Sluiten

Camping Huttopia Millau in Millau

Camping Huttopia Millau

Camping Huttopia Millau ligt in het hart van het regionale natuurpark Les Grands Causses aan de ingang van de Gorges du Tarn des Cevennes en 500 m van het stadscentrum. Men kan hier zwemmen, kano-/ kayakvaren, fietsen (mountainbike en touren), railfietsen, speed-boatvaren, bergklimmen, rivieren afdalen, parapenten en grotten bezoeken.

Na een dag vol sport of cultuur komt men tot rust in een mooie omgeving waar een frisse duik kan nemen in de Dourbie of de Tarn en heerlijk kunt zonnen op een van de privéstranden van de camping.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
6
Hoogste
7
6
Gemiddeld
7.0
6.0

* over de jaren 2020 en later.
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping Huttopia Millau

Camping Huttopia Millau
Laatste mening

Algemene beoordeling

Op loopafstand Millau.

Lawaai van weg en de twee nabij gelegen campings.

Een paar dagen hier gestaan. Natuurlijke plaatsen veelal schaduwrijk. Geen mobilhomes maar overwegend verhuur safaritenten een paar toeristenplaatsen. Mooi zwembad, sanitair is prima maar niet bijzonder. Toegang tot rivier. Gezellig barretje. Rustig publiek, kleinschalige animatie. Fijne camping maar niet bijzonder.
Dhr. Willem - Barnevels  18-07-2021
Plaats mening
Mening nr: 70470
Datum: 18-07-2021
Dhr. Willem - Barnevels 
juli - augustus 2021
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 7| Animatie/Activiteiten: 7| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

Op loopafstand Millau.

Lawaai van weg en de twee nabij gelegen campings.

