Sluiten

Camping de La Bageasse in Vieille Brioude

Camping de La Bageasse

Camping de la Bageasse ligt bij de entree van de Gorges de l’Allier. Dit is een uitstekende locatie voor veel activiteiten zoals wandelen, kanotochten, paardrijden of fietsen. Er zijn hier 36 vulkanen te ontdekken. U gaat er genieten van de schitterende natuurgebieden in de Auvergne en de zuivere lucht!

Camping de la Bageasse ligt aan de route de Saint Jacques de Compostelle, vlakbij het middeleeuwse plaatsje Lamothe, op 3 km van Brioude, en beschikt over zwembad en een peuterbad en een kleine campingwinkel.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping de La Bageasse

Camping de La Bageasse
Laatste mening

Algemene beoordeling

Mooi uitzicht op het meer

Mooi gelegen camping aan een meer. Inmiddels goede toegangsweg en wij mochten in tegenstelling tot digi oma wel staan aan het meer. Het is een mooie camping en ik kan mij niet herkennen in de negatieve mening van digi oma. Dat kan natuurlijk komen doordat er een verandering heeft plaatsgevonden.
Fam. daido - rotterdam  06-11-2017
Plaats mening
Mening nr: 67395
Datum: 06-11-2017
Fam. daido - rotterdam 
®  
juli - augustus 2017
(Echt)paar
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8| Ontvangst: 8| Omgeving: 9|

Algemene beoordeling

Mooi uitzicht op het meer

Mooi gelegen camping aan een meer. Inmiddels goede toegangsweg en wij mochten in tegenstelling tot digi oma wel staan aan het meer. Het is een mooie camping en ik kan mij niet herkennen in de negatieve mening van digi oma. Dat kan natuurlijk komen doordat er een verandering heeft plaatsgevonden.
Mening nr: 58443
Datum: 09-11-2012
Mevr. digi-oma 
september - oktober 2012
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 4|

Algemene beoordeling

't Zal mogelijk aan het jaargetijde hebben gelegen, maar dit was de meest waardeloze camping die wij dit jaar hebben bezocht van de in totaal 17 stuks. Camping ligt even buiten Brioude (circa 3 km.) aan een weg vol kuilen en bulten. Toegang kan worden afgesloten middels een houten slagboom, die nooit dicht is geweest. Receptie was altijd onbemand, maar na aanbellen komt de eigenaresse/beheerdster. Ook wij mochten alleen op het onderste/achterste stuk staan en NIET aan de kant van het meer, want ze wilde geen elektrasnoeren over de weg hebben. Inderdaad moesten wij ook 200 meter lopen om water te halen bij het enige watertappunt dat helemaal vooraan staat. Toiletten/sanitairgebouw is alleen te bereiken via een vrij ongelukkige trap van 15 treden en waarbij de leuningen (dikke takken) ofwel waren afgebroken ofwel opzij bogen en wiebelden. Sanitair vervuild en tijdens ons verbijf niet schoongemaakt. Temperatuur douchewater en afwaswater 24 graden C (zelf geconstateerd met thermometer) en een onooglijk klein straaltje. Speeltuintje aan het einde van de camping niet toegankelijk, omdat dat behoort bij het Plan d'Eau dat naast de camping ligt. Gescheiden via een draadhek van de camping; wel leuk uitzicht over het meer. Naast de camping is een parkeerterrein voor mensen die het Plan d'Eau bezoeken (mensen uit Brioude) om te recreëren. 's Avonds nogal wat overlast van jongelui met auto's plus autoradio en in de vooravond wat heren, die zich geroepen voelden zich te ontkleden (koud hoor in oktober!) Overdag ouders met jonge kinderen en wat ouderen, die de kampeerders komen bekijken. Geen probleem mee; we waren wel de enige kampeerders. De slagboom gaat 's nachts niet dicht en rond 22/23 uur kwamen er allerlei bestelautootjes en busjes het terrein oprijden, die zich verdekt opstelden achter bosjes. Het bleek dat er reizende losse arbeiders illegaal overnachtten, die rond 06 uur weer vertrokken om werk in de buurt te zoeken. Geen prettig gevoel over gekregen. De tweede avond werd het nog rumoeriger en werd een partytent opgezet; schragentafels en een koelkast ergens achter een bestaande mobilhome geïnstalleerd, en etttelijke kratten bier werden met veel geschreeuw uit de busjes geladen. Ondanks de gratis nacht, die we nog tegoed hadden (CC 3=2), besloten we de volgende ochtend snel op te breken en te vertrekken. Van de beheerdster hoorden we, dat er dat weekend een motorcross zou zijn en dat we dan twee dagen de camping niet af konden komen. Dat zei ze toen pas. 25 km. verderop een goede camping gevonden, waar we heel fijn hebben gestaan. Camping ligt tegen een heuvel. Veel mobilehome's te huur en behoorlijk steile wegen om die te bereiken.
Mening nr: 52273
Datum: 13-10-2010
Fam. Geert Woltman 
juli - augustus 2010
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 10|

