vlees (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® nicole
, Datum:
24.06.2008 21:53
over een paar weekjes is het weer zo ver.
3 weken frankrijk.
maar wat is nu?
wij vinden het vlees in frankrijk niet zo lekker.
de spiesjes en de worstjes vinden wij ( ik en mijn man) wel lekker maar de rest hmmm....
de kinderen lusten bijna niks er van.
nu had ik bij de keurslager ingeblikt vlees gezien.
wie heeft dit al een keer geprobeerd?
is het lekker?
anders lijkt mij dit wel een uit komst voor ons.
Geplaatst door: K
, Datum:
24.06.2008 22:00
Kalkoenfilet geprobeerd? In stukjes bakken?
Geplaatst door: daantje
, Datum:
24.06.2008 22:05
Hoi Nicole wat is er dan anders aan het vlees in Frankrijk?
je hebt daar toch ook gewoon kipfilet, kippepootjes/vleugeltjes, kalkoenfilet, gehakt, speklapjes, karbonaadjes, hamlappen, biefstuk, tournedos, entrecote. De vleessoorten die je hier ook bij de slager vindt (tenminste wel bij onze keurslager). Je kruiden van thuis mee en klaar ben je toch?
Maar antwoord op je vraag: ik heb dat weleens bij iemand gegeten en ik vond het niet zo lekker, beetje zoals die blikjes stoofvlees, vlak van smaak (kan je kruiden natuurlijk) en heel heel erg gaar.
Geplaatst door: ® nicole
, Datum:
24.06.2008 22:07
bedankt voor je snelle reactie!
maar we vinden het gehakt bv niet zo lekker als in nederland.
is toch anders hoor...
Geplaatst door: SH
, Datum:
24.06.2008 22:11
Ja hoor, heel anders, perfect rundgehakt waar je bij staat als het gemaakt wordt van uitstekend rundvlees.
Hier in Ned. maken ze er een zooitje van.
Het vlees in Fr. is echt niet minder hoor.
Geplaatst door: monique
, Datum:
24.06.2008 22:11
toen de kinderen nog klein waren namen wij ook blikken vlees van de keurslager mee , echt erg lekker en makkelijk natuurlijk , er is ook best veel keuze in soorten vlees ,maar wel prijzig.
Geplaatst door: pieter
, Datum:
24.06.2008 22:12
Probeer het gewoon een keer.
pak een blik van de slager,en eet het bij het avond eten??????????
Geplaatst door: daantje
, Datum:
24.06.2008 22:18
oh dat zou kunnen geen ervaring met gehakt in Frankrijk. Ik zie graag wat ik eet en ze kunnen van vanalles gehakt maken brrr. Hier zit nog een slager die gehakt draait waar je bij staat van 't vlees wat jij wilt. Ik snap je probleem maar ja om nu 3 weken ingeblikte gehaktballen te moeten eten dat lijkt me ook geen feest.
misschien een idee om een beetje creatief met de kruiden en (saté)marinades om te gaan? Of misschien een paar keer vis(sticks)??
Geplaatst door: tineke
, Datum:
24.06.2008 22:24
Nicole, probeer als gehakt eens "steak haché".
Geplaatst door: ® margreet
, Datum:
24.06.2008 22:40
een lekkere vleesvervanging kan je vinden bij de Lidl in frankrijk. Daar hebben ze gepaneerde kaasschnitzels. Zit geen vlees in.
Helaas hebben ze ze hier in Nederland niet.
Geplaatst door: Jolanda
, Datum:
24.06.2008 22:51
Wij hebben meestal gewoon vers gedraaid gehakt, gewoon bij de supermarkt, ze maken het klaar terwijl je staat te wachten en dus ziet wat voor vlees ze erin stoppen
Geplaatst door: Hans
, Datum:
25.06.2008 00:41
Er zijn slagerijen waarbij je het vlees per portie of hoeveelheid appart kunt laten verpakken aan de hand van vacuumtrekken. Door deze methode hoef je het niet van te voren in te laten vriezen, alleen een koeling volstaat voor gegarandeerd 1 week houdbaarheid.
Wij doen dit ieder jaar.
Geplaatst door: Grote Kees
, Datum:
25.06.2008 08:49
Wie neemt er nu ingeblikt vlees mee uit Holland naar Frankrijk?
Denk eens even na, ze hebben daar prima kwaliteit waarbij de accenten best wel eens anders liggen als dat we hier gewend zijn.
Maar daarvoor ga je toch bewust voor op vakantie, eens even anders als anders........
Het is ook echt een oer Hollands zeurprobleem wat hier wordt aangehaald.
Trouwens , hoe neem je dat a;llemaal mee, je mag wel 3 aanhangers hebben als je dit allemaal mee gaat nemen.
Geplaatst door: Jen
, Datum:
25.06.2008 08:55
Chippolatas op de skottel; hm heerlijk, entrecotes: beter dan in NL.Moet ik doorgaan?
Denk eens aan vis!
Geplaatst door: Kippie
, Datum:
25.06.2008 09:00
Grappig, we zijn net terug van drie weken Frankrijk en verbaasde ons over de uitstekende kwaliteit van vlees. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren! Dan bedoel ik het supermarkt vlees. Vergelijk het C1000/AH/Dirk vlees maar eens met een Franse hypermarché. Wat een verschil! Tevens is het (we blijven Hollanders) aanzienlijk goedkoper dan ons vlees.
Geplaatst door: Annet
, Datum:
25.06.2008 09:14
Zeg, Nicole vraagt alleen maar of ingeblikt vlees lekker is.
Ik zou het niet weten, maar blijkbaar alle anderen die reageren ook niet!
Geplaatst door: ® lind@
, Datum:
25.06.2008 09:57
ik heb 1 jaar ingeblikt vlees meegenomen, ik vond het nogal zout en kleine porties daarbij vind ik zelf dat ingeblikt vlees bij de slager extreem duur is, jaar daarop heb ik zelf vlees gekocht bij de SuperU geen probleem, wat ik dus weer vergat is een koelbox in de auto te doen om de vlees er in te leggen. 35 graden met vlees in je auto is geen pretje.
Geplaatst door: aly
, Datum:
25.06.2008 14:17
Ooit eens ingeblikt vlees mee gehad ( naar Noorwegen)toen ook rookworst, smac e.d. gegeten. Nou voor nood en met trek is alles lekker. Nee geef mij maar gewoon vlees van de slager. Wij kiezen ook niet voor de worstjes maar gehakt( ook wel in diepvries gezien) steack hache, kipfilet, karbonade is lekker vlees ook in frankrijk.
Geplaatst door: Edith
, Datum:
25.06.2008 14:29
Wij nemen altijd veel blikken vlees mee, maar kopen ook in Frankrijk. In Frankrijk lusten wij alles dus ook de blikken vlees, heerlijk. Maar moet er niet aan denken om dat thuis te eten.
Geplaatst door: PetraHM
, Datum:
25.06.2008 14:36
Vraag om steak haché, en men maalt het heerlijkste rundvlees voor je tot tartaartjes. Probeer ook eens een Magret de Canard, of een escalope de veau (kalfsschnitzel). En wat dacht je van een forel: kruiden met knoflook, groene kruiden, peper, zout olijfolie. Verpakken in alu-folie en dan op de BBQ.
Makkelijk en vaak smakelijk: diepvrieszakken met kant en klaar-maaltijden. Je hebt meteen een koelelement. Een grote bak sla erbij en klaar!