Sluiten

Camping Municipal La Garenne in Crots

Camping Municipal La Garenne

Camping Municipal La Garenne ligt op 800 meter hoogte met een authentiek karakter en aan de oevers van het meer van Serre-Poncon, en beschikt over schoon sanitair, recreatieruimte en speelmogelijkheden voor de kinderen.

Camping Municipal La Garenne ★★
La Garenne
05200 - Crots
Frankrijk
Departement: Hautes Alpes
Tel: +33 492431193
Afstand vanaf Utrecht: 1163 km,
waarvan 1015 km snelweg.
GPS coördinaten: 44.53861 / 6.45360
(44° 32' 19.0'' N    6° 27' 13.0'' O)
Aantal plaatsen: 199  / Hoogte: 784 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Meer Municipal camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Camping Municipal La Garenne
Laatste mening

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Dhr. Johan (webmaster) - -  18-08-2015
Plaats mening
Mening nr: 64253
Datum: 18-08-2015
Dhr. Johan (webmaster) - - 
juli - augustus 2015
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 64213
Datum: 16-08-2015
Fam. Borst. - Woudenberg 
juli - augustus 2015
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 5| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 5| Leiding van camping: 8| Animatie/Activiteiten: 4| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Omgeving en het meer.

Scheve plaatsen en steen.

Prima camping, vooral voor watersporters. Sommige plaatsen hebben helemaal geen schaduw, andere wel. Niet elke plaats is even recht en vlak. Alles is steen. Dat went wel, maar blijft lastig voor kinderen. Dus goed voorbereiden. Veel Nederlanders die er al jaren komen. Het leven begint er vroeg rond 8.00-8.30. Sanitair is ook echt prima. 2x per dag schoongemaakt. Voor kleine kinderen is er veel te weinig te doen. 1 klein speeltuintje in de volle zon. Omgeving is schitterend met adembenemend uitzicht op de bergen. Boodschappen in verschillende supermarkten in de buurt +\- 5 min. Temperatuur van het meer is super goed. Zoals eerder omschreven door andere mensen, dat 's nachts jongeren die terugkomen, dat is helemaal waar.
Mening nr: 62133
Datum: 13-08-2014
Fam. Jeanne - - 
juli - augustus 2014
Met vrienden
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 6| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 8| Leiding van camping: 6| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

schitterend gelegen aan Lac de Serre Poncon, geweldig uitzicht op de bergen vanaf je plaats.

voor ons laat op de avond, begin van de nacht lawaai van terugkerende jeugd.

