Sluiten

Camping Aire Naturelle Domaine La Charvière in Saint Priest en Murat

Camping Aire Naturelle Domaine La Charvière

Camping Domaine la Charvière is een kindvriendelijke boerderijcamping en heeft een rustig, landelijk karakter en bestaat uit 2 gedeeltes. Het voorste gedeelte heeft ruime afgebakende plaatsen en is altijd open. Het tweede gedeelte is een veld, omringd door hoge bomen en gaat begin juli open. Aan 3 kanten van het veld kunnen er tenten/caravans geplaatst worden, zodat het een open karakter heeft en veel speelruimte voor de kinderen. In de zomer zijn hier vooral gezinnen met jonge kinderen (van 0 tot 10/12 jaar) en in het voor- en najaar de mensen die zich thuis voelen in de natuur en van de rust en stilte genieten. Op de camping is een speeltuintje en vanaf 1 juni kan men genieten van het zwembad.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping Aire Naturelle Domaine La Charvière
  • La Charvière
   03390 - Saint Priest en Murat
   Frankrijk
   Departement: Allier

   Tel: +33 621313396 /
  • Aantal plaatsen: 25  / Hoogte: 424 m
   Afstand vanaf Utrecht:822 km,
   waarvan 796 km snelweg.
   GPS coördinaten: 46.36736 / 2.95347
   (46° 22' 2.5'' N    2° 57' 12.5'' O)

  Faciliteiten:

  • Wifi beschikbaar
  • Buitenzwembad
  • Nederlands/Vlaamse beheer
  • Aire naturelle
  • Wasmachine beschikbaar
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Aire Naturelle Domaine La Charvière

Camping Aire Naturelle Domaine La Charvière
Laatste mening

Algemene beoordeling

Na 14 seizoenen met heel veel plezier ons bedrijf te hebben gerund willen wij de nieuwe eigenaren ook heel veel succes en geluk wensen op deze prachtige plek. Aan alle gasten die wij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen: Heel erg bedankt voor jullie aardige, vriendelijke en warme wensen voor onze toekomst! Rob & Henny.
Dhr. Robert  02-11-2013
Plaats mening
Mening nr: 60706
Datum: 02-11-2013
Dhr. Robert 
september - oktober 2013

