Sluiten

Vakantiepark en Camping La Draille in Souillac

Vakantiepark en Camping La Draille

Vakantiepark en camping La Draille  is een gezellig park voor het hele gezin. Naast de uitgebreide voorzieningen geniet men van de inmiddels eigen bekende sfeer, waarin het hele gezin zich thuis voelt.

Het park ligt te midden van adembenemend natuurschoon met weergaloze uitzichten op Dordogne. De omgeving bestaat uit een glooiend heuvellandschap en door het park loopt zelfs een natuurlijk riviertje, de Borrèze.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
7
Hoogste
7
7
Gemiddeld
7.0
7.0

* over de jaren 2021 en later.
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Vakantiepark en Camping La Draille

Vakantiepark en Camping La Draille
Laatste mening

Algemene beoordeling

Veel Christenen samen van allerlei kerken

Krap sanitair soms best lang wachten, camping stond niet vol einde seizoen

Recreatie week fijn, helaas wel weerwolven spel. Voor boodschappen ruim 4 km. Soms ver lopen naar sanitair. We zaten te dicht bij recreatiewerk, veel geluid. Standplaats 150 m2 lekker groot maar er zijn ook kleinere plaatsen. Auto in hoogseizoen op parkeerplaats maar zodra het rustiger wordt kun je de auto op de lege plekken zetten. Beheerders bereikbaar en aanspreekbaar.
Fam. Ivo - Nijmegen  26-08-2021
Plaats mening
Mening nr: 70752
Datum: 26-08-2021
Fam. Ivo - Nijmegen 
juli - augustus 2021
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 8| Accomodatie/plaats: 9| Comfort: 7| Leiding van camping: 6| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 7| Prijs/Kwaliteit: 6|

