Sluiten

Camping La Clairière in La Tremblade

Camping La Clairière

Camping La Clairiere ligt in een prachtig bloemrijk park met veel schaduw. De prachtige witte zandstranden liggen op 2,5km van de camping, vanaf de camping loopt er een fietspad naar het strand. De camping heeft ook een mooi lagune-zwembad, waterglijbanen en een buiten- en binnenzwembad.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
8
Hoogste
7
8
Gemiddeld
7.0
8.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping La Clairière

Camping La Clairière
Laatste mening

Algemene beoordeling

Heerlijke lagune zonder chloor. Zwembaden worden zeer goed schoon gehouden.

Alle animatie en receptie Frans sprekend en zeer matig engels

Mooie camping maar vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Mooie speeltuin, hele mooie lagune. Voor tieners helaas weinig te doen. De plekken met eigen sanitair zijn echt groot en mooi. Hebben eigen wastafel, douche buitenkeuken en overdekte zithoek. Wij hadden ze elf een 4 bloemen plek met zo’n en schaduw die zeker 130 m2 was. Omgeving vonden wij niet heel speciaal. Iets meer naar noorden leukere dorpjes gezien op andere vakantie, maar dat is uiteraard persoonlijk.in onze twee weken waren er nagenoeg geen Nederlanders waardoor de kids geen contacten konden leggen.
Fam. Nijenhuis - Heino  10-08-2022
Plaats mening
Mening nr: 71809
Datum: 10-08-2022
Fam. Nijenhuis - Heino 
juli - augustus 2022
Gezin met tieners
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 7| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 7| Animatie/Activiteiten: 5| Omgeving: 6| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Heerlijke lagune zonder chloor. Zwembaden worden zeer goed schoon gehouden.

