Sluiten

Camping Moulin Begeot in Mélisey

Camping Moulin Begeot
Camping à la ferme Moulin Begeot is een bijzondere camping, men is namelijk te gast op de boerderij. Dat wil zeggen dat men altijd in de nabijheid is van de dieren, met de voordelen van; verse eitjes bij het ontbijt, verse geitenkaas. De plaatsen zijn ruim van opzet, hebben allemaal een bepaald gedeelte van de dag schaduw en zijn allemaal anders.
Camping Moulin Begeot
11, les Granges Baverey
70270 - Mélisey
Frankrijk
Departement: Haute Saone
Tel: +33 384632576
Afstand vanaf Utrecht: 647 km,
waarvan 596 km snelweg.
GPS coördinaten: 47.77870 / 6.57210
(47° 46' 43.3'' N    6° 34' 19.6'' O)
Aantal plaatsen: 6  / Hoogte: 363 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Meer Nederlands/Vlaamse beheer Verhuur van accommodatie
Camping Moulin Begeot
Laatste mening

Algemene beoordeling

primitief en in de natuur

prijs-kwaliteit

We zijn drie dagen bij Annelies op de ezelcamping geweest. Als je van natuur en dieren om je heen houdt, zit je hier op de goede plek. Het is voor Annelies hard werken om alle eindjes bij elkaar te houden. De campinggasten zijn een (of liever de) belangrijk(st)e inkomstenbron voor haar. Je wordt op tijd gewekt door de dieren, het is een eindje lopen naar het sanitair en je auto. Het sanitair is primitief net als de kampeerplekken. Rommelig. Verhouding prijskwaliteit te hoog.
Fam. Liset - Den Haag  03-08-2017
Plaats mening
Mening nr: 66743
Datum: 03-08-2017
Fam. Liset - Den Haag 
juli - augustus 2017
Gezin met (jonge) kind(eren)

Algemene beoordeling

primitief en in de natuur

prijs-kwaliteit

We zijn drie dagen bij Annelies op de ezelcamping geweest. Als je van natuur en dieren om je heen houdt, zit je hier op de goede plek. Het is voor Annelies hard werken om alle eindjes bij elkaar te houden. De campinggasten zijn een (of liever de) belangrijk(st)e inkomstenbron voor haar. Je wordt op tijd gewekt door de dieren, het is een eindje lopen naar het sanitair en je auto. Het sanitair is primitief net als de kampeerplekken. Rommelig. Verhouding prijskwaliteit te hoog.
Mening nr: 63886
Datum: 30-07-2015
Fam. Sissau - Sint-Pieters-Leeuw 
juli - augustus 2011
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 8| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 9| Omgeving: 10|

Algemene beoordeling

We hebben met de kinderen zes prachtige vakanties doorgebracht op de boerderij van Annelies. Geiten melken, de ezelstochten, kampvuur, worstebroodjes bakken, de beekjes, wandelingen, lange avonden, de kinderen amuseerden zich ongelooflijk en wij kwamen volledig tot rust. Ieder jaar brachten we wat flesjes Orval mee voor Annelies en we gingen naar huis met smakelijke geitekaasjes. Nu de kinderen groter zijn en studeren, lukt het ons niet meer om er op vakantie te gaan. Wat wel blijft zijn een pak prachtige herinneringen. En toch hopelijk we stillekes dat we in één van de volgende jaren een weekje langs kunnen gaan.
Mening nr: 62171
Datum: 14-08-2014
Dhr. BvR - De 
juli - augustus 2014
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 7| Leiding van camping: 9| Animatie/Activiteiten: 10| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

