Terug

Campings in Ardèche

Ardèche

Het departement Ardèche in Frankrijk is een prachtig gebied om te bezoeken, met vele historische bezienswaardigheden en natuurattracties.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ardèche is de Grotte Chauvet, een prehistorische grot die bekend staat om zijn prachtige kunstwerken uit de ijstijd. De grot is alleen toegankelijk met een gids en biedt een unieke kans om een blik te werpen op de geschiedenis van de mensheid.

Ook is het departement bekend om zijn prachtige natuur, met talloze wandel- en fietspaden die langs de rivieren en door de bossen leiden. Een must-see is het Gorges de l'Ardèche, een indrukwekkende kloof waar je kunt kanoën of kajakken.

Voor de cultuurliefhebbers biedt Ardèche ook vele historische stadjes en dorpen, zoals het pittoreske Viviers en het charmante Montélimar. Bezoek ook zeker het kasteel van Crussol, een indrukwekkende middeleeuwse vesting met prachtig uitzicht over de omgeving.

Vergeet ook zeker niet om te proeven van de lokale wijnen en gastronomie van Ardèche, met specialiteiten zoals de truffel en de nougat de Montélimar.

Tot slot is het departement Ardèche ook een ideale bestemming voor een vakantie in de open lucht, met talloze campings en vakantiehuisjes om te verblijven. Geniet van de Franse zon en het heerlijke leven in de Ardèche