Terug

Campings in Vendee

Vendee

Het departement Vendee is gelegen in het westen van Frankrijk en is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar prachtige kusten, historische steden en prachtige natuur.

Een van de populairste bezienswaardigheden in Vendee is het eiland Noirmoutier. Dit eiland ligt vlakbij de kust en is bereikbaar via een brug of een onderwatertunnel. Hier kun je genieten van de prachtige stranden, de rustige dorpjes en de gezellige markten.

Ook de historische stad La Roche-sur-Yon is een bezoek waard. Deze stad is de hoofdstad van Vendee en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Je kunt hier het kasteel van La Roche-sur-Yon bezoeken, het stadhuis en het museum van Vendee.

Vendee is ook een populaire bestemming voor liefhebbers van natuur. Zo kun je bijvoorbeeld de Marais Poitevin bezoeken, een groot moerasgebied dat bekend staat als het "groene Venetië". Hier kun je op een gids geleide boottocht de prachtige natuur ontdekken en genieten van de rust.

Als je wilt gaan kamperen in Vendee, zijn er tal van mooie campings te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op Camping Les Genets, gelegen aan het strand van Les Sables d'Olonne. Of kies voor Camping Le Clos de la Chaume, gelegen in het hart van de natuur in de Marais Poitevin. Beide campings hebben ruime staanplaatsen, comfortabele accommodaties en leuke activiteiten voor de kinderen.

Kortom, Vendee is een prachtige bestemming voor een vakantie in Frankrijk met veel te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar zon, zee en strand, historische steden of natuur, in Vendee zit je altijd goed.