Sluiten

Camping Les Cigales in Le Muy

Camping Les Cigales

Camping Les Cigales ligt in de schaduw van een heuvelachtig dennenbos van 15 hectare aan de rand van het dorpje Le Muy, met 450 ruime plaatsen biedt Camping Les Cigales; 90 kampeerplaatsen en 350 stacaravans en chalets. Slechts 20 kilometer van de stranden van de kust van de Var, gelegen tegen reliëf van het achterland van de Verdon met zijn prachtige kloven, biedt deze camping een exotische setting die qua decoratie gekenmerkt wordt door de Inca en Maya culturen. Een keuze bestemming voor een actieve vakantie in de Var.

Camping Les Cigales biedt kwaliteits voorzieningen en een gegarandeerde dynamische vakantie. Naast het waterpark van 900 m2 met water-glijbanen vanuit een Maya piramide, heeft de camping alle noodzakelijke infrastructuren voor het beoefenen van sport, met name een bomen avonturen park en een visvijver.

Camping Les Cigales ★★★★
4, Chemin de Jas de la Paro
83490 - Le Muy
Frankrijk
Departement: Var
Tel: +33 494451208
Afstand vanaf Utrecht: 1287 km,
waarvan 1269 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.46046 / 6.54280
(43° 27' 37.7'' N    6° 32' 34.1'' O)
Aantal plaatsen: 565  / Hoogte: 43 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterpark Waterglijbaan Verwarmd zwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie
Camping Les Cigales
Laatste mening

Algemene beoordeling

Zwemparadijs!!!

Voor ons: niet aan zee (maar dat weet je natuurlijk van te voren)

Twijfel? Doen!! Echt supercamping!!!
Fam. Familie5 - Overijssel  02-09-2017
Plaats mening
Mening nr: 67168
Datum: 02-09-2017
Fam. Familie5 - Overijssel 
juli - augustus 2017
Gezin met tieners
Algemene indruk: 10| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 10| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 10| Leiding van camping: 10| Animatie/Activiteiten: 10| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 10|

Algemene beoordeling

Zwemparadijs!!!

Voor ons: niet aan zee (maar dat weet je natuurlijk van te voren)

Twijfel? Doen!! Echt supercamping!!!
Mening nr: 62737
Datum: 31-08-2014
Dhr. RonnyS - België 
juli - augustus 2014
Jong (echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 7| Animatie/Activiteiten: 6| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Nieuw zwemcomplex

