Terug

Campings in Indre et Loire

Indre et Loire

Het departement Indre et Loire bevindt zich in het westen van Frankrijk en is gelegen in de regio Centre-Val de Loire. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele historische bezienswaardigheden en prachtige natuur.

Een van de belangrijkste attracties van het departement is het kasteel van Chenonceau, een prachtig kasteel gelegen aan de rivier de Cher. Dit kasteel is een populaire bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur. Ook het kasteel van Amboise is zeker een bezoek waard, gelegen in het dorpje Amboise aan de Loire. Het kasteel is ook een belangrijke historische plek, aangezien het de laatste rustplaats is van koning Lodewijk XII.

Naast de kastelen, biedt Indre et Loire ook prachtige natuur. Het departement is gelegen in het Loire-dal, wat bekend staat om zijn wijnproducerende gebieden. Er zijn tal van wijnproeverijen te bezoeken en de wijngebieden zijn ook prachtig om te verkennen per fiets of te voet. Ook is het departement rijk aan parken en tuinen, zoals de tuinen van Villandry, een prachtig park met formele tuinen en bloementuinen.

Voor de liefhebbers van kamperen is er ook genoeg keuze in Indre et Loire. Er zijn verschillende campings in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de camping Le Clos des Souches in Amboise, gelegen op loopafstand van het kasteel van Amboise. Ook is er de camping Le Domaine des Echassiers, gelegen in het Loire-dal en omgeven door prachtige wijngaarden.

Kortom, Indre et Loire is een prachtige bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, natuur en kamperen. Bezoek de prachtige kastelen, proef de wijnen uit het Loire-dal en verken de schitterende natuur van het departement.