Terug

Campings in Loir et Cher

Loir et Cher

Het departement Loir-et-Cher is gelegen in het hart van Frankrijk en is een geweldige bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en lekker eten.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement is het kasteel van Chambord, dat is gebouwd in de 16e eeuw en bekend staat om zijn prachtige architectuur en tuinen. Andere kastelen die zeker een bezoek waard zijn, zijn het kasteel van Cheverny en het kasteel van Blois.

Voor liefhebbers van natuur is er het Nationaal Park van de Sologne, dat bekend staat om zijn uitgestrekte bossen en meren. Het is ook een geweldige bestemming voor vogelspotters, want het is een belangrijk leefgebied voor talloze vogelsoorten.

Een andere populaire activiteit in het departement is het bezoeken van de wijngaarden en proeven van de heerlijke wijnen die in de streek worden gemaakt. Er zijn verschillende wijnproeverijen en wijnhuizen die bezoekers kunnen bezoeken om de wijnen van de streek te proeven.

Er zijn ook tal van leuke dorpen en steden om te bezoeken, zoals het charmante stadje Blois, dat bekend staat om zijn prachtige oude gebouwen en monumenten. Andere leuke plaatsen om te bezoeken zijn het dorpje Amboise en het stadje Vendôme.

Als je wilt kamperen in het departement Loir-et-Cher, zijn er tal van campings waar je terecht kunt. Sommige van de populairste campings zijn Camping Les Chevaliers in Cheverny, Camping de la Forêt in Nouan-le-Fuzelier en Camping du Bois St Jean in Saint-Jean-de-Braye. Al deze campings hebben goede voorzieningen, zoals toiletten, douches en een speelplaats voor kinderen.