Sluiten

Camping Le Moulin in Patornay

Camping Le Moulin

In het hart van het merengebied, aan de oever van de rivier de Ain, op een steenworp van het meer van Vouglans, heeft camping Le Moulin een bijzondere omgeving van 5 hectare bos, die natuurliefhebbers zal bekoren.

Camping Le Moulin heeft afgebakende, schaduwrijke kampeerplaatsen, comfortabele en moderne sanitaire voorzieningen, een bar en een kleine supermarkt.

Groot en klein hoeven zich op Camping Le Moulin in Frankrijk niet te vervelen. Er is een watercomplex met 2 verwarmde zwembaden (waarvan 1 overdekt) een waterglijbaan, een multi-sportterein, speeltuintjes en er worden dansavonden georganiseerd.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
6
6
Hoogste
6
6
Gemiddeld
6.0
6.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping Le Moulin

Camping Le Moulin
Laatste mening

Algemene beoordeling

Zwembad, riviertje

Horeca weinig keus, geen restaurant, omgeving weinig restaurants.

Erg leuke vakantie gehad, Prachtige omgeving veelal te doen.
Fam. Smit - Bovenkarspel  01-09-2022
Plaats mening
Mening nr: 71992
Datum: 01-09-2022
Fam. Smit - Bovenkarspel 
juli - augustus 2022
Gezin met tieners
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 7| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 6|

Algemene beoordeling

Zwembad, riviertje

Horeca weinig keus, geen restaurant, omgeving weinig restaurants.

Erg leuke vakantie gehad, Prachtige omgeving veelal te doen.
Mening nr: 65449
Datum: 04-08-2016
Fam. Ve - Antwerpen 
juli - augustus 2016
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 6| Accomodatie/plaats: 6| Comfort: 7| Omgeving: 8|

Algemene beoordeling

Centraal gelegen, mooie uitstappen naar watervallen van Hérrisson of dorpje baume les messieurs. ,

Hutjemutje camping, kleine plaatsen, mensen parkeerde hun auto overal (bv aan sanitair) wegens gebre

Mooie uitstappen kunnen maken, maar op de camping zelf was het veel te druk, rumoerig. Na vijf dagen vertrokken (pas achteraf betalen enkel voor de gebleven nachten).
Mening nr: 64390
Datum: 30-08-2015
Dhr. Johan (webmaster) - - 
juli - augustus 2015
Anders

Algemene beoordeling

Foto's van de camping: klik hier voor foto's
Mening nr: 60543
Datum: 21-09-2013
Fam. Anna 
®  
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In juli een aantal dagen op deze camping geweest en dit is goed bevallen. Mooi verzorgde camping. Brood 1 dag van tevoren te bestellen, maar op loopafstand van het dorp met een heerlijke bakker. Leuk zwembad met glijbanen en niet overvol in de dagen dat wij er waren (half juli). Behulpzame medewerkers aan de receptie. Het restaurant/bar stelde niet veel voor. Toen we een avond pizza wilden halen, waren deze zelfs op. Maar dat maakt verder niet uit. Strandje aan de rivier is niet echt geschikt voor jonge kinderen om het water in te gaan, snel diep. Maar wel een mooi uitzicht, ook vanaf de speeltuin. Omgeving is veel te doen en echt schitterend!
Mening nr: 55884
Datum: 20-01-2012
Fam. coolen 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

