Sluiten

Camping Municipal Lac de Narlay in Le Frasnois

Camping Municipal Lac de Narlay

Camping Municipal Lac de Narlay ligt aan de oevers van het Lac de Narlay, in de Jura bekend om zijn bossen en meren.

In het kristalheldere meer kun je heerlijk zwemmen (op eigen risico) en langs de oever zijn rotsen waar je vanaf kunt springen. In de omgeving is veel te zien en te doen. De watervallen van de Hérisson zijn een aanrader.

In het meer kun je ook goed vissen. Op de camping kun je een dag- of een weekvergunning kopen.

Camping Municipal Lac de Narlay
1 rue coin d'en haut
39130 - Le Frasnois
Frankrijk
Departement: Jura
Tel: +33 384255905 / +33 672718906
Afstand vanaf Utrecht: 814 km,
waarvan 753 km snelweg.
GPS coördinaten: 46.64095 / 5.90584
(46° 38' 27.4'' N    5° 54' 21.0'' O)
Aantal plaatsen: 150  / Hoogte: 759 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Meer Municipal camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan BBQ toegestaan
Camping Municipal Lac de Narlay
Laatste mening

Algemene beoordeling

De ligging is mooi, rustige nacht. Je kunt brood bestellen 6 van de 7 dagen.

Scheve grond. Te veel mensen voor de faciliteiten. Geen warm water overal en geen wc brillen.

We zijn hier met tent, 3 kinderen tussen 6 en 12 jaar. De reviews van eerder lijken naar ons idee ingehaald door de tijd. Onze ervaring hier is matig.
Fam. de Vries - Arnhem  14-07-2019
Plaats mening
Mening nr: 69032
Datum: 14-07-2019
Fam. de Vries - Arnhem 
juli - augustus 2019
Gezin met (jonge) kind(eren)

Algemene beoordeling

De ligging is mooi, rustige nacht. Je kunt brood bestellen 6 van de 7 dagen.

Scheve grond. Te veel mensen voor de faciliteiten. Geen warm water overal en geen wc brillen.

We zijn hier met tent, 3 kinderen tussen 6 en 12 jaar. De reviews van eerder lijken naar ons idee ingehaald door de tijd. Onze ervaring hier is matig.
Mening nr: 67128
Datum: 29-08-2017
Dhr. Johan (webmaster) - - 
®  
juli - augustus 2017
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 66392
Datum: 29-05-2017
Mevr. Agnes de Jong - Rotterdam 
april - juni 2017
(Echt)paar
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Accomodatie/plaats: 9| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

Ligging.

geen.