Een paar dagen hier gestaan. Natuurlijke plaatsen veelal schaduwrijk. Geen mobilhomes maar overwegend verhuur safaritenten een paar toeristenplaatsen. Mooi zwembad, sanitair is prima maar niet bijzonder. Toegang tot rivier. Gezellig barretje. Rustig publiek, kleinschalige animatie. Fijne camping maar niet bijzonder.
Mening nr: 62552
Datum: 24-08-2014
Dhr. Johan - Leiden 
juli - augustus 2014
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 57926
Datum: 26-08-2012
Fam. Allonsius 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Deze camping was zeer geschikt voor ons, lekker rustig, maar de camping was wel goed om uitjes te maken. We kregen van de camping ook veel informatie over wat er allemaal te doen was in de omgeving. Daarvoor willen wij graag de camping-eigenaresse bedanken. Ook kregen wij nog een kaartje van de camping-eigenaresse, dit was zeer leuk. Mijn schoonbroertjes trokken met een grote groep andere jongeren op en dit was zeer leuk om te zien. Zelf zijn wij ook 1 dag gegaan mee gegaan, mijn vriendin(18) en ikzelf (20). Zo trokken ze op met een groepje Engelse meiden en dan vele andere Nederlandse kinderen, dus dit was natuurlijk leuk om te doen. Zo kwamen ze altijd rond dezelfde tijd langs de campingplaatsen om de kinderen op te halen. De camping was redelijk vol tijdens die datums. Er is in die omgeving redelijk veel te doen, leuke uitstapjes naar allemaal plaatsjes, mountainbiken de berg op en natuurlijk de fijne wandelingen. Kanoen hebben wij ook gedaan. Een zeer mooie route. Als het inderdaad aan mijn schoonbroertjes ligt, gaan we hier terug naar toe, maar dan nu niet naar een bungalowtent, maar in een gewone grote tent. Dus misschien tot volgend jaar!
Mening nr: 57152
Datum: 04-08-2012
Mevr. Monique 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Weer een heerlijke vakantie gehad op deze camping. De kids hebben zich ook prima vermaakt. Dit jaar veel jeugd daar, waar je geen last van hebt, kwamen met z'n allen telkens bij elkaar, jonge & oudere jeugd. Volgend jaar zijn wij er weer!!!!! Tenminste als het aan de kids ligt. Ook onze complimenten voor de campingsbeheerders en personeel is zeer behulpzaam.
Mening nr: 55685
Datum: 08-12-2011
Fam. Fam. den Dikken 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben 1? week op deze camping gestaan eind juli 2011. De plekken zijn ruim. Het is een prettige ontspannen camping waar we met plezier gestaan hebben. Het sanitair is ruim (veel douches en toiletten etc.) maar de waterdruk van de douches is niet hoog, het water is wel redelijk warm. Het sanitair wordt 2x daags schoongemaakt, dat is prima. Er is een zwembad zonder kleuterbad, dat is voor kleine kinderen minder geschikt, maar het riviertje langs de camping is daarentegen voor iedereen heerlijk.
Mening nr: 55510
Datum: 04-10-2011
Fam. vleugels 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben op deze camping 2,5 week gestaan en super warm weer gehad, terwijl het in Nederland flink regende. De camping is leuk, stelt weinig voor, maar voor ons goed genoeg. Ook onze zoon van 13 heeft zich goed geamuseerd daar, vooral op de Dourbie, wij lekker met onze stoelen, vrienden, familie lekker in/aan het water gezetten. Wij zullen zeker nog eens terug komen op deze camping. Zwembad is klein, maar voor af te koelen goed genoeg. Toiletten werden 2 keer per dag schoon gemaakt, wel met de franse slag, maar ja, neem zelf toch die papieren wegwerp-toiletbrillen mee. De douche was ook goed altijd warm water gehad op welk tijdstip je ook ging.. Het schijnt dat de camping al een tijd te koop staat, ook een paar keer mensen met hun makelaar op de camping gezien. De prijs was ook goed voor 2,5 week 3 personen nog geen 300 euro!!!!!! en dat in het hoogseizoen. En wat ook leuk is: je loopt binnen 10-15 minuten naar de mooie stad Millau.
Mening nr: 54654
Datum: 17-08-2011
Mevr. Karina 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Deze vakantie 5 dagen op Cote Sud gestaan, daarna vanwege het tegenvallende weer verder getrokken. Camping was eind juli bij lange na niet vol en we kwamen dan ook zonder te reserveren. Het is een camping zonder toeters en bellen, dicht bij het stadje (is makkelijk aan te lopen). De rivier die langs de camping stroomt is glashelder, koud en ondiep met een klein stroomversnellinkje erin. Het zwembad op de camping is niet groot, stelt niet veel voor. We hadden een mooie grote plek met uitzicht op de viaduct. Het sanitair was matig