Algemene beoordeling

Veel Christenen samen van allerlei kerken

Krap sanitair soms best lang wachten, camping stond niet vol einde seizoen

Recreatie week fijn, helaas wel weerwolven spel. Voor boodschappen ruim 4 km. Soms ver lopen naar sanitair. We zaten te dicht bij recreatiewerk, veel geluid. Standplaats 150 m2 lekker groot maar er zijn ook kleinere plaatsen. Auto in hoogseizoen op parkeerplaats maar zodra het rustiger wordt kun je de auto op de lege plekken zetten. Beheerders bereikbaar en aanspreekbaar.
Mening nr: 55585
Datum: 21-10-2011
Dhr. Jan Hakkesteegt 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Een fantastische camping, waar sfeer en gezelligheid volop aanwezig zijn. Voor jong en oud is er heel veel te beleven op deze Christelijke camping. Plezierige leiding en medewerkers zorgen voor een prima vakantie. Het sanitair wordt zeer grondig schoongemaakt en bijgehouden. Hieronder lees ik dat de plaatsen aan het begin van het park 's nachts wat last hebben van de jongeren. Dat is inderdaad waar. Kies de volgende keer een plek verdeerop de camping. Plaatsen genoeg. Een fors recreatieteam zorgt voor sport- en spelactiviteiten. OOk de kinderen en tieners komen uitgebreid aan hun trekken. Veel jongeren willen de camping niet af. Er is overdag en 's avonds erg veel voor hen te beleven. Als amateur-fotograaf heb ik mijn mening over La Draille vastgelegd in beelden. Kijk eens op klik hier voor Youtube film (La Draille Beter Uit Vakantiepark). Ik kom terug in 2012 voor het 7e jaar.
Mening nr: 55416
Datum: 21-09-2011
Dhr. M. Spaan 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Supercamping, We zaten in een huisje bij de tennisbaan. Was heerlijk rustig, ik ben 17, dus met de jongerenbar was er genoeg te doen. Ook waren de nachtwachten super relax,... Volgend jaar hopelijk weer!!
Mening nr: 55052
Datum: 29-08-2011
Dhr. Wim 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Goede camping. Wel erg druk. Het lijkt erop dat de groep jongeren slecht in de hand te houden is. Jongeren zitten in het maisveld tot 03.00 uur zelf gekocht bier te dinken tot grote ergenis van overige kampeerders. Tot diep in de nacht erg onrustig. Sanitair bij het zwembad erg slecht. Stinkt erg en is gewoon niet schoon. Camping wordt elk jaar groter, terwijl voorzieningen hetzelfde blijven. Zwembad wordt gewoon te klein. Voor jongeren. Volgend jaar weer ?? Even goed over na denken.
Mening nr: 54710
Datum: 18-08-2011
Dhr. hans van meerkerk 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Het is een mooie groene camping waar Sonja en Alex met personeel alles voor u doen. De toiletten zijn mooi 2 tot 3 maal per dag bij gehouden er is een winkel een zwembad speelweide een restaurant een recreatie team. Wij hadden nr 4, een mooie ruime plaats. Mooi gewandeld en geklommen. Er is een groot nadeel: de jongeren-bar, waar we 's avonds en 's nachts veel last van hadden. Zij waren luidruchtig en liepen schreeuwend en bezopen rond. Er zijn ook jongeren weggestuurd, terecht. Om 23.00 uur moet alles dicht. Wij komen dus niet meer. gr hans van meerkerk.
Mening nr: 52804
Datum: 23-03-2011
Mevr. anoniem 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Al vanaf 2005 op de camping het is en blijft er geweldig! Ga zo door!
Mening nr: 52323
Datum: 24-10-2010
Fam. Bouwman 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn de zomer van 2009 op la Draille geweest. We hebben genoten. We waren al veel in Frankrijk geweest, maar nog nooit op La Draille. Wat fijn om met elkaar zondags naar een kerkdienst te gaan, en te zingen bij kampvuur! In 1 woord fantastisch. Ook het personeel is erg vriendelijk, en de toiletgebouwen zijn netjes schoon, waar vind je dat nog(in Frankrijk). We hebben een vouwagen gekocht, dus hopen terug te komen met eigen kampeermiddel. Fam Bouwman,Elspeet.
Mening nr: 48077
Datum: 18-09-2009
