Sluiten

Camping La Brande in Le Château d'Oléron

Camping La Brande

Camping La Brande ligt op l'Ile d'Oléron, op 2,5km van het plaatsje Chateau d’Oléron, en op 300 m van een klein strand. Het eiland is een echt vakantieparadijs en beschikt over 50 km aan prachtige zandstranden.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping La Brande

Camping La Brande
Laatste mening

Algemene beoordeling

Afgelopen dinsdag kwamen wij op camping La Brande aan. Hij maakte al een beetje vervallen indruk met erg donkere plekken. Wij vonden toch een mooie plek aan het eind van van de camping. Helaas bleek aan de andere kant van het hek een fabriek te staan die dag en nacht een irritente fluittoon produceerde. Hier konden mijn oren niet tegen. Nog even geprobeerd maar na twee nachten de boel ingepakt.
Mevr. Loes de Vente  07-05-2011
Plaats mening
Mening nr: 52910
Datum: 07-05-2011
Mevr. Loes de Vente 
april - juni 2011
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Afgelopen dinsdag kwamen wij op camping La Brande aan. Hij maakte al een beetje vervallen indruk met erg donkere plekken. Wij vonden toch een mooie plek aan het eind van van de camping. Helaas bleek aan de andere kant van het hek een fabriek te staan die dag en nacht een irritente fluittoon produceerde. Hier konden mijn oren niet tegen. Nog even geprobeerd maar na twee nachten de boel ingepakt.
Mening nr: 42325
Datum: 22-08-2008
Fam. blacklock 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn op de camping geweest van 28 juni 2008 tot 18 juli. Wij vonden het een leuke camping, mooi zwembad met glijbaan en kleine zonweide. Wij hadden een o tiny stacaravan gehuurd wat uit de kunst was erg netjes. We hebben ook even bij het sanitair gekeken van de camping zelf en dat zag er erg netjes uit. De jongens en meiden die er werken zijn te herkennen aan hun oranje shirt. Bij de balie spreken er een aantal goed engels en de rest probeerd het. De camping winkel is vrij klein maar wel elke ochtend lekker vers stokbrood en in de buurt is een grote supermarkt. Het leven (boodschappen )is vergeleken met ned vrij duur dus als je ruimte hebt in de auto zou ik zeker wel wat boodschappen meenemen oa kruiden(niet te vinden). Aan de west kust heb je een mooi strand golven voor te surfen maar ook geschikt voor kinderen (heb zelf zoon 7 en dochter 10) Voor de kinderen word genoeg gedaan, maar het meeste is wel in het frans. Wij hebben het hier erg naar ons zin gehad.
Mening nr: 32619
Datum: 28-02-2007
Dhr. Wouter 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Mooie camping waar de eigenaar trots op is; hij loopt veel rond. Camping heeft sinds kort de 4e ster. Plaatsen onder de bomen of voorzien van een in de lucht hangend zonnescherm (nieuwe gedeelte). Prijs/kwaliteit niet geheel in verhouding. Wij stonden in de buurt van het zwembad en daar is één keer per week om 20.00 uur een feestavond (met verschillende programma's), die tot 24.00 uur voor de nodige herrie zorgt. Onze dochter van 1 sliep daar gelukkig door heen. Zwembad is mooi, maar niet spectaculair en niet de hele dag geopend (alleen overdag). Achterin bij het zwembad zijn een sauna en stoomcabine, waar tijdens de sluitingstijden van het zwembad gebruik van gemaakt kan worden (tegen betaling, maar de eerste keer is gratis). Op het eiland zijn alle faciliteiten aanwezig, maar door de (gratis) brugverbinding met het vaste land, kun je ook daar eenvoudig naar toe (als het regent o.i.d.). LPG tanken kan het makkelijkst in Marennes (voordag je de brug op gaat naar het eiland), maar ook op het eiland is dit mogelijk. Het strand is aan deze kant van het eiland waardeloos. Hiervoor moet je naar de andere kant rijden, daar zijn prachtige zandstranden.
Mening nr: 26874
Datum: 30-06-2006
Mevr. Bianca 
april - juni 2006
