Terug

Campings in Calvados

Calvados

Calvados is een prachtig departement in Normandië, Frankrijk. Het is vooral bekend om zijn historische steden, prachtige kustlijn en heerlijke keuken.

Een van de populairste bezienswaardigheden in Calvados is de stad Caen. Hier kun je het indrukwekkende kasteel van William de Veroveraar bezoeken, evenals de abdij van Sint-Jan en het Memorial van Caen, dat gewijd is aan de Tweede Wereldoorlog.

Ook is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de stad Honfleur, bekend om zijn oude haven en schilderachtige straatjes. Proef hier ook zeker de lokale specialiteiten, zoals cider en de typische Normandische kaas Livarot.

Verder zijn er prachtige kustplaatsen zoals Deauville en Trouville, met prachtige stranden en luxe hotels. Ook is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het Mont Saint-Michel, een indrukwekkend klooster op een rots die uit de zee oprijst.

Voor degenen die graag kamperen, is er in Calvados een ruime keuze aan kampeerterreinen. Zo kun je bijvoorbeeld kamperen in de prachtige omgeving van de landelijke Normandische dorpen, of aan de kust in een van de vele campings met directe toegang tot het strand.

In het hart van de natuur is er ook de mogelijkheid om te kamperen in de prachtige regio van de Orne, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen langs de rivier de Orne.

Calvados is dus zeker een aanrader voor een vakantie vol cultuur, natuur en lekker eten.