Algemene beoordeling

Wij waren op deze camping bij toeval gestrand met een gebroken as van de caravan, we zouden maar 1 nacht blijven, maar door omstandigheden moesten we deze camping voor langere tijd zelfs 3 weken bewonen. Wij waren op deze camping tijdens de WK-voetbal halve en hele finale, een hele gewaarwording, zelfs hebben we er de krant met onze oranje-gekte-gevoel gehaald. We hadden alles versierd met vlag en wimpel, zelf de politie municipale kwam hoogte nemen wat er loos was, leuke ervaring. Zelfs hadden we de beheerder en het restaurantje mee, tijden de halve en hele finale hadden we de gehele boel versierd op de Hollandse toer. Het is voor de groenliefhebber het Paradijs op aarde: een mooie, schone, en zeer vriendelijke camping voor Mens en Dier, zeker de moeite waard voor een mooie en zeer rustige vakantie, mooie stad en omgeving. Voor ons zeker een herhaling waard. Veel groeten Van Gerda en Geert.
Mening nr: 45190
Datum: 18-07-2009
Dhr. kurt 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5|

Algemene beoordeling

De camping is inderdaad mooi gelegen maar wij moesten op het tweede deel van de camping staan en we moesten wel 200 meter voor water te halen of naar het toilet te gaan. Het sanitaire blok was niet meer in dienst, dat kan er bij mij niet in. Anders wel een mooi zwembadje.
Mening nr: 33721
Datum: 09-07-2007
Mevr. Yvonne 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Hele mooie camping en een mooie ligging aan de rivier waar we fijn konden varen. De kinderen hadden het ook erg naar hun zin. Mooie tochten gemaakt met de auto en de moutainbike, indrukwekkende natuur. Echt voor herhaling vatbaar.
Mening nr: 28846
Datum: 09-08-2006
Dhr. B. de Graaf 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Zeer nette en rustige camping. Ruime plaatsen, net sanitair, net zwembad(je) erbij. Wat norsige campingbeheerster: toen ik meldde dat de wasdroger niet werkte kon ik alsnog fluiten naar mijn gekochte munt. Wasmachiene en -droger zijn dus echt aftands, da's eigenlijk het enige wat nog verbeterd kan. Verder: weinig Nederlanders op de camping. Als je van rust houdt ideaal, maar mijn kids hadden liever wat meer (nederlandse) speelkameraadjes. Zowiezo weinig kinderen op de camping, meer ouderen (campers e.d.). Volgend jaar dus op zoek naar een camping uit de ANWB-Campinggids.
Mening nr: 25339
Datum: 29-01-2006
Dhr. Jac 
september - oktober 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

De camping ligt prachtig aan de oever van de rivier de Allier, tegen de helling van kleine heuvels. In 2005 is de hele camping grondig gerenoveerd, met nieuwe chaletjes, zwembad, nieuw sanitair, nieuwe bar, verharde paden en nieuwe receptie. Het nieuwe Nederlands-Franse beheerdersechtpaar is bijzonder vriendelijk en gastvrij. In de omgeving kan heerlijk worden gefietst en gewandeld. Pittoresque stadjes en dorpjes, prachtige natuur.