Terug

Campings in Loire

Loire

Het departement Loire in Frankrijk is gelegen in het westen van het land en is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur, historische bezienswaardigheden en wijnproductie.

Een van de meest bekende attracties in het departement Loire is het Château de Chambord, een prachtig kasteel dat werd gebouwd in de 16e eeuw en gelegen is in het hart van een groot park met prachtige tuinen. Andere bekende kastelen in het gebied zijn het Château de Chenonceau, gelegen op de rivier de Cher, en het Château de Cheverny, dat bekend staat om zijn prachtige tuinen.

Het departement Loire is ook bekend om zijn wijnproductie, met name in de regio Touraine. Er zijn tal van wijnboerderijen en wijnhuizen te bezoeken, waar bezoekers kunnen proeven van de lokale wijnen en meer te weten komen over de productieproces.

Voor liefhebbers van natuur biedt het departement Loire ook tal van mogelijkheden voor wandelen en fietsen langs de rivier de Loire en in het Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine.

Voor wie op zoek is naar accommodatie, zijn er verschillende campings in het departement Loire waar bezoekers kunnen overnachten. Een aantal aanbevolen campings in het gebied zijn Camping La Plaine sur Mer aan de Atlantische kust, Camping Le Bois Masson in de buurt van het Château de Chambord en Camping Le Grand Dague in de buurt van het Château de Chenonceau.