Sluiten

Camping Les Breuils in Verdun

Camping Les Breuils

Camping Les Breuils ligt in een prettige, rustige, comfortabele omgeving... 162 afgebakende staanplaatsen, schaduwrijk en met alle comfort... Moderne en goed onderhouden voorzieningen...

In de omgeving vindt men diverse bezienswaardigheden zoals le Fort de Douaumont, l'Ossuaire en le Mémorial de Verdun.

Camping Les Breuils ★★★
8, Allée des Breuils
55100 - Verdun
Frankrijk
Departement: Meuse
Tel: +33 329861531
Afstand vanaf Utrecht: 438 km,
waarvan 352 km snelweg.
GPS coördinaten: 49.15428 / 5.36598
(49° 9' 15.4'' N    5° 21' 57.5'' O)
Aantal plaatsen: 162  / Hoogte: 205 m
Kaart en Route Website van de camping.

Faciliteiten

Wifi beschikbaar Waterglijbaan Meer Buitenzwembad Wasmachine beschikbaar Huisdieren toegestaan
True
Verhuur van accommodatie BBQ toegestaan
Deze camping is aangesloten bij:
klik op logo voor info
ACSI CampingCard
Camping Les Breuils
Laatste mening

Algemene beoordeling

nvt

toestand wegen op de camping

In een zeer warme periode enkele dagen op deze camping verbleven. Het zwembad (goed onderhouden) zorgde voor de noodzakelijke afkoelingen. Plekken voldoende groot en er waren voldoende schaduwrijke plekken. In de vijver op de camping kan/mag gevist worden. In het restaurant kan goed en betaalbaar gegeten worden. Er is een broodservice. Aan de wegen op de camping moet wat gedaan worden. Het asfalt is "op" waardoor gaten ontstaan. Ook nu werd de camping regelmatig als "doortrekcamping" gebruikt.
Fam. JanMat - Achterhoek  07-07-2019
Plaats mening

Meningen over Camping Les Breuils

Cijfers van kampeerders *

1 meningen
Algemene indruk
Kwaliteit v/h sanitair
Laagste
7
7
Hoogste
7
7
Gemiddeld
7.0
7.0
* over de jaren 2016 en later.
Mening nr: 69001
Datum: 07-07-2019
Fam. JanMat - Achterhoek 
april - juni 2019
(Echt)paar
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7| Hygiëne sanitair: 7| Ontvangst: 7|

Algemene beoordeling

nvt

toestand wegen op de camping

In een zeer warme periode enkele dagen op deze camping verbleven. Het zwembad (goed onderhouden) zorgde voor de noodzakelijke afkoelingen. Plekken voldoende groot en er waren voldoende schaduwrijke plekken. In de vijver op de camping kan/mag gevist worden. In het restaurant kan goed en betaalbaar gegeten worden. Er is een broodservice. Aan de wegen op de camping moet wat gedaan worden. Het asfalt is "op" waardoor gaten ontstaan. Ook nu werd de camping regelmatig als "doortrekcamping" gebruikt.
Mening nr: 63943
Datum: 02-08-2015
Fam. Soldaat - Groningen 
juli - augustus 2015
Gezin met (jonge) kind(eren)
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 9| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Comfort: 7| Leiding van camping: 8| Omgeving: 8| Prijs/Kwaliteit: 8|

