Terug

Campings in Hautes Pyrénées

Hautes Pyrénées

Het departement Hautes Pyrénées ligt in het zuiden van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige natuur, sportieve activiteiten en historische bezienswaardigheden.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van het departement is het Nationaal Park Pyreneëen, dat bekend staat om zijn indrukwekkende bergtoppen, schitterende meren en uitgebreide wandelpaden. Hier kunt u onder andere de hoogste berg van Frankrijk beklimmen, de Mont Blanc de Soularac, of genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Col de Tourmalet.

Ook kunt u tijdens uw verblijf in Hautes Pyrénées een bezoek brengen aan de historische stad Lourdes, die bekend staat om zijn bedevaartplaats en het wonderschone Sanctuaire Notre-Dame de Lourdes. Hier kunt u ook genieten van het schitterende uitzicht vanaf het belvédère de la Grotte, of een bezoek brengen aan het indrukwekkende Château Fort de Lourdes.

Voor wie op zoek is naar actief vermaak, biedt Hautes Pyrénées talloze mogelijkheden voor bergsporten zoals bergbeklimmen, paragliden en mountainbiken. Ook kunt u genieten van het water tijdens een raftingtocht op de Gave de Pau, of een bezoek brengen aan het stuwmeer van Hourgade voor watersporten zoals zwemmen, vissen en kanoën.

Als u wilt kamperen tijdens uw verblijf in Hautes Pyrénées, kunt u terecht bij een van de vele kampeerterreinen in de omgeving. Een aanbevolen optie is het Camping du Lavedan in Arrens-Marsous, dat ligt in het hart van het Nationaal Park Pyreneëen en beschikt over ruime staanplaatsen, een zwembad en een bar-restaurant. Ook is het Camping Le Pic du Midi in Barèges een aanrader, met zijn prachtige ligging aan de voet van de berg Pic du Midi en uitgebreide voorzieningen zoals een zwembad, een speeltuin en een snackbar.