In augustus op deze camping geweest en heel goed bevallen. Het nieuwe overdekte zwembad is klasse en voor de kinderen was de miniclub heel leuk, elke dag knutselen, theater etc. Een avondanimatie van de clowns was super. Een schitterende ligging aan de rivier en de omgeving is zeer gevarieerd, bergen,meren, wijnstreek, Geneve, watervallen, grotten etc. Wij hadden een staanplaats met uitzicht op de rivier. Een prima vakantie.
Mening nr: 51460
Datum: 23-08-2010
Fam. Coopmans 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Voor ons was dit de tweede keer dat we deze camping bezocht hebben. De eerste keer was ons prima bevallen en onze kinderen (12 en 10) wilden graag terug. Toen wij daar aankwamen was de camping vol. Dankzij de geweldige inzet van Ingrid, had zij bedacht dat we een nacht in een huurtent mochten overnachten, de tweede nacht in een mobilhome en vanaf dag drie konden we gebruik maken van onze eigen vouwwagen. Wij stonden langs de rivier en hadden een prima plek. Vrij uitzicht en privacy. De kinderen hebben geweldig genoten van het voetbalveld en het zwembad. Eten van de snackbar (friet e.d.) is goed te eten en ook het afhalen van het bestelde brood is prima. Sanitair mag wat aandacht krijgen, maar dit heeft ook veel te maken hoe andere campinggasten hiermee omgaan. Als je je even goed informeert is er in de omgeving genoeg te doen. Wij vinden het een prima camping met een goede service!
Mening nr: 51235
Datum: 18-08-2010
Fam. Fam. Nollen 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij hebben deze camping eind juli begin augustus 2010 bezocht met onze 2 dochters van 8 en 11 jaar. We hadden een plaatsje aan de rivier geboekt, echter als we op de plek waren was daar heel dicht bij wel een rivier maar er stond een grote heg voor als we de plek anders hadden ingedeeld keken we naar de auto's die naast onze plek geparkeerd stonden. Wij hadden deze camping vooral geboekt i.v.m. het mooi uitziende zwembad. Dit viel helaas behoorlijk tegen, evenals de hygiène van het zwembad. Op de dag dat we aankwamen was het water gewoon wit.... Het sanitair was matig, veel hokjes met wastafels etc. waren gewoon buiten gebruik terwijl toch de gehele camping vol was. In de avonden was het soms nogal lawaaierig vooral aan de rivier waar de jongeren van de camping zich verzamelden. Er was wel een bewaker maar die keek om 22.00 uur even en kwam dan meestal niet terug. Wij zullen deze camping niet weer boeken.
Mening nr: 50585
Datum: 08-08-2010
Fam. K. 
®  
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier 2 weken gestaan, eind juli/begin aug. 2010. Niet echt een rustige camping, veel kleine kinderen. Regelmatig smerig sanitaire, toiletten trokken vaak slecht door. Er was wel altijd toiletpapier, maar ik had liever schoner sanitair gehad. Regelmatig 's avonds iets te doen op het terras, wat dan ook de camping over galmde. Na 23.00 uur was het meestal wel rustig. Het was wel een gezellige maar heel rumoerige camping waar wij niet snel naar terug zullen gaan. Zwembad en glijbaan zijn in het echt veel kleiner dan dat de foto's op de website doen vermoeden. De meeste plekken zijn heeeeel erg klein, wij kamperen al 20 jaar in Frankrijk maar nog nooit zulke kleine plekken meegemaakt. Het is natuurlijk ook geen dure camping, dus prijs/kwaliteit komen wel een beetje overeen.
Mening nr: 47908
Datum: 08-09-2009
Dhr. Johan 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

11 dagen gekampeerd in Juli 2009, leuke sfeervolle camping waar wij al eerder gestaan hebben. Veel te doen voor kinderen tot 16 jaar, goed programma en zwemmen in zwembad en rivier. Wij stonden in de "zone nature", dit is het enige paadje zonder asfalt, maar wel veel mooie bomen en vlak naast de rivier de Ain. Ook leuk dat er veel mensen in tenten stonden. wij hebben één volle nacht regen gehad, maar de volgende dag lagen er geen plassen en was het niet drassig.
Mening nr: 47853
Datum: 06-09-2009
Mevr. mvr. s. weijnen 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij hebben al zo'n 30 jaar kampeerervaring, maar ik heb zelden zo'n sfeerloze camping meegemaakt. Wij stonden hier de laatse week van augustus. De eerste paar dagen mooi weer gehad, en veel gezien en gedaan. De laatse 3 dagen begon het te regenen en de campingplaatsen veranderden in een grote klei/modder bende. We zijn thuis 3 dagen bezig geweest om de caravan, voortent en opgooitent weer enigszins toonbaar te weg krijgen. Op de dag van vertrek zijn we meer dan een uur bezig geweest om de caravan uit de drek en klei te trekken, met een wegslippende auto ervoor. Al die tijd hadden de medewerkers van de camping geen idee hoe lastig het was om hier weg te komen. Wij kamperen vaker in de herfst- en meivakantie, en dan regent het ook wel eens flink, maar veel andere campings passen daar hun terreinen op aan, dmv geasfalteerde paden en wat grint op de (rand van de) terreinen!!!
Mening nr: 47463
Datum: 26-08-2009
Fam. Haze 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9|