ongedwongen sfeer op de camping, vlakbij geiten en ezels kamperen

Als je van rustiek kamperen houdt, is deze camping een absolute aanrader. Geen overdreven luxe camping, maar heerlijk kamperen rond de weides. Voor de kinderen (oudste was 10 jr) is er veel te ontdekken op de boerderij en de omgeving. Kleine stroompjes waar je in en mee kunt spelen en natuurlijk de geiten en ezels. Wij komen zeker nog een keer terug!
Mening nr: 60899
Datum: 02-03-2014
Dhr. Paul 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Dit is een bijzondere plek, waar kinderen leren om goed met dieren om te gaan. Ga mee in het ritme van melken, geiten naar de wei brengen en ezels ophalen en je komt tot rust. Het beekje stroomt achter de tent, ik sliep daar heerlijk op. Mooie ezeltochten gemaakt. Eigenares is een bijzonder persoon: stoer, recht door zee, maar met met hart voor de zaak en haar gasten. Melisey is kwartiertje rijden voor de boodschappen. Toppen van de Vogezen lenen zich goed voor dagtochten. Wij komen terug. Tip: neem een hangmat mee.
Mening nr: 60623
Datum: 03-10-2013
Mevr. Els 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Ik wil hier ook een ander geluid laten horen omdat ik de reactie van Karin geen recht vindt doen aan de camping van Moulin Begeot Wij hebben een heerlijke vakantie gehad op deze boerderijcamping. Wij hebben twee weken de ingerichte tent mogen bewonen. De mooiste plek van de boerderijcamping, aan de beek, ruime plek, prima tent en heerlijk geslapen. Origineel en heerlijk met het kookfornuisje op hout gestookt. Dankzij het hondje Lobke zijn onze kinderen niet meer bang voor honden!! Een speciaaltje dat hondje: een bonk liefde. Liefde en respect zijn trouwens de basiskenmerken van deze prachtige plek Met zoveel zorg en harmonie opgezet en beheerd; Geen moeite is te veel voor de eigenaresse en haar medewerkers om het je naar de zin te maken, ondanks dat ze het heel erg druk hebben. Sanitair eenvoudig maar altijd schoon. Geen overlopende vuilnisbakken of zwerfvuil. De dieren zijn vaak te vinden op de centrale weide. Iedereen is in de nabijheid van de dieren en kan daar volop van genieten. Wat een prachtige kudde geiten: gezond, glanzend en zeer knuffelig. En ik dacht dat geiten altijd bang waren...Dat laat wel wat zien over hoe er met de dieren omgegaan wordt. Schitterende ezels, die ook nog willen wandelen! Geen valse voorstelling van zaken dus in de promotie van Moulin Begeot.We hebben verschillende keren van de table d'hôtes gebruik gemaakt en heerlijk gegeten Moulin Begeot is een plek waar niet overal "verboden" bordjes hangen. Alhoewel er zoals overal.er dingen zijn die niet mogen, heeft iedereen enorm veel vrijheid om van deze schitterende plek te genieten; Ik kan deze boerderijcamping alleen maar aanbevelen...
Mening nr: 58164
Datum: 14-09-2012
Fam. henk 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Om toch ook een ander geluid te laten horen dan de vorige recensie (zonder daar iets aan af te doen - zij hebben duidelijk geen leuke ervaring gehad). We hebben begin aug een weekje op de camping doorgebracht, en met heel veel plezier! Mooie omgeving, beekje om te spelen, allemaal beesten, aardige beheerders, en op de ezeltjes zijn we helemaal verliefd geworden. Ook een mooie tocht op gemaakt trouwens, met een heerlijke lunch & verfrissende duik in een van de 1000 meertjes. En ja, veel van de bezwaren kloppen: te weinig sanitair, hondepoep, geen brood 's morgens. Maar voor ons was de balans zeer positief.
Mening nr: 56991
Datum: 30-07-2012