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Eerste indruk van de camping, de entree zag er netjes uit, de camping zelf zag er verlaten dus uitgestorven uit. We hadden plaats naast grindpad, er werd achter onze caravan uit een wagen circa 10 kratten met visafval gestort (oesters), was niet meer mogelijk vanwege de stank om buiten te zitten, want je werd stront misselijk van de lucht. Dus om 15:00uur smiddags opbreken en op zoek naar een andere camping. Voorval gemeld bij de receptie, wij vertelde over de vermeende mosselen, maar werd ons verteld dat het oesters waren , nou dan breekt je klomp. Er werd niet gevraagd of we op een andere plaats wilde staan. Er waren veel toiletten en douches gesloten, eigenaar heeft gezien dat we klein kind bij ons hadden (15maanden), maar konden geen gebruik van babysanitair maken, hier was het water afgesloten. Veel last van muggen gehad, vanwege water welk langs de camping loopt, smerig gewoon.
Mening nr: 25201
Datum: 17-01-2006
Mevr. Thea 
®  
september - oktober 2003
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij waren hier aan het eind van het seizoen in 2003. We zijn viendelijk ontvangen, konden zelf een zeer ruime plaats kiezen enz. Het sanitair werd toen goed schoongehouden (er waren met ons nog drie kampeerders, dat scheelt ook) en bijna de hele week hadden we het complete zwembad met jaccuzi voor ons alleen. Het (overdekte) bad was tot het eind van het seizoen open omdat er ook schoolzwemmen en aquajoggen voor de plaatselijke bevolking werd gegeven. Oké, dan was het bad een uurtje dicht voor de kampeerders maar dan gingen we iets anders doen! We hebben ons prima vermaakt op het eiland en hadden tot half oktober prima weer; zelfs voor strandbezoek. De eigenaar heeft ons uitermate goed geholpen toen ik een arts nodig had (in het weekend), heeft getelefoneerd met dienstdoende arts en apotheek en enkele malen gevraagd hoe het ermee ging. Wij gaan zeker nogeens terug.
Mening nr: 18749
Datum: 10-06-2005
Dhr. Toine 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren er in het voorseizoen, eerste helft van mei. Geen animatie en ook geen omroep. Heerlijke rustige camping. Bijna alleen maar franstaligen op de camping. Let op bij het boeken via Internet!! De procedure die men daarbij volgt is heel beroerd. Bovendien zijn wij daarbij onvriendelijk behandeld door de beheerder. Extra verifieren kan geen kwaad dus. Bovendien een bewijs van betaling meenemen! De dames bij de receptie zijn wel vriendelijk.
Mening nr: 15855
Datum: 19-09-2004
Mevr. Merette 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Heel mooi en schone camping. Het zwembad was mooi, ook was er een waterglijbaan. Het sanitair was schoon, alleen waren er niet zoveel douches, zodat je wel eens lang moest wachten voordat er een douche vrijkwam. Ik heb geen hondendrol gezien en wij lieten de hond altijd uit buiten de camping en aangelijnd. Andere honden heb ik ook niet los zien lopen. Wel jammer dat iedere dag door de luidsprekers werd aangekondigd wat er die dag te doen was. Vaak in het Frans maar soms ook in (vaak onverstaanbaar) Duits en Engels. Vriendelijk personeel. Als je niet voor het strand komt en toch een paar weken op de camping wilt blijven heb je het snel gezien. Maar het was wel mooi weer.
Mening nr: 14400
Datum: 18-08-2004
Mevr. b. verberne 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij zijn net terug van een voortijdig afgebroken vakantie op deze camping. Wij kamperen al meer dan 15 jaar, maar hebben nog nooit een camping meegemaakt, waar zo veel hondendrollen lagen als daar. Er is tegen onze tent aangepist. Onze kinderen hebben tot 2 maal toe in de stront gelopen. Ja, er is een leuk sportterrein. Maar de hele dag door, met pieken in de ochtend en avond, lopen mensen daar hun hond uit te laten. Het veld ligt vol met drollen. Vaak zijn de honden niet aangelijnd; soms zijn zelfs de eigenaars niet in de buurt. Stront ligt ook op de plekken waar mensen hun auto parkeren (en dus uitstappen). Mensen liepen zelfs met hun hond gewoon de douches in. Op de avond voor ons vertrek ontstond een gevecht tussen een loslopende rotweiler en een aangelijnde retriever, waarbij de eigenaar van de retriever viel en forse schaafwonden opliep toen hij wilde ingrijpen. Melden van de hondenoverlast bij de receptie had geen zin. Er werd met een reglement gewapperd dat voorschrijft dat honden buiten het campingterrein uitgelaten moeten worden en op het terrein altijd aangelijnd moeten zijn. Maar aangezien toezicht op naleving totaal ontbreekt, wordt het dus een smeerboel. Naar aanleiding van onze klacht is geen adequate actie ondernomen. Dan het zwembad. Idd klein, maar voor onze nog jonge kinderen was het prima. Behalve