Terug

Campings in Poitou-Charentes

Campings in Poitou-Charentes

Poitou Charentes is een regio in het westen van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust. Het is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige kustlijn, de pittoreske stadjes en de rijke historie.

Een van de populairste attracties in Poitou Charentes is het kasteel van Angoulême. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het Musée d'Angoulême, dat tentoontstellingen heeft over de lokale geschiedenis en de kunst, en de Place de la Brèche, een mooi plein met terrassen en winkels.

Poitou Charentes is ook bekend om zijn wijngaarden en is een populaire bestemming voor wijnproeven. De wijngaarden bevinden zich vooral in de regio Cognac, die bekend staat om zijn brandewijn. Bezoekers kunnen genieten van wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en distilleerderijen.

Naast de culturele attracties biedt Poitou Charentes ook mooie natuurlijke omgevingen, zoals het Marais Poitevin, ook wel bekend als het "groene Venetië". Dit gebied bestaat uit een labyrint van kanalen en plassen en is een populaire bestemming voor wandelingen en boottochten.

Voor degenen die op zoek zijn naar outdoor activiteiten, biedt Poitou Charentes ook een aantal prachtige stranden aan de Atlantische kust. Het gebied is ook een populaire bestemming voor golfers, met meerdere golfbanen in de regio.

Er zijn ook tal van campings beschikbaar in Poitou Charentes, zowel op het platteland als aan de kust. Veel van deze campings bieden volledig uitgeruste stacaravans en tentplaatsen, evenals een aantal voorzieningen zoals zwembaden, speeltuinen en sportvelden. De campings in Poitou Charentes zijn een populaire keuze voor families en groepen die op zoek zijn naar een betaalbare en comfortabele vakantiebestemming.