Algemene beoordeling

Een prima camping voor gezinnen met kinderen. Onze kids van 14, 10 en 8 hebben zich goed kunnen vermaken. Ze waren vol lof over het zwembad en de glijbanen, het zwemmen in de rivier en het vangen van kleine visjes daar met hun visnetjes en over de avondanimatie. Verder waren ze regelmatig te vinden in de grote speeltuin waarvandaan je op de rivier de Ain en in de richting van het dorp Pont de Poitte kijkt. In dit dorp zit een goede bakker. Probeer voor 8.15 uur of na 9.30 uur brood te gaan halen, want tegen negenen staat er een lange rij te wachten in en buiten de winkel en loop je de kans dat sommige soorten (stok)brood voorlopig uitverkocht zijn. Er waren opvallend veel Fransen op de camping (wij waren er van 8 t/m 22/8) Wij zaten in een 6 persoons huisje met heerlijke veranda met vrij uitzicht i.p.v. dat je tegen de achterzijde van een ander huisje aankijkt. De omgeving was op veel plekken verrassend mooi. Aanraders zijn de zwemstranden aan het mooi gekleurde stuwmeer van Vouglans. Ook het meer van Clairvaux is leuk, maar erg ondiep (zeer kindveilig!) en behoorlijk druk op mooie dagen. Nabij ligt een redelijk grote speeltuin. Ook een middagje wezen luieren aan het gedeeltelijke kiezelstrand van het meer van Chalain en dit vonden wij de minste plek van de tweeweekse vakantie. Wat een smal en daardoor supervol strand en wat tref je daar enorm veel landgenoten. Camping le Moulin ligt gunstig t.o.v. de meeste bezienswaardigheden en maar een kwartier rijden van Lons le Saunier alwaar je grote hypermarkten kan vinden. In Clairvaux (5 km rijden) bevonden zich de supermarkten ATAC en Aldi. Als je van kanoën houdt zit je hier ook goed! Prima kanovaren op de rivier de Ain met tochten van 6 t/m 23 km in lengte. Wij zijn al met al zeer te spreken over onze vakantie op Le Moulin. Minpunten vond ik de soms iets te soepele nachtwaker en het beleid rondom het zwembad waar opblaasbare attributen en zwemshorts officieel verboden waren, maar waar velen geen gehoor aangaven en de campingeigenaren niets van zeiden. O ja, de campingwegen lopen aardig omhoog en hoewel onze kids de fietsen mee hadden is dit niet echt een aanrader. We hebben nl. heel wat kinderen zwaar zien vallen als ze weer eens de heuvel af kwamen racen.
Mening nr: 47012
Datum: 18-08-2009
Fam. Ypinga 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8|

Algemene beoordeling

Wij huurden een stacaravan. Zijn 2 weken op Moulin geweest met drie jongens van 14, 12 en 6 jaar. Hebben zich goed vermaakt. Camping heeft goed zwembad, goed voetbalterrein. (kunstgras) Omgeving is mooi en genoeg om te bezoeken en te doen. Eten uit snackbar op camping is niet bijzonder, maar te doen. Van sanitair geen gebruik gemaakt.
Mening nr: 46421
Datum: 11-08-2009
Fam. Blokland 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Leuke camping, wij stonden redelijk dicht bij de receptie/bar en hadden daarom op sommige avonden wel wat "last" van de animatie.Voor de kinderen (6 & 4) was de animatie perfect (Tipi & Flora).'s Ochtends van 10:00-12:00,zodat je 's middags nog wat kunt bekijken en 's avonds van 20:00-20:30 de minidisco(CD moest gelijk in de auto aan!) Er zijn 2 sanitair blokken waarbij het jammer is dat de temperatuur van de douches niet zelf te regelen is,in het oude gebouw ook geen toiletpapier in de hokjes aanwezig, wel 2 grote centrale rollen dus maar gokken hoeveel je nodig hebt ;-) Douches in het oude gebouw fijne straal (in nieuwe gebouw wat hard) soms verandert in beide gebouwen de temperatuur als er doorgetrokken wordt kan heet zijn, let op met kinderen). Ik heb niet gezien hoevaak het per dag schoongemaakt werd, maar écht vies heb ik het niet gezien dus dat was voldoende. Zwembad was redelijk koud maar glijbanen waren voor de oudste een succes. Tegels liepen ook niet echt fijn. Verder dichtbij mht meer bij Clairvaux les Lacs (€ 3,- parkeren, erg leuk meertje) Mooi kunstgras voetbal/basketbalveld. Veel Nederlanders (leuk voor de kinderen) en veel mobile homes. 's Ochtends een wandeling naar het dorp voor (heerlijk) brood en een krantje.
Mening nr: 45820
Datum: 03-08-2009
Fam. Dalemans 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prijs-kwaliteit een goede camping. Plaatsen zijn aan de kleine kant maar voldoende.Zwembad is OK en sanitair is niet echt modern maar meestal wel proper. Het eten in de bar is niet aan te raden ( pizza was echt niet te eten). Hiervoor ( ook voor brood ) kan je beter naar het dorp op wandelafstand.
Mening nr: 44887
Datum: 03-07-2009
Dhr. jelle settels 
april - juni 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Leuke camping in leuke omgeving. Sanitair is niet bijzonder maar hier kun je je prima een wekje vermaken.
Mening nr: 41261
Datum: 09-08-2008
Fam. - van veldhuis 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