Algemene beoordeling

Vrijheid blijheid

Sanitaire voorzieningen

Zonder al te veel verwachtingen zijn we op de bonnefooi naar deze camping gereden met als hoofddoel de WO I bezienswaardigheden in en rond de stad Verdun. Al met al zijn we hier 10 dagen gebleven! De ontvangst was zeer vriendelijk, we kregen een plaats toegewezen met de opmerking dat we ook vrij waren om verder te zoeken op de camping. De camping heeft een leuk zwembad met 2 glijbanen, waar onze kinderen volop hebben genoten. De regels die gelden voor het zwemmen staan keurig op enkele borden rond het zwembad, maar worden met de Franse slag gehandhaafd. Dit tot groot plezier van de zwemmende jeugd. Zwemmen in een short mag en ook wordt er volop met balletjes gespeeld. Prima zo! Het restaurant op de camping is prima, echter in het stadje zijn voldoende eetgelegenheden met zicht op de rustig stromende Maas. Brood kan besteld worden bij de receptie en tijdens het afhalen kan men ook de eventuele bestelling voor de daarop volgende dag doorgeven. Het sanitair is naar NL begrippen onvoldoende. Het oudste gebouw ligt centraal en wordt door 75% van de campingasten gebruikt. Toen wij er waren, werd de gehele rechterzijde van dit gebouw verbouwd en werden er naast de 5 nog in gebruik zinde toiletten 4 nieuwe opgeleverd. Een planning die ondenkbaar is in NL, maar ach dit is ook de charme van een echte Franse camping. Het 2de gebouw is nieuwer, maar had tijdens ons verblijf slechts koud water waardoor iedereen ging douchen in het eerder genoemde gebouw. De sfeer was erg gemoedelijk ondanks het feit dat een groot deel van de camping wordt gebruikt door passanten die hoogstens 2 dagen blijven. Kortom een voor ons leuke camping die wij omschrijven als " vrijheid, blijheid".
Mening nr: 59254
Datum: 11-07-2013
Dhr. J.Strijbosch 
april - juni 2013
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Aardige camping met redelijk ruime, vlakke plaatsen op gras. Liefhebbers van vissen kunnen eventueel aan het viswater staan. De ontvangst was vriendelijk; er werd wel een plaats aangewezen, dus niet zelf uitzoeken. Verdun en omgeving staat vol met herinneringen aan "de grote oorlog". De toiletten zijn niet nieuw, maar wel schoon. Het afwaswater mocht iets warmer.
Mening nr: 57882
Datum: 25-08-2012
Mevr. Tineke 
®  
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

De meeste mensen die hier staan zijn er voor een paar nachten of 1 nacht. Hierdoor is er weinig van uitslapen gekomen. De plekken zijn gemiddeld, met een caravan, voortent en auto is de plek wel vol. Het sanitair viel ons tegen. Veel schimmelplekken, spinnenwebben en roest. De camping ligt ideaal voor uitstapjes naar Verdun en de oorlogsgebieden. Verdun zelf is op loopafstand. Het zwembad is prima, leuke glijbanen en lekker water. In het meertje kun je vissen. Restaurant is prima en niet duur. Kortom, prima doortrekcamping!
Mening nr: 56108
Datum: 05-05-2012
Mevr. juulke 
®  
april - juni 2012
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Wij vonden Les Breuils een mooie en goed verzorgde camping. De plaatsen waren prima, wij hadden een plek langs het meer (lees: grote vijver). Het personeel was erg aardig en stond altijd klaar met informatie. Wij zijn afgelopen meivakantie geweest, het winkeltje stelde toen niks voor. Een paar flessen water en wijn. Op zich ook helemaal niet erg, want er zijn genoeg supermarkten in de buurt. Het sanitair kon ermee door, wat ik echter niet zo fijn vond, waren de toiletten buiten het sanitairgebouw. Zeker als het fris is, is het niet zo aangenaam. Het werd overigens prima onderhouden, zag er heel proper uit. Wat ik wel een tegenvaller vond, was het zwembad. Er zat nl. helemaal geen water in! In de paar dagen, die wij op Les Breuils waren, was het "gelukkig" te fris om te zwemmen, maar als het heel zonnig was geweest, denk ik niet dat ik een leeg zwembad leuk had gevonden. Deze camping had ik nl. uitgezocht speciaal omdat er een zwembad aanwezig was. Eigenlijk moet er doorgegeven worden, wanneer het zwembad geopend is. TIP: voordat u deze camping kiest en gebruik wilt maken van het zwembad, vraag even of het zwembad gevuld is. Deze camping is een prima uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden rondom de WO1. Metz ligt op een 80 km. afstand. Les Breuils is beslist een aanrader en wij zouden hier ook zeker teruggaan.
Mening nr: 54044
Datum: 05-08-2011
Dhr. Erik 
®  
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een prettige camping. De ontvangst is ontspannen, de plaatsen zijn ruim en de prijs is goed. Een eenvoudig menu is voor minder dan ?8 te krijgen (friet, salade, omelet met ham/kaas en stokbrood) en ontbijt onder de ?6. Gratis WIFI bij de receptie (kan je dus gelijk een "Kro" nemen). De ligging is ook goed, binnen 10 minuten sta je op terras aan de Maas en je kunt de nodige bezichtigingen te voet als per auto doen.
Mening nr: 53532
Datum: 20-07-2011
Fam. Ad & Marjon 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Aan de balie wordt goed Engels gesproken. Prima, vlakke plekken op deze ruim opgezette camping. Restaurant is redelijk. Gratis wifi binnen het bereik van het netwerk van de camping. Sanitair is wat verouderd, maar wel schoon. Goede plek om Verdun en omgeving te verkennen. Camping ligt 10 minuutjes fietsen van het centrum van Verdun.
Mening nr: 52944
Datum: 12-05-2011
Fam. Fam.G.Arnts 
®  
april - juni 2011
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

