Terug

Campings in Côtes d'Armor

Côtes d'Armor

Côtes d'Armor is een departement in Frankrijk gelegen in de regio Bretagne. Het is de perfecte bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige kustlijnen, historische steden en dorpjes en een rijke cultuur.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Côtes d'Armor is het historische stadje Dinan. Hier vind je prachtige middeleeuwse huizen, geplaveide straten en een indrukwekkende vestingmuur. Ook is het leuk om een bezoek te brengen aan de oude haven van Dinan, waar je heerlijk kunt wandelen langs de rivier en genieten van het uitzicht op de oude stad.

Een andere must-see in Côtes d'Armor is het nationaal park van de Monts d'Arrée. Dit prachtige natuurgebied is de perfecte plek om te genieten van de rust en de mooie landschappen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die je door het park leiden en er is ook een bezoekerscentrum waar je meer kunt leren over de geschiedenis en de natuur van het gebied.

Voor de kampeerliefhebbers biedt Côtes d'Armor ook verschillende leuke kampeerplekken. Zo is er bijvoorbeeld de Camping de la Plage in Binic, gelegen aan het strand en met een prachtig uitzicht over de oceaan. Ook is er de Camping du Château in Pléneuf-Val-André, gelegen in een prachtig kasteelpark en met tal van faciliteiten zoals een zwembad en een speeltuin.

Al met al is Côtes d'Armor een geweldige bestemming voor een vakantie in Frankrijk, met prachtige natuur, historische steden en dorpjes en leuke kampeerplekken. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken en te genieten van alles wat het departement te bieden heeft.