Fam. Veleke 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Afgelopen jaar stonden wij vlakbij de ingang van de camping. En ja.... 's nachts was het behoorlijk lawaaierig door de jongeren, en ook wij zijn bijna elke nacht wel wakker geworden. Dus wat dat betreft kloppen die meningen wel. Wij hebben volgend jaar weer geboekt, maar dan een plaatsje verder op op de camping, er van uitgaand dat dan de jongeren al wat verspreid zijn. Maar wat de prijs/kwaliteit verhouding betreft: wij zijn een aantal jaren naar RCN campings in Frankrijk geweest, die waren per nacht 15 euro!!! duurder. Het enige verschil was dat daar wc rollen op het toilet hingen. En ook daar moest je soms wachten tot je kon afwassen en/of douchen. Maar kom op.... het is toch vakantie, doe ff relaxed. Ik vond ook de toiletgebouwen op La Draille goed schoon. Hulde voor de schoonmakers/sters die elke dag weer de troep van een ander moesten opruimen. Onze kinderen van 9 en 12 hebben een heerlijke vakantie gehad, en wij ook. Alle reden dus om volgend jaar weer te gaan, iets wat we nog nooit gedaan hebben. Ook voor de kinderen was er genoeg te doen. Ze hoeven toch niet de hele dag vermaakt te worden???? Je kunt ook als ouders zelf initiatief nemen om wat te doen met je kinderen... Ook bij de receptie in in het winkeltje vond ik het personeel heel vriendelijk en professioneel. Dus..... TOT VOLGEND JAAR!!!!
Mening nr: 46841
Datum: 16-08-2009
Dhr. Huib Terlouw 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij hebben dit jaar 3 weken op deze camping doorgebracht. Prachtige omgeving met veel mooi weer. Maar voor de camping komen we niet weer. Althans niet 3 weken. Magere voorzieningen voor de hoge prijs die men je berekent. De camping is in 2009 uitgebreid, maar de sannitaire voorzieningen helaas niet. Het was dan ook een erg grote afstand tussen onze staanplaats en wc/douche. Maar ook het dichtsbijzijnde kraantje om water te tappen was enkele minuten lopen vanaf onze staanplaats. (we stonden op één van de natuurplaatsen vooraan op de camping). Dit was overigens niet de door ons gereserveerde plaats. Jammer dat we speciaal een plaats hadden gereserveerd die we uiteindelijk/bij aankomst niet bleken te krijgen. We waren doodleuk "doorgeschoven" naar de andere kant van het veld, pal in de zon. We hadden 19 euro reserveringskosten + het gehele bedrag al enkele maanden voorafgaande aan de vakantie betaald, maar hadden zonder hiervan op de hoogte te zijn gesteld, helaas verzuimd nog eens 19 euro over te maken naar Beter uit om er zeker van te zijn dat we de door ons gereserveerde plaats ook werkelijk zouden krijgen. Raar! Wel fijn dat het personeel meedacht met het zoeken naar een oplossing die werd gevonden onder de bomen van één van de natuurstaanplaatsen/direct naast de ingang van de camping. Onze dochters van 15 en 18 hebben het er erg naar hun zin gehad. Veel jeugd waardoor er altijd wel wat valt te "chillen" zelfs tot diep in de nacht. We begrijpen dat het voor de jeugd leuk is om tot 02.00 op een hangplaats te mogen "hangen", maar het komt de rust op de camping niet ten goede. Eerlijk gezegd vinden wij 12.00 of uiterlijk 01.00 uur een normale en "christelijke" tijd om op een camping absolute stilte te houden.
Mening nr: 46653
Datum: 14-08-2009
Fam. Bruinhorst 
®  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Te druk en te vol, te rumoerig. Overvol met veel kleine plaatsen. 6 jaar geleden hebben wij deze camping bezocht. De receptie, restaurant en winkel zijn er zeker op vooruit gegaan. Erg professioneel geworden. Maar de enorme hoeveelheid jongeren zijn ons inziens niet meer in de hand te houden. Tot diep in de nacht is het er zeer rumoerig. Er liepen drie! nachtwachten rond en nog waren er nachten dat we van het rumoer niet konden slapen. Er wordt wel van alles gedaan om dit in de hand te houden(pasjessysteem) maar dit lijkt maar ten dele te lukken. 's morgensvroeg werden we dan weer wakker door de kleine kinderen die om half 8 al weer vrolijk aan het spelen waren en veel lawaai maakten. Door de extra plaatsen moesten alle voorzieningen met nog meer mensen gedeeld worden wat idd een drukte gaf bij toiletten en afwasgelegenheden. Over het zwembad maar niet te spreken, dat hebben we maar links laten liggen Onze dochter van 14 heeft er het er trouwens wel heerlijk gehad maar dat lag voornamelijk aan de hoeveelheid jongeren waardoor er altijd wel iemand is waar het mee klikt. Wij gaan er niet meer heen.
Mening nr: 46183
Datum: 08-08-2009
Mevr. w 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

