Wat is jouw favoriete campingrecept ?????? (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Barbara
, Datum:
02.04.2006 12:32
Tip: Reiskookboek Frankrijk geschreven door Onno H. Kleyn. Verkrijgbaar bij ANWB winkel of Bol.Com.
Leuk humorvol geschreven kookboekje voor de kampeerder die gebruik maakt van 1 of max. 2 pitten. Waarbij aandacht voor regionaal verkrijgbare FRANSE delicatessen/etenswaren.
LET OP: niet geschikt voor diegene die ALLES van huis meesjouwt... maar voor de avontuurlijke kampeerder die het land echt wil leren kennen....;-)
Geplaatst door: ron@ld
, Datum:
02.04.2006 14:44
In een skottelbraai : 2 kilo schoongemaakte mosselen, diverse gesneden gemengde groenten, beetje witte wijn. Alu-folie eroverheen, een kwartier wachten (af en toe omscheppen) en klaar. Rosé en stokbrood erbij.
Geplaatst door: ® berny
, Datum:
02.04.2006 15:14
Ik ben een enorm ei, ik weet het...maar wat is een skottelbraai eigenlijk? Iedereen heeft het erover, en ik wil er gewoon een beetje bij horen, als het ware. Betekent 'skottel' in skottelbraai 'schotel'..? Verder werd in de laatste Kampioen tweemaal het woord 'skottelbrei' gebruikt; is dat hetzelfde? (Ik vermoed van wel).
En is zo'n skottelbraai/brei iets anders dan zo'n elektrische braadplaat van o.a. het merk Princess?
Geplaatst door: brrr
, Datum:
02.04.2006 15:19
Een skottelbraai is een grote wok op gas, je kan er ook andere opzetstukken opzetten, zoals b.v. een bbq
Geplaatst door: The@
, Datum:
02.04.2006 16:40
Berny, kijk op www.cadac-barbecue.nl en klik daar op Produkten. Dan weet je, hoe een skottelbraai erui ziet.
Geplaatst door: The@
, Datum:
02.04.2006 16:46
...en klik op www.cadac-barbecue.nl ook nog even op Recepten, want daar staan toch lekkere happen bij!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geplaatst door: marbrick
, Datum:
02.04.2006 17:09
Geplaatst door: Irene
, Datum:
02.04.2006 19:57
Koop een stevige moot vis. Leg op flink stuk alu-folie. Lekker wat kruiden, schijfje citroen erop. Evt wat groenten erop, bijv schijfjes wortel en/of rondjes prei. Evt kruidenboter. Hele pakketje vouw je dicht in de aluminumfolie en dat leg je in een oventje of op een wamte bron zachtjes laten garen. Zalig!
Haal grote garnalen/gamba's en verwarm die op je warmtebron. Veel knoflook erbij roerbakken. i.p.v. persen kun je de teentjes ook gewoon snipperen.Evt. blussen met reste witte wijn of rosé. Verse pasta (supermarkt) erbij. Evt met wat pesto. Smakelijk.
Geplaatst door: José
, Datum:
02.04.2006 20:10
erg leuk, dit onderwerp. kun je nog wat van leren.
Ik maak thuis altijd al vlees klaar en laat dit bij de slager inblikken.
Ook maak ik alvast spagettisaus en macaronisaus klaar. Op de camping even pasta koken, saus opwarmen en klaar. Het is thuis even wat werk, maar op de camping heb je er wel profijt van.
Ook wij gebruiken vaak de skottelbraai.
Gebakken aardappeltjes, rijst, nassi, enz.
Ik zou hem niet meer willen missen.
Geplaatst door: ® Carla
, Datum:
02.04.2006 20:26
Kip pesto
Potje groene pesto
2 kipfilets
Zout/peper
Creme fraiche
Pasta
Uitje
Bouillonblokje
Water
Snij de kipfilet in stukjes. Snipper de ui. Bak in de skottel de kipstukjes gaar. Smoor de ui er even bij. Voeg ongeveer 4 eetlepels pesto erbij, het water, het bouillonblokje en laat sudderen. Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing (moet helaas wel op een ander kookstel). Roer op het laatst de creme-fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Geplaatst door: ® Jan T
, Datum:
03.04.2006 20:38
Vorig jaar een boekje voor mijn verjaardag gekregen: "Reiskookboek Frankrijk" geschreven door Onno Kleyn. ISBN 90-274-9984-5.
