Terug

Campings in Ille et Vilaine

Ille et Vilaine

Ille et Vilaine is een departement in het noordwesten van Frankrijk, gelegen in de regio Bretagne. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige kustlijn, de historische steden en de unieke cultuur van de regio.

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Ille et Vilaine is de stad Rennes, de hoofdstad van de regio. Hier kun je onder andere het oude centrum bezoeken, met zijn prachtige gebouwen en gezellige terrassen. Ook is er het Musée des Beaux-Arts, met een indrukwekkende verzameling kunstwerken uit de 16e tot en met de 20e eeuw.

Verder is er de stad Dinan, gelegen aan de rivier de Rance. Dit is een typische middeleeuwse stad, met smalle straatjes en prachtige gebouwen. Hier kun je onder andere het Château de Dinan bezoeken, een kasteel uit de 14e eeuw.

Voor liefhebbers van natuur is het Parc Naturel Régional d'Armorique een aanrader. Dit is een groot natuurgebied met uitgestrekte bossen, heuvels en rivieren. Hier kun je mooie wandelingen maken en genieten van de rust en stilte.

Ook is Ille et Vilaine bekend om zijn prachtige kustlijn. Hier kun je lekker zwemmen, surfen of duiken. De kustplaats Saint-Malo is bijvoorbeeld erg populair, met zijn mooie zandstranden en historische vesting.

Voor wie op zoek is naar een leuke camping, is Camping Les Châtelets in Dinard een goede optie. Deze camping ligt aan de kust en biedt verschillende accommodaties, van tenten tot stacaravans. Er is ook een zwembad, speeltuin en restaurant aanwezig.

In samenvatting biedt Ille et Vilaine veel verschillende bezienswaardigheden voor toeristen, van historische steden tot prachtige natuurgebieden. Er zijn talloze mogelijkheden om te overnachten, van hotels tot campings. Een bezoek aan dit departement is zeker de moeite waard.