HeeHallo, Wij zijn donderdag 7augustus terug gekomen van 2 HEERLIJKE weken Le Moulin. Als eerste wil ik zeggen dat de Medewerkers, animatie erg leuk&Gezellig was! Er waren veel mensen op de camping, en toen we aankwamen hadden we niet het gevoel dat we in Frankrijk waren maar in Nederland. Er waren Zóveel Nederlanders. Het eten op de camping was erg lekker maar het duurde 3 kwartier/ 1 uur voordat het klaar was! zelfs de patat! =S En de sanitairs waren ook vies. We hebben ook gehoord dat de eigenaar 2maanden terug overleden was en toen zouden net de toiletten worden veranderd!!! Dus dat ging niet door. Volgens mij werden de toilettes 1keer in de week schoon gemaakt! Bah! ong. 40. km van de camping vandaan was een leuke Middeleeuwse markt wat 1 keer in het jaar gevierd werd. Hier waren we samen met het Campingkids team [Koen&Jessica] en vrienden naartoe geweest! Ook waren er op ong. 35 km. afstand Watervallen te bekijken..dat zijn aanraders. al was het voor de kinderen ver lopen. Ook word door de camping op donderdag kanoën georganiseerd dan wordt je 6km of 12 (nog meer afstanden)km weg gebracht met een busje en daar op een kano gezet. Veel Tieners, van rond 12 tot 15 jaar. Wij gingen met 2 meiden 1 van 12 en 1 van 13. dus zij hadden erg veel vriendinnen en vrienden. Het meertje was aardig koud maar je went er wel aan! Het zwembad was HEERLIJK! erg lekker maar best klein. wil je eens een balletje overgooien dan is het hele zwembad vol =O Da's wel jammer maar verder echt een Geweldige vakantie gehad! op 2 km. afstand Patornay, het dorpje En 6km. De Atac&Aldi Groetenn! Familie van Veldhuis
Mening nr: 40678
Datum: 03-08-2008
Fam. Henk-Jan van der Klis 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Van 28 juni t/m 12 juli brachten we door in gitotel 202 op camping Le Moulin in Patornay, Clairvaux-les-Lacs in de Franse Jura. Vroegboeken bleek te helpen, want waarschijnlijk niet voor niets staat #202 ook op de folders, kortom - wat ons betreft- het mooiste plekje, direct naast het zwembad, dichtbij receptie en kampwinkel en toch apart en rustig. Het overdekte terras bewees de diensten tijdens de regenbuien en het geringe vuil dat het huisje ingelopen werd. Op de 5ha vind je naast de gitotels nog diverse andere typen stacaravans en ingerichte tenten van bijvoorbeeld Vacansoleil. Uiteraard is eigen tent of caravan ook welkom. Zeker de eerste week, nog vóór de eerste Franse regio's zelf vakantie krijgen, is het uitzoeken. De Nederlands sprekende staf is daarbij een steun in de rug. De zwembaden met een apart peuterbad en een bad waarin de glijbanen uitmonden zijn goed uitgerust, maar liggen wel in de zon. Beschutting moet je desgewenst zelf verzorgen door een parasol mee te nemen. Ligstoelen zijn wel aanwezig. Je dagelijkse stokbrood en eventuele snack (frituur, pizza) kun je op de camping zelf krijgen, ook een kampwinkel is er. Voor de kinderen zijn er naast de speeltuinen en strand aan de Ain gratis activiteiten van de Camping Kids (onderdeel van Vacansoleil), zoals een dagelijks ochtend- en middagprogramma en 's avonds een kinderdisco. Zoals meer campings in Frankrijk wordt ook deze veel door Nederlanders bezocht. Vriendjes en vriendinnetjes zijn zo gemaakt. Extra's als een circusvoorstelling op de camping of Jura wijnproeven zijn natuurlijk altijd leuk. Voor de boodschappen kun je terecht in Patornay (mini Casino) of Clairvaux-les-Lacs op 5km afstand (Aldi, 8 a Huit, ATAC). Wat verder, in Lons-le-Saunier vind je elke denkbare winkelketen. Vestigingen van de Lidl vind je er, maar ook in Morez. Qua ontsluiting ligt de camping tenslotte gewoon goed. Zowel ten noorden/noordoosten als ten zuiden liggen de bekende meren. Rondom de heuvels en bergen van de Jura, de grotten, meren en watervallen, waarover morgen en overmorgen meer op de weblog. Zelf zijn we vanuit Balkbrug via de A28-A50-A73-A2 naar Maastricht, vervolgens via de E25 over Luik en Luxemburg, de Frans steden Metz, Nancy, Dijon en Dole over de A31-A39 naar Lons-le-Saunier gereden. Afslag 8 voert je vervolgens in een klein halfuurtje naar Patornay. Meer info en foto's staan op http://www.henkjanvanderklis.nl/weblog/2008/07/camping-le-moulin-in-patornay.html
Mening nr: 40010
Datum: 23-07-2008
Fam. de Boer 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Wij hebben 2 weken op deze camping gestaan, wij vonden het een gezellige camping en niet te groot. Er was genoeg animatie voor jong&oud. Elke doordeweekse avond was er een half uurtje minidisco voor de kleintjes. En voor de grote op zondag discoavond. het sanitair daar in tegen was soms erg smerig ! en het wc papier was vaak op. Op de camping is ook een leuk strandje aan de rivier, en een heel mooi voetbal, hockey of basketbal veldje. Het dorpje met een bakker, kleine supermarché & een cafe is op loopafstand.
Mening nr: 38776
Datum: 15-04-2008
Fam. Thomas 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