verouderd sanitair gedeelte

We hebben 15 nachten op deze camping gestaan met caravan. De camping beschikt over zowel huuraccommodaties als staanplaatsen in terrasvorm. Deze staanplaatsen zijn schaduwrijk maar zoals zo vaak in het zuiden wat minder verzorgd en oneffen. Mijn broer heeft dezelfde periode een huisje gehuurd en deze was in orde. Harde matras is zonder moeilijkheden ingeruild voor een wat comfortabele. Camping heeft een nieuw zwemcomplex wat mooi is maar de buitenkant was nog niet afgewerkt. De betonvloer met keien (antislip)naast het zwembad doet wel pijn aan de voeten na enige dagen. Slippers moeten vooraan het zwembad blijven staan vandaar de pijnlijke voeten :-) Over het sanitaire gedeelte kunnen we kort zijn. Het was proper maar echt verouderd en hiermee trek je echt geen klanten. De camping heeft een goed restaurant met normale prijzen. Het winkeltje daarentegen is echt aan vernieuwing toe en heel klein. Wel goed brood, en dit alle momenten van de dag. De animatie is Frans gericht maar daar hebben we geen probleem mee. Heb echter wel al betere animatie gehad op andere campings. De camping ligt direct aan de afrit van de snelweg en ook daar hebben wij geen last van gehad. Dit was voor ons een pluspunt om uitstapjes te doen. Over het algemeen zijn we tevreden over de camping maar hebben er geen "Wow..." gevoel aan overgehouden. Wij hebben voor de 15 nachten ongeveer 55€/nacht betaald en dit is voor ons iets te hoog naargelang de faciliteiten.
Mening nr: 55811
Datum: 05-01-2012
Fam. S. van Mierlo 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wat een waardeloze camping! Waren hier beland omdat we aan de kust niet snel iets konden vinden helaas. Het begon al 2 uur wachten in de hitte tot je een keer op je plek stond. Eerst eindeloos wachten aan de balie (ze nemen gerust nog de telefoon op voor 10 min als er een grote rij staat), dan plek uitzoeken in de golfkar, terug naar de balie, weer wachten. Dan krijg je allemaal een plastic polsbandje om, die je tijdens het verblijf op de camping geacht wordt aan te houden. Ze doen alsof ze een volledig verzorgd resort zijn waar je niet vanaf wil. Loop je hele dagen met zo'n irritant polsbandje om, ook als je naar een dorpje gaat ofzo. Dit is m.i een camping voor mensen die alleen op de camping willen verblijven en vermaakt willen worden. Het ligt ook vrij ver van de kust, eigenlijk overal ver vandaan. De camping was zeer prijzig. Mij een volledig raadsel dat mensen hier 3 weken op de camping een vermogen afrekende, en graag weer reserveren voor volgend jaar. Wij waren na 2 dagen weer snel weg. Er is zoveel mooiers om te kamperen tegen normale prijzen, We trekken veel met 3 kinderen (10,12,14)en soms hebben we wel eens een misser, maar dit was de grootste misser ooit. fam. van Mierlo
Mening nr: 54798
Datum: 21-08-2011
Fam. Engelenb 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Deze camping geboekt op basis van de charme campinggids van de ANWB voor een weekje met ons gezin met twee kinderen van 5 en 7 jaar. Bij aankomst meteen alles betalen. Dit maar gedaan en dat is voor ons een wijze les geweest. Als je houdt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat entertainment op Benidorm niveau is dit een prima camping. Hoe deze camping in de charme campinggids terecht komt is mij een volkomen raadsel. De plek die we hadden was mooi, het sanitair is netjes en origineel maar dat is het dan ook. We zijn 4 dagen eerder vertrokken ook al kostte het ons ca 200 euro die we reeds betaald hadden en niet terug kregen. Snel vertrokken naar een andere wel perfecte camping in de Cevennes.
Mening nr: 53108
Datum: 13-06-2011
Dhr. J.P.C van Velzen 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het verblijf op deze camping is ons uitstekend bevallen. We werden prettig ontvangen en met een golfcar naar onze plek gebracht een grote plek alleen ongelukkig ingedeeld. onze kinderen (16jr) hadden snel aansluiting gevonden en we zagen ze in het zwembad, wat overig een mooi bad was en tijdens het eten en als we uit wilden moesten we een afspraak maken of het de dames uitkwam. wat ons wel tegen viel was het per fiets bij de camping vandaan te komen je moest direct een zeer drukke rotonde over en daarna op de hoofdrijbaan fietsen, dus voor fiets tochten gingen we eerst met de auto naar een wat veiliger plaats om op te stappen. Verder is het een prima startpunt om de prachtige omgeving en mooie wijnhuizen te ontdekken. Dus wat ons betreft zeker een aanrader.
Mening nr: 48626
Datum: 29-12-2009