We gebruiken deze camping al jaren als doortrekcamping. We blijven altijd drie of vier dagen en trekken dan verder of gaan naar huis. Vaak zijn we vier keer per jaar hier te vinden, en iedere keer kijken we weer uit naar de hartelijke ontvangst. Plotseling waren Gilles en Celine in september (2010) verdwenen en had de camping een andere eigenaar gekregen. Het was even wennen maar de kwalitieit was hetzelfde. Wie weet wat er met Gilles en Celine is gebeurd?
Mening nr: 52912
Datum: 08-05-2011
Fam. Frans. 
®  
april - juni 2011
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Van 1 tot 6 mei op deze camping geweest. Heel mooi opgezette camping met veel privacy. Sanitair wat gedateerd maar zeer schoon. Mooi sportveld met kunstgras en goed zwembad met 2 glijbanen , water wel wat koud. Brood is te bestellen en beperkte artikelen in winkeltje , gratis wifi op terras. Perfecte uitvalbasis voor verkenning van Verdun en omstreken. Bij receptie veel info hierover.
Mening nr: 51086
Datum: 16-08-2010
Fam. Peters 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Vijf dagen op deze camping gestaan, aan de visvijver, tussen 2 hoge heggen. Ontvangst vriendelijk, eigenaar sprak goed engels. Zwembad met glijbaan, werd niet op vaste tijden geopend-gesloten, het water was vrij koud. Mooi kunstgrasvoetbalveld. Er staan veel mensen die op doorreis zijn.Goed sanitair. Brood te bestellen elke dag, ook nog wat andere boodschappen te verkrijgen. Alle grote winkels dichtbij (centre commercial) en Verdun is een mooie gezellige stad.
Mening nr: 42063
Datum: 18-08-2008
Fam. ivonne 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Prachtioge omgeving, leuke camping. Beetje aan de prijzige kant (34 euro voor 5 personen, hoog seizoen). Leuk zwembad met te koud water. De glijbanen waren heerlijk voor de kinderen. Grote plaatsen, maar er zijn ook kleine plekjes. Wij hadden de indruk dat de grote van de plek afhing van de geschatte verblijfsduur. Er wordt bij inchecken gevraagd hoelang je stroomkabel is, en aan de hand daarvan krijg je een plek op een bepaalde afstand van de stroompunten. Vriendelijk beheer. Geen Franse sfeer, veel Britten, geeft heel ander sfeertje dan op meeste campings.
Mening nr: 40574
Datum: 02-08-2008
Dhr. FvR 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Twee dagen staan. Onvangst vriendelijk. Er wordt engels gesproken aan de receptie. Er is een leuk zwembad. Niet al te groot. Plaatsen afgebakend door bomen en heggen. Er is een visvijver en een sportveldje Deels wordt de camping gebruikt als overnachtingscamping en deels voor een verblijf voor langere tijd. De echte franse sfeer ontbreekt. Sanitair niet altijd even schoon. Er zijn slechts twee sanitairgebouwen en dat is gezien de loopafstanden onvoldoende. Verdun is een leuk stadje, maar ook niet meer. De omgeving is niet spectaculair. Men hangt erg aan het verleden (eerste W.O.) Bezienswaardigheden in de regio zijn hierop gebaseerd. De camping kost 2p+tent+elctr. +/-€20 per nacht.
Mening nr: 39919
Datum: 21-07-2008
Fam. Hans Verhaar 
april - juni 2008
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

