Terug

Campings in Pyrénées-Orientales

Pyrénées-Orientales

Het departement Pyrénées-Orientales ligt in het zuiden van Frankrijk, aan de grens met Spanje. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege zijn prachtige natuur en leuke bezienswaardigheden.

Een van de hoogtepunten van het departement is het natuurreservaat Parc Naturel Régional des Pyrénées Catalanes. Dit prachtige natuurgebied is de perfecte plek om te wandelen, fietsen of paardrijden. Er zijn ook verschillende mooie steden en dorpen in het departement waar u kunt genieten van de lokale culturen en gebruiken. Zoals Collioure, een charmant vissersdorpje aan de Middellandse Zee, of Céret, bekend om zijn moderne kunstmuseum.

Er zijn ook tal van kastelen en burchten in het departement die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het Kasteel van Peyrepertuse en het Kasteel van Quéribus. Voor degenen die graag op avontuur gaan, zijn er ook veel mogelijkheden voor raften en canyoning in de Pyreneeën.

Er zijn verschillende campings in het departement waar u kunt verblijven tijdens uw reis. Een aanbevolen optie is Camping Les Sables in Argelès-sur-Mer, gelegen aan het strand en vlakbij verschillende leuke bezienswaardigheden. Camping Le Soleil in Port-Barcarès is ook een goede optie, met een mooie ligging aan een meer en vele faciliteiten voor de kinderen.

In samenvatting biedt het departement Pyrénées-Orientales voor ieder wat wils, van prachtige natuur en avontuurlijke activiteiten tot historische bezienswaardigheden en culturele steden en dorpen. Het is zeker een bezoek waard tijdens uw reis naar Frankrijk.