Mening nr: 54491
Datum: 13-08-2011
Mevr. M. Siemons 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn zojuist teruggekeerd van onze vakantie en hebben een week in een stacaravan gezeten. De camping was lekker druk (veel Nederlanders) maar is toch niet al te groot. Het weer viel een beetje tegen in het begin maar later hebben we veel gedaan in de omgeving. Fijn is dat de camping maar 10 minuten van Millau Centrum afzit, zodat je er makkelijk naar toe kunt lopen. Ook genoeg supermarkten in de buurt. De camping zelf was kwa voorzieningen wat minder. Wij moesten nog 5 euro per dag betalen voor een extra tentje bij onze stacaravan (bij veel verhuurders is dat niet zo). De stacaravan was zelf ook niet al te best uitgerust; slechte pannen en bestek en bij aankomst (na sluiting van de winkels) hing er ook geen wc-papier in de wc. Zoals gezegd was het zwembad erg koud zodat we daar eigenlijk alleen in gingen toen het heel warm was. Leuk was de welkomstborrel voor de nieuwe gasten, waar je een hapje en drankje kreeg samen met informatie over alle activiteiten (en dat zijn er een hoop plus korting als je op de camping staat). De eigenaresse (NL) heeft heel veel gewandeld in de omgeving en leent kaarten met wandelroutes uit. Het is een prachtige omgeving. Wij hebben grotten bezocht, kano gevaren op de Dourbie en veel mooie (wandel)tochten gemaakt in de Causes (soort canyons). We zijn zeer enthousiast over de omgeving, maar zullen als we naar Millau gaan naar een andere camping gaan.
Mening nr: 53193
Datum: 24-06-2011
Dhr. hans 
april - juni 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Leuke rustige camping. Leuke omgeving. Vriendelijk eigenaresse. Man wat stuurser maar ja je kunt niet alles hebben. Sanitair kan schoner. wat wel een groot minpunt was. was het zwembad. dat zou verwarmd zijn. Nou ik heb het nagemetenm. 15 graden!!!!! Ik vind, als je aangeeft dat het vewarmd is, moet je het ook verwarmen.
Mening nr: 52218
Datum: 03-10-2010
Fam. van Veen 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij kwamen op 26 aug op deze camping aan en werden vriendelijk ontvangen. Kregen direct info over interessante dingen in de omgeving en over de broodservice. De camping ligt heel leuk aan de rivier, waardoor er altijd iets te zien of te doen is.Het sanitair is ook prima. De omgeving is prachtig en Millau op loopafstand. Helaas kreeg ik 31 aug een herseninfarct en heb 9 dagen in het ziekenhuis gelegen. Mijn man is op de camping gebleven tot ik (ik ging met het vliegtuig) naar Nederland mocht. Hij is toen met de auto gegaan. We hebben heel veel hulp gekregen van de eigenaresse. Zij belde de ambulance. Ze heeft bovendien als tolk opgetreden tussen het ziekenhuis en mijn man en de zorgverzekeraar wanneer het zich maar aandiende. Dat is voor ons echt fantastisch geweest. Zij was ook steeds heel belangstellend hoe het met mij en mijn man ging. Niets dan lof dus. Een echte aanrader!!!
Mening nr: 50184
Datum: 01-08-2010
Fam. Borst 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Rustige camping tegen Millau. We hadden een niet echt ruime plaats, maar ons uitzicht over de Dourbie was mooi. De camping zelf is 's-avonds erg rustig, maar behoorlijk wat geluid van de brommertjes op de openbare weg en jongeren op het strandje aan de overkant. Sanitair is prima en wordt goed schoongehouden. Zwembad is ook lekker, maar bij de rivier zitten is helemaal top. Ook leuk dat je zo Millau in loopt. Verder is de omgeving ook prachtig.
Mening nr: 50008
Datum: 28-07-2010
Mevr. Zonneveld 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Camping heeft eigenlijk alles. Aan de rivier, klein zwembad, in de ochtend kun je het bestelde brood afhalen, keurig sanitair, water mag iets warmer, mooie grote plaatsen. Wat wij heel leuk vonden was dat je zo Millau in kon lopen om een hapje te eten. Rivier was top! De verkeersweg, die hoor je inderdaad, wij vonden het niet storend. Onze uitkijk was geweldig!
Mening nr: 49902
Datum: 26-07-2010
