Sluiten

Camping Ser Sirant in Saint Théoffrey

Camping Ser Sirant

Camping Ser Sirant ligt in de Franse Alpen, vlakbij het nationale park Ecrins, op 900 meter hoogte. De camping ligt direct aan het prachtige meer ‘Lac de Laffrey’.

Het uitzicht is grandioos. Om je heen zie je zowel de toppen van de Ecrins als de rotsmassieven van de Vercors. In het zuiden heb je uitzicht op de imposante Obiou.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping Ser Sirant

Camping Ser Sirant
Laatste mening

Algemene beoordeling

prachtig uitzicht

Zeer mooi gelegen camping aan meer de Laffrey. Mooie grasplaatsen. Enkele huurchalets. De meeste plaatsen zijn bezet door campers en/of tenten. Dit komt waarschijnlijk omdat de camping aan de N85 route Napoleon ligt en niet zo voor de hand is om met een auto caravan combinatie naar toe te rijden. Vriendelijk ontvangst door beheerders. Klein restaurant gedeelte bij de receptie. Keurig simpel sanitairblok. Voor boodschappen zal je naar La Mur of terug naar Vizille moeten. Camping uitermate geschikt voor watersportfanaten.
Fam. Paul T - Cothen  28-11-2016
Plaats mening
Mening nr: 66159
Datum: 28-11-2016
Fam. Paul T - Cothen 
april - juni 2016
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 5| Accomodatie/plaats: 7| Comfort: 7| Leiding van camping: 7| Animatie/Activiteiten: 6| Omgeving: 9| Prijs/Kwaliteit: 7|

Algemene beoordeling

prachtig uitzicht

Zeer mooi gelegen camping aan meer de Laffrey. Mooie grasplaatsen. Enkele huurchalets. De meeste plaatsen zijn bezet door campers en/of tenten. Dit komt waarschijnlijk omdat de camping aan de N85 route Napoleon ligt en niet zo voor de hand is om met een auto caravan combinatie naar toe te rijden. Vriendelijk ontvangst door beheerders. Klein restaurant gedeelte bij de receptie. Keurig simpel sanitairblok. Voor boodschappen zal je naar La Mur of terug naar Vizille moeten. Camping uitermate geschikt voor watersportfanaten.
Mening nr: 62487
Datum: 22-08-2014
Fam. Louisse - Middelburg 
juli - augustus 2014
Gezin met tieners
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 8| Animatie/Activiteiten: 9| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Prachtige omgeving(veel te doen), er werden leuke activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

Klein minpunt misschien het schoonmaken van de douchen en wc's tussen half en negen uur s'morgens.

Wij hebben een zeer goede vakantie gehad op camping Ser Sirant, mooi meertje om te surfen, kajakken /kano (te huur op de camping). Veel jeugd, dus voor onze kinderen leuk om vrienden te maken. In de omgeving is veel te doen (raften, wandelen, hardlopen in de bergen, paardrijden). Boodschappen in La Murre(9km). Top camping en top omgeving.
Mening nr: 56798
Datum: 23-07-2012
Mevr. Marie 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prima camping aan een mooi surfmeertje. Veel sportief publiek. Verhuur van surfmateriaal en hoogzomer een paar weken surfles in het Nederlands. Uitgebreid aanbod van sportieve activiteiten, mountainbiken, hardlopen en surfen. Terrassencamping, met waar wij stonden, bovenaan, mooie ruime plekken, de meeste redelijk vlak. Rest van de camping heb ik niet goed bekeken, maar het leek beneden allemaal wat krapper. Geen uitzicht op het meer. Plekken hebben redelijk groen gras. Pizza's en patat en misschien nog wel meer, wij maakten er geen gebruik van. Vriendelijk nederlandstalig personeel. Geen zwembad. Geen animatie. Sanitair wordt goed schoongehouden maar is op de spitsuren te krap. Weinig tot geen vrije plaatsen, nauwelijks geschikt voor de bonnefooi.
Mening nr: 55797
Datum: 03-01-2012
Mevr. Marieke 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Wij hebben hier in augustus 2011 een week vakantie gehouden. Wij zaten in een chalet op deze heerlijke camping. De chalets zijn van alle gemakken voorzien. De omgeving is prachtig; zowel de uitzichten vanaf de camping als de wandelingen in de omgeving! De beheerders zijn superaardig en staan altijd voor je klaar. Er wordt ook van alles georganiseerd, voor jong en oud. 's Avonds kan je genieten van een wisselend 3-gangen diner gemaakt door de eigenaresse. Echt een aanradar dus!!!
Mening nr: 55787
Datum: 31-12-2011
Dhr. Roan  

