vlees (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: Els
, Datum:
25.06.2008 15:01
Helemaal met Kippie eens. In Frankrijk hebben ze kwaliteitsvlees in de supermarkt. Geen water erin, prima van smaak, echt lekker vlees!!
Geplaatst door: anita
, Datum:
25.06.2008 15:12
Nog nooit ingeblikt vlees gegeten.
Ik verheug me nu al op de lekkere kalfslapjes(die eten we wel 3 keer per week) en de kalkoen,kip enz.
Zou het franse vlees graag mee naar huis nemen :)))
Geplaatst door: Carla
, Datum:
25.06.2008 15:20
Van Unox heb je sateballetjes in sate,die neem ik ook mee.dat lusten de kinderen ook graag.
Verder ligt het er wel aan vind ik in welke streek je bent in Frankrijk.
Vorig jaar in de drome konden wij niet eens kipfilé vinden!Later in de Ardeche vonden we veel meer aanbod in vlees.
Maar in de vakantie kun je ook niet zo precies kijken,en je werkt ook niet,dus kunnen we echt wel met minder toe toch?
Geplaatst door: ® marijke
, Datum:
25.06.2008 19:04
Als het probleem van Nicole enkel het gehakt is dan eet je die paar weken toch geen gehakt? En verder is mijn mening ook dat het vlees in Frankrijk veel beter is dan in Ned. Wij wonen hier sinds ruim een jaar en merken het verschil. we kopen over het algemeen vlees bij de Le-Clerc, die heeft hele leuke aanbiedingen. Zorg wel als je de eerste keren op vakantie gaat dat je een lijstje meeneemt met de vertalingen van de vleesproducten van Frans naar Ned. Ik heb het lijstje niet anders zou ik dat hier wel opzetten.
Geplaatst door: zon
, Datum:
25.06.2008 19:40
Nemen altijd een paar blikken met gehaktballen mee, kinderen vinden het heerlijk.
Geplaatst door: natas
, Datum:
25.06.2008 19:50
Wij nemen altijd wel een aantal vacuum verpakte hamburgers en kipsnitzels mee van unox. Zodat we de eerste dagen wat vlees hebben of om gewoon lekker een broodje hamburger te maken. Maar verder kopen we gewoon lekker vers vlees en gaan lekker veel uiteten.
Geen ingeblikt vlees, niet te eten vind ik persoonlijk.
Geplaatst door: carel
, Datum:
07.07.2008 14:17
Ik stond verbaasd van de slagerijen in Frankrijk. Kip, kalkoen, konijn, eend, lams, kalfs, varken, en rundvlees in de vitrines. Ik heb niet alles geprobeerd maar ga dit jaar verder met waar ik vorig jaar gestopt ben. GEWELDIG LEKKER.
Geplaatst door: Lot
, Datum:
07.07.2008 15:44
Nu vraag ik me toch af of Nicole (op advies van Pieter) inmiddels zo'n blik hier thuis heeft geprobeerd?? ;-)
Want dat lijkt me toch het enige nuttige advies om erachter te komen of je het lekker vindt of niet...
Geplaatst door: ® nicole
, Datum:
07.07.2008 17:30
nee ik heb nog geen ingeblikt vlees geprobeeerd.
wat ik wel ga doen is mijn vlees laten vacumeren dan kan ik het ook een paar weken bewaren zei de slager.
nicole
Geplaatst door: Jen
, Datum:
07.07.2008 18:47
Tjonge, jonge, dus met de spreekwoordelijke aardappels gaat nu ook het vacuumverpakte vlees mee naar het ,op culinair gebied, veel hoger staande Frankrijk .Terwijl in dat land zowel de aardappels als het vlees van uitstekende kwaliteit zijn.
Op de Veluwe en in Drenthe zijn ook hele mooie campings.
Geplaatst door: Bar
, Datum:
07.07.2008 18:52
Ik heb vroeger wel eens ingeblikt vlees bij iemand gegeten op de camping en vond het echt niet lekker.
Wij verheugen ons enorm op het vlees in Frankrijk. De keuze is gigantisch groot en de smaak beduidend beter dan bij ons. In Frankrijk vind ik vlees echt lekker.
En in de streek waar wij naartoe gaan is de kalkoenfilet goedkoper dan de kipfilet. Kwestie van vraag en aanbod maar wij zijn blij dat het aanbod daar kennelijk groot is ;-) Maken we heerlijke sate mee....
