Terug

Campings in Seine et Marne

Seine et Marne

Het departement Seine et Marne bevindt zich in het noordoosten van Frankrijk en is vooral bekend om haar prachtige landschappen en kastelen. Een must-see bezienswaardigheid is het Château de Vaux-le-Vicomte, een prachtig 17e-eeuws kasteel met prachtige tuinen en fonteinen. Ook het Château de Fontainebleau is een bezoek waard, met haar historische kamers en prachtige tuinen.

Voor liefhebbers van natuur is het Nationaal Park van Saint-Quentin-en-Yvelines een aanrader, met haar uitgestrekte bossen en meren. Ook het Parc Naturel Régional du Gâtinais Français is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Er zijn ook diverse musea in het departement, zoals het Musée de la Grande Guerre in Meaux, waar je alles kunt leren over de Eerste Wereldoorlog. Ook het Musée de l'Absinthe in Auvers-sur-Oise is interessant voor liefhebbers van geschiedenis, met haar collectie absintflessen en -gereedschap.

Voor kampeerliefhebbers zijn er diverse mogelijkheden in het departement Seine et Marne. Zo is er bijvoorbeeld het Camping de la Forêt in Coulommiers, gelegen in een prachtig bosgebied. Ook het Camping Les Dauphins in Provins is een populaire keuze, met zwembaden en diverse sportfaciliteiten. Voor wie liever in een chalet verblijft, is er het Camping Les Rives de l'Oise in Andrésy, met comfortabele chalets en een prachtig uitzicht op de rivier de Oise.