Fam. van den Brink 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In juli zijn we na een afwezigheid van 7 jaar weer naar Les Cigales gegaan. Het voelde voor ons als thuiskomen, helemnaal nadat we merkten dat de leiding was overgenomen door een nederlandse dame. Dit was een opmerkelijk verschil in positieve zin met de situatie daarvoor. De vorige eigenaren waren niet erg vriendelijk enn hadden een weinig dienstverlenende instelling. We zijn dit jaar 2 weken op de camping geweest en hebben het erg naar onze zin gehad. De sfeer op de camping is prima, de plekken zijn over het algemeen zeer ruim en in de maand juli is het hoogseizoen voor de Franse bevolking nog niet echt begonnen waardoor het goed toeven is. Het eten in het restaurant is van goede kwaliteit tegen een heel redelijke prijs waardoor we meerdere malen uit eten zijn gegaan op de camping. Onze jongste zoon van 16 jaar die alleen met ons mee was, had al snel vriendschap gesloten met leeftijdsgenoten van diverse nationaliteiten waardoor we geen kind meer aan hem hadden. Omdat wij al vanaf 1984 oip deze camping komen en door de verandering van leiding hebben geconstateerd dat de kwaliteit er op vooruit is gegaan, zullen wij hier zeker vaker naar toe gaan. Waarschijnlijk al het komende jaar. Het verdient aanbeveling om te reserveren, zeker in het hoogseizoen want dan dan ben je zeker van een ruime plek.
Mening nr: 46486
Datum: 11-08-2009
Fam. Rep 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Hele mooie camping met veelal zeer ruime plaatsen. Behulpzaam receptiepersoneel. Sanitair was schoon, maar wij waren er de eerste twee weken van juli, dus de camping was toen nog niet vol. Ook onze zonen van 15 en 18 jaar hebben het heel erg naar hun zin gehad. Er waren genoeg leeftijdsgenoten, er is een (1) sportveld aanwezig, waar je kunt voetballen of basketballen, 's avonds heeft de jeugd een ontmoetingsplek naast de ingang van de camping waardoor er geen overlast is, er is bewaking aanwezig die ook hen in de gaten houdt en boven het restaurant is een grote ruimte met prachtig uitzicht, waar men gratis kan internetten. Menig bezitter van een i-phone of laptop verdween dan ook naar boven. Animatie 's avonds was van een prima niveau. Kortom een hele prettige camping, mooi zwembad, mooie omgeving, prima strand in St Maxime, gratis parkeren, veel grote supermarkten in de direkte omgeving. En de snelweg hoor je alleen als de wind "verkeerd"staat, maar dat is slecht een achtergrond geruis. Wij hadden er geen last van. Een aanrader, voor mensen met kleine kinderen maar zeker ook voor oudere kinderen.
Mening nr: 45912
Datum: 04-08-2009
Fam. a.steffens 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij zijn in juli 2009 met onze twee kinderen van 5 en 8 op deze camping geweest. De camping ligt prachtig in het bos, mooie ruime plaatsen die veelal afgescheiden zijn met heggetjes en bomen. Leuk zwembad, niet zo groot, maar wel voldoende voor de campinggasten. Ons viel vooral de matige 'afwerking' tegen (allemaal kleine dingetjes maar toch....); dode planten in potten bij de ingang, terras van het restaurant niet geveegd, 's avonds de camping slecht verlicht, het sanitair verre van schoon (ik liet wat op de grond vallen en schrok me wild toen ik de ontzettende viezigheid onder de wasbakken zag), technisch is het ook niet in een geweldige staat. Daarnaast heb je ook geluidsoverlast van de snelweg (tenminste op de plek waar wij stonden). Naast bovenstaande minpuntjes hebben we een heerlijke vakantie gehad. De omgeving is prachtig, het strand dichtbij en het weer geweldig! Daarnaast wil ook vermelden dat we vriendelijk zijn ontvangen door een Nederlandse jongen. Kortom een prima vakantie gehad, maar mochten we weer naar dit gebied gaan dan gaan we op zoek naar een andere camping die zijn 4 sterren net iets meer waard is.
Mening nr: 45392
Datum: 25-07-2009
Fam. familie 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Geweest afgelopen juli 2009 2 weken. Stacaravan. Camping heeft ruime staanplaatsen. Sinds dit jaar nieuwe eigenaren, wat een hele grote verbetering is. Het winkeltje op de camping heeft nu tenminste assortiment, iedere ochtend, vers gebakken croissants en stokbrood. Stokbrood wordt de hele dag door gebakken. Eten bij het restaurant is goed betaalbaar en zeer smakelijk. Er wordt nu iedere avond voor de liefhebbers iets georganiseerd, en je kunt met de paardenkar naar de markt. Echt een hele goede verbetering, en ik hoop dat de plekken ook ruim blijven, en dat de nieuwe eigenaren het niet vol stoppen met stacaravans. Want daar stonden er nu al meer van als vorig jaar.
Mening nr: 44390
Datum: 09-05-2009
Fam. J. de Bruin 
april - juni 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

