Wat is jouw favoriete campingrecept ?????? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Doortje
, Datum:
01.04.2006 14:25
Misschien leuk om een aantal snelle-gemakkelijke-lekkere recepten te verzamelen in een topic?
Uitprinten en klaar is je vakantie receptenboekje .......
Varkensvlees met boursin
------------------------
Stukjes varkensvlees roerbakken met ui, en prei. Op het laatst bakje boursin-cuisine toevoegen (of gewone boursin met scheutje melk)
Lekker met rijst en een salade
Mediterrane Omelet
------------------
Pakje Mediterrane Omelet van Honig klaarmaken en alles er door gooien
wat je lekker vindt! Lekker met stokbrood en shaslicksaus.
Ragout met Rijst
----------------
Ik neem altijd 2 blikjes ragout mee. Extra uitje, bieslook, champignons en vlees erdoor. Rijst erbij - klaar !
Evt. pasteibakjes erbij als je een oventje bij je hebt.
Kippelevertjes met kerrie
-------------------------
Kippelevertjes bakken met ui en champignons.
Flesje kerrie-ananas saus van Calvé erdoor en meeverwarmen
en je hebt weer een heerlijk eenpans-gerecht
Geplaatst door: marjan
, Datum:
01.04.2006 15:33
ik maak altijd macaroni of andere pasta met champignon-kaasragout. Een ui kleinsnijden en in wat boter bakken en dan een half bakje champignons in klein stukken erbij, even bakken,
dan 100 gram ham en salami kleinsnijden en erdoor doen
dan 1 theelepel bouillonpoeder toevoegen en een kopje water, dit roeren en dan 1 zakje gerapte kaas naar keuze erdoor roeren. En klaar. Ook lekker om brood bij te eten.
Geplaatst door: ® Doortje
, Datum:
01.04.2006 15:44
Zalm-wraps
Wrap besmeren met iets boursin. Bestrooien met gesnipperde ijsbergsla, en zalmsnippertjes. Strak oprollen en in stukken snijden
Tonijn-wraps
Zelfde als hierboven, maar vervang dan de zal door een hussel van stukjes tonijn(blik) een gesnipperd uitje, en wat Dijon-Mayonaise.
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
01.04.2006 15:55
Zalmforel vd bbq: De buikholte besmeren met kruidenkaas, schijfje citroen erbij, buitenkant met peper en zout bestrooien. Aluminiumfolie erom en al naar gelang de dikte vd vis, 15 a 20 min laten garen.
Geplaatst door: Gerd@
, Datum:
01.04.2006 16:17
Ratatouille ;1 flinke ui, 1rode paprika, 1 aubergine, 1 courgette, blik gepelde tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zout/peper en wat provencaalse kruiden(b.v. tijm, rozemarijn, basilicum)
Bak eerst de ui,daarna paprika,aubergine en courgette, voeg de knoflook toe en de kruiden ,blus af met scheut rode wijn(die je er toch wel bij drinkt!!!)en daarna blik tomaten.Laat kwartiertje pruttelen.
Heerlijk met rijst, pasta,pain de campagne.Of gegrilde kip(kant en klaar gekocht) Warm of koud te eten,iets over van de vorige dag? geen probleem opgewarmt nog lekkerder!!
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
01.04.2006 16:45
LUNCH: gegrilde kip vd markt, zwarte olijven, mooi donker brood, glas rose en daarna een tukje in de schaduw!
Geplaatst door: Anja
, Datum:
01.04.2006 16:47
Een heerlijke pasta-salade voor een warme dag.
Nodig: Pasta, bv. macaroni; kipfilet; kerrie; ananas, appel, bieslook en evt. gember; yoghurt of mayonaise (of mix hiervan); zout en peper.
Kook de pasta al dente met een scheutje olie en laat deze afkoelen. Intussen de appel en ananas in kleine stukjes snijden. De yoghurt (en/of mayonaise) mengen met de fijngesneden bieslook en fijn gesneden gember en op smaak brengen met kerrie, peper en zout. Lekker met kleine kers-tomaatjes!
Geplaatst door: Lies
, Datum:
01.04.2006 20:12
Hé, wat een leuk onderwerp.
Ik ben dringend op zoek naar makkelijke vegetarische recepten. Voor op de camping, en ook voor op hectische dagen thuis.
Geplaatst door: Arda
, Datum:
01.04.2006 20:36
Lunch met garnalen, stokbrood en een fles Muscadet de S. et M. sur Lie
-------------------------------------------------
Koop op de markt of bij de poisonnerie ongepelde grijze en rose garnalen, een stokbrood, lichtgezouten roomboter, mayonaise en een fles Muscadet de Sevre en Main sur Lie.
Een zaligheid!