Algemene beoordeling

Camping Ser Sirant heeft per januari 2011 nieuwe beheerders.
Mening nr: 51636
Datum: 28-08-2010
Fam. Ron van der Velden 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

In augustus 2010 een weekje geweest met onze 4 dochters. Mooie ligging bij het meer, voldoende schaduw. In de omgeving van alles te doen, Voor de kinderen op de camping ook voldoende om te doen. Vriendelijke leiding. Enige minpunt zijn de toiletten die wat ruimer zouden mogen zijn.
Mening nr: 50905
Datum: 13-08-2010
Dhr. Eelco van Vliet 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Na 2 jaar aan het lac serre poncon, waren we aan een nieuwe omgeving toe. Deze camping hebben we gekozen vanwegen de surfmogelijkheden en de omgeving. De camping is netjes van opzet, met ruime plekken en voldoende schaduw. Het is geen grote camping en dat maakt het een gezellige en overzichtelijke camping. Van de weg (route napoleon) heb je weinig last, wat overigens wel geld voor de camping aan de overkant. Het water is ideaal voor beginnende surfers. Er wordt sinds jaar ook door een nederlandse lerares lesgegeven aan zowel kinderen als volwassensen. Gevorderden zullen het meer wat klein vinden, je bent binnen 30 seconden aan de overkant.Verder organiseert de camping regelmatig allerlei activiteiten, van ponny rijden tot aan een bandje 's avonds. Er is een klein terrasje en een bar. Hier is ook gratis (draadloos)Internet tot max 4 personen tegelijk. Voor de kleinere kinderen is er ook voldoende varieerend van een grote trampoline tot een nette speeltuin. Het samitair is netjes en wordt goed schoongemaakt. Helaas vinden sommige "kampeerders" het nodig om binnen de kortste keren de boel te veruilen en zelfs te vernielen. Deze mensen moeten zich schamen en lekker in een hotel gaan zitten en daar de boel vervuilen ipv kamperen. Wel is het sanitair wat aan de kleine kant met weinig mogelijkheden om kleding op te hangen of wat neer te leggen. Het enige echte punt van kritiek is het warme water. De zonneboiler icm met de gasboiler is niet berekend op een volle camping. Zeker als het weer slechter is. Om 8.30 was de douche soms al koud, wat voor een 3 sterren camping echt niet kan. Verder moet je er rekening mee houden dat wind vrij fris is. Het kan zomaar 6 graden kouder zijn dan in Grenoble. En dat viel een beetje tegen. De omgeving is echter prachtig met genoeg te doen. De camping is dan een prima uitvalbasis.
Mening nr: 49580
Datum: 08-07-2010
Dhr. Peeters 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