nooit meer!! net terug van lekker veel zon maar geen leuke kampeerervaring!!dit jaar is het grote veld(kaal gras.. dus geen bomen/schaduw!!) ook in gebruik als kampeerveld..nou 40 plekken extra(gemidd 5 pers per plek)dus extra inkomsten...maar geen extra voorzieningen!!veeeel te klein en saai zwembad met veel slecht afgewerkt beton!!en je mag gaan lopen voor de wc/douche/afwas..en hopen dat je niet te lang moet wachten!!want op zoveel mensen extra is deze camping niet berekend!!ook laat het recreatieprogramma veel te wensen over!!sávonds wordt er niks leuks voor de jeugd georganiseerd!(bv dropping/bostocht/weerwolven etc)zodat ze zich zelf maar moeten vermaken..enkel veel volleybal...en als Jan vd Bosch komt loopt al het personeel zich uit te sloven!! wij hebben geen toegevoegde waarde ervaren van Beter Uit wat ons betreft beslist geen aanrader!! slechts 1 compliment voor de mensen in de kampwinkel...erg vriendelijk en behulpzaam!! voor de rest...uitbuiterij!!!!om voor een kamperen bij de boer plek de volle mep te laten betalen!!
Mening nr: 44987
Datum: 08-07-2009
Fam. Hilberding 
april - juni 2009
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij hebben het altijd erg naar ons zin op deze camping,komen daar dan ook al 9 jaar. Er is altijd wel wat te zeuren maar je zal maar 1200 personen op je camping hebben,dan gebeurt er best wel wat. de laatste jaren zijn er ouders die nachtdienst doen om de jeugd in het gareel te houden,geen herie en geen vernielingen. De camping beheerders zijn zeer gastvrij en vriendelijk en hebben altijd een luisterend oor.Ik zou zeggen wees positief en maak zelf wat van je vacantie.
Mening nr: 44101
Datum: 12-03-2009
Fam. Eva 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Supercamping: zit altijd zo weer vol met mensen die al heel vaak geweest zijn en steeds weer terugkomen: zegt genoeg!
Mening nr: 42420
Datum: 24-08-2008
Dhr. Harrie 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij zijn twee weken op La Draille geweest en kunnen niet anders zeggen dan dat het goed geregeld was. Ontvangst was allerlhartelijkst, geen gezeur. Gasten op de camping waren eveneens erg leuk en hartelijk. Het leek alsof we er al jaren kwamen. Onze kinderen (5 stuks) hebben een supertijd gehad. Voor jong en oud volop vermaak. Zwembad was heerlijk en sanitair was prima. Snacktent was lekker. Staanplaats lekker ruim, wat wil je nog meer? Er zal altijd wel wat te zeuren zijn, maar wij gaan hier zeker nog eens komen. De sfeer en gastvrijheid, in combinatie met de prachtige omgeving hebben ons een geweldige tijd bezorgd. Niets dan lof. Super!
Mening nr: 42060
Datum: 18-08-2008
Fam. ivonne 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Genoten van een heerlijke periode op deze camping. Absoluut geen overlast van jeugd gehad. erg veel te doen voor kinderen , jeugd. Wij vonden zelf dat de oudere tieners (15), de 16 jarigen horen weer bij de jeugd, tussen wal en schip vielen. Maar dat neemt niet weg dat dit ook voor hen een heerlijke camping is waar gahangd kan worden, gezwommen, gevoetbald ed. Minpuntje: temperatuur douche water mag iets hoger.
Mening nr: 40963
Datum: 06-08-2008
Mevr. Annet 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We zijn net weer terug van een hele leuke vakantie op la draille. Er is dit jaar heel veel aandacht besteed aan de beplanting. Elke week komt er een tuinman om te kijken naar de beplanting. Het terrein ziet er keurig uit, met veel bloeiende planten. Er was ook dit jaar weer heel veel jeugd,maar er waren 2 super kampwachten die heel goed konden opschieten met de jeugd. Ik heb op de camping nooit klachten van medekampeerders gehoord. De kampwachten fietsten met de groep mee als ze weg moesten van de hangplek voor op de camping. Onze vouwwagen stond dicht bij de hangplek en we zijn nooit wakker geworden door dat de jeugd te schreeuwerig terug kwam. Kort daarna was het ook stil op de camping. Het personeel bij de balie is heel hulpvaardig. Ze bellen overal voor je achter aan. Wij hadden pech met de auto en ik kon ten alle tijde bellen. Als er iets in het frans geregeld moet worden doen zij dat! Het toilet gebouw voor op de camping zou wel een opknapbeurt kunnen gebruiken,maar er wordt 4 keer op een dag schoongemaakt. 1 keer per dag wordt het 2 uur afgesloten en goed schoongemaakt. Het toiletgebouw achter op de camping is goed. We waren er voor de 3 de maal en hebben weer leuke dingen gedaan in de omgeving. 2 Zijn wezen parapenten en quad rijden en we zijn vaak naar de dordogne geweest. Je hebt veel leuke plekken om hier in te zwemmen. In de omgeving is veel et doen.De kinderen willen volgend jaar wel weer maar we gaan volgend jaar eerst eens ergens anders naar toe. We komen zeker weer terug op deze camping. Sonja en Alex en alle andere medewerkers ga zo door!