En wat dacht je van zo'n opgerolde chipolataworst met spiezen erdoor op de bbq....smullen!!
Nee Nicole, ik zou zeker geen vlees uit Nederland meenemen....
Geplaatst door: ® anita
, Datum:
07.07.2008 19:21
Ik blikte vroeger ook vlees in, zelf thuis klaar maken en de slager maakte de blikken dan dicht.Maar ik vond het lang zo lekker niet als vers klaar gemaakt. Ik deed het voor het makkelijk, maar na 2x keer heb ik het voor gezien gehouden. Ze hebben in Frankrijk heerlijk vlees, dus er gaat toch niets boven vers. Voor ons geen blikken of Unox vlees meer.Wij vinden idd ook de kwaliteit in Frankrijk veel beter. Alleen gehakt half om half heb ik wat moeite mee, er zit altijd een smaakje aan. Ik zal altijd wel het verkeerde kopen en het probleem is er lust er bij ons eentje absoluut geen knoflook. Wie kan mij mss helpen welk gehakt ik dan moet kopen, runder gehakt en steak hachee eten we al maar het gaat om half om half voor lekkere gehaktballen.
Groetjes Anita
Geplaatst door: janus
, Datum:
07.07.2008 19:27
er zijn franse slagers waarbij je zelf je vlees mag uitzoeken waarvan hij dan gehakt maakt.
Geplaatst door: ® anita
, Datum:
07.07.2008 19:44
@Janus, bedankt voor je tip, probleem opgelost.
Gr.Anita
Geplaatst door: el
, Datum:
07.07.2008 20:07
''Zorg wel als je de eerste keren op vakantie gaat dat je een lijstje meeneemt met de vertalingen van de vleesproducten van Frans naar Ned. Ik heb het lijstje niet anders zou ik dat hier wel opzetten.''
hallo,wie heeft er zo'n lijstje
lijkt me reuze handig
Geplaatst door: as
, Datum:
07.07.2008 20:22
2 jaar geleden stonden er op dit forum van die lijstjes.
kijk eens bij nr 12769 en 12547
Geplaatst door: Loes O
, Datum:
07.07.2008 20:45
gehakt: la viande hachee
rund = boeuf
varkens = porc
kalfs = veau
lams = agneau
gemengd = melangee
in kleine stukjes gesneden = emincee
Ook handig:
http://franse.vertaling.free.fr/
Geplaatst door: ® Jan van I
, Datum:
08.07.2008 00:26
Vlees uit blik??? Doe niet zo onsmakelijk!!
Wij staan af en toe ruziemakend bij de vleesafdeling in een supermarkt omdat we gewoon niet weten wat we moeten kiezen.
En dan 20 meter verderop ligt de vis! Om gek van te worden......
Maar het beste vlees koop je volgens mij gewoon bij een dorpsslager.
Die zijn d'r helaas niet zoveel meer. Maar we hebben dit jaar ergens in de Languedoc lamskoteletjes gekocht die waren om te zuigen. Zeldzaam lekker!!!
Hebben jullie ook problemen met de Franse mayo?
En als je het Franse vlees echt niet lust dan kan je altijd nog naar een McD.....Jakkes!!!!!!!!!!!!!!!
Geplaatst door: ® digi-oma
, Datum:
08.07.2008 01:04
Ingeblikt vlees... echt niet en dat nog buiten het feit dat we geen vleesfanaten zijn. Twee tot maximaal driemaal per week vlees is voor ons meer dan genoeg. Kip (poule/poullet) is prima, kalkoen (dinde) ook en goedkoper dan in Nederland.
Gevogelte vind je bij het schap Voilaille (vergeten of het 4 x l is)
Abats zijn o.m. lever etc.
Boucherie... rundvlees
Chacuterie ... varkensvlees en voor de liefhebber (brr)
Cheval = paard
Brochettes zijn stokjes vlees voor de barbecue (kan rund of varken zijn)
Mocht je bij de slager vlees zien dat je te vet vindt, zeg dan "Pas gras..". Snapt ie wel. Plakken vlees kun je aangeven door om "traches" te vragen.
Oh ja... geen vlees, maar de AARDAPPELEN zijn in Frankijk zeker de helft in prijs van die in Nederland en van prima kwaliteit... dus a.u.b. thuislaten dat mud piepers.