lekkere en makkelijke campingrecepten (Gesloten voor reacties)
Geplaatst door: ® Margot
, Datum:
03.05.2009 17:25
Dit onderwerp is vast wel eerder aan bod geweest maar toch nog een keer. Wie wil zijn favoriete campingrecept met me delen?
Wij eten op vakantie nu meestal: pasta bolognaise, rijst met kip/kerriesaus, nasi, soep met sla en stokbrood, bbq, frites of pizza. Wie heeft er lekkere en makkelijke recepten?
Geplaatst door: ® Nathalie
, Datum:
03.05.2009 18:05
Courgette, tomaat, paprika, fetta en rijst. Door de sappige groenten is saus niet meer nodig.
Italiaanse bol vullen met: gehakt en paprika, erg lekker!
Geplaatst door: ® Peter
, Datum:
03.05.2009 18:09
Blader eens door het receptenboek van http://www.kokenopdecamping.nl hierop vinden jullie heerlijke en makkelijk te maken recepten voor op de camping.
Tevens zijn hier een paar een leuke naslag werken over verschenen wat via de site van Harry en Louisse is te bestellen.
Geplaatst door: Anita
, Datum:
03.05.2009 18:33
*Aardappelschotel uit de wok:
spekjes uitbakken en uit de pan nemen
aardappetjes bakken in spekvet en en uit de pan nemen
groenten( paprika, courget, abergine, uien, champignons, wortel) bakken in het overgebleven vet of eventueel olijfolie toevoegen.
Dan spekjes en aardappeltjes weer bijvoegen en even mee doorbakken.
Heerlijk met een gemengde salade
*Maaltijdomelet
Eieren kloppen
hamblokjes,uien, tomaat, champignons even bakken, dan eieren toevoegen en bakken tot ei gestold is.
Lekker met brood en een salade
@Nathalie, hoe moet het in Frankrijk met die Italiaansebol?
Zullen we maar vervangen voor stokbrood
Geplaatst door: ® obelix
, Datum:
03.05.2009 18:38
ik eet altijd s lands eer. uitgebreid en das ook nog niet zo moeilijk als er een traiteur in de buurt is. Voorgerecht..bijv tomates farcies of een terrine. dan een entrecote ( eventueel op de BBQ) met peterselie kleine aardappeltjes. een goed glas wijn en een kaasplankje toe....mmmm
Geplaatst door: Anita
, Datum:
03.05.2009 18:47
Macaronisalade
-macaroni beetgaar koken
-sausje maken van cremefraiche en mayonaise
-gekookte ham, rauwe ui, augurkjes, paprika, harde kaas
Alles klein snijden en mengen met het sausje en macaroni.
Lekker met stokbrood of bij de bbq
Geplaatst door: MoniquevZ
, Datum:
03.05.2009 19:00
De tabouleh uit de marché vind ik nog wel eens lekker. Erbij gegrilde (of als bbq niet mag, gebakken) sardines.
Pastasaus maken met gehakt, tomaat en wat fijngesneden groenten en knoflook. Beetje parmesan (ik weet het, is niet frans) erover en salade erbij.
Keertje niet koken: gegrilde kip van de markt, groene olijven, grof donker brood en gekoelde rosé.
Geplaatst door: Bona
, Datum:
03.05.2009 20:20
Geplaatst door: ® Manon
, Datum:
03.05.2009 23:46
Soep met brood en een lekkere tomatensalade.
Ratatouille, zelf gemaakt uiteraard het lekkerst maar in Frankrijk ook prima uit blik. Lekker met Pasta of bij kip.
Sla of groente (wortel/boontjes etc) met stukje vlees.
En al het bovengenoemde sluit ik me ook bij aan.
Wij gaan ook wel eens 's middags uit eten en eten dan 's avonds alleen nog wat brood met kaas.
Geplaatst door: HM
, Datum:
04.05.2009 08:41
Eénpansgerechten en stoofpotjes zijn zeer geschikt voor op de camping.
Onderstaand recept zou een basisrecept kunnen zijn :
Ingrediënten:
300 gr kipfilet in dobbelsteentjes
zout, peper
40 gr boter
400 gr voorgekookte krieltjes
2 fijngesnipperde uitjes
2 paprika's in reepjes
2 tl rozemarijn
1 dl bouillon
1 1/4 dl crème fraiche
Bereiding:
Kip bestrooien met peper en zout. Boter verhitten en de kip rondom bruin bakken. Kip uit de pan nemen. Vervolgens krieltjes, ui, paprika en rozemarijn 10 minuten zacht bakken. Bouillon toevoegen. Op een laag pitje15 minuten stoven, crème fraiche en de kip erdoor roeren en nog 5 minuten meestoven.
Je kan hier eindeloos op variëren. Vervang de kip eens door ander vlees en neem haricots verts of worteltjes ipv paprika. Laat de krieltjes weg en serveer er pasta bij.. experimenteer met kruiden en knoflook. Alleen je fantasie geeft de grens aan, de mogelijkheden zijn onbeperkt.