Algemene beoordeling

Na 14 seizoenen met heel veel plezier ons bedrijf te hebben gerund willen wij de nieuwe eigenaren ook heel veel succes en geluk wensen op deze prachtige plek. Aan alle gasten die wij de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen: Heel erg bedankt voor jullie aardige, vriendelijke en warme wensen voor onze toekomst! Rob & Henny.
Mening nr: 57436
Datum: 11-08-2012
Fam. westhoven 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We zijn hier per ongeluk terecht gekomen, nadat we bij een andere camping niet terecht konden voor 1 nachtje, maar wat een leuke camping........ Je wordt gastvrij onthaald en de plaatsen zijn echt heel groot. We dachten eerst dat het 2 plaatsen waren..... Het voetbalveld was wel heel erg hobbelig dus voorzichtig met de enkels. De camping staat hoog op onze lijst om weer terug te komen op doorreis, maar is ook zeker geschikt om langer te blijven. Voor tieners......... nee.
Mening nr: 44190
Datum: 30-03-2009
Fam. Kikkert, Diemen 
april - juni 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij komen al jaren op La Charviere. We hebben de camping ooit bij toeval (bestaat dat?) ontdekt op de terugweg vanuit Spanje. Onze kinderen waren toen 6, 3 en 1,5. Sindsdien zijn we elk jaar teruggeweest, al was het maar voor een weekje. Heerlijk ont-stressen. Even alles achter je laten en genieten van de natuur, de vogels, de prachtige groene omgeving, de gezelligheid van deze boerderijcamping. Omdat het een kleine camping is, heb je snel contact met je medekampeerders. Leuk voor de kinderen, die als groep met elkaar optrekken en zelf dingen verziinnen om te spelen. Samen voetballen, tafeltennissen, basketballen, zwemmen in het zwembad (dat goed is afgesloten met een hekje, prettig als je kleine kinderen hebt. Soms is er kampvuur op het achterveld (vind de eigenaar Rob ook leuk)...... Je mag er barbequen als je het gras maar heel laat ......of je kunt 's avonds aanschuiven aan een lange tafel buiten of op het terras bij de boerderij voor een heerlijke maaltijd. Voor jonge kinderen is er een aangepast menu. Voor mensen die echt van kamperen houden en niet van disco's en ander lawaaiig vermaak is dit een ideale kleine camping. Wij gaan binnenkort weer ............
Mening nr: 37803
Datum: 13-10-2007
Dhr. Rein Postema 
april - juni 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij komen al vele jaren enkele kerenper jaar op deze camping. Het is er geweldig. VooraL aan te bevelen voor vogelliefhebbers. Het barst er van de vogels in de hagen die de weilanden afrasteren. Ook wandelaars komen er goed aan hun trekken. Je moet wel van rust en gezelligheid houden. Vooral gezinnen met hele jonge kinderen zullen er zeker graag terugkomen. De vele dieren voederen is een snsatie voor de kleintjes en de wat oudere jeugd.
Mening nr: 32903
Datum: 01-05-2007
Dhr. Donné Nouwens 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben de afgelopen 3 jaar twee maal gekampeerd op de camping. Prima ruime plekken met stroomvoorziening. Niet op het grote veld gestaan, de afgebakende veldjes zijn knus, maar als je veel ruimte wil voor de deur van je tent met kleine kinderen is het veld een prima optie. Wat de sfeer betreft niets op aan te merken, als je gezelligheid wil hoef je zeker niet ver te zoeken. Die vind je zowel op de camping als tijdens het avondeten, maar je moet het ook wel zelf meebrengen. De familie Engels is erg gastvrij en behulpzaam.Ze zorgden op alle fronten, dat je niets tekort komt. Zelfs een koelkast werd er voor ons geregeld, toen de onze niet toereikend bleek tijdens de hitte in 2006.Het eten bij de familie is erg goed en gezellig!Nu hebben we in 2007 voor het eerst gebruik gemaakt van de kamers, zeer ruim, goede bedden en het ontbijt is prima. Het is een mooie locatie voor mensen die rust en ruimte zoeken, creatief kunnen zijn met vrijwel niets, behalve "ouderwets"vermaak". Als je pretparken zoekt of andere mogelijkheden om vermaakt te worden, moet je hier niet zijn. Rust, stilte en ruimte is samen met geluiden uit de natuur wat hier de klok slaat. Sanitair is wat verouderd maar wordt dagelijks schoongemaakt! Jammer dat sommige gasten nogal rommelig met hun afval omgaan.Past het niet in de juiste bak, gooien we het toch gewoon er naast,hoort niet op een camping in de natuur!
Mening nr: 32788
Datum: 07-04-2007
Mevr. A. de Greef 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Wij kwamen af op de leuke verhalen en mooie plaatjes. Echter, van deze ‘kleine’ camping met grote campingregels zijn wij niet gecharmeerd. Doordat in het hoogseizoen het grote veld ook helemaal vol gezet wordt met kampeerders is de sanitaire capaciteit zeker ontoereikend. Hierdoor ruikt het niet fris, sterker nog het stinkt er. Een frisse duik in het zwembad is er niet bij; dat stinkt ook. Al jaren kamperen wij op echte kleine, gemoedelijke campinkjes. De gemoedelijkheid trekt ons erg aan, die is hier alleen ver te zoeken. Zoals al in eerdere bevindingen omschreven is de omgeving saai. Wellicht is de camping goed als overnachtingscamping. De table d’hotes is overigens wel lekker maar dat weegt niet op tegen de rest.
Mening nr: 32596
Datum: 24-02-2007
Mevr. Anja Verzantvoort 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We hebben deze camping al verschillende keren als doortrekcamping gebruikt op weg naar het verdere zuiden. De afstand vanaf NL is ruim 800 km en goed in 1 dag te doen. Elke keer weer een soort thuiskomen met een warme brabantse ontvangst. Natuurlijk eten we 's-avonds mee met de table d'hote waarbij je iedere keer weer nieuwe mensen (veelal NL) ontmoet. Een heel fijn begin (of op de terugweg, einde) van de vakantie. Voor de tent zijn er geweldig ruime plaatsen. Het grote veld heeft onze voorkeur vanwege het wijdse gevoel en uitzicht. Het eenvoudige maar ruime sanitair wordt goed bijgehouden. De omgeving is niet spectaculair maar 100% authentiek Frans.
Mening nr: 30869
Datum: 01-09-2006
Mevr. Marjan Oele 
®  
juli - augustus 2006