WIj bezoeken deze camping met onze twee kinderen van 6 en 8 al vijf jaar, met name in de meivakantie. Zo ook dit jaar. Het is een prachtige camping, gelegen in het bos. In 2009 is deze camping overgenomen en wordt nu beheerd door een heel vriendelijke en ook behulpzame Nederlandse vrouw. Sinds de overname is er veel verbeterd aan de camping. Het restaurant met heerlijke pizza's is nu ook in het voorseizoen voor zowel afhalen als het ter plaatse eten geopend. Ook is de winkel gevuld met veel artikelen en al vroeg in het seizoen geopend. Het personeel van de winkel en het restaurant is erg vriendelijk. Het kleine zwembad is verwarmd tot 29 C. Bij de toiletblokken is sinds kort ook wc papier verkrijgbaar. Kortom het is een fantastische camping met vriendelijk personeel en een, zelfs in het voorseizoen, geopend restaurant met lekkere pizza's.
Mening nr: 42294
Datum: 21-08-2008
Dhr. Haro 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Juli/augustus 2008 geweest. Mooie camping/ligging, geen last van de snelweg/mieren. Goed toeven daar met prachtig weer en een mooie plek waar onze hele grote tent stond. En inderdaad zijn de eigenaresse en zonen zéér bot en onvriendelijk. Niet alleen tegen de Hollanders vlgns mij maar tegen alle buitenlanders. Veel te doen in de omgeving, zeker de moeite waard om er weer terug te gaan. Ik zal proberen om deze botte tante in therapie te laten gaan om vriendelijk te worden. Ze is getrouwd geweest met een Hollander en zal daarom een hekel hebben aan alle Hollanders. Als ze deze mening leest gaat ze misschien vlgnd jaar vriendelijk doen.
Mening nr: 41217
Datum: 09-08-2008
Fam. liesbeth 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een hele aparte camping, super gelegen in een bos, het ligt er overigens heel erg aan waar je een plek krijgt toegewezen! In het dichte bos sta je m.i. wel heel donker en op de heuvel wel heel warm. Wij stonden tussen de huisjes bij het zwembad, een prima plek..... Het zwembad is super lekker met ligweide eromheen, de wc`s waren soms wel wat viezig maar dat ligt aan de kampeerders zelf, tijdens ons verbijf was er een hele deur uit de muur getrokken! Het restaurant vonden wij prima, net als de afhaal pizza/patat afdeling en zeker niet duur. `s Avonds disco/ beroerde engelse zanger/ spelletjes/ nachtzwemmen, heel gezellig allemaal en kleinschalig. Verder gelukkig geen georganiseerde lolbroekerij. Er was een grote groep nederlandse pubers die het heel gezellig hadden samen! De eigenaresse is inderdaad een wat aparte dame, nors en totaal niet aanspreekbaar, zeer opvliegend typje. Omgeving heeft van alles wat, Aqualand frejus, kanoeen St Croix, St Tropez (via de boot uit St Maxime, scheelt veel file!!), paardrijden, leuke dorpjes, strand...
Mening nr: 41109
Datum: 08-08-2008
