Terug

Campings in Aveyron

Aveyron

Het departement Aveyron bevindt zich in het zuiden van Frankrijk, in de regio Midi-Pyrénées. Het is een prachtig gebied met een rijke historie, adembenemende landschappen en talloze bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Aveyron is het historische stadje Conques. Dit pittoreske dorpje, gelegen in de vallei van de Lot, heeft prachtige middeleeuwse gebouwen en een indrukwekkende abdij. Het is ook een belangrijk pelgrimsoord en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook het kasteel van Roquefort is een must-see tijdens een bezoek aan Aveyron. Dit imposante kasteel stamt uit de 11e eeuw en is gebouwd op een rots boven de vallei van de Aveyron. Het kasteel is nu een museum waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige uitzichten en de rijke historie van het gebied.

Voor liefhebbers van de natuur is het departement Aveyron ook een paradijs. Het gebied heeft een uitgebreid wandel- en fietspadennetwerk, waar bezoekers kunnen genieten van de prachtige landschappen en het rijke fauna- en flora. Vooral de Gorges du Tarn zijn een aanrader, met hun indrukwekkende kloven en watervallen.

Ook kamperen is in Aveyron een populaire activiteit. Er zijn tal van campings te vinden in het gebied, van eenvoudige tentenplaatsen tot luxe stacaravans. Een aanrader is de camping Le Hameau de la Reine, gelegen in de prachtige vallei van de Aveyron. Deze camping biedt een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor de kinderen.

Kortom, Aveyron is een prachtig departement met veel te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige natuur of een gezellige camping, in Aveyron ben je aan het juiste adres.