Terug

Campings in Corsica

Corsica

Corsica is een eiland gelegen in de Middellandse Zee, ten oosten van Frankrijk en ten westen van Italië. Het eiland is bekend om zijn prachtige natuur, met uitgestrekte stranden, hoge bergtoppen en schitterende meren.

Als toerist in Corsica kun je genieten van allerlei activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld de hoogste bergtop van Corsica beklimmen, de Monte Cinto. Dit is een uitdaging voor de sportieve bezoeker, maar het uitzicht vanaf de top is zeker de moeite waard.

Ook kun je in Corsica genieten van het strandleven. Het eiland heeft talloze prachtige zandstranden, zoals het strand van Palombaggia en het strand van Rondinara. Hier kun je heerlijk zonnen, zwemmen en watersporten.

Voor de culturele bezoeker is Corsica ook een aanrader. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Ajaccio, de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte. Hier vind je ook het Museo Napoléonico, waar je alles kunt leren over de bekende Corsicaanse zoon.

Ook is het eiland bekend om zijn lekkere gastronomie. Proef zeker de Corsicaanse kaas, charcuterie en wijn tijdens je bezoek.

Voor wie graag kampeert, is Corsica ook een uitstekende keuze. Er zijn tal van campings te vinden op het eiland, van kleine campings met enkele huisjes tot grote vakantieparken met alle faciliteiten. Zoek bijvoorbeeld eens naar campings in de buurt van Ajaccio, zoals de camping Les Jardins de la Punta of de camping La Pinède. Hier kun je genieten van een prachtige omgeving en alle comfort die je nodig hebt tijdens je vakantie.

In het kort: Corsica is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, cultuur en gastronomie. Of je nu houdt van actieve vakanties of heerlijk wilt relaxen op het strand, op Corsica is alles mogelijk. Kampeer op een van de vele campings en geniet van alles wat het eiland te bieden heeft.