Terug

Campings in Nord

Nord

Het departement Nord in Frankrijk is gelegen in het noorden van het land, aan de grens met België. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur, historische steden en het rijke culturele erfgoed.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement Nord is de stad Lille, die bekend staat om haar prachtige gebouwen en brede boulevards. Bezoek ook zeker het Musée d'Art Moderne, dat een indrukwekkende collectie moderne kunst bezit.

Verder is het departement Nord ook bekend om zijn vele natuurgebieden, waaronder het Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut. Dit natuurpark is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers, met een prachtig landschap van bossen, weiden en rivieren.

Er zijn ook talloze mogelijkheden om te kamperen in het departement Nord. Er zijn veel campings te vinden in de natuurgebieden, waar je kunt genieten van rust en ruimte. Ook zijn er campings in de steden, zoals in Lille of Roubaix, die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Al met al is het departement Nord een geweldige bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een afwisselende vakantie vol cultuur, natuur en avontuur.