Terug

Campings in Aube

Aube

Het departement Aube is gelegen in het noordoosten van Frankrijk, in de regio Grand Est. Het is bekend om zijn prachtige natuur, historische steden en rijke culturele erfgoed.

Een van de populairste bezienswaardigheden in het departement Aube is het kasteel van Nogent-sur-Seine. Dit indrukwekkende kasteel is gebouwd in de 11e eeuw en is vandaag de dag nog steeds goed bewaard gebleven. Het is de moeite waard om een rondleiding te doen om te leren over de geschiedenis van het kasteel en om de prachtige architectuur te bewonderen.

Verder is het ook leuk om een bezoek te brengen aan het dorpje Saint-Dizier. Dit dorpje is gelegen aan de rivier de Marne en heeft een charmant centrum met smalle straatjes en mooie huizen. Er zijn ook verschillende musea in het dorp, zoals het museum van de belle epoque en het museum van de mode.

Voor de liefhebbers van natuur is het departement Aube ook een aanrader. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het Nationaal Park van de Morvan, dat bekend staat om zijn prachtige bosgebieden en meren. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de Champagne-Ardennes, waar je de mooie wijngaarden en de beroemde Champagnehuizen kunt bezoeken.

Voor degenen die willen kamperen in het departement Aube zijn er verschillende mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende campings aan het meer van der Madine, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het meer en de omgeving. Ook zijn er verschillende campings in de Champagne-Ardennes, waar je kunt genieten van de rust en de natuur.