peter 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn dit jaar voor de 2e keer naar l'Argentiere in Cogolin geweest, mooie overzichtelijke camping met voldoende vertier voor kinderen (prachtig zwembad), 's avonds activiteiten rond het restaurant/terras (tot 23u, niet hinderlijk). Alle plaatsen beschikken over voldoende schaduw en zijn ruim bemeten. Het is geen Nederlandse enclave, verhouding 80/20. Het prachtige zandstrand bij Cavalaire is goed bereikbaar (20 minuten) en het achterland is prachtig.
Mening nr: 58731
Datum: 21-02-2013
Fam. Scheffers 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Behoorlijke speurtocht om de camping te vinden. Camping is rustig gelegen in buitenwijk Cogolin. Weinig aansprekend dorp, maar wel met alle voorzieningen. Van hieruit 20 minuten naar de kust, maar vergeet het mooie binnenland niet! Plaatsen bij receptie/zwembad/petanque-baan zijn erg luidruchtig. Kies een plek verder weg van ingang en het blijkt een rustige camping. Een nacht tegenover receptie gestaan, niet te doen met kleine kinderen. Volgende dag was men zeer behulpzaam om nieuwe plek op camping te vinden. Plaatsen zijn ruim en bijna alle met veel schaduw. Sanitair is redelijk en wordt regelmatig schoongemaakt. Zwembad is prima, maar niet voor hele dag. Glijbaan leuk voor de kids, waarbij het juist fijn is dat er toezicht is, zodat er geen ongelukken gebeuren. Kortom: prima camping als uitvalsbasis voor omgeving.
Mening nr: 51260
Datum: 19-08-2010
Mevr. Simone 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Dit jaar voor het eerst voor een tweede keer naar dezelfde camping geweest, naar l'Argentière dus. Vorig jaar een heerlijke tijd gehad en dit jaar viel het erg tegen. Ten eerste bleek er niet echt een plek voor ons te zijn, hoewel wij in febr. al gereserveerd hadden voor een grote tent! Na lang te hebben rondgereden achterop een golfkarretje werd ons een plek toegewezen, was groot genoeg maar helaas met maar 3 amp stroom, we hadden 6 amp geboekt. Mee akkoord gegaan want de plek was verder wel mooi. Na een paar uur helemaal te zijn geinstalleerd komt de eigenaar van de camping eraan om ons te vertellen dat we daar niet mochten staan! We konden praten als brugman maar moesten de volgende dag verhuizen! Het zou zogenaamd een dubbele plek zijn! De plek die ons vervolgens werd toegewezen was wel 4 keer zo groot maar ja, al onze argumenten hielpen niets. Dit heeft bij mij de eerste dagen toch behoorlijk verpest. De kinderen hadden zich dit jaar erg verheugd op de uitbreiding van het zwembad met de glijbanen, echter bleek dat de glijbanen maar 3x per dag 1 uurtje open zijn! wederom een teleurstelling dus. Omgeving heeft gelukkig genoeg te bieden dus we hebben ons verder wel vermaakt maar het beleid van de plaatstoewijzing moet echt beter want het was dit jaar echt te gek voor woorden, niet alleen bij ons maar ook bij andere gezinnen. Het maakte ook niet uit of je Frans of Nederlands was, Fransen tegenover ons werden na een dagje strand verrast met een extra familie bij hun op de plek! Trokken uiteindelijk ook aan het kortste eind en zijn vertrokken.
Mening nr: 47068
Datum: 19-08-2009
Dhr. Dick 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prettige en nette camping. 80% Fransen met her en der verspreid Belgen, Engelsen en Nederlanders. Wij stonden met de tent helemaal op het achterste veldachtige gedeelte op een prachtige beschutte plek. Op het gedeelte meer naar voren stonden voornamelijk caravans en dat stond allemaal wat krap/vol. Het zwembad is in het hoogseizoen erg druk, maar voldoet om af te koelen. Alléén zwemmen mag; geen ballen, zwembanden, bedjes en niet duiken/springen etc. 's Avonds vaak (live)muziek. Zelfs achterop de camping te horen, echter het hield tijdig op (circa 11.00 uur). Daarna geniet van de krekels. En daarna was alleen de uil (dwergooruil) met z'n tuut-geluid nog wel eens een nachtrustverstoorder. St. Tropez en de stranden: mooi maar druk. Enige remedie: vroeg gaan. Niet later dan om half 10 in St. Tropez zijn of op het strand. Bij l. 'Escalet (Rammatuelle) ligt een leuke baai. Binnendoor bereikbaar via de mooie route: Gassin en Rammatuelle.