Behalve heerlijke recepten ook heel veel praktische informatie over eten bereiden op de camping en inkopen doen in Frankrijk.
Zie ook www.onnokleyn.nl
Geplaatst door: Barbara
, Datum:
03.04.2006 20:40
zoals hierboven al vermeld is genoemd boekje te koop bij ANWB winkel en Bol.com
Geplaatst door: ® Jan T
, Datum:
03.04.2006 20:54
Barbera je hebt gelijk het boekje was al genoemd. Ik wilde echter iets meer tekst dan alleen het noemen van die website. Zodoende.
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
05.04.2006 19:38
Verhit wat olijfolie in een wok/braadpan of wat je maar handig vindt en bij je hebt, fruit hierin een gesnipperde ui en veel tenen knoflook. Bak stukjes rookspek mee en blokjes kipfilet. Bestrooi met peper en zout.Voeg struikjes broccoli toe en wat tomaat, vlak voor alles gaar is nog een beetje creme fraiche toe en serveer met pasta/rijst.
Groet, Monique
Geplaatst door: ® Jan
, Datum:
06.04.2006 01:43
Côtes d'agnuax
Haricots verts au Roquefort
Pommes sautées
Geplaatst door: mieke
, Datum:
06.04.2006 13:33
Ik kook altijd makkelijk maar lekker tijdens de vakantie. Zo heb ik een paar gerechten die vaak gegeten worden als onderdeel v/d maaltijd. Bijvb. onze in schil gebakken aardappels. Zoek mooie aardappels uit, maak ze goed schoon, snij in blokjes of schuitjes. Bak in wat olijfolie/boter. Voeg op het laatst wat zout (ui) toe.
ik neem meestal een potje Bruchetta mee want daar kan je alle kanten mee op. Je kan het door boter/zachte kaas roeren of door olijfolie. lekker op stokbrood. Ook gebruik ik het wel om vlees mee te kruiden.
Geplaatst door: Nicole
, Datum:
06.04.2006 14:33
Favoriet: eerst in knoflook en kruiden gemarineerde garnalen van de barbecue met saus en brood, gevolgd door een lamskoteletje (cotes d'agneaux) van de bbq, lekkere salade erbij en kaas toe
Vooraf: artisjokken (grote pan nodig) met vinaigrette en halve avocado's met garnalen en mayo
Vegetarisch: ratatouille (zie recept bovenaan), maak een kuitje, breek er wat eieren in en laat ze stollen, of je kunt wat kaas toevoegen
Vis: alles wat je in folie kunt wikkelen en op de bbq kunt klaarmaken
Vlees: gegrillde of gerookte kip kant en klaar, brood, sausje en brood erbij
Geplaatst door: ® MoniquevZ
, Datum:
06.04.2006 15:34
@Ratatouille: hierbij kun je ook linzen eten! Erg lekker.
Geplaatst door: ® Guido
, Datum:
06.04.2006 20:28
@Ron@ld: geen sausjes erbij?
Doe mij maar gewoon een goed BBQ, met van alles erop en eraan.
Geplaatst door: mieke
, Datum:
06.04.2006 21:17
Het volgende gerechtje kan je maken van mosselen uit blik of uit de diepvries.
Ui en veel knoflook in dunne schijfjes snijden, bakken in ruim olijfolie, toevoegen de mosselen en een flinke eetlepel van de Bruchetta een klein beetje tomaten ketchup erdoor roeren en klaar is je bijgerecht. Vaak een onderdeel van stokbrood met kaasjes en andere lekkere dingen. En als je gaat bbqen leg er ook eens wat inktvis op, da's erg lekker!