Fijne camping, zoals je eerder kan lezen was het sanitair wat minder, maar je kan jezelf hierop voorzien. Als enige Belg waren we omsingeld door orange. Het meeste spijtige is de ligging aan het water dat niet tot zijn recht komt. Wij hoopten op een mooi zich over het meer en de avondzon, maar keken op te hoog onkruid aan de oevers (mogelijk is dit gemeentegrond en mag men niet maaien). De lokker "De camping ligt direct aan het prachtige meer ‘Lac de Laffrey’ Het uitzicht is grandioos." is helaas alleen aan de ingang van toepassing.
Mening nr: 46448
Datum: 11-08-2009
Fam. klaas de feij 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Ser Sirant. Toen ik met mijn gezin aankwam op de camping, was mijn dochter meteen reuze enthousiast. Er waren namelijk veel Nederlanders en er kon goed gesport worden. Wij kwamen om 13:00 uur aan op de camping wat betekende dat de campingeigenaren pauze hadden. Wij moesten een uur wachten tot we (eindelijk) geholpen werden. Nadat wij ons hadden geinstalleerd, gingen mijn kinderen de camping verkennen. Hun conclusie; ,,Het is een leuke camping met veel Nederlandse kinderen en achter op de camping kon een vuur worden gestookt. Ik ging op zoek naar het sanitairgebouw, want ik moest afwassen. Toen ik aan het afwassen was kwam er opeens een walm van urine en uitwerpselen over de muur heen kijken naar de nieuwe campinggast. Ik had opeens geen fris gevoel meer bij mijn afwasje. Na mijn afwasje ging ik zelf maar even naar het toilet. Ik bleek niet alleen te zijn, want boven mijn hoofd was een heel dorp van spinnewebben, maar goed "hoe meer zielen hoe meer vreugd". Ik zat (hurkend er was geen bril) dus niet rustig op de uiterst vieze toiletten. De douches waren in vergelijking tot de toiletten erg schoon. Jammer alleen dat de douches twee dagen koud waren, omdat de eigenaar te laas het gas had besteld. Alleen de laatste dag had ik een lekker warm douche, dankzij mijn overbuurvrouw, die zei dat 's ochtends de douches (nog) wel lekker warm was. Ser sirant is een gezellige camping voor jongeren er kan heerlijk gewandeld en gesport worden, maar het grote nadeel is toch echt het erbarmelijke sanitair.
Mening nr: 46117
Datum: 08-08-2009
Fam. Margot van der Velden 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Leuke camping aan een mooi meer. Ideaal om te leren surfen omdat een gedeelte van het meer ondiep is. Voornamelijk Ned. gasten. De camping ligt op 900 meter hoogte. Dit is bij warm weer een voordeel, bij minder weer een nadeel. Veel te doen in de prachtige omgeving. Sanitair kan beter, dit wordt deze winter aangepakt heb ik begrepen.
Mening nr: 44656
Datum: 18-06-2009
Mevr. Smulders 
april - juni 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Geweldige lekker rustige Camping met buitengewoon aardige beheerder die alle talen spreekt, al is het desnoods met handen een voeten... gewoon geweldig.. Een top tip voor de kampeerder boven de 50 (dus niet de direkte discoganger), maar er is altijd een gezellig kampvuurtje... en dat elke avond. Dat is echt gezellig. Deze camping krijgt van ons een 9.98 . Dus net geen tien... Maar ja er moet iets zijn om er naar toe toe te groeien . Ik zeg ... gewoon doen... voor de prijs hoef je het niet te laten.. toch??
Mening nr: 44364
Datum: 06-05-2009
Mevr. Saskia 
®  
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Vier jaar niet geweest en tot onze verbazing nieuwe (Nederlandse) eigenaars bij terugkomst. Zelfs onze kinderen (12 en 14) waren zwaar teleurgesteld dat Jean-Francois en Delphine vertrokken waren, 'de coolste Franse campingbazen die er zijn'. De douches waren inmiddels gemoderniseerd en zagen er keurig uit. De camping blijft uniek vanwege de schitterende ligging, mooie plaatsen, verse broodjes elke dag en heerlijke pizza's een paar keer per week. Het weer was deze keer ook schitterend, dat blijft op die hoogte altijd afwachten. Echter, hoezeer de nieuwe eigenaars ook hun best doen... voor ons is Ser Sirant niet meer hetzelfde. Alhoewel de meesten dat niet met ons eens zullen zijn, want de georganiseerde avondjes (die er voorheen nooit waren - een van de redenen voor ons om deze camping te blijven bezoeken) waren nu erg populair.
Mening nr: 25337
Datum: 28-01-2006
Mevr. Fam. van der Heiden 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Eenvoudige rustige camping direct gelegen aan het meer. Een waar eldorado voor watersporters (windsurfers). Vriendelijk behulpzame eigenaar die ook een aardig woordje Nederlands spreekt. De plaatsen langs het meer zijn wat koeler dan elders op de camping vanwege de wind vanaf het meer. Het sanitair was goed, niet altijd warm water voor het afwassen, douche prima. Goede wandelmogelijkheden in directe omgeving. Supermarkten op ca. 10km afstand. Er wordt weinig georganiseerd, wat wij niet erg vonden. 's Morgens komt de bakker op de camping en de pizzabakker 2x in de week. Kortom, een prima camping voor mensen die rust zoeken en geen behoefte hebben aan animatie.
Mening nr: 22484
Datum: 19-08-2005
Mevr. marjan 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben alleen overnacht op de heenreis op deze camping. De camping ligt aan een groot meer. Ik vond voor als je langer bleef staan de plekken wel wat klein. Sanitair was verder prima in orde.
Mening nr: 20619
Datum: 03-08-2005
Mevr. Laurens ubert 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Kleinere zeer nette camping. Veel nederlanders. Behoorlijk rustig gelegen, zo rustig dat supermarkten en winkels ed met de auto gevonden moeten worden. Op de camping is alles prima, en het meer is prachtig, wandelen en fietsen in omgeving is echt zeer prachtig. Qua varmaak op camping erg minimaal. Je moet dus jezelf behelpen.
Mening nr: 16034
Datum: 29-09-2004
Dhr. H.de Graaf 
september - oktober 2004
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