Mening nr: 47028
Datum: 18-08-2009
Fam. Yvonne 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Op zich prima camping, maar je moet er niet staan na zwarte zaterdag. Dan wordt de camping volgeladen. Meerdere tenten op 1 staanplaats. In het zwembad sta je als een haring in een ton, water is dan veel te warm en er is nauwelijks plek om te liggen (ligbedden zijn er wel, maar altijd al door anderen bezet). Caravandeel is saai, laantjes met aan weerszijden caravans, waardoor het net is alsof je in een kleine straat staat. Dit effect wordt (over de gehele camping trouwens) ook erg versterkt door alle auto's die op de camping staan. Bij de meeste plekken zit je naast je auto te eten. Het zou al schelen als er geen auto's meer op de camping mogen. Wel goed: sanitair wordt meerdere malen per dag schoon gemaakt. Minpunt: er is alleen lauw water voor de afwas. Iedere avond muziek bij het restaurant, het stopt wel keurig om half 12, maar een rustige avond met alleen het geluid van alle krekels is er niet bij. Het klinkt allemaal erg negatief, komt vooral door het te grote aantal mensen op de camping.Fransen waren ook erg luidruchtig. Voor tentkampeerders zijn er hele mooie plekken te vinden. Service van de medewerkers was prima, waren tegen ons alleen maar meer dan vriendelijk. Omgeving is prachtig, zelfs in het hoogseizoen zijn er rustige strandjes te vinden, maar een groot nadeel is dat je altijd in de file staat (zelf op de sluiproute bij Gassin!).
Mening nr: 46786
Datum: 15-08-2009
Dhr. Marcel 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Rustige camping met veel Fransen waarbij de a-socialen toenemen naarmate je verder in augustus komt. Veel schaduwrijke plekken. Geen watertappunten tussen de kampeerplaatsen maar alleen bij een van de drie sanitairgebouwen. Afwaswater is maximaal lauw, douchewater is wel goed. Eén stortplaats voor het chemisch toilet tussen de mobil-homes (je zal er maar zitten). Nauwelijks animatie voor kinderen om over de volwassenen animatie maar te zwijgen; als deze figuren in het bejaardentehuis zouden optreden zouden de bewoners in hongerstaking gaan. En dan elke week dezelfde "artiesten". De dames aan de receptie hebben zo te zien een ontzettende hekel aan hun werk, de eigenaar daarentegen is wel vriendelijk. Zwembad is te klein voor het hoogseizoen maar dat hebben meer campings. Stroomvoorziening is slecht; 's avonds gaat het voltage regelmatig onder de 220v . Aan de receptie hangt het verzoek om tussen 20 en 22 uur geen gebruik te maken van een elektrische BBQ maar ja dan beginnen Fransen pas met eten. O ja het brood is wel goed en dat je niet vaker van de camping afgaat omdat de hele omgeving wel één grote file lijkt (zelfs op een sluiproute dat een geitepad leek (chemin de Gassin) een keer 1,5 km), daar kan de camping niets aan doen.
Mening nr: 43220
Datum: 01-10-2008
Mevr. veenstra 
®  
september - oktober 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Eenvoudige parkachtige camping. Verblijf september 2008. Koelijs, indien geen stroom, verkrijgbaar voor het astronomische bedrag van 3euro 50. Na 15 september stopt zonder aankondiging de broodvoorziening. De eerste week werd er nog mondjesmaat schoongemaakt [10 minuten voor een heel toiletgebouw] door een poolse gastarbeidster, maar toen zij vertrok naar Polen, werd er niet meer schoongemaakt. Geklaagd bij de receptie en vervolgens werd er door een poolse man met een en dezelfde vloermop de spiegels, wastafels douches en toiletten gedweild. IETS OM GRUWELIJK VAN OVER JE NEK TE GAAN. De eigenaren+familie zaten vastgeroest in de receptie, hun taak zat erop. Het geld is binnen. Mijn advies aan camping de l'Argentiere is dan ook: Sluit je poorten per 31 augustus want na die tijd kunnen jullie niets meer waarmaken. Dringend advies aan iedereen: Vermijd deze camping in het laagseizoen.