Mevr. Ien 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Per toeval (bonnefooi) met gezin op deze (terassen) camping met gasten uit diverse landen terecht gekomen. Werden goed ontvangen en rondgeleid door een vriendelijke jonge vrouw. We kozen voor een mooie schaduwrijke plek, waar we 8 dagen terecht konden, niet langer, was nl. gereserveerd voor een echtpaar die al 25 jaar daar zou staan zo werd ons vertelt. Later was bijboeken wel opeens mogelijk. Dag voor vertrek werden we door een oudere dame (chagarijnige eigenaresse?) bezocht of we toch niet die dag konden vertrekken ivm met het echtpaar die zou komen... Op dag van vertrek werd onze plek bekeken (met eigenaar) door een gezin met jonge kinderen.... Tja, bleek dus een smoes te zijn die gebruikt wordt om druk op je vertrek te zetten... Jammer. Onze plek was ook flink bevolkt door kleine mieren. Mierenpoeder deed wonderen, evenals het goed afdekken van eten en alle etensresten in de vuilniszak. 2x per dag zagen we de "poetsdames" bij de toiletgebouwen in terra-cotta stijl. Kranen en toilet werken via sensoren, douche via drukknoppen. Douche- en waswater wordt via een (romeins?)gootsysteem afgevoerd. Vlakbij ons stond een kleine (nood)toiletgebouw, zonder papier en 's nachts donker. Zwembad ligt mooi gelegen, voor de kleintjes is er een apart bad. Door de terassen minder geschikt voor rolstoelen, er zijn echter laaggelegen plekken. Gehandicaptentoilet/douche aanwezig, wasbak was niet schoon met keutels van knaagdieren (groter formaat als muizenkeutels). Ander aangepast toilet was aanwezig, maar zonder douchezitting en haakjes voor kleding. Bij het zwembad ligt een plein onder de bomen met restaurant en bar. 's Avonds werden er of (familie) spelletjes georganiseerd, of was er disco (muziek 80-er jaren) of live-muziek. Sfeer = gezellig en rond 12en was het stil. Pizza's uit het restaurant vonden we niet super, de frietjes waren wel lekker. Camping ligt op half uur rijden van het strand. Via (s)tom(s)tom en wegenkaart mooie routes gereden door het binnenland, rijervaring wel gewenst ;-) Veel haarspeldbochten, kleine wegen, maar prachtige uitzichten en mooie dorpen (Plan-de-la-tour). Door hoge koorts bij onze dochter ziekenhuis in Draguignan (meer specialitaties voor kinderen) bezocht. Erg vriendelijke artsen en verpleging, maar geen woord Engels kunnen spreken. Door de informatie van medicatie van onze eigen arts begrepen ze wat er aan de hand was en wat we wilden laten controleren. Met handen en voeten zijn we samen eruit gekomen en konden we met een aanpassing van medicatie terug naar de camping. De camping vonden we persoonlijk een mooie rustige camping waar we het goed naar onze zin hebben gehad. Onze meiden van 12 en 14 vonden het ook erg leuk. Echter eind van onze vakantie (begin augustus) kwamen er meer bezoekers uit franstalige gebieden die de toiletgebouwen soms behoorlijk vervuilden of het nodig vonden om zelf een feestje te bouwen tot diep in de nacht. Voor wijnliefhebbers is een aanrader om via Le Muy de D25 richting Callas te rijden. Aan deze weg veel wijnboeren. Zelf heerlijke wijn gekocht (o.a. tafelwijn, 2 euro de liter) bij Domaine de Saint Roman d'Esclans.
Mening nr: 38595
Datum: 02-03-2008
Mevr. Marian 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

