Terug

Campings in Gers

Gers

Het departement Gers ligt in het zuidwesten van Frankrijk en is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en gastronomie.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het departement is de stad Auch, de hoofdstad van het departement. De stad is gelegen aan de rivier de Gers en staat bekend om haar prachtige kathedraal Notre-Dame d'Auch, een gotische kathedraal die dateert uit de 15e eeuw. Ook is het interessant om een bezoek te brengen aan het Musée des Jacobins, waar de geschiedenis van de stad en het departement wordt belicht.

Een andere aanrader is het kasteel van Larressingle, een middeleeuws kasteel dat is gelegen in het dorpje Larressingle. Het kasteel is goed bewaard gebleven en heeft prachtige uitzichten over de omgeving.

Voor liefhebbers van natuur is het departement Gers ook een ideale bestemming. Zo ligt er in het departement het natuurpark Parc Naturel Régional des Landes de Gascogne, een groot natuurpark met bossen, meren en vennen waar je kunt wandelen en fietsen. Ook is het mogelijk om te genieten van wateractiviteiten op de meren en rivieren van het departement.

Wanneer je wilt kamperen in het departement Gers zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een kampeerplaats in een van de vele campings in de omgeving, of voor een verblijf in een huuraccommodatie zoals een stacaravan of bungalow. Er zijn ook verschillende campings die speciaal gericht zijn op gezinnen met kinderen, zoals Camping Le Gers Plage in het dorpje D'Aire-Sur-L'Adour.