Algemene beoordeling

We zijn hier 16 op 17 augustus geweest om gebruik te maken als overnachting. Vanaf de snelweg makkelijk en snel te bereiken. we werden erg aardig ontvangen en mochten onze auto en vouwwagen dichtbij parkeren. We hebben bij de fam. Engels de chambre d'hote gebruikt. Dat is een hotelkamer met ontbijt waar we ook nog een table d'hote bij hadden geboekt ( een 4 gangen menu) Ook hadden ze een koelkast vlakbij de hotelkamer zodat je spullen die koud moesten blijven even kon bewaren. De ontvangst was erg aardig. Ze wonen daar op een prachtige plek waar je buitenzittend nippent aan de rose onwijs van kan genieten. Onze 3 dochters 13, 11 en 5 jaar hebben genoten van alle dieren die daar waren, de jonge poesjes, konijnen, varkens,eenden, paarden. Ze konden lekker spelen en er was zelfs een tv kamer/schuur waar ze nog nickelodeon en voetbal hebben gekeken. Om 8 uur begon het dinner, het was zalig en gezellig. Voor de kinderen een special menu wat ze heerlijk vonden. De kamer was netjes, de bedden lagen heerlijk en wat fijn was dat we met z'n 5 en op een kamer mochten. Je had een eigen badkamer. De volgende ochtend na een lekker ontbijt konden we weer uitgerust verder rijden. Bedankt fam. Engels we hebben genoten van jullie gastvrijheid jullie hebben een prachtig plekje en we komen zeker nog eens terug. Van de camping zelf weet ik het niet maar voor onze kamer geef ik een dikke 10 !!!
Mening nr: 26690
Datum: 19-06-2006
Mevr. Karen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Een leuke, rustige en ruime camping voor jonge kinderen. Onze toen driejarige dochter heeft zich prima vermaakt met de dieren en in het (met een hoog hek beveiligd) zwembad. Speeltuintje is vrij simpel. Het was toegestaan om een kampvuur te maken op het grote kampeerveld. In het hoogseizoen veel Nederlanders. 2 keer gegeten bij de table d'hote. In het hoogseizoen is er een oppasservice door de dochters van de beheerders. In de omgeving zijn diverse leuke stadjes. Het landschap vonden wij echter nogal saai. Voor 'echte' bergen moet je zo'n 80 km rijden (Puy de Dome). Dit jaar gaan we daarom weer naar de Alpen. Het sanitair vonden wij niet echt schoon. De grote doucheruimte is wel handig als gezinsdouche.
Mening nr: 24357
Datum: 29-09-2005
Mevr. Liesbeth 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Goede overnachtingscamping op zo'n 10 minuten van de A 75. Heerlijk om na een lange dag in de auto het zwembad in te kunnen en van een lekker 4-gangen menu te kunnen genieten. Vriendelijke eigenaars die ons op de volgende camping belden om te melden dat we ons disselslot hadden vergeten bij opbreken in de stromende regen. Eenvoudig sanitair met heel ruime douches.
Mening nr: 23575
Datum: 02-09-2005
Mevr. Annemieke Kole 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

Onze eerste vakantiewek begon op deze camping. Mede afgegaan op de enthousiaste reacties op deze site, hebben we gereserveerd. Op zich een leuke camping. Wij kwamen op het grote veld terecht en dat geeft een ruim gevoel. Maar daar staat wel veel wind! Op het eerste stuk staan afgebakende plekken. Daar doet het veel gezelliger aan. Het zwembadje is prima, hoewel het water errug koud! Wat heel leuk is zijn de dieren op de camping. Deze dieren mogen naar hartelust gevoerd worden met brood en schillen die je zelf over hebt. Behalve de cavia's, maar daar hing ook een bordje bij het hok. Wij hebben niet meegedaan aan het gezamenlijk eten en dan kom je er niet tussen. Bij het afrekenen werd de opmerking gemaakt: goh, staan jullie hier al een week, je bent me helemaal niet opgevallen. Waar stond je eigenlijk....oeps. Wij vonden de omgeving saai. Geen leuke dorpjes etc. Het sanitair was schoon, maar kon schoner en daar hebben we het dan ook wel mee gehad. Eigenlijk stonden er teveel tenten met te weinig, verouderd sanitair. Het was een prima camping qua afstand vanuit Nederland om de vakantie mee te beginnen. Maar het is geen camping, die in onze herinnering blijft hangen.
Mening nr: 21425
Datum: 10-08-2005
Mevr. Fam. van den Wijngaard 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben deze zomer maar liefst drie weken een heerlijke vakantie gehad op de kleine, maar zeer ruim opgezette boerderijcamping la Charviere. De familie die de camping leidt doet dat op geweldige wijze. Rob zorgt voor wie dat wil iedere avond voor een uitstekend viergangen diner (table d'hotes), de kinderen vermaken zich uitstekend in het zwembad en met de loslopende kippen. De plaatsen zijn groot en het sanitair is wat verouderd maar wordt goed schoongehouden. De douches zijn ruim genoeg om met het hele gezin tegelijk gebruik van te maken! Kortom: een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen.
Mening nr: 17505
Datum: 17-02-2005
Dhr. Hans Deenen 
april - juni 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben deze gezellige camping al een aantal keer bezocht gedurende de afgelopen jaren. Het is een hoeve met hotel, wat gites en table d'hote. Het wordt geleid door een vriendelijke Brabantse familie en bestaat uit een aantal afgebakende ruime plaatsen en een prachtig gelegen veld voor 'tenters'. Het sanitair is eenvoudig maar heel netjes (ook voor gehandicapten). La Charviere ligt gunstig op ca. 7 km van de A71, overigens buiten gehoorsafstand. De camping is uitermate geschikt voor kleine kinderen vanwege de vele dieren die overal rondlopen. Een aanrader is de gezamelijke avondmaaltijd op het terras!

  Campingtips in de buurt