Sluiten

Camping La Pinede in Etaples

Camping La Pinede

Camping - Bar - Restaurant La Pinede ligt vlakbij een natuurgebied, met adembenemende landschappen aan de monding van de rivier de Canche, op 3 km van het strand van Sainte Cecile.

De camping is ideaal gelegen om te voet of met de fiets langs uitgestrekte beschermde natuurgebieden te lopen of te rijden ... een paradijs voor natuurliefhebbers.

Camping La Pinede ★★★
Chemin départemental D940
62630 - Etaples
Frankrijk
Departement: Pas de Calais
Tel: +33 321943575
Afstand vanaf Utrecht: 394 km,
waarvan 380 km snelweg.
GPS coördinaten: 50.53236 / 1.62529
(50° 31' 56.5'' N    1° 37' 31.0'' O)
Aantal plaatsen: 107  / Hoogte: 20 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping La Pinede
Laatste mening

Algemene beoordeling

vlak bij Etaples

geen

De camping wordt langzamerhand opgeknapt. Het deel met stacaravans ziet er redelijk uit, het camping gedeelte was netjes. Wij hadden een groep jongere kinderen in tentjes op de camping dus dan kun je het nodige verwachten maar ze waren rustig en het sanitair bleef redelijk schoon. De trein langs de camping is niet echt storend, ook de weg aan de andere kant niet. Kortom, van verpaupering zover wij konden zien geen sprake.
Fam. van meeuwen - utrecht  24-02-2020
Plaats mening

Meningen over Camping La Pinede

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
6
6
Hoogste
6
6
Gemiddeld
6.0
6.0
* over de jaren 2017 en later.
Mening nr: 69764
Datum: 24-02-2020
Fam. van meeuwen - utrecht 
september - oktober 2018
(Echt)paar
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 6| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 7| Leiding van camping: 8| Omgeving: 8|

Algemene beoordeling

vlak bij Etaples

geen

De camping wordt langzamerhand opgeknapt. Het deel met stacaravans ziet er redelijk uit, het camping gedeelte was netjes. Wij hadden een groep jongere kinderen in tentjes op de camping dus dan kun je het nodige verwachten maar ze waren rustig en het sanitair bleef redelijk schoon. De trein langs de camping is niet echt storend, ook de weg aan de andere kant niet. Kortom, van verpaupering zover wij konden zien geen sprake.
Mening nr: 52202
Datum: 30-09-2010
Dhr. J. Westerop 
®  
september - oktober 2010
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ik was er al bang voor: de nieuwe eigenaar heeft geen benul van wat een camping aantrekkelijk kan maken. Verpaupering is eigenlijk het enig juiste woord hier. Jammer. Nog maar één toiletgebouw is open, de andere zijn op slot of er zitten gaaswerken voor met hangsloten. De douches werken nog met muntjes en geven soms water, soms niet of ze blijven doorgaan. Omdat de afvoer vaak verstopt zit, loopt het water dan onder de deur weg. Het licht gaat plotsklaps uit en kapstokhaken zijn in een geval waar ik op lette al meer dan 3 jaar geheel afwezig. Het terrein is slecht afwaterend; grote plassen met veel modder. En zo voorts. Anderzijds wordt nieuwe huurders met eigen mobil homes alle ruimte gegund. Niets is te gek; doe-het-zelf-chalet of Pipo wagen in de vrolijkste kleuren. Bont, smakeloos en chaotisch. Kortom, waarschijnlijk de enige inkomstenbron. Hoe lang nog?
Mening nr: 48361
Datum: 23-10-2009
Dhr. J. Westerop 
®  
september - oktober 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Even kort. Het is onze vaste tussenstop en we zijn er dus weer even geweest. De camping is geen municipal meer en wordt door de nieuwe eigenaar voor de helft vol gezet met huisjes. Vanaf de 'bult' in het midden blijft het noordelijke deel 'groen'. Voor de rest blijft de zaak verpauperen, al weet ik niet wat nu de verdere plannen zijn. Ben benieuwd het komende voorjaar.
Mening nr: 44169
Datum: 25-03-2009
Dhr. André Van der Aa 

Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij kennen deze camping alleen van de maand november. Ze is dan op enkele kampeerders na zo goed als leeg. Een verlaten indruk is op dat ogenblik nooit ver weg. De camping wordt op dat ogenblik ook niet meer zo frequent onderhouden, de bladeren zijn volop aan het vallen en het kan er ook behoorlijk stormen (in 2008 het geval). Stormbanden voor de voortent zijn noodzakelijk. In Etaples is er het weekend rond 11 november "La fête du hareng roi". De Ch'ti-sfeer druipt er van af met alles erop en eraan. Le Touquet Paris Plage is op een boogscheut (7 km). Sint Jacobsschelpen zijn er in overvloed. Bij gure wind uit het zuidwesten is een strandwandeling gewoon schitterend.
Mening nr: 33926
Datum: 19-07-2007
Dhr. J. Westerop 
®  
april - juni 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Weer een nachtje doorgebracht (5 juli 2007) en het is duidelijk verbeterd. De douches zijn vernieuwd (véél en lekker warm water!) en hier en daar is de zaak geverfd. Ook is er een stuk van het terrein omheind t.b.v. de speeltoestellen. De entree is samen met de weg opnieuw geasfalteerd, maar er stonden nog geen borden, vlaggen of bloemen. Dus je bent er zo voorbij. Het restaurant dat apart op het campingterrein ligt is meer voor een snelle hap en om te pingpongen. Misschien sturen ze daar ook de schilder eens langs.
Mening nr: 31189
Datum: 12-09-2006
Dhr. gerrit brunink 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Vrij grote camping aan zeer drukke route national. Camping maakte op ons een onverzorgde indruk. (Waarschijnlijk eind van het seizoen). Zeer veel vriendelijke Franse kampeerders. Toiletgebouw is niet meer van deze tijd en toen wij er waren, niet schoon. Voor een camping zo dicht bij zee erg goedkoop.
Mening nr: 22703
Datum: 21-08-2005
Dhr. J. Westerop 

Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Een royale camping. Die we de laatse jaren in voor- en nazeizoen nogal eens gebruiken in de eerste/laatste etappe. Er is een groot glooiend veld met weinig bosjes, een hoger middenstuk met wat haagjes en meer begroeiing, en een nog wat hobbelig 'resevestuk'. De sanitaire zaken zijn wel uit de vorige eeuw, zodat het kan gebeuren dat het licht uitgaat als je nog aan het douchen bent, of de douche warm water blijft leveren dat dan onder de deur uitloopt, maar het is gratis. Dus? De weg voorlangs de camping is nogal druk, maar als je iets verder op de camping gaat staan hoor je dat niet meer. Alleen de treintjes over het spoor langs de kust, (niet 's nachts) geven je dan het vakantiegevoel. Een paar minuten verop is een grote, goed gesorteerde supermarkt met goedkope benzinepomp. Iets verder, in het dorp, kun je ook terecht voor vers aangevoerde vis voor op de bbq. Kortom, een goedkope camping met alles wat we nodig hebben. Het aanrijden vanuit het zuiden gaat door nogal wat kronkels in het dorp, vanuit het noorden is makkelijker. De camping ligt net ten zuiden van de erebegraafplaats uit WO I.

Campingtips in de buurt