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
01.04.2006 21:07
@Lies, recept van vegetarische vrienden van mij (ik vond het erg lekker): pot bruine bonen uit laten lekken, feta naar smaak toevoegen, blikje mais, groene paprika in stukjes en dressing van chilisaus, verse koriander en citroensap (evt beetje olie).
Pesto van: 15 gr fijngehakte peterselie, 6 el olijfolie, 30 g geraspte Parmezaanse kaas, 45 g gehakte walnoten, 2 a 3 tenen knoflook uit de pers.
Pasta koken, reepjes courgette even om en om bakken, door pasta roeren en pesto erbij serveren!
Groetjes, Monique
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
01.04.2006 21:22
@Lies, in Frankrijk heb je ook heerlijke linzen, kant en klaar in blik of pot. Je kunt er bijv een blik ratatouille bij maken (als je het echt over heel simpel hebt), daar zitten volgens mij tomaat, ui, aubergine en courgette in gekruid met knoflook en Provencaalse kruiden. Lekker met rijst of stokbrood.
Geplaatst door: Ruud
, Datum:
01.04.2006 21:47
Jammer maar ik kan niet koken, dus ik hoop wat te leren. Wel wil ik ff kwijt dat ik dit een ECHT leuk topic vind. Ik denk dat dit de bedoeling is van de webmaster. Ik ga regelamatig kijken en heb straks een hoop leuke recepten
Geplaatst door: Loes
, Datum:
01.04.2006 21:54
Ook een leuke website met makkelijke recepten:
www.kokenopdecamping.nl
Geplaatst door: ® *ineke*
, Datum:
01.04.2006 21:58
ik heb er zoveel die kan ik hier niet opnoemen, voordat we op vakantie gaan zoek ik een aantal lekkere uit die makkelijk op de camping te maken zijn op deze sides.
www.lifeandcooking.nl
www.msn.yatayata.nl
www.vrouwonline.nl
www.kokenopdecamping.nl
opzoeken bij google en je vind ze altijd.
ik weet dat het niet helemaal de bedoeling is van deze side maar ik wilde het jullie toch niet onthouden.
smul ze allemaal!
Geplaatst door: Lies
, Datum:
01.04.2006 22:38
Bedankt Monique voor het meedenken.
Ik heb nu even geen zin om het op te zoeken, maar ik zal morgen zelf ook nog een recept 'bijdragen'.
Geplaatst door: ® Doortje
, Datum:
01.04.2006 22:48
@ Ruud
Troost je, mijn man kan nog geen ei bakken - maar toch "kookt"
hij een keer op de camping.
Ik parkeer hem met het hele zooitje onder de luifel, en onder grote hilariteit van ons kroost gaat paps aan de slag .....
Men neme een grote hapjes pan, spekblokjes (of kleine stukjes ham) bakken, dan ui, prei, champignons en paprika erbij en een flinke theelepel mosterd en een teentje fijngesnipperde knoflook. Vervolgens een pakje voorgekookte krieltjes erbij door, en alles nog even flink roerbakken.
Wij noemen dit "Papa's Pruttel"
Geplaatst door: ® *ineke*
, Datum:
01.04.2006 23:48
dit is mijn campingrecept
als ik thuis kook heb ik zelf weinig trek meer.
mijn man kookt thuis zelden( alleen macaroni met pappie de pappiesaus)
maar sinds we de skottelbraai hebben is het koken/bakken op de camping een echte familie aangelegenheid geworden. mijn kinderen snijden alles, mijn man maakt het klaar, ik dek de tafel. ik hoef nooit meer in de vakantie te koken/bakken en het smaakt nergens zo lekker als op de camping met een wijntje erbij! en de kinderen zitten al net zo te smullen.
Geplaatst door: brrr
, Datum:
02.04.2006 09:49
Gehakt, uitjes, paprika, champignons, lekkere pittige marinade en wat tomaten tapanade.
Alles in de pan bakken (eerst de groente, daarna het gehakt met marinade en tapanade dan alles door elkaar), lekker op een broodje met kaas en daar deze hussel op.
Geplaatst door: Renate
, Datum:
02.04.2006 10:50
Pastasalade met zalm: kook tagliatelle beetgaar en laat het afkoelen. Snij een ui, rode paprika en gerookte zalm (ong. 200 gr.) klein en doe dit in een kom. Doe de pasta erbij en husselen maar. Maak een cocktailsausje van mayo en ketchup (of kant en klaar) en doe dit erover. Garneer met fijngesneden bieslook. Glaasje wit en stokbroodje erbij en smullen maar!
Geplaatst door: ® mj
, Datum:
02.04.2006 11:05
te simpel voor woorden, maar lékker
een zak kant en klaar pasta met een smaakje, bijv. carbonara
knakworsten
hardgekookte eieren
komkommer
tomaten
en voor de kinderen natuurlijk appelmoes.
al jaren onze standaard nooduitrusting, en altijd nog wel te krijgen als je laat aankomt, behalve dan de pasta. die nemen we mee.