Fam. Ankie 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Net terug van een weekje op Cote Sud. Leuke camping, zonder poespas. Zwembad is niet heel groot maar prima te doen, riviertje is super! Sanitair was schoon, soms wat lauw water maar verder prima. Wij hadden een tent gehuurd via de camping, prima tent, alleen de bedden waren wel erg hard, wel erg handig dat er een kast in zat voor je kleding enzo. De prijs kwaliteit verhouding is erg goed (1 wk tent voor 280 euro)
Mening nr: 48301
Datum: 12-10-2009
Fam. Hubert en chris 
september - oktober 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben de camping gebruikt als overnachtingscamping op weg naar spanje. 12,00 euro plaats, 2 personen, camper. Mooie omgeving, rustig en proper sanitair. Veel beter als op de overvolle camperplaats precies in een achterbuurt van Millau gelegen te gaan staan. Camping kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Wij zouden hier wel geen heel verlof doorbrengen. Vriendelijke ontvangst. Voor wie 's morgens vroeg wil vertrekken: de poort gaat maar eerst open om 7u45.
Mening nr: 47616
Datum: 30-08-2009
Fam. Fam. Smeyers 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Fantastische ligging aan riviertje, en bovendien op loopafstand van Millau. We zijn met 3 kindjes geweest (2, 3 en 4 jaar). Het is een rustige familiecamping met vrij grote plaatsen. Het zwembad viel voor ons wel zwaar tegen. Een beetje verouderd en voor onze kindjes niet geschikt (enkel diep water). Het riviertje Dourbie leek tof, maar was eigenlijk te koud. Wij zijn dan ook meestal 15km verderop gaan zwemmen in de Tarn. Veel warmer en rustiger. Er zijn verschillende strandjes langs de Gorges Du Tarn. Het sanitair was proper, en er was ook steeds warm water. Voor ons was deze camping goed (maar niet super). Ons inziens moet er nog wat energie gestoken worden in het opfleuren van de camping. Sommige stukken lijken nogal dor, en het zou tof zijn om de plaatsen met beplanting af te bakenen. De camping is nog niet zo lang in handen van de huidige eigenaar dus mogelijk wordt de camping de komende jaren nog wat opgewaardeerd. In dat geval komen we nog wel eens terug.
Mening nr: 47551
Datum: 28-08-2009
Fam. fam.bouw 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wat een heerlijke camping, lekker rustig 's avonds, om 11 uur stil en het koelt goed af. De rivier fijn om in af te koelen en met boot of luchtbed af te drijven. Het sanitair goed schoon. Wij hebben het er heerlijk gehad en kommen nog wel een keer terug. fam bouw.
Mening nr: 46594
Datum: 13-08-2009
Fam. Meester 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Net terug van onze kennismaking met Coté Sud, met drie kinderen van 3, 8 en 11 jaar. We hadden eigenlijk een camping aan de Tarn op het oog, maar zijn achteraf blij dat al deze campings vol zaten. Want de camping aan de Dourbie had ons door haar ligging op loopafstand van Millau meer te bieden dan de vaak afgelegen campings aan de Tarn. Coté Sud is een uitstekende gemoedelijke camping. Met mooie gevarieerde standplaatsen, hier en daar grote bomen voor welkome schaduw plus prachtig gelegen aan het riviertje de Dourbie op loopafstand van Millau. De camping is paar jaar geleden overgenomen voor Nederlands-Frans echtpaar, dat flink investeert in het vernieuwen van de faciliteiten. Coté-Sud is niet al te groot en tamelijk rustig. Dus geen disco, podiumvertier en glijbanen bij het zwembad. De beperkte animatie richt zich op kleine kinderen. De voorzieningen zoals het (afhaal)restaurant/terras, het zwembad, de speeltuin en het sanitair zijn bescheiden maar prima in orde. Iedere ochtend is er vers brood en een Nederlandse krant. De belangrijkste attractie levert moeder natuur zelf: het privéstrand aan de Dourbie. Het is kleiner dan de kiezelstranden van andere campings in de buurt, maar het is gelegen aan een smalle stroomversnelling. Voor jong en oud leuk om zich op het luchtbed mee te laten voeren. Je kunt je ook een hele dag vermaken met het aanschouwen van de honderden kanovaarders die voorbij komen. Aan de overkant van de camping is het eindpunt van de kanotrips over de Dourbie. Grootste voordeel vonden wij de centrale ligging van de camping, in de oksel van Dourbie en Tarn tegen Millau aan. Je waant je midden in de natuur - 's nachts hoor je alleen het ruisen van het riviertje - en zit tegelijkertijd pal tegen het leuke stadje aan, met middeleeuws centrum en een hoop activiteiten. Een aanrader is de gezellige maandagse weekmarkt in juli en augustus. Boeren