Geplaatst door: Henk
, Datum:
04.05.2009 12:19
Men neme een:
Heerlijk terras, onder de platanen, lauwe temperatuur, koel pilsje vooraf en daarna lekker eten met een wijntje.
Als toetje laat je de afwas doen en geniet je onder genot van een koffie wat doezelig na.
Geplaatst door: daantje
, Datum:
04.05.2009 14:17
uhm ja Henk helemaal mee eens.......maar met kleine kindjes wordt dat toch wat anders ben ik bang
Geplaatst door: Sien
, Datum:
04.05.2009 15:03
Voor als het eens snel moet gaan :
gekookte aardappeltjes met daaroverheen 2 blikken choucroute garni. Frans brood met goeie boter erbij en een beetje mosterd.
Om je vingers van af te likken !
Geplaatst door: ® Marijke
, Datum:
04.05.2009 17:44
Hier een paar recepten van mij: Aardappelsalade, kook grote aardappels in de schil, ongeveer één per persoon. Zorg dat ze stevig zijn. Laat afkoelen tot lauw. Haal dan de schil eraf en snij in blokjes. Kook ondertussen een paar eieren. Doe het aardappelmengsel met de in vieren gesneden eieren in een schaal. Voeg toe in kleine stukjes gesneden augurken, ui, wat peper, bieslook( wat kruiden naar smaak) en mayonaise eventueel wat verdund met water of room. Roer het voorzichtig door elkaar, en klaar is je salade. lekker bij een goed stukje vlees of vis.
Hou je van bami maar vind je het te veel werk tijdens de vakantie? Zo doe ik het: Neem wat pakjes bami soep noedels mee, je kent ze wel die met de bijgevoegde zakjes kruiden. Snij een ui en wat groenten naar smaak (of net wat je in huis hebt) zoals champignon en paprika. En een stukje vlees, vis of garnalen. Kook een pan water, laat daarin de bami even mee koken (niet langer dan twee min) Laat uitlekken in een vergiet. Bak de ui en het fijngesneden vlees oid. en doe daarbij de kruiden bij de soepnoedels verpakt zaten. roerbak de rest van de groente (of laat weg) en roer op het laatst de gare bami mee. Roer als je het hebt door het eten nog wat ketjap (goeie).
Je kan hierbij een gebakken ei doen en de volgende rauwkost: plakjes komkommer, plakjes tomaat en een in dunne schijfjes gesneden ui. Voeg wat sambal toe, citroensap en die ketjap, roer door elkaar en voila
Deze recepten had ik geplaatst op een topic door strôke geopend, nooit meer een reactie gehad.
Geplaatst door: Yvonne
, Datum:
04.05.2009 19:46
ei op stokbrood
benodigdheden voor 4 personen:
- 4 eieren
- bakje champignons
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 groene paprika
- hot curry
tomaten koken totdat het vel loslaat.
Dan een gesnipperde ui en gesneden paprika in de koekepan fruiten, champignons in schijfjes erbij, dan de tomaten erdoor prakken en de rauwe eieren (met evt. zout en peper) erin doen. Gewoon net zo lang husselen totdat het ei gaar is. Dan afmaken met hot curry. Heerlijk uit de pan met stokbrood!
Geplaatst door: ® Margot
, Datum:
04.05.2009 19:55
Bedankt alvast voor de leuke tips.
Geplaatst door: ollie
, Datum:
04.05.2009 21:06
Merguez, gegrilde paprika's vd BBQ met knoflook en olie, gebakken aardappeltjes en stokbrood.
Eend vd BBQ met kleine gekookte krieltjes in de schil en grof zeezout. Lekker met sinaasappelsaus.
Gekookte mosselen in witte wijn en creme fraiche.
Of lekker makkelijk hoeft niet in de koeling en het is ook smakelijk zowel voor een koude als warme avond: een maaltijd pakket couscous uit de supermarkt of een blik lentilles met stokbrood.
Bij echt slecht slecht weer: zak tartiflette uit de diepvries. opwarmen, lekker stokbrood erbij om de pan schoon te maken en creme brulee als toetje ff onder 't brandertje voor het bruine korstje en smullen maar!
Geplaatst door: ® Manon
, Datum:
04.05.2009 21:28
Pasta met Gorgonzolasaus
Nodig:
ui
knoflook
champignons
wat gemengde groente
creme fraiche
kruidenkaas (zoiets als boursin maar wij nemen altijd die goedkope)
gorgonzola
geraspte gewone kaas
Indien nodig alles snijden en bakken in beetje olijfolie.
Eerst de creme fraiche toevoegen, dan de kruidenkaas en een beetje geraspte kaas en als laatste de gorgonzola snijden en in de saus laten smelten. Intussen even pasta koken.
Snel, makkelijk en superlekker (en valt als een blok in je maag, dat wel;)