Alle animatie en receptie Frans sprekend en zeer matig engels

Mooie camping maar vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Mooie speeltuin, hele mooie lagune. Voor tieners helaas weinig te doen. De plekken met eigen sanitair zijn echt groot en mooi. Hebben eigen wastafel, douche buitenkeuken en overdekte zithoek. Wij hadden ze elf een 4 bloemen plek met zo’n en schaduw die zeker 130 m2 was. Omgeving vonden wij niet heel speciaal. Iets meer naar noorden leukere dorpjes gezien op andere vakantie, maar dat is uiteraard persoonlijk.in onze twee weken waren er nagenoeg geen Nederlanders waardoor de kids geen contacten konden leggen.
Mening nr: 51821
Datum: 02-09-2010
Fam. Hilckmann 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben 8 dagen op deze camping gestaan. Rustige en gemoedelijke camping gelegen in een bos. Er zijn zowel plaatsen in de zon als in de schaduw. Plaatsen zijn in het algemeen behoorlijk groot en wat opvalt is dat er vrijwel geen Nederlanders staan. Heerlijk. Het merendeel van de gasten is Frans en er waren ook relatief weinig caravanbezitters. De kampeerplaatsen waren grotendeel apart van de huisjes die je kan huren. De camping ligt rustig gelegen op enige afstand van de (prachtige) stranden maar de afstand is goed te doen met de fiets (door de bossen) of met de auto. Voor wie de drukte zoekt kan altijd nog naar de toeristische plaatsen aan de kust. Daar zijn dan ook de drukke campings te vinden. De eigenaars zijn erg vriendelijk, wijzen je plaats aan en spreken goed Engels, evenals de medewerkers van de receptie. Wij kregen het idee dat de eigenaars alles goed in de gaten hielden maar wel op een prettige manier. De toiletten werden redelijk tot goed schoongemaakt. Het totaal aantal toiletten in de drukste weken van het jaar (begin augustus) was eigenlijk te weinig. Niet iedereen laat de toilet netjes achter en daar valt haast niet tegen schoon te maken. Het aantal toiletten is wat mij betreft het enige minpuntje. Temperatuur van het warme douchewater zou ook wat hoger mogen maar dit is altijd persoonlijk. Op de camping is van alles te doen maar nogmaals, in een gemoedelijke sfeer. Goed zwembad, fitnessruimte et cetera. Een leuk pleintje in het midden van de camping met ?s avonds activiteiten. Of de camping iets is voor de jeugd vanaf 14 jaar weet ik niet zeker. Wij hebben geen kinderen in deze categorie. Snackbar en winkeltje. Ze verkopen de hele dag vers stokbrood want ze bakken het zelf. Er is ook een restaurantje met een terrasje. De menukaart leek mij prima met redelijke prijzen. Heb er alleen niet zelf gegeten door omstandigheden. Vanuit de camping kan je leuke fietstochten maken o.a ook naar het Ile d?Ol?ron, wel over twee drukke bruggen. In de omgeving is voldoende te doen. Als ik noch eens naar deze streek terug ga, dan zal ik zeker weer naar deze camping gaan. Op drie en vijf kilometer afstand zijn twee supermarkten.
Mening nr: 46044
Datum: 06-08-2009
Fam. Fam O 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij hebben 3 weken met 3 kinderen erg goed naar ons zin gehad op deze camping. Er komen inderdaad veel fransen maar in onze laatste week spotten we zo waar wel 10 NL auto's. Het zwembad is mooi en schoon. Het sanitair wordt heel goed schoongemaakt. De eigenaren die deze camping nu 4 jaar runnen doen dit heel goed. Er is een goed frans animatieteam en er is regelmatig 's avonds iets te doen (leuke disco, een goede band, voorstelling voor kinderen; dit werd allemaal heel goed aangepakt). Er is geen restaurant, wel afhaalpizza, snack. Het is heerlijk om tussen de bomen met zoveel ruimte te kunnen kamperen in juli, zeker als je de overvolle kustcampings ziet is dit een oase van rust. Rust kun je ook vinden tijdens de massages die in de zen-zone op 2 dagen gegeven worden. De markt in La Tremblade is ieder ochtend; geen aremetierige touristenmarkt maar gewoon lokale streekproducten. Op de fiets naar het strand moet je even de drukke D-weg oversteken maar binnendoor kun je veilig naar Ronce les Bains (een echte touristenplaats aan de kust) fietsen, daarna fiets je heerlijk door het foret de la Coubre naar de stranden. Het eten in Port de La Greve is leuk met uizicht op de oestervisserwerkplaatsen. Kortom. echt goed kamperen hier, maar er worden ook mobil homes verhuurd deze zijn allemaal in een apart gedeelte geplaatst waardoor de camping het echte kampeergevoel heeft en je uitzicht niet verstoord wordt.
Mening nr: 30763
Datum: 30-08-2006
Dhr. Tolbort 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