uit de wijde omtrek komen dan met hun streekproducten naar het centrale plein, dat is volgezet met kramen en biertafels waar je al het lekkers dan ter plekke kunt consumeren. De camping is verder een goede uitvalsbasis voor trips naar de vele bezienswaardigheden in de buurt. Een dagje strand aan de Middellandse Zee is ook goed te doen. Via de A75 is het ruim een uur rijden naar de (overvolle) kust nabij Agde. Ook nog kritiekpunten? Jawel. De camping heeft geen babybadje en de douches zijn niet altijd even krachtig en warm. Maar het sanitair is wel schoon. Verder zouden de voorzieningen wat ons betreft wel iets kunnen worden uitgebreid, zonder het gemoedelijke karakter van de camping aan te tasten. Een extra pingpongtafel, af en toe kinderdisco voor de kleintjes en een wat grotere kaart van de snackbar zou al heel wat zijn.
Mening nr: 46573
Datum: 12-08-2009
Mevr. Caro 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben deze camping gebruikt als overnachtingscamping. Prima camping, ruimte mooie plaatsen (wij stonden aan de rivier). Lekker even gelopen naar Millau en daar een hapje gegeten (lekker stukje lopen na een dag in de auto). Prima sanitair. Brood op bestelling. Paar kruidenierswaren beschikbaar (frisdrank, water etc), wat wel handig is als je zoals wij op een overnachtingscamping toch nog even water wil halen. Absoluut ook een camping om langere tijd te staan, prachtige omgeving!
Mening nr: 45242
Datum: 20-07-2009
Fam. Ton en Carla van der Linden 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Plezierige camping, niet in het minst door de service gerichte houding van de eigenaresse. Als je wilt, kom je alles te weten over de omgeving. Wij stonden aan de Dourbie, op een zeer ruime plaats, rijkelijk voorzien van schaduw. Een extra attractie vormde daar de bevers die 's avonds tegen de schemering aan de oever tevoorschijn kwamen om hun buikje rond te eten. De camping zelf is rustig, alleen als je aan de rivier staat merk je wel wat van het verkeer (je zit tenslotte pal tegen Millau aan). En soms hoor je wat muziek van buurcampings, maar nooit laat en ach, het is tenslotte vakantie... Langs de Dourbie kan je heerlijk wandelen en het landschap is daar werkelijk prachtig. In de omgeving is het stadje Creissels de moeite waard (ook prima te belopen) en in de wat wijdere omgeving vindt je ook wat oude vesting plaatsjes die gebruikt werden als uitvalsbasis voor de Tempeliers. Millau zelf is op loopafstand een gezellig stadje met smalle straatjes, terrasjes, boutiekjes en een leuke markt. En natuurlijk is het Viaduc spectaculair en uit architectonisch oogpunt zeer de moeite waard. Zelf hebben we erg genoten van onze picknicken langs de Tarn (werkelijk schitterende gorges) en ook de gorges de la Jonte en gorges de Dourbie zijn in de directe omgeving en leuk om te 'doen'. De camping heeft als faciliteiten een klein maar net zwembad, broodjes op bestelling en het sanitair is schoon en voldoende. Over het algemeen zijn de plaatsen mooi groen, je kunt ook kiezen voor wat rustigere plaatsjes op het terrein en als je wilt is er voldoende schaduw voorhanden. Voor boodschappen hoef je hooguit 10 minuten te rijden en heb je keuze uit alle grote winkelketens. Onze Drentse patrijshond en ruwharige dwergteckel genoten van het uitlaat gebied direct naast de camping. Deze camping is een prima uitvalsbasis om van de omgeving te genieten, zeker ook voor honden bezitters. We hebben er in juni 2 weken gestaan en komen vast nog eens terug.
Mening nr: 38942
Datum: 13-05-2008
Mevr. Fam. A. de Groot 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Wij kwamen op aanraden van een buurman op een camping in Spanje terecht op camping Coté Sud. Hij was er geweest en was heel tevreden. En inderdaad, het was een prima camping. Rustig, goed gelegen en aardige eigenaars die bereid zijn om je te helpen als het nodig is. Ik had gevraagd of wifi aanwezig was en ja hoor, ik kon elke dag even met mijn laptop aan de slag. Bovendien was het erg leuk om zo naar het stadje Millau te kunnen lopen. Ook het viaduct van Millau bekeken en de Tarn etc. Ook met de fiets zijn we de stad in geweest. We stonden aan het riviertje en de hond kon even zwemmen. Bovendien was er een veldje waar je de hond uit kon laten. Kortom, een aanrader, en we gaan zeker een keer terug.