Fam. karin 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ik ben de schoonzus uit het vorige bericht. Wij zijn op 7 juli aangekomen bij Moulin Begeot. Onze eerste indruk: mooi gebouw. Tweede indruk: rommel op het terrein. We werden naar onze gite begeleid, boven de ezelstal. De gite zag er erg knus uit, helemaal van hout en lekker ruim. Het stonk er wel erg, maar dat namen we maar voor lief. Vervelend was het kabaal en gestommel onder ons, van de ezels, vooral vroeg in de ochtend waardoor uitslapen niet mogelijk was...maar ach, niets aan te doen, gaan we niet over zeuren. Dat de komende paar ochtenden de bok ook in de stal opgesloten werd en tot ongeveer twee uur onafgebroken stond te bleren, zodat mijn docher niet kon slapen, werd wel wat vervelend, maar goed, laat maar...het was nog maar even, de tweede week verbleven we in de tent. Inmiddels begonnen ons wel steeds meer dingen te irriteren, maar om de vakantie gezellig te houden, probeerden we het maar langs ons heen te laten gaan. De hygiene op het terrein was slecht. De kaas,die-eerlijk is eerlijk- goed smaakte, zat onder de vliegen en waar de geiten gemolken werden was het ook verre van schoon. Overal lag rommel en het terrein was gewoon niet verzorgd, waarmee ook voor de kinderen gevaarlijke plekken ontstonden (scherpe, uitstekende pvc buizen, spijkers, stenen onder schommels etc. ) De verzorging van de dieren was matig. Liefde kregen ze wel, dat was duidelijk, maar de honden en katten hadden kale plekken van de vlooien en zaten onder de teken. Veel geiten waren mager. Er liepen veel ongesteriliseerde katten en katers rond, waardoor er veel jonge katten waren en er door de katers gesproeid werd. Op veel plekken rook het dan ook naar kattenurine. Een ochtend stonk onze hele tent naar kattenpis! Ook hondenstront en ezelstront lag op de camping en in de speeltuin. En ja, dan is het een boerderij, en ik weet dat er dan dieren zijn die poepen, maar dat betekent niet dat een berg ezelpoep twee dagen in de speeltuin hoeft te blijven liggen waar kinderen met blote voetjes lopen. Dit was echter wel het geval. De tweede week verbleven we in de tent. De tent was niet zo ingericht als ik dacht, het was een eenvoudige tent met alleen een slecht matras. Het afdakje met picknicktafel en houtkachel maakte wel weer veel goed, dat was oprecht gezellig. Het douchen was dat absoluut niet. Een douche was de helft van de tijd koud omdat het warme water op was, de andere kon je niet eens ophangen! Hoe veel moeite is het om daar wat aan te doen! De wc's vond ik afschuwelijk, je wc papier kon niet doorgespoeld worden, met als gevolg dat aan het einde van de dag de prullenbakjes overliepen van het wc papier met stront eraan! En als je pech had spoelde de wc ook niet door. Wij zijn geen zeurpieten, we hebben alles maar zo veel mogelijk genegeerd en ons zo veel mogelijk op de positieve kanten geprobeerd te focussen ( de sfeer op de camping was wel goed, de ezelwandeling was gezellig, hoewel ik veiligheidsmaatregelen ernstig gemist heb.). Dat lukte, tot mijn zus en zwager kwamen die op een onvoorstelbaar hysterische manier weggestuurd werden, terwijl de fout bij de beheerder lag. Die probeerde ze af te schuiven en vervolgens kon ze niet omgaan met de kritiek (die overigens op een beleefde manier gegeven werd) die ze kreeg. Daarmee heeft ze mijn zus en zwager een zeer treurige start van hun vakantie bezorgd, en ons een slecht einde. Mijn dochter was heel verdrietig dat haar oom en tante zo plotseling weg moesten. We zijn een dag eerder naar huis gegaan. Mevrouw de beheerder vond dat nog niet genoeg. Ze gaf mijn zus en zwager nog een trap na, via een brief die zij mij vroeg aan hen te geven! Daarin waren nog een paar beledigingen neergekalkt. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, en ik raad iedereen af om deze camping ooit te bezoeken. Een rommelige, vieze bedoeling met een overspannen beheerder. Voor ons nooit weer!
Mening nr: 56917
Datum: 29-07-2012
Dhr. mark 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Er zijn van die figuren die geen baan zouden moeten hebben, waarbij je met mensen moet werken en de eigenaresse van deze 'camping' is er daar één van. Ze kan de boel duidelijk niet aan en heeft geen idee hoe om te gaan met een kritische noot. Mijn (zwangere!) vrouw en ik besloten om onze vakantie te starten door bij onze reis een tussenstop te maken bij mijn schoonzus en haar gezin, die op deze camping stonden. Er bleek nog een gastenkamer vrij voor de dagen, die we langs zouden willen komen. Bij aankomst bleek de kamer niet schoongemaakt. Ach, het is vakantie, dus we