Prachtig gelegen camping met vanaf alle plaatsen mooi uitzicht op Lac de Narlay. Plaatsen met stroom liggen wat hoger gelegen op de camping, plaatsen zonder stroom zelfs tot aan het water van het meer. Sanitair is in orde. Wij waren vroeg in het seizoen en daardoor was alleen het sanitairblok boven bij de receptie geopend. Hou er rekening mee als je beneden staat dat het best een behoorlijke klim is naar de receptie. In het voorseizoen was de beheerder maar een paar uur per dag aanwezig en ook op onregelmatige tijden. Geeft ook aan hoe ongedwongen de sfeer er is. Zoek maar een mooi plekje uit en meld je aan wanneer het uitkomt. Geen broodservice, geen animatie of ander vertier op de camping. Wel kun je vanaf de camping de prachtigste gemarkeerde wandelingen maken, omgeving is schitterend. Kan me voorstellen dat het hier in het hoogseizoen behoorlijk druk zal zijn, in het laagseizoen waan je je in een paradijsje. Zwemmen in het meer wordt afgeraden en alleen op eigen risico.
Mening nr: 39157
Datum: 11-06-2008
Dhr. Rutger 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Dit is een heerlijke camping voor natuurliefhebbers en de primitievere kampeerders. Er hangt een heel ongedwongen sfeer, je komt er nog wat hippies tegen maar ook oudere echtparen met caravans. Het vuurtje stoken is zowel een voor- als nadeel. Wij hadden een keer ''s ochtends de hele tent onder de as van onze buren. In het weekend komen er veel Fransen uit de stad. Daardoor werd de camping drukker en ook lawaaiiger. De nachten koelen flink af door de hoogte en het meertje is ook niet al te warm, maar er valt goed in te zwemmen. Ik herinner me ook dat er veel dazen zaten vanwege de koeien in het veldje ernaast. Maar een relaxte camping die ik andere zeker zou aanbevelen.
Mening nr: 39096
Datum: 31-05-2008
Dhr. Jos 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hallo, Ik ben Jos Tholhuijsen. Ik ben 16 jaar en ben 4 jaar geleden op camping Sur Narlay in Frasnois geweest. Ik vond het destijds erg leuk en had het naar mijn zin. Het meer is mooi, verkoelend maar niet te koud. Ik heb een broertje van twaalf en mijn ouders zijn net 50 jaar.
Mening nr: 33657
Datum: 05-07-2007
Mevr. Ellis 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ik kom nu al 4 jaar op deze camping en dit jaar gaan we er weer heen. Het is een zeer rustig en mooie camping. Alleen de vrije plaatsen lopen schuinaf. Er zijn rotsen langs het meer waar mijn broertje en ik elk jaar vanaf duiken en springen. Af en toe zwemt er een ringslang in het meer en dat ziet er prachtig uit en die slang is ook niet gevaarlijk. Kinderen die van visjes vangen houden kunnen hier ook kleine zoetwaterkreeftjes vangen. 'S avonds mag je een kampvuur maken. Er is een kleine soort snackbar bij de ingang van de camping. Soms komt er een man langs die Kip verkoopt, en soms kunt u wijn en speciale worsten proeven. Er zijn ook avonden waarop u pizza op de camping kan kopen. Op sommige avonden komt er een fakir die vuur kan spuwen en op spijkerbedden gaat liggen. Het Sanitair boven is goed en schoon en daar zijn de douches. Beneden zijn hurktoiletten en die zien er iets minder schoon uit. De eigenaren van de camping zijn erg aardig en er is een kleine speeltuin voor de kleine kindjes. Er schijnt ook een verhaal rond het meer te spelen en vorig jaar waren er duikers die een grot in het meer gingen zoeken omdat daar een deel van dat verhaal is gebeurt. De Watervallen van de Hérisson zijn voor de echte wandelaars op loopafstand. 'S ochtends zijn er verse croissants en broden. Ook hoor je in de ochtend koeienbellen want er lopen koeien rond het meer. Ik vind de camping echt een hele leuke camping en er is een mooie omgeving.
Mening nr: 27075
Datum: 09-07-2006
Mevr. k helsdingen-kerkhof 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik ging naar deze camping als kind met mijn ouders mee. Ik ging er tot mijn 19 naar toe, samen met mijn zus en ouders. Vele jaren heb ik mij hier vermaakt. 9 Jaar achter elkaar stonden wij op deze camping en nog steeds vandaag de dag denk ik terug aan die tijd. Ik heb nu zelf een kind ik weet zeker dat hij zich hier net zoals ik toen zal vermaken. Ik ben is gaan kijken op het internet na velen jaren of het nog zo was, want toen der tijd hadden ze plannen voor afgepaste plaatsjes. Gelukkig... gelukkkig is alles nog zo als zeker dik 10 jaar geleden. Ik vind dit geweldig. Ik ga er zeker een keer na terug. Alles is lekker als vanouds, zoals deze camping hoort te zijn. In één woord fantastisch, een dikke 10 10 10.
Mening nr: 20703
Datum: 04-08-2005
