Sluiten

Camping Municipal Les Ruisses in Les Salles sur Verdon

Camping Municipal Les Ruisses

Camping Municipal Les Ruisses de ideale plek voor een onvergetelijke vakantie in de zonnige Provence, waarin u o.a. de prachtige Grand Canyon du Verdon kunt ontdekken.

Op 200m afstand het meer van Sainte-Croix en op 4 km de ingang van de Gorges du Verdon, met op 10 minuten loopafstand, het dorp Les Salles sur Verdon met zijn winkels en diensten en ongeveer 80 km vanaf de Franse Rivièra.

Camping Municipal Les Ruisses ★★
CD 957
83630 - Les Salles sur Verdon
Frankrijk
Departement: Var
Tel: +33 498102815
Afstand vanaf Utrecht: 1233 km,
waarvan 1027 km snelweg.
GPS coördinaten: 43.78129 / 6.21309
(43° 46' 52.6'' N    6° 12' 47.1'' O)
Aantal plaatsen: 270  / Hoogte: 490 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Municipal camping Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Camping Municipal Les Ruisses
Laatste mening

Algemene beoordeling

Ligt bij het meer.

Camping heeft geen gras, maar heeft een bodem van grind. Het lijkt dat je een kleine plaats krijgt naarmate de grote van je voertuig, terwijl hetzelfde betaalt. Camping ligt langs een weg. Als je over steekt ga je via een pad door het groen naar het meer. Is geen groot strand. De camping verkoopt stokbrood, snacks enz. Je hoet dat niet van te voren te reserveren. De camping was goed bezet tijdens coronatijd.
Dhr. daido - Rotterdam  05-07-2020
Plaats mening

Meningen over Camping Municipal Les Ruisses

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
8
Hoogste
7
8
Gemiddeld
7.0
8.0
* over de jaren 2018 en later.
Mening nr: 69843
Datum: 05-07-2020
Dhr. daido - Rotterdam 
®  
april - juni 2020
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 6| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Ligt bij het meer.

Camping heeft geen gras, maar heeft een bodem van grind. Het lijkt dat je een kleine plaats krijgt naarmate de grote van je voertuig, terwijl hetzelfde betaalt. Camping ligt langs een weg. Als je over steekt ga je via een pad door het groen naar het meer. Is geen groot strand. De camping verkoopt stokbrood, snacks enz. Je hoet dat niet van te voren te reserveren. De camping was goed bezet tijdens coronatijd.
Mening nr: 59106
Datum: 26-06-2013
Dhr. Johan 
april - juni 2013

Algemene beoordeling

foto's van de camping en het meer op 200 meter van de camping klik hier voor foto's
Mening nr: 55012
Datum: 28-08-2011
Fam. de Boer 
®  
juli - augustus 2011

