Sluiten

Camping International de Giens in Giens

Camping International de Giens

Camping International de Giens ligt bij d’Hyères, op het schiereiland presqu’île de Giens op een ideale plek om de omgeving te verkennen.

De camping beschikt over moderne faciliteiten en comfort om hier te genieten van een heerlijke vakantie.

Camping International de Giens ★★★★
1737, Route de la Madrague
83400 - Giens
Frankrijk
Departement: Var
Tel: +33 494589016
Afstand vanaf Utrecht: 1296 km,
waarvan 1266 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.04073 / 6.12857
(43° 2' 26.6'' N    6° 7' 42.9'' O)
Aantal plaatsen: 155  / Hoogte: 8 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Camping Qualité label Wifi beschikbaar Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Verhuur van accommodatie
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
Camping Qualité
Camping International de Giens
Laatste mening

Algemene beoordeling

Hele fijne camping. Wij waren er in juli 2012 met onze tweeling van 17 jaar. Mensen van receptie, winkel en restaurant erg vriendelijk. Mooi zwembad. Sanitair was schoon en netjes. Mogelijkheid voor surf- en kitesurfles. Zandstrand aan overkant, leuk dorpje met grote markt, leuke restaurant en heel veel mooie steden in de buurt. Voor ons een prima vakantie. Waarschijnlijk gaan we dit jaar weer naar camping International in Giens.
Fam. A. Buskens  08-01-2013
Plaats mening
Mening nr: 58582
Datum: 08-01-2013
Fam. A. Buskens 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Hele fijne camping. Wij waren er in juli 2012 met onze tweeling van 17 jaar. Mensen van receptie, winkel en restaurant erg vriendelijk. Mooi zwembad. Sanitair was schoon en netjes. Mogelijkheid voor surf- en kitesurfles. Zandstrand aan overkant, leuk dorpje met grote markt, leuke restaurant en heel veel mooie steden in de buurt. Voor ons een prima vakantie. Waarschijnlijk gaan we dit jaar weer naar camping International in Giens.
Mening nr: 53254
Datum: 01-07-2011
Dhr. johan 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Juist terug van deze camping (07.2011). Ik heb nog nooit zoveel botheid, onbehulpzaamheid, norsheid, desinteresse aan een receptie ervaren. Een viertal vrouwen, waaronder een Nederlandse jongedame wedijverden met mekaar om zo verveeld, onbehulpzaam... mogelijk te zijn. Een klant is voor hen duidelijk een grote lastpost en een stoorder van hun rust. Die camping is alleen al voor die reden te mijden. Voor de rest is het een typisch franse camping: alles dicht op mekaar, slordig.
Mening nr: 49127
Datum: 14-05-2010
Mevr. Vert 
april - juni 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De steiger is niet al 7 a 10 jaar weg.............Vorig jaar (2009) in de meivakantie stond de steiger er nog en het jaar ervoor ook, en daarvoor ook enz. Hierna pas is hij weggehaald! Maar inderdaad, ook wij vonden dat dit jaar (2010) erg jammer. Het is wel een van de dingen die je naar deze camping trekt. Volgens de receptie komt dit door de burgermeester van Giens. Deze camping is een echte surfcamping, verder kun je in de omgeving best een hoop doen. Met het solarium wordt trouwens het eetcafe aan de overkant bedoeld, zo heet deze "tent" namelijk. De disco en het wellnessgebeuren wat er nog gaat komen, komt echt met "de franse slag" van de grond. Vorig jaar in mei waren ze ook al volop bezig en nu nog steeds, volgend jaar klaar vertelden ze me ?????
Mening nr: 47167
Datum: 20-08-2009
Mevr. Piep 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

