Terug

Campings in Maine et Loire

Maine et Loire

Het departement Maine et Loire ligt in het westen van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen. De regio is bekend om haar prachtige kastelen, wijngebieden en historische steden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Maine et Loire is het Château de Saumur, een prachtig kasteel uit de Middeleeuwen dat tegenwoordig dienst doet als museum. Ook het Château de Villandry, bekend om haar prachtige tuinen, is een must-see voor kasteelliefhebbers.

Voor wijnliefhebbers is de regio ook een aanrader, met haar uitgebreide wijngebieden waaronder Anjou, Saumur en Touraine. Er zijn vele wijnproeverijen en tours beschikbaar om de wijnen van deze regio te proeven.

Historische steden als Angers en Tours zijn ook de moeite waard om te bezoeken. Angers is bekend om haar enorme kasteel en prachtige stadsparken, terwijl Tours een kleurrijke stad is met een mooie oude binnenstad en tal van historische gebouwen.

Voor kampeerliefhebbers is het departement Maine et Loire ook een geweldige bestemming, met tal van campings en glamping-opties. Een populaire optie is de Camping de la Garenne in Le Thoureil, gelegen aan de rivier de Loire en met een zwembad en tal van outdooractiviteiten. Of probeer de Camping de la Métairie in Seiches-sur-le-Loir, met een mooi zwemmeer en gelegen in het hart van het wijngebied van Anjou.

In het kort biedt Maine et Loire alles wat een toerist zoekt: prachtige kastelen, heerlijke wijnen, historische steden en fantastische kampeermogelijkheden. Het is een regio die zeker de moeite waard is om te bezoeken.