Algemene beoordeling

Wij kwamen op 8 augustus aan bij het prachtige Lac de st. Croix zonder reservering. Het was overal ontzettend druk en alle campings aan het meer waren complet. We waren rond 4 uur bij Les Ruisses, ook hier alles vol. Ze zeiden ons de volgende dag om 2 uur terug te komen. Wij stonden om 11 uur aan de poort, we mochten rondkijken en er waren lege plekken. Echter, de mensen die al op de camping stonden kregen van 12 tot 2 gelegenheid te verkassen en daarna kwamen nieuwelingen aan de beurt. We hebben het niet afgewacht, maar het zou mij niet verbazen als er een rij stond. Hou hier dus rekening mee als je deze kant opgaat. Overigens zag de camping er zo op het eerste gezicht best goed uit.
Mening nr: 49865
Datum: 25-07-2010
Dhr. Paul 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eenvoudige en voordelige camping, relatief weinig voorzieningen, sanitair redelijk tot goed, geen winkel maar wel verkoop van melk, water, frisdrank en toiletartikelen in bar. In Les Salles (2 km) zit een kleine supermarkt. Pluspunten camping: (afhaal)restaurant met uitgebreide kaart, elk moment vd dag vers brood, 's avonds vroeg rustig, vriendelijk en behulpzaam personeel, schoon sanitair, strand op 200m afstand, veel rustiger dan de andere 2 bekende campings in Les Salles sur Verdon. Pluspunten omgeving: op paar km afstand van Gorges du Verdon welke met waterfiets adembenemend mooi zijn, aan overzijde van meer prachtige lavendelvelden, veel smalle wegen (met prachtig uitzicht) naar kleine dorpjes voor echt Provence-gevoel. (nadeel: voor redelijke stad minimaal 1,5 uur rijden)
Mening nr: 49314
Datum: 15-06-2010
Mevr. van Grondelle 
september - oktober 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij kwamen ook jaren en jaren op die camping en hadden het reuze naar ons zin. Die kanoclub wisselt iedere week of 14 dagen van kanoliefhebbers. Dus sommigen hebben een rustige club gehad en wij toevallig een drukke. We hebben er ook al eens in het verleden een zigeunergroepje gehad en Duitse jongens met opvoedingsproblemen. Het ging altijd goed, zeker met de oude beheerder. Maar in september hadden wij gewoon een rotervaring.
Mening nr: 48945
Datum: 24-03-2010
Mevr. Sylvia 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij komen al jaren en jaren op deze camping. Ben de tel inmiddels kwijt. Dat geldt ook voor wederseitse ouders, broer en zus. Het is een gezellige camping. Niet veel te doen voor de kids, maar die vermaken zich prima met elkaar. Na 10 uur is het rustig op de camping. Zoniet, 1 waarschuwing en anders je spullen inpakken. Sanitair is de laatste 3 jaar grondig aangepast. Mooi sanitair en in alle douches warm water. Dit jaar zijn wij weer van de partij.
Mening nr: 48808
Datum: 08-02-2010
Fam. Moniek 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Trommelen jeugvakantiekamp ??? Wij hebben er met ons gezin 3 x geweest in juli, en nog nooit iets gehoord . Er worden inderdaad surflessen gegeven, maar nooit last van gehad. Heerlijke camping waar we graag komen, en wij moeten onze kids willen daar beslist weer naar toe. Of daar heen of ze willen niet meer mee, pure chantage dus. Dus surfplank en racefiets en weer genieten in 2010. De cp ligt prachtig in een hele mooie omgeving 10+
Mening nr: 48394
Datum: 30-10-2009
Mevr. van Grondelle 
september - oktober 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In mei was het er heerlijk, maar er werd ons wel verteld dat we 15 juni van ons plekje af moesten omdat er een duitse kanovakantieclub zou komen, terwijl ons werd verteld dat je niet kunt reserveren. Clubs dus wel. In september kwamen wij er weer. De kanoclub was er nog steeds en er was een hoop herrie. Schreeuwen, trommelen of zo iets. Andere campinggasten, die er net als wij al meer dan 10 jaar kwamen, waren al zo ver mogelijk weg gaan staan. Wij zijn direct de andere dag weer weggegaan. De campingbaas was nog boos ook. Je hebt een camping of je hebt een jeugdvakantiekamp. Beiden gaat niet.
Mening nr: 46549
Datum: 12-08-2009
Fam. van't Zelfde 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij waren deze keer op aanraden van vrienden op deze camping. Het is een leuke camping waar voor de jeugd weinig is, maar onderling vermaken ze zich primao.a naar het dorpje les Salles of sávonds zitten bij het meer. Wij waren hier midden juli en het was erg druk. ! dag gewacht op een plek met stroom, maar het was de moeite waard. Voor het eerst sinds jaren hebben wij 3 weken op 1 camping gestaan. Er is genoeg warm water, alleen bij het douchen niet een grote straal. Ook moet je voor 22.00 uur douchen anders heb je koud water en geen licht. Het sanitair was niet altijd even schoon. verder hebben wij een leuke tijd gehad opde camping. Onze kinderen ( 12 en bijna 15 jaar)willen volgend jaar weer terug.
Mening nr: 43719
Datum: 02-01-2009