Mening nr: 37883
Datum: 24-10-2007
Fam. fam. Luijer 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 4| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Eind juli 2007 drie nachten gestaan met tent, en ook drie nachten zeer slecht geslapen wegens enorme overlast van hangjongeren. Tot 3 uur in de ochtend kabaal op de camping. Kranen werden opengedraaid, steentjes weggeschopt tegen aanhanger. De ene na de andere groep jongeren kwam al schreeuwend en hard pratend voorbij diep in de nacht! Geen respect dus voor mensen met kleine kinderen in tent of de wat ouderen! Blijkbaar mogen ze op deze camping van hun ouders alles wat ze thuis verboden wordt, althans zo leek het ons. Wij snappen niet dat ouders hun kinderen niet in de gaten houden, ze horen toch ook dat ze zo laat thuiskomen. We hebben een klacht ingediend en er was begrip voor, echter ze zitten met hun handen in het haar.De kampbeheerder meldde ons zelf dat "het succes van La Draille ooit nog wel eens de ondergang zou kunnen worden". De week ervoor waren er ook al problemen met de franse buren uit het dorp geweest, die hadden geklaagd over vernielingen in de nacht door jongelui van de camping. Voor ons dus eens maar nooit weer!! Dit hadden wij echt niet verwacht en zeker niet op een camping met een christelijke identiteit! Buiten de schoolvakanties zal het best wel rustiger zijn. Ook de houding naar het franse personeel was soms schokkend. Al met al hadden wij na vier dagen al goed in de gaten dat er niet echt een gastvrije sfeer was, en we waren blij dat dit maar een korte onderbreking was van onze vakantie in Frankrijk. Op andere plekken in Frankrijk hebben we het erg goed gehad.
Mening nr: 26457
Datum: 27-05-2006
Dhr. R. de Lange 
april - juni 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren in juni 2005 voor het eerst op deze camping. Als je aankomt rijden dan heb je niet het idee dat er een camping ligt. In de maanden t/m juni is er plek zat. Je kunt zelfs gewoon kiezen. Het sanitair was altijd schoon. Nu moet ik zeggen dat Alex wel zo'n beetje de man is die de zaak draaiende hield. Als er wat aan de hand was dan kwam dat witte golf karretje erweer aan of dat witte autotje van Alex. Jammer als je dan leest dat iemand liever in Barneveld was gebleven. Kennelijk gaat het deze persoon niet om de goede contacten op zo'n camping. Trouwens Barneveld is best wel mooi, maar toch echt niet te vergelijken met het zonnige Souillac in Frankrijk. Dat het personeel niet zoveel weet van de omgeving, zoals een mevrouw schrijft, dat kan kloppen. Kennelijk vergeet ze dat het alle jongere waren die min of meer stage lopen op een camping. En niet of nauwelijks de tijd hebben om de omgeving te verkennen. Want op de receptie weet men wel degelijk de mensen naar goede restaurants te verwijzen. Helaas op het verkeerde moment de verkeerde mensen. Want in Souillac net achter de grote oude kerk ligt een geweldig goed restaurant, daar werkte overigens Sonja, de vrouw van Alex. Dan hoor ik nog niets over het winkeltje. Gewoon geweldig zoals daar deze twee vriendelijke mensen hun best doen om het iedereen naar het zin te maken. In juni kun je gewoon een broodje bestellen en dan ligt er er 's morgens gewoon. Camping La Draille is gewoon een hele goede en leuke camping. Ik heb zelf geen ervaring mbt het hoogseizoen, maar vrienden van ons wel en deze zijn ook erg te spreken. We hebben gehoord dat Alex en Sonja dit jaar de camping runnen. Zie hier de perfecte mix, Alex voor de camping en Sonja voor het restaurant. Nou dan zit dat wel goed. We wensen ze in ieder geval heel veel succes. Zelf hopen we ook dit jaar weer naar deze camping te gaan. Zo goed is deze camping ons bevallen. En dan stellen we toch echt hoge eisen aan de camping. Mensen wees eerlijk ga in het hoogseizoen naar een willekeurig camping waar dan ook en je komt bijna altijd wel wat tegen. Dat is het, helaas voor hen die op het hoogseizoen zijn aangewezen, probleem van alle campings. Toch wens ik ook alle vakantiegangers voor- of hoogseizoen en gezond en fijne vakantie toe. Waar dat ook mag wezen. Maar ga zeker een keer naar La Draille.