dan dat er in dat hele kleine bad gewoon gedoken mag worden, "bommetje" is ook toegestaan. Wij vinden dat niet verantwoord. Een ongeluk is zo gebeurd. Kennelijk hebben wij het ook met het sanitair niet echt getroffen. Wij hadden een kampeerplek aan de rand van de camping (ruime plaats) en maakten gebruik van het dichtstbijzijnde sanitairblok (blok 3 voor de insiders). Het stonk er altijd naar urine en er was onvoldoende warm water - zowel voor afwassen als voor douchen. Op onze kampeerplek zou elektriciteit beschikbaar zijn. Maar eenmaal ter plaatse bleek dat wij een verlengsnoer van 28 meter nodig hadden om de dichtstbijzijnde kast te bereiken. Wij hebben dit moeten aanschaffen (lenen bij de campingbaas was niet mogelijk), aangezien wij niet meer dan 20 meter bij ons hadden. Dat lijkt ons toch een heel behoorlijke lengte. Voor een 4-sterren camping vinden wij dit slecht. Wij vonden verder de kampwinkel een lachertje - een soort uitgebouwde kast met een wel heel beperkt assortiment. Tot slot: wie het er toch nog op wil wagen om hier te gaan kamperen, raad ik aan om het aller aller-sterkste anti-muggenmiddel mee te nemen dat er bestaat. Wij zijn zo enorm belaagd door zwermen muggen dat dat uiteindelijk de reden van ons vertrek geworden is. Mijn twee kinderen en wijzelf zitten van top tot teen onder de beten. De zwermen zijn zo erg dat geen enkel anti-muggenmiddel helpt (wij hadden 2 soorten). Nadat ik 2 avonden van ellende in de auto heb zitten lezen, besloten wij op te breken. Die muggen zijn vermoedelijk standaard voor dit deel van het eiland - heel veel kleine poelen, slikken, etc. Achteraf zijn wij enorm verbaasd over de kwalificatie van deze camping. Wij vinden dit absoluut geen 4 sterren waard. Net als een van de respondenten hier vonden wij ook dat het brochure-materiaal veel meer belooft dan dat er in werkelijkheid gepresteerd wordt. De tarieven zijn behoorlijk hoog - dan mag je ook wel wat verwachten.
Mening nr: 14215
Datum: 16-08-2004
Mevr. fam. Vernooy-Kosterman 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Bij eerste aankomst viel de camping mij wat tegen. De glamourous folders en dito site hadden ons een enigszins vertekend beeld gegeven. Niet dat we naar luxe op zoek waren, maar de hoge kampeertarieven doen meer veronderstellen dan wat je aantreft. Het is best een leuke camping, met vriendelijk personeel, toch vonden wij het geen echte topper. Zo vonden wij het zwembad een beetje benauwd, omdat het nogal klein is in verhouding tot het aantal gasten en helemaal ommuurd. Jammer is ook dat het zwembad al om 7 uur dichtgaat, vooral bij erg warm weer is dat te vroeg. Het speeltuintje is voor iets grotere kinderen (10 en 6 jaar) weinig aantrekkelijk. Wel een mooi sportveld. Wij hadden gereserveerd en ondanks een forse aanbetaling vooraf moesten we direct bij aankomst het hele kampeerbedrag ineens voldoen. Dat hadden we nog nooit meegemaakt. Bij het huren van fietsen moesten we 125 euro per fiets borg betalen, in ons geval 500 euro borg voor een dagje een fiets huren.... Niet echt klantvriendelijk.
Mening nr: 5269
Datum: 26-07-2003
Dhr. Ron Swart 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Rustige en schone camping, gericht op vooral Frans publiek met vriendelijk personeel. Prijs/kwaliteit-verhouding stevig. Mooi zwembad. Vrij veel Sta-caravans en Gites. Strand op 300 mtr niet echt geschikt voor badgasten, echter op 10 min rijden een mooi strand. Supermarkt en (leuke) stad op 3km. Leuk/afwisselend maar druk eiland. De normale plaatsen wat krap, maar luxe plaatsen zijn 125 vierk. mtr. Voldoende schaduw aanwezig. Animatie in Frans. Camping is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Storend is de animatieoproep over de speakers 2 tot 3 keer per dag.
Mening nr: 3629
Datum: 13-03-2003
Mevr. Nicole 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een hele mooie camping. Mooie zeer ruime plaatsen, half zon half schaduw. Mooi zwembad wat ze kunnen overdekken. Vriendelijk personeel. Sanitair zeer schoon. Voor een mooi strand moet je naar de andere kant van het eiland rijden (10 min.) het strand bij de camping is een mossel strand. Alle animatie is frans, 's avonds altijd wat te doen bij het zwembad. Je hebt er geen last van. Verhuur staat apart.