2 Weken gekampeerd. Ouders+3kinderen(9,13,15) Een leuke camping voor kinderen t/m 16 en voor volwassenen. Er is veel leuks te doen voor de jeugd. Aan de overkant van de rivier kun je kano's huren. Met een busje wordt je weggebracht en met de stroom mee kano je terug naar de camping. 1x per week disco en voetbal- en volleybaltoernooi. Heerlijk afkoelen in het zwembad of in de rivier. Op de camping kun je wat te eten halen bij de zowel Frans als Nederlands sprekende bar/restaurant. In 5minuten lopen ben je in het dorpje waar een bakkerij, minimarché(klein winkeltje waar je standaardvoedsel kunt kopen, dus ook ijs...) en een aantal toeristenwinkeltjes zijn. Ook zijn er in de buurt genoeg supermarchés. Het animatieteam heeft een leuk programma met leuke liedjes die volop meegezongen worden door de kinderen én de tieners. 's Avonds kan door de jeugd zolang worden gechilt als je maar wil, maar dan moet monsieur security je niet zat worden. Als je normaal tegen hem doet, doet hij normaal terug en showt hij zijn 'wapens' haha ;). De campeerplekken zijn niet overal even groot... In de hoeken ging het nog wel. Er heerst een leuke sfeer op de camping. De watervallen in de buurt zijn aanraders!
Mening nr: 38242
Datum: 06-01-2008
Fam. Keijzer 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 7|

Algemene beoordeling

Hoi, ik ben een meisje van 13 en ik ben vorig jaar naar camping Le Moulin geweest. Het zwembad was leuk en er waren ook wel veel kinderen van mijn leeftijd, maar toch had ik er geen vriendinnen helaas. Er zaten heel erg veel Nederlanders. Er was ook een riviertje ofzo, waar je goed kon vissen. Verder vond ik er eigenlijk niks aan. Voor gezinnen met kleine kinderen is het wel super.. Elke dag rond 6uur is er een dansavond en er zijn voorstellingen enzo. Ik denk dat die mensen het er heel leuk zouden vinden, maar ik niet. Ik zat in een stacaravan en die waren verder gewoon goed.