Terug

Campings in Haute Marne

Haute Marne

Haute Marne is een departement in het oosten van Frankrijk en is gelegen in de regio Champagne-Ardenne. Het is een rustige en landelijke regio, met veel groen en prachtige landschappen. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en rust, en voor degenen die op zoek zijn naar een rustige vakantie.

Een van de hoogtepunten van Haute Marne is de prachtige stad Langres, gelegen op een heuvel met uitzicht op de omliggende valleien. De stad is bekend om haar indrukwekkende middeleeuwse vestingmuur en de oude Romeinse poorten. Bezoek ook het historische centrum van de stad, met zijn charmante straatjes en authentieke gebouwen.

Een andere aanrader is het kasteel van Guedelon, gelegen in de stad Treigny. Dit kasteel is uniek omdat het geheel met de hand is gebouwd volgens de technieken van de Middeleeuwen. Bezoekers kunnen het bouwproces van het kasteel volgen en zien hoe de medewerkers werken met materialen uit de Middeleeuwen.

Voor liefhebbers van natuur is de regionale natuurpark van de Haute-Marne ook zeker een bezoek waard. Dit natuurpark biedt prachtige wandel- en fietsroutes, en is ook een ideale bestemming voor vogelaars.

Er zijn ook diverse mogelijkheden om te kamperen in Haute Marne. Zo is er de camping de la Vallée Verte in Langres, gelegen in een rustige omgeving met uitzicht op de vallei. Voor degenen die op zoek zijn naar iets luxueuzers, is er de camping La Roseraie in Giffaumont-Champaubert, met een zwembad en diverse sportfaciliteiten.

In samenvatting is Haute Marne een rustige en landelijke regio, met prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en rust, en biedt diverse mogelijkheden om te kamperen.