We hebben er overnacht eind juni 2008. Erg nette camping met ruime rechte afgepaste plekken. Klein zwembadje voor de kinderen of even lekker dobberen. Vissen kan er ook, verder een kunstgras sportveldje voor voetbal of basketbal of iets anders. Lopen naar Verdun kost je wel een half uur, leuk stadje Sanitair is goed, geen winkel,wel restaurantje en bar. Brood is te halen in de morgen. Echt een doorgangscamping voor een paar dagen Prijs : 4 pers. +caravan ongeveer 27 euro
Mening nr: 38737
Datum: 07-04-2008
Mevr. K. Bosch 
september - oktober 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Waren hier enkele dagen in september 2007. Goede uitvalsbasis om de mooie en gezellige stad Verdun te bezoeken, met historische bezienswaardigheden aan de Slag om Verdun. Van de Eerste Wereldoorlog wisten we weinig en nu wel. De omgeving is bezaaid met herinneringen aan WO I: monumenten, bezienswaardigheden en Amerikaanse kerkhoven. Je kan er goed mountainbiken en wandelen. Hartelijke ontvangst, goed en schoon sanitair! Hebben genoten op Les Breuils!
Mening nr: 38026
Datum: 22-11-2007
Fam. Greveling 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Een hele leuke camping!! mooie omgeveving, mooie wc's Al 7 jaar graag op de camping! De jongste dochter(14) hebben ze daar zijn opgroeien! We komen volgend jaar weer!!
Mening nr: 35126
Datum: 06-08-2007
Fam. Schietgat - Baekelandt 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Wij zijn op deze caming geweest van 20 juli 2008 tot 27 juli... 1 weekje dus. Het was voor mij en mijn vriendin onze eerste keer dat we alleen gingen kamperen en we hebben ons echt rot geamuseerd. Vriendelijke ontvangst, rustige camping, mooie streek. Naast 4 dagen rusten en genieten hebben we ook een wandeling en fietstocht gedaan (fietsen te huur op de camping, neem VTT!!!). De wandeling en fietstocht waren erg prachtig maar vermoeiend omdat het steeds bergop en bergaf was, maar een enorm mooie streek. Het toilet was ietsjes minder, niet dat het vuil was, maar in de douches had ik niet altijd een even warme douche (terwijl mn vriendin die wel weer had). Het toilet zelf is zoals de meeste plaatsen in frankrijk zonder wc bril... dus dat is wel even wennen. Al bij al zeker een aanrader!
Mening nr: 34910
Datum: 03-08-2007
Mevr. j kuperus 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Op heenweg naar Alpen hier drie nachten gestaan. Vriendelijk ontvangen door Celine, die aardig engels spreekt. Mooie plaatsen. Camping is zeer geschikt om van-alles over de Eerse Wereldoorlog te bekijken. Lopend vanaf de camping ben je binnen 10 minuten in centrum Verdun om de ondergrondse Citadel te bezoeken. Ook in omgeving talrijke bezienswaardigheden. Netjes sanitair, restaurant met terras en klein winkeltje om s'morgens bestelde brood te halen. Camping zag er netjes uit. Voor herhaling vatbaar.
Mening nr: 33292
Datum: 19-06-2007
Mevr. walthie 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Ik kom hier regelmatig. de eigenaren zijn erg vriendelijk en proberen af en toe zelfs wat nederlands te spreken. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje. 's avonds is het rustig wat ik ideaal vind. Prima dus dat de douches op slot gaan, anders heb je de hele nacht last van klapperende deuren van de douches. De omgeving blijft boeiend voor de wo1 liefhebbers. Je ontdekt er altijd wel weer wat nieuws.
Mening nr: 32816
Datum: 13-04-2007
Dhr. H.Das 
april - juni 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Net terug van een bezoek aan Verdun. Vier dagen doorgebracht op deze prima camping. Bijzonder hartelijke ontvangst. Sanitair, hoewel enigszins verouderd, goed onderhouden. Zowel kleine als grotere plaatsen. Alles netjes onderhouden. Omgeving interessant (oorlog 1914-1918). Verdun is leuk stadje. Al met al zeer de moeite waard voor een kortere vacantie. Niet ver van Nederland en toch helemaal Frankrijk.
Mening nr: 23262
Datum: 28-08-2005
Dhr. Hans Nijenhuis 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Nette camping met vriendelijke ontvangst. Plekken zien er netjes uit, maar zijn voor het mooie aan de krappe kant. Sanitair is voldoende. Invalidesanitair ziet er keurig uit, maar de deur gaat erg zwaar en is alleen te sluiten met de sleutel, die afgehaald moet worden in het winkeltje of aan de bar. Invaliden kunnen dus 's nachts niet naar het toilet. Bereikbaarheid van het inv. sanitair is ronduit slecht; je hebt altijd hulp nodig. Zal er wel nog eens komen, want er mankeert verder niets aan.

Campingtips in de buurt