Terug

Campings in Creuse

Creuse

Het departement Creuse ligt in het oosten van Frankrijk en is een prachtige bestemming voor een vakantie. Het gebied is rijk aan natuur en cultuur, met talloze kastelen, abdijen en kleine dorpjes om te verkennen.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Creuse is het kasteel van Valencay, gebouwd in de 12e eeuw. Het kasteel is omgeven door prachtige tuinen en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook het kasteel van La Souterraine is een bezoek waard, met zijn prachtige architectuur en indrukwekkende geschiedenis.

Voor liefhebbers van natuur is Creuse ook een paradijs. Het gebied is rijk aan wandel- en fietspaden, waaronder het Pad der Legenden, een pad van 60 km dat langs de mooiste plekjes van het departement voert. Ook de rivier de Creuse is een populaire plek om te zwemmen en te vissen.

Voor degenen die willen kamperen, biedt Creuse tal van mogelijkheden. Er zijn verschillende campings in het gebied, van rustige boerderijcampings tot luxe campingresorts met alle voorzieningen. Ook zijn er vele kleine hotels en bed & breakfasts waar je kunt verblijven.

Al met al biedt Creuse een prachtige mix van natuur, cultuur en historie, en is het een ideale bestemming voor een vakantie in Frankrijk.