Mening nr: 41751
Datum: 14-08-2008
Fam. van Schaik 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke, vriendelijke camping, waar een ontspannen sfeer hangt. Allerlei nationaliteiten, veel Fransen, dus (gelukkig) niet alleen maar Nederlanders! Vriendelijke uitbaters die je met een golfkarretje langs de beschikbare plaatsen rijden. De meeste plaatsen bieden volop schaduw. Sanitair was prima, zelden wachten op een vrije douche. Zwembad viel niet tegen, ook al was het er 's middags behoorlijk druk, toch was er plek genoeg. 's Avonds typisch Frans vermaak met muzikale optredens en dansavonden. Tussen 11 uur en half 12 stopte de muziek en was de camping stil. Ligging in de omgeving is prachtig. Er is van alles te zien en goed bereikbaar op voorwaarde dat je vroeg in de auto stapt. Ben je laat/later, dan rijd je gegarandeerd de files in.
Mening nr: 41589
Datum: 12-08-2008
Fam. van der Kolk 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Sfeervolle, eenvoudige, gemoedelijke, ook in het hoogseizoen rustige camping. Prima uitvalsbasis om de cote te ontdekken. Onze kinderen 10,13 jaar hebben het er goed naar hun zin gehad en wij ook. Heel relaxed, prettig dat er nog echt een franse sfeer heerst. Jeugd zoekt elkaar 's avonds gezellig op bij de pingpongtafels. Er is ook volop ouderen jeugd op camping aanwezig. Door de camping wordt iedere avond muziek of dans georganiseerd. Is leuk en typisch frans om 23.00 uur is dit afgelopen. Zwembad is prima voor een verfrissende duik niet om de hele dag bij te hangen. Er zijn in de omgeving heel veel mooie stranden. Dit is wel 15 minuten rijden met de auto. Zijn op de camping een aantal sanitairblokken. Het sanitair is niet super luxe maar wordt wel goed schoon gehouden. Het water is niet alijd warm maar wel prettig om te douchen, voor de afwas is dit wat minder.
Mening nr: 37987
Datum: 11-11-2007
Mevr. yvonne 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Sfeervolle, eenvoudige, gemoedelijke, rustige camping. Prima uitvalsbasis. Onze kinderen 14,12,5,4 jaar hebben het er allemaal goed naar hun zin gehad en wij ook. Heel relaxed. Speeltuin oud en stelt niks voor, maar wel gezellig bij de pingpongtafels 's avonds. Komen samen van 12 tot wel 20 jaar daar. Zwembad wel iets aan de te kleine kant voor deze camping. Maar gaat wel om lekker af te koelen. Met de auto naar allerlei leuke strandjes in de buurt. Wel minstens 15/20 minuten rijden.
Mening nr: 37168
Datum: 02-09-2007
Fam. jong 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

3e Week augustus 2007 op deze camping doorgebracht. Niets gereserveerd maar plaats zat. Grote staanplaatsen. Veel verhuuraccomodaties. Ideale ligging vlakbij diverse stranden rondom St Tropez. Weinig tot geen animatie voor kinderen in welke leeftijd dan ook. Wel ELKE avond live muziek bij de bar. Stopt wel netjes om 2300 uur. Het blijft rondom het bargedeelte nog wel tot 2400 uur onrustig. Wil je rustig zitten ga dan wat verder van het bargedeelte een plaats zoeken. Sanitair ziet er netjes uit maar waar is het warme water ??? Douchen met lauw water en afwassen idem dito. Zwembad is te klein voor de camping. Wel toezicht. Zoek je een rustige camping dan moet je verder zoeken.
Mening nr: 29728
Datum: 16-08-2006
Dhr. Peter 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier in de tweede helft van juli geweest. Het is een prima gezinscamping. Het dichtstbijzijnde strand is Port-Cogolin op zo'n 5 kilometer van de camping waar je ook je auto goed kwijt kunt. Er was veel schaduw, wat gezien de warmte geen overbodige luxe was. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het vestingplaatsje Grimaud. Niet ver weg en zeer de moeite waard.