Dhr. Victor 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Zeker een hele leuke en relaxte camping. Vrije plaatsen dus ook een beetje "claim je eigen domein". We hebben we met 4 volw en 3 kleine kids (0-2jr) een dikke week gezeten. Heerlijk water in het meertje maar wel een beetje te koud voor de kleintjes. Niet veel overlast van de beruchte franse jongeren (maar 1 nacht en na ze daarop te hebben aangesproken ook geen last meer...) Sanitair boven is prima, daar zijn ook de douches, schoon en vrij nieuw. Beneden is een ander verhaal, daar is het nog ouderwest boven het hurktoilet hangen, met afhankelijk van de hoe lang de laatse schoonmaak geleden was meer of minder "sporen" van andere toiletbezoekers.... Toen wij er zaten hadden we weinig last van muggen of spinnen (op wc) gehad. Wel wat vliegen die overwaaien van de koeien die in de omgeving gezellig staan te bellen. Wel hadden we een mol onder de tent die het toch al vrij schuin aflopende slaapvertrek (er is haast geen vlak stukje grond te vinden op de vrije plaasten) nog verder trachtte te ontwrichten. Ja, je zit echt midden in de natuur! Camping is (relatief) goedkoop en gelegen in een gebied dat zich prima leent tot wandel en mountaibire excursies. Boodschappen doen moet met de auto en het is zo'n 20min rijden naar de SuperU of Intermarche. Daarna lekker naast de tent je bbq opstoken op je vuurplaatsje (tip: neem een los rooster mee) en smullen maar. Minpuntje vind ik dat er niet al te veel bomen staan (worden wel aangeplant), waardoor er niet veel schaduwplekken zijn of hangmatplaatsen. Veel plezier voor wie gaat en wij gaan er w.s. nog wel eens terug.
Mening nr: 19949
Datum: 26-07-2005
Mevr. Henk Willems 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping zonder poespas Ruime plekken. Helder water. Vuurtje stoken, jong en oud. Vaak muzikanten op de camping wij zijn er nu 3 keer geweest met tussen pozen van een paar jaar je ziet er nog steeds dezelfde mensen wij gaan alleen maar ergens terug als het er goed toeven is. Het zijn aardige mensen in de Jura, je word er niet financieel uitgekleed zoals in de rest van Frankrijk. We hebben altijd het gevoel dat we er welkom zijn en verder word je met rust gelaten. maw Top.
Mening nr: 19473
Datum: 17-07-2005
Mevr. Eva Arends 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Ik vind de camping helemaal te gek, ik ben er 2 jaar geleden geweest en ga dit jaar weer.. Het meer is heel mooi om in te zwemmen, en heel schoon. Er is alleen niet zoveel te doen in de buurt maar dat maakt mij niks uit =) De camping is vooral leuk voor jongeren denk ik, er zijn vrije plaatsen, dus alles staat door elkaar heen, maar dat is juist gezellig vind ik! En je mag gewoon een kampvuur maken..! En 's avonds kreeften vangen..is ook heel geinig. Het enige wat beter kan zijn de wc's, het zijn gewoon van die poepgaten, niet zo fris dus =) Maar het meer en de gezellige sfeer maakt alles goed! en 's ochtends kan je warme broodjes kopen bij een franse dame, ook leuk! Een hele toffe camping dus!!!!
Mening nr: 19471
Datum: 17-07-2005
Dhr. Peter 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik ga nu voor het 8e jaar naar deze camping (!) , en dat is niet omdat ik het er zo vervelend vind. Het is echt geweldig daar! Als je WC's zoekt die zichzelf schoonmaken en niet zonder een disco kan ben je hier niet aan het juiste adres. Het is hier juist de bedoeling om het zelf leuk te maken. En dat is al vanaf m'n 9e jaar gelukt. En helemaal leuk is het lieve oude vrouwtje waar je elke ochtend vers brood kan halen. En alsof dat nog allemaal niet genoeg is, is het meer ook geniaal, rotsen, strandje, lekker helder water, en genoeg ruimte (zie foto). Vuur maken is helemaal uitzonderlijk tegenwoordig, maar daar maken ze er geen enkel probleem van. Je ontmoet hier altijd nieuwe mensen en iedereen is gewoon aardig! Ik ben er volgende week, dus zie ik u dan? OK tot dan!
Mening nr: 16640
Datum: 06-12-2004
Dhr. David Bombeeck 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Deze zomer de camping bezocht als begeleider met een 4-tal jongeren. Sanitair viel alles wel mee, maar het kan beter. De camping ligt in de vrije natuur en er is in de omgeving weinig te beleven, uitsluitend natuur en water. Ideaal voor ntuurliefhebbers. Leuk is het meer en de rotsjes waar je van kunt springen. De camping is vooral voorbestemd voor jongeren die er een leuke feestje van willen maken. Nl. veel kampvuur, lawaai tot in de vroege uurtjes, ongeorganiseerde plaatsen, ... Voor rust, ben je hier niet aan het juiste adres.
Mening nr: 16405
Datum: 04-11-2004
Mevr. marie Louise Jansen 
juli - augustus 2000
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben aan deze camping hele fijne herinneringen. Ideaal voor mensen met kinderen, zij zullen zich geen moment vervelen. Hopelijk is er niet teveel veranderd ( sanitair of vaste afgebakende plaatsen) want dan is de charme ook weg.
Mening nr: 13973
Datum: 14-08-2004
Dhr. Bart Visser 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