Dhr. Jordens 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Reeds 15 jaar te gast op deze camping van midden juni tot juli. Goede eenvoudige camping met schaduwrijke plaatsen voor tent, caravan of mobilhomes. De nodige voorzieningen van sanitair en electro , verbetering voor sanitair is ten dele uitgevoerd. Vanaf 8 juli tot midden augustus zeer druk tot volzet. Prijs kwaliteit wel een topper Zeer goed restaurantje waar ook de ganse dag lekker vers brood en drankjes kan aangeschaft worden. Vorige beheerder tegenover vreemden streng maar rechtvaardig. De nieuwe beheerders zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Als uitgangspunt de ideale basis voor uitstapjes en trektochten in de omgeving
Mening nr: 41677
Datum: 13-08-2008
Mevr. ursula 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping met kleine en grote plaatsen evt met stroom,soms wel lange kabel nodig. Receptie met vriendelijk engels sprekend personeel. Met speeltuintje en ping-pong tafels. Sanitair goed onderhouden. Zeer goedkope camping 2 volw+2kids en stroom voor 20 euro per nacht. Dagelijks vers stokbrood gehele dag en s ochtends meerdere soorten brood te krijgen bij het restaurant. Geen winkel in het dorp alleen kleine dure supermarkt grote winkel 20 km rijden(half uur). Reserveren niet mogelijk. Advies in de ochtend aankomen dan heb je meestal plaats. Plaatsen die vrij komen zijn de avond meestal weer vol. In 3 weken bijna dagelijks compleet
Mening nr: 38234
Datum: 06-01-2008
Fam. Schobben 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij komen echt al jaren op deze camping (mijn vrouw al sinds het jaar van de opening), alles wat er eerder over geschreven is klopt aardig. De campingbaas is inderdaad met pensioen(hij woont met zijn vrouw in het dorp en komt soms nog eens buurten). De nieuwe beheerders zijn een jonger echtpaar en een jonge man, die de taken prima verdeeldt hebben en door het feit dat ze nu met z'n drieen zijn kunnen ze ook eens en dagje vrij nemen, hierdoor kunnen zij ook eens 'afstand' nemen en de volgende dag er weer fris tegenaan. De vorige beheerder sprak vloeiend duits alleen deed hij dat niet graag dus moest alles in het frans, het nieuwe team spreekt zelfs wat engels en dat kan soms heeel handig zijn. Nee er is op de camping weinig tot niets te doen maar kinderen vinden snel vriendjes en vriendinnetjes en maken samen plezier. Wij kijken uit naar de zomervakantie, voor ons is het gewoon thuiskomen met een hartelijk welkom van alle bekende Nederlanders, Fransen, Belgen, Duitsers, Deenen al alle andere nationaliteiten.
Mening nr: 37334
Datum: 08-09-2007
Mevr. bernadette 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben 2 weken doorgebracht op deze camping. Je kunt hier niet reserveren, ook niet in het hoogseizoen. Wij arriveerden rond 15.00 uur en we konden kiezen uit verschillende schaduwrijke plaatsen (we hadden 2 plaatsen nodig). De plaatsen zijn verschillend van grootte, met of zonder schaduw. Het sanitair was niet echt modern, maar was meestal schoon. Het lag heel erg aan de mensen, hoe het er uitzag. Soms was het ene toiletgebouw smerig en dan liep je naar het andere en dan was daar niets aan de hand. Het water van de douche en voor de afwas was bij ‘ons’ toiletgebouw altijd warm. Heb gehoord dat dit niet altijd bij de andere toiletgebouwen was. Op de camping werd de hele dag vers brood gebakken. Heerlijk. In het restaurantje kon je goed eten. Ontbijt, lunch en diner. Dan kon je kiezen voor de dagschotel of à la carte. Ook was het mogelijk om van alles af te halen, van snacks tot hele gegrilde kippen. Prima verzorgd! Dé attractie is natuurlijk het meer. Even de weg oversteken en je bent op het strand. Heerlijk water en érg schoon. Enige nadeel is dat je voor de boodschappen naar Aups moet, toch wel even rijden. In Les Salles is namelijk alleen een 8à8, klein, duur en erg beperkt in de keuze.
Mening nr: 33822
Datum: 15-07-2007
Mevr. D. Smits 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Een hele fijne camping. Niet duur. Wel vrij druk. Behalve de eerste week van juli, daarna stroomden alle leeggekomen plaatsen diezelfde dag weer vol. Een nadeel zou kunnen zijn dat er geen winkeltje is op de camping. Wel lekker brood elke morgen. Een voordeel is dat er friet, pizza's, lasagne etc. te koop is tegen redelijke prijzen, zodat je niet duur uit eten hoeft en toch niet elke dag zelf hoeft te koken. Sanitair niet nieuw, maar keurig bijgehouden elke dag.
Mening nr: 33134
Datum: 30-05-2007
