Terug

Campings in Ardennes

Ardennes

Het departement Ardennes ligt in het noordoosten van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur en de rijke geschiedenis. Het gebied wordt gekenmerkt door heuvels, bossen en rivieren en is een paradijs voor liefhebbers van wandelen, fietsen en andere outdooractiviteiten.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in de Ardennes is het kasteel van Sedan, een imposante vesting met een rijke geschiedenis. Het kasteel is geopend voor publiek en biedt rondleidingen waarbij bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van het gebied. Ook het Museum van de Ardennen in Charleville-Mézières is zeker een bezoek waard. Het museum biedt een interessante inkijk in de geschiedenis en de culturele rijkdom van de Ardennes.

Andere populaire bezienswaardigheden in de Ardennes zijn onder andere het Meuse-Argonne-monument in het dorp Varennes-en-Argonne, de grotten van Han en de abdij van Orval.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kamperen in de Ardennes. Er zijn verschillende campings in de regio, variërend van kleine, rustieke campings tot grotere campings met alle voorzieningen. Er zijn ook verschillende huuraccommodaties beschikbaar, zoals chalets, stacaravans en vakantiehuizen.

Het departement Ardennes biedt iets voor iedereen, of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of naar actie en avontuur. Het is een prachtige bestemming voor een vakantie in de natuur en om de rijke geschiedenis van de regio te ontdekken.