We hebben er begin augustus 2004 een week gekampeerd. Goed bevallen, vooral onze kinderen (15 en 18 jaar) vonden het een fantastische camping. Zwemmen in het meer, genieten van de mooie omgeving, 's avonds een vuurtje stoken voor de tent, niks mis mee. Sanitair kan een stuk beter, dit geldt ook voor het toezicht. Een groep luidruchtige, zuipende, Franse jongeren was de directe reden voor ons vertrek.
Mening nr: 13775
Datum: 13-08-2004
Mevr. beuvbos 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Hebben niet op deze camping gestaan, wel bezocht om te zwemmen in het meertje. Is bijna een vrijcamping, ongeorganiseerd is een eufemisme. Niet of nauwelijks sanitair (de helft, 1 van de twee dus) van alles was ongeveer kapot of deed het niet. Dus de vrije natuur in of het meer. Wel een ongedwoingen en relaxte sfeer. Voor de liefhebbers. Veel kampvuurtjes zo te zien. Meer is mooi helder. op 1 punt kun je er in om te zwemmen. Wel oppassen de rotsplaten zijn nogal erg glad. Kids (maar volwassenen ook) kunnen hier beter waterschoenen aantrekken. Camping is niks meer en niet minder dan een schuin aflopend stuk grasveld richting het meertje, en een aantal afgevlakte platsen voor caravans, etc. Uitzicht en ligging zijn fantastisch, vrijheid ook. Verder is er niks. Nogmaals .. voor de liefhebbers.
Mening nr: 12426
Datum: 28-07-2004
Mevr. nienke 
juli - augustus 2001
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Ik ben nu zo'n 5 keer op deze camping geweest en vind het er echt fantastisch!!!! Voor kinderen ook heel leuk, er zijn verschillende rotsen waar je af kunt springen en het water van het meer is heel helder. Voor ouders die graag een rustige camping willen is het ook perfect. 's Avonds is er vaak een groot kampvuur en er worden kreeften gevangen. Heel spectaculair!!! Ga er van kinds af aan heen en heb het er altijd al heeel leuk gehad.
Mening nr: 12367
Datum: 27-07-2004
Mevr. Karen De Dycker 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Zeer mooi gelegen, maar ongeorganiseerd. Iedereen mag zijn tent zetten waar er een plekje is. Weinig vlakke plekjes. Sanitair laat te wensen over.
Mening nr: 10893
Datum: 02-06-2004
Dhr. Hans 
juli - augustus 2002
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Hou je van rust en een mooie omgeving? Dan is dit zeker het proberen waard. Niet geschikt als je vertier zoekt. Ligt direct aan een meer(tje) Vers brood s'ochtends te koop. Voor het overige moet je naar Champagnole.

Campingtips in de buurt