Mening nr: 20534
Datum: 02-08-2005
Dhr. van Santen 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 5| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Je kunt net zo goed naar de Veluwe gaan want er is weinig tot niks Frans aan deze camping. Als er twee personeelsleden Frans konden praten dan was het veel. Ik kreeg het gevoel dat ik in Barneveld op een camping stond.
Mening nr: 20327
Datum: 31-07-2005
Mevr. Geijtenbeek 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Je gaat naar La Draille (of je blijft er juist weg) vanwege de sfeer en christelijke achtergrond, en blijkbaar levert dat vanzelf zoveel bezoekers op dat de organisatie gerust verwaarloosd kan worden. Toegegeven: gereserveerd hadden we niet, ons uiteindelijke reisdoel lag zuidelijker en we dachten verder te komen die zaterdag. Door de tegenvallende verkeersdrukte besloten we vanuit de auto te bellen of er op La Draille nog plaats was. Geen probleem, we konden van zaterdagavond tot de dinsdag daarop terecht. Bij gesloten receptie zou er bij de ingang een lijstje hangen met nog beschikbare plaatsen. Klonk goed allemaal. Bij aankomst (zaterdag 19:30 uur in het hoogseizoen) bleek de receptie inderdaad gesloten (?). Met behulp van het genoemde lijstje een plaats opgezocht Helaas bleken de nog beschikbare plaatsen vrij krap te zijn voor onze forse caravan, zodat met hulp van "de buren" het nodige duw-en-trekwerk nodig was om het ding op zijn plaats te zetten. De drassige ondergrond na een regenachtige dag maakte het installeren er ook niet makkelijker op. Om het kort te houden: het lijstje bleek niet te kloppen en de plaats was al verhuurd aan kampeerders die nog een uurtje later kwamen. De inmiddels opgetrommelde beheerder zou wel even helpen de caravan op de aangewezen nieuwe plaats te zetten: we hebben hem niet meer teruggezien ("beloofd is beloofd" was op La Draille toch het thema van dat weekend...). Typisch detail: toen we op de nieuwe plek stonden is de oude "verkeerde" plek tot aan ons vertrek op dinsdag leeg gebleven. De keuken van het campingrestaurant was zaterdagavond om 21:30 al dicht en het personeel had "geen idee" of er in Souillac nog een restaurant aan te bevelen was. Gelukkig was er in het dorp nog voldoende keus en alles was nog open. Op maandagavond werd op de camping een pannenkoekenavond georganiseerd. Helaas voor onze kinderen bleek na aankomst in het restaurant dat de avond om onduidelijke reden niet door kon gaan: de kok zag bij nader inzien geen kans om voldoende pannenkoeken te bakken. Overigens werden de kinderen door de beheerster met een kadootje schadeloos gesteld, en wist men toen ineens wel een restaurant in Souillac. Het sanitair werd goed schoongehouden, maar werd vervolgens weer gebruikt als kinderspeelplaats met voorspelbare gevolgen. Toezicht nihil. Tenslotte: we zouden op dinsdag vertrekken. Om 08:30 stond er al een nieuwe kampeerder voor onze plek die daar volgens de receptie (in Nederland??) al terecht zou kunnen. Je wilt niet lullig doen tegen iemand die er een nachtrit op heeft zitten, dus hebben we maar wat ruimte gemaakt. Onze indruk van La Draille: een camping die "op afstand" vanuit Nederland aangestuurd wordt. Niet ingesteld op passanten of "ad-hoc" kampeerders die niet gewend zijn om vooruit te boeken. Het personeel ter plaatse bestaat vooral uit goedwillende en goedbedoelende vakantiekrachten, die onvoldoende ingewerkt worden en de nodige coaching missen. Een camping in eigen sfeer is leuk, maar een goed georganiseerde camping in eigen sfeer zou nog leuker zijn. Pluspunt: onze kinderen vonden het een leuke camping, vooral wegens de vele leeftijdgenoten. En het seniorenechtpaar dat het winkeltje beheert verdient een pluim voor de inzet.