- mooi terrein met veel schaduwplekken - mooi zwembad waar je mag spelen, rondom zon en schaduw plekken. - veel mieren, die op het voedsel afkomen. met een rolletje plastic folie kunt je snel en goed je eten beschermen. We hebben geen gif hoeven gebruiken! GEEN MUGGEN EN WESPEN!! - veel supermarkten dicht in de buurt maakt campingwinkel vrijwel overbodig, er is 's ochtends wel vers brood verkrijgbaar. - Onze jeugd vond het er geweldig, er zijn veel Nederlandse pubers en die zijn van harte welkom. - Voldoende douches, en toiletten, we hoefden nooit te wachten.
Mening nr: 37251
Datum: 04-09-2007
Dhr. Chef 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Na 10 jaar een keer teruggegaan naar deze camping, vooral vanwege de goede ligging als uitvalsbasis naar de omgeving. En dat is echt het grote pluspunt van deze camping, je zit zo op de tolweg en kan alle kanten op. Voor al het overige vonden wij het maar matig. De snelweg hoor je wel, maar dat vonden wij niet irritant en is eigenlijk een logisch gevolg van het eerder genoemde pluspunt. De toiletten werden maar 1 keer per dag schoongemaakt, bakjes zonder deksel in de toiletten vol met maandverband e.d., dat is toch echt niet meer van deze tijd....de ene dag wel wc papier, de volgende dag niet. Er werd nauwelijks iets georganiseerd, de bediening en het eten op het terras waren werkelijk om te huilen. De pizza's daarentegen waren super. Kortom, zoek je een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen dan is dit een prima camping, maar zoek je een camping om veel op te verblijven dan zou ik hier niet heengaan.
Mening nr: 36381
Datum: 19-08-2007
Fam. Jan en Antje 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn het helemaal eens met fam Trum. Mooie camping maar veel hinder gehad van de snelweg. De tentplaatsen hebben daar veel last van. De huisjes en de caravanplekken hebben er een stuk minder last van. De ontvangst is nogal rommelig. Verder heeft de camping een prachtig zwembad en terras bij het zwembad. Kortom een mooie camping met veel minpunten.
Mening nr: 35882
Datum: 13-08-2007
Fam. Trum 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Bij binnenkomst werden we met een golfkarretje rondgeleid over de camping. We kregen een goede eerste indruk. Het is wel een beetje een alternative bedrijfsvoering. De camping ligt voor je gevoel echt in een bos, met veel niveau-verschil en daardoor veel individuele plekken. Erg mooi! Mooi kinderzwenbad aanwezig! Ook het sanitair in mexicaanse-terra-cotta-stijl zag er keurig uit. Eenmaal een dag aanwezig, moesten we helaas ontdekken dat er geen water/kraantje aanwezig was op de plaats. En dat er weinig tot geen verlichting was op de camping 's nachts (en dit is vervelend i.v.m. al het niveauverschil). Wat nog meer een tegenvaller was ten aanzien van de faciliteiten: er hangt geen toiletpapier op de toiletten (alleen bij het zwembad wel). Ook wij hadden erg last van veel mieren. En 's nachts last van de herrie van de snelweg. Overdag hoor je deze herrie niet boven alle andere geluiden uitkomen. Verder weinig sfeer en levendigheid overdag. Mooie camping dus met veel minpuntjes. Het was prima voor een paar dagen, maar we hadden er geen 2 weken willen doorbrengen. De omgeving is overigens wel de moeite waard. De haven van Frejus is 's avonds gezellig, of een tocht langs de kust met al z'n kleine strandjes. Het was nu in augustus wel erg druk. We hebben zo'n 4 uur over een rondje van 60 km gedaan. St. Tropez was door de drukte niet te bereiken. Jammer!
Mening nr: 35553
Datum: 10-08-2007
Mevr. Margarita 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