maakten er geen probleem van en schoven gezellig aan bij m'n schoonzus voor het eten. We waren blij dat we niet op de camping zelf stonden, die een zeer onverzorgde indruk maakt met overal poep (ook op de speelplaats van de kinderen), harde stenen (ook op de speelplaats van de kinderen) en maar 1 werkende douche voor alle gasten. Maar goed, we hebben dan ook niet zelf gekozen voor deze camping, dus ook hier storen we ons niet aan. Tegen de avond konden we de kamer in, die redelijk op orde was. Het is een boerderij, dus we verwachtten niet teveel, maar een scheef bed en alleen een stuk spaanplaat voor het primitieve sanitair waar een scherpe spijker dient als deurklink, dat zou toch anders moeten kunnen. maar ach, het is vakantie! De volgende dag blijkt de eigenaresse tegen mijn schoonzus gezegd te hebben, dat we onze kamer de volgende dag uit moeten, omdat deze is gereserveerd. Zij verwijst mevrouw naar ons (en terecht, hoezo via mijn schoonzus??), ze komt daarna al geirriteerd naar ons, terwijl we met mensen om ons heen zitten op wat moet doorgaan voor een terras, geeft aan dat mijn schoonzus het niet goed heeft doorgegeven en dat we dus onze kamer uit moeten, maar dat we dan wel van een andere kamer gebruik kunnen maken. ze loopt al snel door. Enigszins verbouwereerd blijven we achter. Mijn schoonzus is wat bozig, omdat ze de reservering wel degelijk goed heeft doorgegeven (is opgeschreven, maar in een agenda kijkt mevrouw blijkbaar niet) en wij wat verbaasd door de manier, waarop we dit plompverloren meegedeeld krijgen. Om te voorkomen dat we met een rotgevoel blijven zitten besluiten mijn vrouw en ik even naar haar toe te lopen, waar geen gasten zijn. Mijn vrouw geeft op een rustige manier aan, dat we het graag even willen hebben over wat er net gebeurde. Ze snauwt ons gelijk af, dat ze daar nu geen tijd voor heeft. Mijn vrouw probeert in ieder geval nog uit te leggen waarover we het willen hebben, maar we worden boos de deur gewezen. Nu ook boos lopen we naar buiten en krijgen we nog nageroepen dat we niet de enigen op de wereld zijn! (?????). 's Avonds aan het eten komt ze naar ons toe en zegt ,dat we het nog ergens over willen hebben. Mijn vrouw neemt het woord en geeft aan dat ze de manier waarop we gewoon meegedeeld krijgen onze kamer uit te moeten, zonder uitleg, zonder excuses en zelfs met poging mijn schoonzus de schuld te geven, niet zo prettig vindt. We willen best wisselen, maar de manier waarop dit ging stoorde ons enigszins, evenals de opmerking op het terras. Hierop reageert de vrouw compleet overspannen, blijft tekeergaan over dat we blij moeten zijn dat er in het hoogseizoen iets vrij is, dat ze druk is en dat het belachelijk is dat we er iets van zeggen, we moeten blij zijn dat er nog een andere kamer is, hoe we het ons ons hoofd halen zo laat in het seizoen nog te reserveren (??? zou ze niet blij moeten zijn dat er mensen komen??) , etc etc etc. Hierbij zit mijn 2 jarige nichtje! Er is geen enkele conversatie mogelijk, we krijgen geen gelegenheid om uitleg te geven, en uiteindelijk verzoekt ze ons zelfs te vertrekken (het is al avond!). Gevolg: mijn behoorlijk zwangere vrouw overstuur haar spullen aan het inpakken (we willen hier geen seconde meer blijven), een huilend nichtje die niet snapt, wat er aan de hand is en het eind van de vakantie van mijn schoonzus en haar vriend verpest. Dit mens snapt werkelijk niets van omgaan met gasten. Laat ze vooral haar geiten blijven melken en de camping opdoeken!
Mening nr: 52884
Datum: 28-04-2011
Fam. Danielle 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In 2008 hebben we genoten van onze tijd op deze camping bij Annelies.En dit jaar gaan we terug met 3 kinderen van 2 tot 6 jaar. Deze camping biedt rust en veel plezier voor kinderen die van dieren en natuur Houden en kunnen/ mogen ravotten. Verwacht geen luxe, er is genoeg te doen voor kinderen.en ben ook niet te beroerd de eigenaresse een handje te helpen. 's Avonds gezellig kampvuur voor de ouders als de kinderen slapen.
Mening nr: 52834
Datum: 03-04-2011