17 september kwamen we aan op deze camping. Buiten een groep jongeren was er niemand.Leiding is behulpzaam en vriendelijk. 's Avonds brood besteld, wat ze de volgende dag zelf even gingen halen. Sanitair was goed, er waren echter slechts twee douches en twee toiletten open. Met een luidruchtige groep jongeren van zo'n 25 man, was dat een beetje weinig. Ligging is mooi aan het meer en de camping is goed bereikbaar en aan gegeven.
Mening nr: 15302
Datum: 29-08-2004
Mevr. Giny Runhaar 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn dit jaar voor de eerste keer op deze camping geweest. Het is een leuke camping .Onze kinderen in de leeftijd van 9-21 hebben het goed naar de zin gehad. Er wordt verder niets voor hun georganiseerd wat soms wel eens jammer was. In de omgeving is veel te zien. Er is ook veel gelegenheid voor wandelen. De campingeigenaar is een vriendelijke en behulpzame man. Leuk dat hij je na een paar keer kent. (geldt ook voor zijn vrouw) Het is wel van belang dat je goede afspraken maakt over de plaats die je wilt reseveren. Want de grote van de plaatsen valt soms wel tegen. Een plaats in de schaduw is ook echt de hele dag in de schaduw! Wij schrokken van het laatste stukje van de reis: Route Napoleon. Dit is 12% stijgen met een caravan over 7 kilometer!! Het is beter als je de N529 neemt via La Motte. Deze weg stijgt geleidelijk en is goed te doen met een caravan (=route van de ANWB). Het is een camping die voor herhaling vatbaar is.
Mening nr: 12303
Datum: 26-07-2004
Dhr. e. van Tilborg 
april - juni 2004
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Goede camping, dit jaar voor derde keer bezocht. Tweede helft juni waren slechts 5 plekken bezet, dus lekker rustig. begin juli was alles volgeboekt. Inmiddels ook leuke chalets te huur. Sanitair heel goed en schoon. Ligging aan het meer, dus perfect voor zwemmen, vissen, surfen. Pizzabakker elke avond aanwezig, goede pizza's. Door wat lagere temperatuur 's avonds en (zwem)water aanwezig ook met de hond goed te doen.
Mening nr: 11889
Datum: 16-07-2004
Mevr. saskia 
juli - augustus 2003
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Onze persoonlijke favoriet en ook die van onze kinderen (8 en 10 jaar). Wij houden er niet van om elk jaar naar dezelfde camping te gaan, maar hier wippen we ieder jaar een paar dagen aan (er is altijd plaats). Gastvrije ontvangst, een oase van rust, goede sfeer, fantastische omgeving, prima en voldoende sanitair. Het kan er 's avonds inderdaad koud zijn, maar ach: daar gaan de spijkerbroeken en truien voor mee.
Mening nr: 11109
Datum: 13-06-2004
Dhr. AR Roubos 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ser Sirant in een hele gemoedelijke camping niet te groot prima sanitair rustig. Het meer waaraan de camping ligt is uitstekend voor wind surfen of zeilen. De eigenaars (echtpaar) zijn echt vriendelijk en zeer behuplzaam. Door de hoogte waarop de camping ligt +900 meter wordt het na het ondergaan van de zon vaak snel erg koel. De camping heeft ruime emplacementen voor tenten en caravans. De camping ligt dicht aan de route Napoleon en is daarom eenvoudig te bereiken.