De afgelopen 3 weken zijn wij voor het 4e-achteréénvolgende jaar terug geweest naar deze camping omdat onze kinderen (13 en 17) hier graag weer naartoe wilden en de vrienden van vorig jaar er ook weer zouden zijn. Het is in ieder geval wel ons laatste jaar hier geweest en dat heeft een aantal redenen. Vorig jaar was de campingprijs opeens behoorlijk verhoogd. Nou is dat niet erg als je dat dan ook ergens in terug kunt zien maar dat is niet het geval. Het is een 4-sterrencamping en dat zie ik er toch niet aan af. Kijk alleen maar eens naar al het afval van de camping achter het peuterbad en bij de vroegere ingang. Ook de entree van de camping met zijn vuilnisbelt langs de kant oogt niet erg netjes. Een paar jaar geleden was het er gezellig en was er veel voor de jeugd te doen. Dit werd met het jaar minder en dit jaar helemaal. Er is ons gezegd dat de eigenaars van de camping van de jeugd op hun camping afwillen en dat was dus duidelijk te merken. Vooral de Nederlandse jeugd was niet erg welkom. Er hebben zich vervelende dingen voorgedaan. De eigenaresse is nog nooit vriendelijk geweest en als je haar zelf met bonjour begroet kan er amper een bonjour terug af. En dat terwijl ze zelf ook goed Nederlands spreekt. Als men bij de bar geen kleingeld had om terug te geven werd er gezegd dat dat niet hun probleem was en dan moesten we maar meer betalen. Nou, zo ga je volgens mij niet met je gasten om. Het sanitair was voor ons voldoende, de campinggasten zelf maken er wel vaak een bende van. Wel vervelend was het dat er geregeld geen licht en elektriciteit was in het sanitairgebouw waar wij bij stonden. Last van de snelweg hadden we niet al kon je deze wel goed horen. De camping zelf ligt mooi in een bos en ja, er waren een heleboel mieren maar een spuitbus deed wonderen. De camping is een prima uitvalsbasis voor allemaal leuke tripjes in de omgeving. Het zwembad is mooi aangelegd en misschien wat klein maar voor ons voldoende. Voor de kleintjes is er een mooi peuterbad. Kortom heeft u kleine kinderen dan is dit vast een leuke camping voor u maar voor gezinnen met oudere kinderen vind ik dit geen aanrader meer. Toch hebben we er echt wel leuke weken gehad en de jeugd heeft zich met elkaar prima vermaakt. En de zon vergoedt veel!
Mening nr: 35434
Datum: 09-08-2007
Mevr. Diana Visser 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij zijn de afgelopen weken te gast geweest op camping les Cigales in Le Muy. Het sanitair werd amper schoongemaakt en de rioollucht hing vaak om je heen bij het douchen. Tijdens het weglaten lopen van je afwaswater moest je je voeten tijdig wegtrekken om geen natte voeten te krijgen. De camping oogt verrukkelijk en het zwembad met badmeester is ook ok net als de ligging van de camping voor het ondernemen van uitstapjes. De camping eigenaren zijn een stuk minder aardig, zeker tegen nederlanders is aardigheid ver te zoeken. Onze caravan bleek toen wij 's morgens wakker werden een nieuw paradijs voor duizenden mieren, ons eten kon weg, de caravan moest van onder naar boven ontsmet worden. Toen mijn man dit melde bij de receptie kreeg ie als antwoord dat het onze keuze was om te kamperen en daar hoorde mieren in de caravan ook bij en als het ons niet aanstond dan wisten we de slagboom van de camping wel te vinden. We hebben meteen in de winkel allerlei gif gekocht en alle nieuwe gasten gewaarschuwd. Later bleek de gehele camping een overlast van mieren te hebben. Er is op de gehele camping ook maar een afvoer voor je chemisch toilet en daar kan je ver vanaf staan. net als de afvalbakken die buiten de camping zijn en waar je behoorlijk voor moet sorteren. Dat je geluid hoort van de peage is nog niet zo storend, wij vonden het gebrek aan gezelligheid veel erger. De ingang en uitgang van de camping zijn ook vrij ongelukkig, zeker als je met een caravan de camping wilt verlaten. De camping is prachtig van opzet maar dat is dan ook zo ongeveer alles, jammer...
Mening nr: 32964
Datum: 10-05-2007
Dhr. m Willems 
april - juni 2007
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Een mooie camping met klein maar mooi zwembad. Plaatsen zijn voldoende beschut en groot genoeg. Voldoende speeltoestellen voor de kinderen eneen leuk basketbalveld Maar het slapen op deze camping vonden we een groot probleem veel te veel lawaai van de snelweg en +/-400meter van een peage. Het probleem is dat voor je gevoel elke auto door je tent raast. Je hoort de vogels niet boven het geraas uitkomen. Jammer want voor de rest is de camping dik in orde. alleen door de geluids overlast is het punt dat ik aan deze camping geef laag anders een dikke 8.

Campingtips in de buurt