Sluiten

Camping à L'Ombre du Château in Ménessaire

Camping à L'Ombre du Château

Mini-Camping à l'ombre du Château ligt aan de rand van het dorp Ménessaire. Op een unieke en weidse plek, met een schitterend uitzicht, waar iedereen van kan genieten. De camping heeft de nodige voorzieningen; mooi sanitair met douche en toiletten, wasbakken binnen en buiten en op het terrein overal elektriciteit, wifi en....kom het zelf ontdekken!

Er zijn 6 kampeerplaatsen. Bijvoorbeeld in de jonge boomgaard met appels, peren, pruimen, kersen, kweeperen, mispels en moerbeien. Op het juiste moment kan er geplukt en gegeten worden. Ook voor de caravan hebben wij een mooie plek onder een enorme walnotenboom, of in de zon.

Ménessaire ligt in de Côte d'Or, een departement van de Bourgondië. Het dorpje ligt op 500 meter hoogte en telt 68 inwoners. De pas gerestaureerde kerk in het centrum ligt schuin tegenover de Mairie.

Tot voor kort had het dorp ook een hotel met daaronder een café, het oudste café van de Bourgondië. Achter de Mairie is het Ecomuseum Maison du seigle waar de geschiedenis van de roggeteelt rondom Ménessaire te zien is.

Eén keer in de twee jaar viert het dorp het Fête du seigle. Een groot feest met demonstraties van het oude ambacht met enorme stieren, dorsmachines, oude tractoren en auto's, traditionele muziek en dans en een gezellige brocante markt.

Camping à L'Ombre du Château
Rue des Brétilles
21430 - Ménessaire
Frankrijk
Departement: Côte d'Or
Tel: +33 380647292 / +33 640116603
Afstand vanaf Utrecht: 748 km,
waarvan 671 km snelweg.
GPS coördinaten: 47.13385 / 4.15084
(47° 8' 1.9'' N    4° 9' 3.0'' O)
Aantal plaatsen: 6  / Hoogte: 539 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Nederlands/Vlaamse beheer BBQ toegestaan
Camping à L'Ombre du Château
Laatste mening
Er zijn helaas nog geen meningen over deze camping geplaatst. Heeft u in de afgelopen 3 jaar op deze camping gekampeerd, wilt u dan zo vriendelijk zijn om een mening te plaatsen?

Plaats mening

Campingtips in de buurt