Mening nr: 27159
Datum: 11-07-2006
Dhr. N.Missiaen 
april - juni 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is al van 2004 geleden dat nog iemand z'n mening gaf over deze camping ... en dat is ten onrechte ! L'Argentière ligt weliswaar een 10-tal km. van de mooie St.Tropezstranden, maar dat neem je er graag bij als je 's avonds na een dagje strand lekker kunt tot rust komen in deze groene oase. Wij verbleven er van 15/6 tot 1/7 en dan is het er wel héél rustig ... De camping is heel netjes verzorgd, ruim voorzien van bloeiende struiken en is grotendeels bebost. De uitbaters en het personeel zijn ook heel vriendelijk. Er zijn drie nette sanitairblokken waarvan er twee vrij recent ogen ... Het zwembad is heel mooi en ruim voorzien van parasols en ligzetels. Er is een ruime bar ( nog zonder sfeer in juni) en een klein campingwinkeltje ( nog gesloten in juni). Maar ... alles is wel voorzien voor de seizoenmaanden juli en augustus o.a. een gezellige arena, palend aan de bar. Deze camping is een van de weinige die we ooit bezochten waar de folder klopt met de werkelijkheid !!! We komen hier zeker eens terug, maar dan iets later ... voor iets meer ambiance ... Toen we "en passant" camping Bonporteau in Cavalaire bezochten met z'n kleine staanplaatsjes en z'n overbevolking wisten we het wel ... Kortom : L'Argentière is een aanrader.
Mening nr: 18579
Datum: 30-05-2005
Mevr. colinda 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hadden bij aankomst wel gelijk een grote discussie over een plek, we hadden gereserveerd voor een tent dus wilde ze ons ergens achterop een veldje zetten of op hele kleine plekjes terwijl we een grote tent hebben (voor de caravans of franssen zelf wel mooie plekken) na een uur op een golfkarretje over de camping te hebben gereden met de baas zelf uiteindelijk wel een mooie plek gekregen. Het zwembad is wel te klein voor het hoogseizoen, voor de rest wel een leuke camping, zeker voor uitstapjes in de omgeving.
Mening nr: 15817
Datum: 17-09-2004
Mevr. xxx 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij (stel van 23 jaar) hebben het erg naar ons zin gehad op deze camping, wat vooral leuk was, was dat er elke avond wat te beleven was. Leuke bandjes zo'n 3/4 avonden in de week. Sanitair was ook prima. En ruime plaatsen.Toen wij er zaten (mid tot eind aug.) waren er wel alleen maar Fransen, waar je geen contact mee had. Leuk was dan ook dat er de tweede week vrienden van ons op de camping kwamen. Nadeel van de omgeveing was dat je altijd, op elk tijdstip van de dag zowat in de file stond alsje ergens heen wou. Maar wel een schitterende omgeving. Zeker een aanrader deze camping.
Mening nr: 14658
Datum: 21-08-2004
Dhr. Arthur 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke camping, weinig te doen voor de oudere jeugd. We hebben wat achteraan gestaan met een tent (zonder electriciteit). Het was daar erg goed uit te houden. Sanitair was schoon, personeel vriendelijk. Het zwembad zonder toezicht wat overal staat is dus met toezicht. Zoals op elke Franse camping mag er weinig. Prima verblijf gehad en ga er zeker nog eens naar terug...
Mening nr: 12839
Datum: 03-08-2004
Mevr. Hensen 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Het is een echte gezinscamping. Als je oudere jeugd heb kan je er beter niet heengaan, want voor hun is er echt niks te beleven. Op de camping niet en buiten de camping ook niet. Het sanitair was ook niet echt schoon. En ruime plekken valt tegen.
Mening nr: 11336
Datum: 26-06-2004
Mevr. Jenny van Dam-Collee 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Zomer aug 2003. Mooie camping met ruime plekken en goed beschut. Zeer schoon sanitair. Leuke en gezellige familiecamping en voor onze kinderen van 10 en 6 zeer geschikt. De omgeving is erg mooi en gezellig. Bij de camping een leuk restaurant zwembad iets aan de kleine kant voor de zomerdrukte. Wij zullen er og wel eens terug gaan.

Campingtips in de buurt