We hebben midden augustus 2006 12 dagen met onze caravan vertoefd. Na 15 aug (alg. feestdag) stroomde de camping voor 2/3 leeg. Sanitair was, ook in de volle periode schoon en netjes onderhouden. Ok, in de drukke periode moest je soms op je beurt wachten. De douches zijn wat krap, maar wel met volop warm water. (geen gescheiden mannen/vrouwen sanitair) Camping is vrijwel volledig met fransen bezet. Vriendelijk personeel, dat zelfs de eikenboom snoeide om de caravan op de door mijn gewenste wijze te kunnen plaatsen en extra lang electriciteitsnoer aanbood en aansloot. Mooie plek op zandgrond onder oude denne- en eikenbomen. Veelal uitgevlakte plekken. Alleen van de fietsroutes mag je niets voorstellen: de camping uit sta je na een paar weggetjes op een fietspadloze weg waar 100 km/h gereden wordt. Aan de andere zijde van de camping een schitterend bos waarin het wegens brandgevaar en valgevaar (tamelijk steil heuvelachtig) verboden is voor fietsers: kortom per fiets is het strand alleen gevaarloos met een fikse omweg bereikbaar. Alleen electrisch/gas barbecue toegestaan. De aangeboden 6A-electra trekt wel probleemloos 2200Watt!! Lekker restaurantje, 's morgens versgebakken baguettes etc. Aardig zwembad. Een/twee keer per week een duidelijk hoorbare aktiviteit op het podium zoals clowns, live musical-muziek, live franstalige muziek, disco-avond, dat rond halftwaalf eindigt. Daarbuiten is het een uiterst rustige camping.
Mening nr: 25289
Datum: 25-01-2006
Mevr. fam van Nielen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben 10 dagen op deze camping gestaan met onze eigen tent. De camping bestaat uit twee delen, het ene deel is veel groener dan het andere, op het meest open veld waar wij stonden hadden we wel voldoende schaduw maar dat geldt niet voor alle plaatsen.Er zijn 2 sanitair gebouwen die goed schoon gehouden worden (geen wcpapier)in ons gebouw waren geen speciale voorzieningen voor kinderen.Het zwembad is vooral leuk voor kleine kinderen, er zijn 3 kleine baden, het diepste bad is 1.20 meter. De apart gelegen glijbaan is voor grotere kinderen wel leuk.De animatie overdag is volledig in het frans (onze kinderen 5 en 8 jaar oud vonden het matig) veel balspelletjes,weinig knutselen en de bingo konden ze niet verstaan.Drie keer per week is er 's avonds muziek op een groot openlucht podium wat je over de hele camping erg goed kunt horen! Op de camping staan vooral fransen met wat oudere tenten/caravans wat de camping een beetje een oubollige indruk geeft, net jaren 60.Wat betreft de drukte: toen we aankwamen was het juli en ons veld was half leeg, je hoefde dan ook nergens te wachten.Op 1 augustus stroomde de camping vol en vanaf toen moest je in de rij voor de wc, de douche en de wascabines..Het was voor ons reden om eerder weg te gaan dan gepland.Ik kan deze camping dan ook niet aanraden voor augustus, de capaciteit van de sanitair gebouwen is echt veel te klein!
Mening nr: 6687
Datum: 15-08-2003
Dhr. M Jasper 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Na wat spitten op deze site, las ik de bevindingen van de heer Thielemans. Dat heeft me doen besluiten om een weekje in juli/augustus op deze camping te doen staan. Met kinderen in de leeftijd, 14, 13 en 10 jaar die al jaren kamperen. We hebben het er prima naar ons zin gehad. We stonden op het gedeelte voor eigen tenten. De huurtenten stonden ergens anders. Lekker alles in het Frans. Zelfs de kinderen vonden dat leuk. Animatie is redelijk. Inderdaad wel in het Frans maar het doet allemaal gezellig en gemoedelijk aan. Dichtbij strand.....als je van hoge golven houdt, moet je ff een stukje rijden. (10 min.). Leuke streek! Nog nooit zo schone wc/doucheruimtes gehad. Met warm water. Nooit last gehad van wachtrijen. Voor oudere kinderen niet veel op de camping te doen.....al is de lange glijbaan zelfs voor ouderen nog leuk!
Mening nr: 6567
Datum: 13-08-2003
Mevr. Renate Loff 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van een 2-weeks verblijf op La Clairière. Het is een mooie, goed onderhouden camping met prima sanitair. Er is een speciale 'badkamer' voor kinderen, met badjes en een kleine douche. Er staan vooral veel Fransen op deze camping en de animatie (kinderclub en muziekavonden) is allemaal Franstalig. De camping is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen; oudere kinderen gaan zich hier denk ik snel vervelen. Wij hadden een een bungalowtent gehuurd van Roan en dat was allemaal prima. Misschien een minpuntje: er had, naast de twee sanitairblokken, nog wel een sanitairblok bij gekund. Er stonden vaak lange rijen voor de douches. Daarentegen is het sanitair wel superschoon!
Mening nr: 3369
Datum: 08-02-2003
Dhr. Ronny Thielemans 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Je hebt hier een mooie plaats onder grote pijnbomen en een veld met open ruimte zonder bomen, wij stonden op het plein met bomen en dat was daar zeer gezellig. De ruimte zonderbomen had een rommelige indruk. Zeer goed onderhouden sanitair en propere zwembaden, lekker en goedkoop restaurant met overheerlijke mosselen. Voor ons mocht daar gerust een 4 de ster bij !