Beetje rommelig aandoende camping, plaatsen in het bos erg donker. Wij stonden op groot veld met gras, onkruid en stenen. Bovendien was het erg schuin, niet handig voor tenten. Wel een geweldig mooi uitzicht op de bergen. Schitterende streek en mooie plaatsen te bezoeken. Municipalcamping, iedere dag ander (jong, met elkaar kletsend) personeel bij de receptie. Goed en schoon sanitair, altijd warm water gehad. Veel Ned., die al jaren daar komen en elkaar dus kennen, met veel kinderen in de leeftijd 14/20 jaar, die overdag sportief bezig zijn (surfen) of met groepen zaten te kaarten bij hun ouders en 's nacht terugkwamen van samenscholing bij het meer. Overdag prima, leuk en niks mis mee, maar 's nachts hadden wij daar last van.
Mening nr: 60041
Datum: 14-08-2013
Fam. p 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wat een heerlijke camping. Wij stonden op het deel van de camping zonder elektriciteit. Dit deel is in het bos en zorgt voor voldoende schaduw. De plaatsen zijn ruim. Op het gedeelte met elektriciteit is niet overal schaduw. De camping ligt direct aan het meer. Aan de camping grenst nog een openbaar strand. daar is ook een steiger waar boten aan kunnen leggen maar waar kinderen ook heerlijk vanaf kunnen duiken. Direct naast de camping is een barretje en een restaurant. bij het barretje kan 's morgens brood gehaald worden. Op de camping heerst een heel ontspannen sfeer. Er zijn veel surfers die de camping bezoeken maar ook voor de niet surfer is het er super. Het sanitair is netjes. Alleen moet je er even achter komen wat goede tijden zijn om warm water bij je douche te hebben. ('s morgens en 's avonds laat) De omgeving is echt schitterend. je zit zo hoog op een berg. En ook zijn er leuke stadjes in de omgeving. In de omgeving zijn voldoende activiteiten (wandelen, raften, rodelen, klimparken, varen op het meer, naar de markt, plan d ?au in embrun) De camping wordt bezocht door mensen in alle leeftijden. Ook kinderen en jeugd is er in alle leeftijden aanwezig.
Mening nr: 57780
Datum: 21-08-2012
Fam. Fam. Ten hove 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Camping ligt dichtbij het water. Het meer is schitterend en de omgeving ook. Het uitzicht erg mooi. Wij zaten in een sta caravan die erg luxe is, gordijnen tegen ongedierte ,en een mooie veranda. We hadden prachtig weer, en erg fijn dat er iedere middag een windje is. Supermarkten zijn dichtbij alzo de Mac. We komen vast en zeker terug blew.
Mening nr: 56303
Datum: 18-06-2012
Fam. ester 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een schitterende plek, deze camping aan het meer. Mooie ligweide aan het water met veel schaduw, wel keien in het water, dus waterschoenen is een aanrader.. Bijna elke dag 30 graden. 's Middags komt er een heerlijk windje, ideaal om te surfen. Er zijn twee speelveldjes voor de kinderen op de camping. Mooie omgeving. Sanitair is iets minder. Vanaf de camping mooi uitzicht op de bergen. Broodjes kan je net buiten de camping kopen. Vlakbij zitten winkels. Embrun is zeker de moeite waard om te bezoeken. Op zaterdag is daar een leuke markt. Vanaf de camping kan je mooie bergtochten maken. Een mooie plek om je vakantie dortebrengen voor weinig geld.
Mening nr: 55999
Datum: 21-03-2012
Fam. janneke 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We gaan hier van de zomer voor de derde keer naar toe. Heerlijk rustige gezellige familie-camping met veel jongelui en kinderen. Ook de watersporters komen hier aan hun trekken. Wandelen, naar de markt gaan en vele andere aktiviteiten zijn hier te doen. We hebben er echt weer zin in.....
Mening nr: 48828
Datum: 13-02-2010
Dhr. Roel Prins 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ben hier al een aantal keren in juni geweest. In deze tijd is het nog zeer rustig op de camping en is men nog volop bezig de voorzieningen op te bouwen voor het hoogseizoen.Als je van rust houd dan is het er prima toeven in het voorseizoen. Er is 1 toiletgebouw open, voor de bakker moet je s,ochtends even naar het nabij gelegen Crots en verder is de natuur in deze tijd van het jaar prachtig.Vanaf de camping heb je rondom uitzicht op de bergtoppen. Verschillende natuurparken in de omgeving bieden veel wandelmogelijkheden. Het dichtbij gelegen Embrun is een gezellig stadje met een leuke markt op zaterdag. Het "Lac de Serre Poncon"grenst aan de camping. Vroeg in het seizoen is het water nog erg koud en staat het hoog waardoor de strandjes nog klein zijn. Er wordt veel op het meer gesurft. Na 1 juli komt er meer leven op de camping, het winkeltje en de bar gaan open en op het strand wordt het drukker door o.a. de plaatselijke bevolking.
Mening nr: 44635
Datum: 15-06-2009
Fam. gerard 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is echt een lache camping. Ik ben er al heel vaak geweest en ga er dit jaar weer heen. je kan er perfect windsurfen en er is hartstikke leuke jeugd. Echt een aanrader dus.
Mening nr: 42081
Datum: 18-08-2008
Fam. clienie 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Komen hier al jaren is een fijne normaal schone camping. Helaas dit jaar wat minder vanwege regenval in de maand mei veel troep meegespoeld het meer in. en op de strandjes, normaal is het goed zwemmen ook een afgezet bewaakt gedeelte met ehbo post. Je kan er goed wandelen alleen niet direkt vanaf de camping.Supermarkt te lopen ongv 15 min. bar en snaks en brood direkt naast de camping te verkrijgen. Dit jaar was er een hele slechte schoonmaak ploeg dus was sanitair ook niet schoon met name de douches(andere jaren was het wel schoon 2x per dag)maar een groot gedeelte licht ook aan de gasten zelf die van alles laten rondslingeren.er zijn voldoende wc (gewone toiletten) en douches aanwezing 3 sanitair gebouwen verdeeld over de camping Ruime plaatsen met en zonder schaduw net wat je wilt. De speeltoestellen voor de kleintjes stellen niet veel voor, wel tafeltennis tafels(s avonds verlicht) en vollybal veld Goede watersport mogenlijkheden. Kortom een fijne simpele camping voor mensen die niet al te hoge eisen stellen aan luxe en animatie.
Mening nr: 42076
Datum: 18-08-2008
Fam. ivonne 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Zeer open camping, weinig schaduw op het bovenste deel ( met stroom) enorme plekken. zwemgelegenheid bij camping is niet geslaagd, modderig, klein. Als surf camping waarschijnlijk prima. Net te ver van Embrun af om snel te lopen, weinig gelegenheid om vanaf de camping te wandelen, het eeerste stuk is erg saai en duurde een halfuur , crots voorbij) wel prachtig om de omgeving in te rijden en van daar uit te wandelen. Plan d eau moet met auto Betaalbaar, schappelijk ( gemelde 2e tent hoefde itt regels niet betaald) , vriendelijk beheer. Absolute minpunten: sanitair (ronduit smerig) en ontrbreken goede zwemgelegenheid bij camping.
Mening nr: 32506
Datum: 10-02-2007
Mevr. Kitty Ros 
juli - augustus 1999
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik ben in het jaren 1998 en 1999 naar deze camping geweest. Ik was toen 16 en 17 jaar oud. Ik vond het een geweldige tijd. Overdag het strandje op en het meer in, 's avond gezellig aan het barretje 'hangen'. Het personeel was erg aardig en gezellig!. De omgeving is schitterend en het sanitair is voldoende! De camping is naar mijn idee ook leuk voor jongeren!! Ik wil ontzettend graag en keertje terug en zie nu dat dit alles nog wel bestaat. (wellicht hangt er nog een foto van mij in het barretje aan de muur!) Helaas is er maar weinig informatie over deze camping op internet te vinden.
Mening nr: 23110
Datum: 25-08-2005
Mevr. Bert en Lia van der Molen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren dit jaar voor het eerst op deze camping en hebben het erg leuk gehad. We stonden op een mooie plaats met uitzicht op Embrun die s'avonds is verlicht heel erg mooi. De omgeving is daar prachtig ook het lac de serre poncon is prachtig met helder water. Pland'eau is dichtbij waar je lekker kunt zonnen, ook vanaf de camping kun je naar het meer maar dat strand was niet zo mooi. Embrun is een mooie stad en op loopafstand. Wat wij jammer vonden dat er s'avond niets te doen was en de camping dan erg donker is,weinig verlichting. Het sanitair is schoon en mooi. wij zijn erg tevreden, en komen hier vast nog eens terug.
Mening nr: 22885
Datum: 23-08-2005
Dhr. Fam Groot 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