Dhr. vanzieleghem ronny 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Camping gelegen aan drukke weg , 's nachts rustig . Zeer mooie omgeving vooral het meer , gelegen op loopafstand andere kant van de weg Op de camping zelf worden de regels nogal eens overtreden wat natuurlijk door de uitbater niet op prijs gesteld wordt !!! We hebben er een Belgisch echtpaar zijn afkieperen die het een beetje te bont makten . Nietegenstaand het sanitair gedeeltelijk vernieuwd is , wordt het niet degelijk proper gehouden (te weinig gekuisd door ongemotiveerd personeel) De plaatsen zijn nogal verschillend van omvang ,wel schaduwrijk Goede bewaking door campinguitbater , de receptie is gesloten tussen 12 en 13 uur, en 's avonds vanaf 22 uur tot 's morgens 8 uur. Er is geen campingwinkel aanwezig, een restaurant waar men een ontbijt en dagschotel kan verkrijgen, brood kan iedere dag vers verkregen worden het, wordt terplaatse gebakken. Deze camping verdient zeker zijn twee sterren!!!!!
Mening nr: 33042
Datum: 18-05-2007
Dhr. Roke 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Erg leuke camping wij komen er al jaren grote plekken en veel bomen voor een goede schaduw op de kampeer plekken . inderdaad is de camping baas niet altijd even vriendelijk maar wel consequent, het meer is betoverend zo helder en blauw . De omgeving is mooi met de lavendel velden en berg routes De camping is wel simpel en heeft geen dure faciliteiten maar met zo, n omgeving is dat niet nodig, afgelopen jaar hebben wij van de camping baas gehoord dat hij er mee stopt dus afwachten wat er gebeurd met de camping er gaan geruchten dat de camping verkocht zou worden er komt in ieder geval een andere camping baas ,dus afwachten of deze wat vriendelijker is. deze camping is echt een aanrader.
Mening nr: 31456
Datum: 28-09-2006
Mevr. bettina kwantes 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Gezellige camping, met leuke en minder leuke plekken. Veel roulatie, waardoor je je steeds in een ander gezelschap bevindt. Sanitair matig, wel schoon, maar na 22.00 uur geen warm water en verlichting meer in de washokken. Voor de jeugd is het prima, dorp op loopafstand, strand 5 min. lopen vanaf de camping. Prima!!!
Mening nr: 21383
Datum: 10-08-2005
Mevr. Ria Petersen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Fijne week vakantie gehad. We hadden een grote plek met veel schaduw. Het sanitair is af en toe wat "druk". Wachten voor de douches enz. En een deel idd verouderd. Een gemengde camping, dus veel nationaliteiten. Wel leuk dus. Het meer om te zwemmen is geweldig. Vanaf de camping loop je er zo heen. Groot strand, schoon en rustig. In de omgeving veel te zien maar de boodschappen is idd niet handig. In de supermarkt van Aups is het zondagmorgen belachelijk druk. Reserveren op de camping schijnt niet te gaan dus zorg dat je voor 12.00 uur op de camping bent. In noodgeval heb ik wel gezien dat mensen een nachtje "in de wacht" mochten staan bij een toiletgebouw of zo.
Mening nr: 18089
Datum: 17-04-2005
Dhr. Baas 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Eenvoudige camping, met matig sanitair. Toch al regelmatig geweest in de afgelopen 15 jaar. Inderdaad niet vanwege de campingbaas, hoewel: het is een wat arrogante bullebak, maar aso's kiepert hij zonder pardon van de camping (pas dus op voor die man, maar schakel hem in als je last hebt van andere gasten). Ik ga hier altijd graag heen omdat dit de meest ideaal gelegen camping aan het meest ideale meer van de Provence, het Lac. de st.Croix is. Het meer is niet-te-geloven-zo-blauw, extreem schoon en lekker koel (niet koud) én gemotoriseerde boten zijn er verboden! Camping is gelegen aan de zuidoostkant van het meer, waardoor de zon ook 's avonds nog op het kiezelstrand staat. Je loopt heel gemakkelijk van de camping naar het meer (5 min.), zonder steile hellingen te hoeven afdalen. Het weer is er in onze vakanties in de afgelopen jaren bijna onafgebroken stralend geweest. De omgeving biedt veel mogelijkheden voor (water)fietsen, wandelen, lekker toeren, door div. dorpjes, lavendelvelden of langs de grootste canon van Europa. Het meer leent zich voor vissers en surfers. De afgelegen ligging is heerlijk rustiek, maar wel ver van grotere supermarkten. De zeekust is binnen een anderhalfuur per auto bereikbaar. Nice, Monaco en Marseille etc. behoren dus tot de mogelijke stedentrips. Kortom, ik hoop nog regelmatig op deze camping terug te kunnen komen.
Mening nr: 17817
Datum: 18-03-2005
Dhr. Van Selm 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Erg leuke camping. Wij hebben er twee keer gekampeerd. Omdat wij de omgeving wel gezien hebben en op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen kiezen wij dit jaar voor een andere regio. Onze kinderen van 7 en 11 jaar zouden er zo weer heen willen. Het is heerlijk vertoeven aan en in het blauwe meer met een prachtig uizicht. Even de weg oversteken en 100 meter lopen.Je kunt lekker in de zom zitten, maar ook in de schaduw van een boom. De weg is overigens niet erg hinderlijk en druk. De campingeigenaar is inderdaad soms niet al te vriendelijk, maar wel gewoon duidelijk. Het personeel in het restaurant is daarintegen uiterst vriendelijk en behulpzaam. Echt een aanrader voor gezinnen met jonge en oudere kinderen tot 16 a 17 jaar.

Campingtips in de buurt