Mevr. Arends 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Volgens mij staat er toch duidelijk aangegeven, dat het om een camping-BOERDERIJ gaat! Bij een boerderij horen dieren en bij dieren hoort stront. En ja, als je te lui bent om 150m over de weg te lopen naar de verharde parkeerplaats, dan moet je door de ezelweide, waar keutels kunnen liggen. Bovendien staat je auto veilig op de parkeerplaats. Verder is de camping prachtig gelegen en heb ik niet vaak zulke ruime plaatsen gezien, waar je niet meteen bij je buurman op schoot moet kruipen. Die paar steentjes en takjes, die voel je niet, iedereen gebruikt tegenwoordig toch luchtbedden i.p.v. matjes! En eindelijk eens een camping waar echte maaltijden worden geserveerd ! Annelies ga vooral zo door!
Mening nr: 52307
Datum: 21-10-2010
Dhr. Jos Meijer 
september - oktober 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Koning, keizer, admiraal, piepen moeten ze allemaal ;-) Mensen die zich niet realiseren dat stront en het boerenbedrijf onvergetelijk verbonden zijn moeten hier inderdaad wegblijven. Verder is het eten goedkoper als bij McDonald en vast een stuk gezonder. Inderdaad heeft Annelies letterlijk een hoop hooi op haar vork genomen met dit project, maar voor mensen die niet over alles klagen en af en toe eens een handje meehelpen weet ze op mysterieuze wijze toch altijd tijd te maken. Het goede nieuws, er is sinds dit jaar een stront-vrije en vanaf de weg bereikbare parkeerplaats.
Mening nr: 51656
Datum: 28-08-2010
Dhr. Bart 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Net terug van molen en in tegenstelling tot de vorige hebben wij met onze drie kids genoten van deze camping. Ideaal voor natuur liefhebbers en mensen die van rust houden. Wij gaan zeker nog eens terug.
Mening nr: 51277
Datum: 19-08-2010
Fam. Vervuuren 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Mevrouw de beheerder heeft het gewoon te druk met van alles en nog wat om er ook nog een georganiseerde camping op na te houden. De geitenhouderij en de kaasmakerij zijn al bijna een dagtaak. De ezels staan elders in het bos zichzelf te vermaken en worden bij Gods gratie een keertje naar de ezelweide op de camping gehaald. Wanneer? Kan vandaag zijn, kan ook volgende week zijn. Mevrouw leeft niet graag naar planning. Verder maakt ze ook de avondmaaltijd klaar (best duur trouwens) en ik ril nog wel eens als ik aan de handen denk die in de pastasalade wroetten. Drainage op het terrein is pre-historisch, evenals de toiletten en douche.
Mening nr: 50946
Datum: 14-08-2010
Fam. Tegelberg 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Hoewel ik door het kamperen op verschillende natuurcampings het nodige gewend ben heb ik nog nooit zo'n vreselijke camping meegemaakt. De staanplaats was bezaaid met grote stenen en erg modderig. De parkeerplaats was bijna niet begaanbaar en alleen bereikbaar via de met ezelstront bezaaide weide. De honden van de eigenaresse poepten gewoon op het terrein. Onze kinderen hebben de ezels de complete week niet gezien en mochten de geiten vrijwel niet aanraken. Speelruimte voor de kinderen is er vrijwel niet. Daarnaast is de camping erg duur.
Mening nr: 44332
Datum: 04-05-2009
Mevr. fiona 
april - juni 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

ik vind het een super camping. ik heb me er erg vermaakt :D en ik vond het erg jammer dat ik terug naar huis moest.
Mening nr: 39158
Datum: 11-06-2008
Fam. Theewis-De Groot 
april - juni 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier een heerlijke meivakantie doorgebracht met onze kinderen van 10 en 14 jaar. Prachtig terrein aan ruisende beek, midden tussen de boerderijdieren (geiten, ezels, kippen etc). Kinderen kunnen meehelpen met verzorging van de dieren ed. Direct vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken, al dan niet met ezel. Prima ontvangst door gastvrije, vriendelijke en eigenzinnige eigenaresse. Verwacht geen luxe, maar geweldige camping voor mensen die van rust en dieren houden. Voor ons zeker een plek om een keer naar terug te gaan!

Campingtips in de buurt