1 Week in een mobilhome gezeten. Deze was schoon, keukeninrichting prima, mooi overdekt terras, voldoende schaduw. Wel staan de mobile homes dicht op elkaar. Zwembad is prima. Ligstoelen waren er tijdens ons verblijf ook voldoende. Steiger is inderdaad waardeloos. Maar, met de auto ben je zo bij een prachtig strand met ruime parkeergelegenheid. Ook zijn er lopend mooie strandjes aan de andere kant van het eiland te bezoeken waar je niet met de auto kunt komen. Campinggasten zijn veelal surfers. Dit is trouwens er leuk als je op het strand zit, kijken naar de surfers en de kite-surfers. Campingwinkel heeft ruim voldoende assortiment, brood de hele dag vers te krijgen. Kleine speeltuin. Beperkte animatie voor de kinderen. 1 avond live muziek. Wij vonden het een fijne, rustige camping. Je kunt langs de kust prachtige wandelingen maken.
Mening nr: 45374
Datum: 25-07-2009
Mevr. Roos (13)  
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Eindelijk zomervakantie! ik had er al helemaal zin in en op de site van de camping stond een foto van een steiger naar de zee, waar ik me helemaal op verheugd had omdat we dan lekker de rubberboot konden opblazen en meteen de zee in konden duiken... De aankomst was heel bizar. we kregen een plekje aangewezen tegenover een bouwput en veel lawaai. Daarnaast stond op de plek naast ons een shovel, stenen, dakpannen en ander bouwmateriaal. natuurlijk gingen wij als eerst op zoek naar de steiger, want ja... wij wilden meteen de zee in. na een tijdje zoeken... geen steiger. eerst het tentje dan maar op zetten. we hadden inmiddels na veel gepraat een andere plek toegewezen gekregen, maar wel veel kleiner, en daarbij MOEST de auto persé op de plek zelf staan... zodat we nog amper zitruimte hadden:-(. De omgeving was prachtig maar nog steeds was er in geen velden of wegen een steiger te bekennen. in een van de laatste dagen zijn we naar het solarium gegaan. daar troffen we een benauwde lucht, een vervallen plastik plaat met een houten frame, zwart geworden ligstoel(len) en geen steiger ... want... die was namelijk al zo'n 7 á 10 jaar weg!! daar was ik pas echt boos over. Want ik bedacht dat de site van de camping ons gewoon wat had voorgelogen over dat hele solarium en steiger verhaal. nogmaals de omgeving was prachtig maar naar deze camping hoef ik NOOIT....NOOIT meer....
Mening nr: 45367
Datum: 25-07-2009
Fam. fam. Steenkamp 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Afgegaan op de internetsite en de hieronder beschreven meningen, reserveerden we in februari voor 10 dagen op deze camping. Het was wel jammer dat onze vrienden geen plekje meer naast ons konden krijgen en onze alleenreizende vriendin niet kon reserveren, maar we hadden er zin in. Bij aankomst was de ontvangst kil en nadat we ons plekje hadden bekeken waren we ronduit verslagen!! Er werd naast het zwembad een complex gebouwd en de daarvoor bestemde bouwmaterialen (inclusief shovel...) stonden op de plek naast die van ons, met uitzicht op de bouwput...hadden we daarvoor gereserveerd?! Ik zal u het verdere gesteggel over een nieuwe plek op de nagenoeg lege camping besparen, maar het was een enorme teleurstelling. Nog niet van de schrik bekomen, gingen we op zoek naar de pier die we op de site al hadden gezien en waar vanaf de kinderen wilden vissen en waar ze met de rubberboot zouden kunnen aanleggen: om een lang verhaal kort te maken: die pier bestaat niet, evenmin als een solarium waar je kunt plaatsnemen op een ligstoel, al sinds een jaar of 7 niet meer! Wat overblijft is een verwaarloosde sfeerloze camping, die zijn prachtige beloftes op de site absoluut niet kan waarmaken! Was er dan niets goed? Het zwembad is prachtig, de winkel heeft lekker brood en de eigenaar doet zijn best om de negatieve gevoelens die zijn onaardige en onsympathieke vrouw oproept, wat te verzachten; de omgeving is prachtig, maar 1 ding is zeker: op deze camping komen we NOOIT meer!!
Mening nr: 44437
Datum: 13-05-2009
Fam. fam winters 
april - juni 2009
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn in de mei vakantie op deze camping geweest. Het zijn nieuwe sta carvans maar ze staan erg kort op mekaar (1,5 meter). We hoorden het buurmeisje s'nachts uit bed vallen en huilen en de buurman kun je horen snurken . De stacarvans staan beschut onder bomen. Het is een camping waar veel surfers komen.
Mening nr: 43370
Datum: 23-10-2008
Fam. van Baar 
september - oktober 2008
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn hier in september 2008 geweest met een tweeling van 21 maanden. De stacaravans zijn ideaal met kleine kinderen: je hebt een groot overdekt terras, en wij hadden de uitgang gebarricadeerd met de plastic tafel van het terras, waardoor we een soort megabox hadden waar de kinderen heerlijk konden spelen. Iedere dag gingen we op en neer naar een strandje. Er zijn twee fijne zandstranden in de buurt: één dichtbij aan de westzijde aan de 'route du sel', één aan de oostzijde bij 'la capte'. Dit heeft als vorodeel dat bij beide windrichtingen een beschut strand te vinden is. Wel is een auto onontbeerlijk, want lopen is met kleine kinderen te ver. Met een auto is het ideaal, want je kunt bij alle strandjes zo ongeveer achter de duinen of laatste huizenrij parkeren (het is