In augustus hebben we hier een week doorgebracht. Ik kom hier al 20 jaar, het is voor mij het mooiste gebied van de Alpen. En ik heb alle kanten gezien. We kwamen vanuit het zuiden en gingen op de bonnevooi naar lac de Serre Poncon. Dit had tot resultaat, dat de eerste 6 campings vol waren. Uiteindelijk kwamen we aan bij deze camping en hebben hier een geweldige week gehad. We hadden een ruime plek met een fantastisch uitzicht. De camping is open en schaduw is soms moeilijk te vinden, wij hadden gelukkig een boompje, dat de gehele dag schaduw gaf. Dit was echt perfect. Elke ochtend was het weer net een sprookje om al die prachtige bergtoppen te kunnen zien. Het beklimmen van de Pic de Morgon is zo ongelooflijk gaaf. Een vrij uitzicht op bijna 2500m over de omgeving, echt ongelooflijk. Wandelen, klimmen, surfen, raften, kanoën, mountainbiken, relaxen, zwemmen. In dit gebied kan het allemaal. Op de camping stonden erg veel Nederlanders, dit was echter niet vervelend, omdat iedereen voor zichzelf komt en niet om gezellig met elkaar karaoke te zingen of zo. Enige minpunt van de camping is, dat ik geen bewaking kon ontdekken. Dus als er mensen waren, die het als sociaal beschouwen om tot 4 uur door te schreeuwen, wordt het lastig om dit tegen te gaan. Sanitair was echt uitmuntend, op een of andere manier was het echt altijd heel erg schoon. De prijs kwaliteit-verhouding was super; 14,40euro voor 2 personen met stroom. Echt geen geld. Ruime simpele camping met super-sanitair dus. Ook het meer en faciliteiten als supermarkt en restaurantjes op 5 min (auto) afstand. Wandelmogelijkheden zijn oneindig en heel gevariëerd. Onze vakantie was zeer geslaagd!

Campingtips in de buurt