nooit vol) en hebt altijd een mooie verrassende opgang naar het strand. Wij vroegen ons wel af of het de leukste soort camping is met kinderen die al wat groter zijn, want de caravans staan aan een soort zandstraatje met veel kleine steentjes. Niet echt een lekkere ondergrond om een beetje te voetballen of zo. Wel is er een leuk zwembad en kleine speeltuin, maar wij zijn hier niet eens geweest omdat de zee zo heerlijk was. Verder is er een heerlijke bakker op de camping! Nog een tip: vraag een stacaravan met het terras aan de oostkant, dan heb je het minste wind op je terras en het meeste schaduw. Alle caravans zijn overdekt door bomen, dus schaduw is sowieso voorhanden. Wij zaten in 'Lavande 14', en dat was een heel prettige plek, dichtbij het bakkertje etc, maar wel weer redelijk ver van de 'straat' waar auto's rijden. Heerlijke vakantie gehad!
Mening nr: 38343
Datum: 20-01-2008
Mevr. O. van Wattingen 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Wij hebben op deze camping een zalige vakantie gehad. Een niet te grote camping met een klein maar mooi zwembad. Campingwinkel had ook alles. In het restaurant hebben wij een paar keer gegeten en waren daar zeer over te spreken. Wij verbleven in de oudste stacaravans op de camping maar alles was netjes. Voor oudere kinderen is er weinig vertier.Strand afstand was goed te belopen. Het voordeel van een eiland was dat je aan ale kanten strand had dus afhankelijk van de wind was er altijd wel een windvrij strandje te vinden. Bij de receptie stond een oudere dame die met handen en voeten en wat Duits erg haar best deed. Kortom een prima camping. Tip: je kan vanuit Rotterdam met het vliegtuig en dan land je op Toulon. Is maar 10 minuten rijden vanaf de camping.
Mening nr: 38270
Datum: 11-01-2008
Dhr. Dik Janssen 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke niet al te drukke camping op schitterend schiereiland geen massatoerisme, sanitair goed schoon, winkeltje met de hele dag vers brood, Giens leuk klein dorpje met restaurantjes en een paar winkeltjes, op loop afstand zandstrand 400 m , ook op top dagen niet overladen druk Niet heel veel Nederlanders, voor de jeugd s´ avonds eenmaal per week disco ook op andere avonden vertier Is ons zeer goed bevallen, vooral de kleine rotsstrandjes en baaitjes zijn een bezoek waard, je moet dan wel een eindje willen lopen.
Mening nr: 37653
Datum: 28-09-2007
Fam. RoKo 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Camping International is een rustige relatief kleine camping met voldoende en schoon sanitair, ligt direct aan zee (weg oversteken). Strand op 400meter, heerlijk helder water. Giens op loopafstand (klein dorp, valt niet veel te beleven). Op 5 km Hyeres (met grote supermarkten). De campingwinkel is oke (geen Ned.krant). De helft is stacaravans en de andere helft zijn vrije plaatsen. Plaatsen zijn vrij klein 70m2 vooral het parkeren van je auto is een probleem. Hadden om een plaats in de schaduw gevraagd (al in feb gereserveerd) echter niet gekregen. Gelukkig was het dit jaar begin juli niet zo warm (27C). Helaas was er voor de kinderen (12 en 15) niet zo veel te beleven. De camping wordt voornamelijk door surfers bezocht. Veel fransen, italianen en duitsers en maar weinig nederlandse gezinnen.
Mening nr: 25507
Datum: 13-02-2006
Dhr. J.H. Rietman 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een goede camping, mooi gelegen in bosrijke omgeving. Deze camping bestaat voor de helft uit stacaravans en voor de helft uit gewone staplaatsen. Wij zaten (voor het eerst in mijn leven) in een stacaravan en dat is goed bevallen. Inderdaad wat minder "gezellig" (aanspraak etc.) dan in de tent of caravan, maar zeker niet vervelend. Wij waren er met een klein kind van 2 jaar en die had ruim voldoende aan de speelplaats. Het strand is helemaal ideaal voor kinderen, want het loopt erg langzaam af in zee. De kampwinkel is OK, vooral het brood, dat wordt de hele dag door zelf gebakken! Sanitair is schoon en voldoende. Tip: neem de fiets mee: je bent in 4 minuten op het west-strand van het schiereiland en in 8 minuten aan het oost-strand. Geen parkeerplaats zoeken, gewoon het strand oprijden.
Mening nr: 24508
Datum: 12-10-2005
Mevr. Devreker B.  
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is een leuke, rustige camping ideaal voor iemand die tot rust wilt komen. Het is niet ideaal met tieners want 's avonds valt er niets te beleven. Het strand is heel dicht en het dorpje ligt ook op wandelafstand. Je hebt er geen geluidsoverlast want de camping ligt bijna op het einde van het schiereiland. Het uitzicht is er mooi, overal waar je kijkt zie je water. Het sanitair is proper en verzorgd.
Mening nr: 7831
Datum: 27-09-2003
Mevr. N. Winia 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Ideaal gelegen camping, op 100 meter van de zee. De camping wordt veel bezocht door watersporters. Op de camping komen hoofdzakelijk Italianen. De douches zijn aan de eind van de middag erg smerig omdat de surfers in de douches hun zeilen afspoelen. Kleine kampwinkel en zeer vriendelijk personeel die redelijk veel talen kennen. (ideaal als je zelf het frans niet beheersd). Het water is hier zeer helder. Je kunt hier goed snorkelen, surfen en kitesurfen.

Campingtips in de buurt