Sluiten

Camping Les Chênes Rouges in Argeles sur Mer

Camping Les Chênes Rouges

Camping Les Chênes Rouges,is een rustige en schaduwrijke camping en ligt middenin een bebost park. Ontdek de geurige kurkeiken, mimosa’s, aloë-vera’s, laurierstruiken en eucalyptusbomen en laat u verleiden door een zonnige vakantie.

Men heeft op camping Les Chênes Rouges een schitterend uitzicht op het Albères massief, ideaal voor uitstapjes langs de kreken en de pittoreske dorpjes aan de Côte Vermeille in Noord Catalonië.

+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
Top van de pagina

Foto's & Video's

Top van de pagina

Meningen over Camping Les Chênes Rouges

Camping Les Chênes Rouges
Laatste mening

Algemene beoordeling

In de omgeving is veel te zien en te doen

Camping bestaat voor het grootste gedeelte uit huuraccomodaties

Toen wij er in september 2017 waren werd het (verouderde) sanitair nagenoeg niet schoongemaakt. Het afwaswater was lauw. Het leek erop dat het personeel blij was dat het seizoen ten einde liep en de camping haar poort kon sluiten voor een winterslaap. Deze camping is voor ons niet voor herhaling vatbaar.
Fam. Kemper - Zaandam  22-09-2017
Plaats mening
Mening nr: 67259
Datum: 22-09-2017
Fam. Kemper - Zaandam 
september - oktober 2017
Senioren
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 5| Hygiëne sanitair: 6| Ontvangst: 8| Faciliteiten: 7| Accomodatie/plaats: 8| Leiding van camping: 8| Omgeving: 9|

Algemene beoordeling

In de omgeving is veel te zien en te doen

Camping bestaat voor het grootste gedeelte uit huuraccomodaties

Toen wij er in september 2017 waren werd het (verouderde) sanitair nagenoeg niet schoongemaakt. Het afwaswater was lauw. Het leek erop dat het personeel blij was dat het seizoen ten einde liep en de camping haar poort kon sluiten voor een winterslaap. Deze camping is voor ons niet voor herhaling vatbaar.
Mening nr: 66391
Datum: 28-05-2017
Fam. Pollaris - Herk-de-Stad 
april - juni 2016
(Echt)paar
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 8| Hygiëne sanitair: 8| Ontvangst: 10| Faciliteiten: 9| Accomodatie/plaats: 10| Comfort: 10| Leiding van camping: 10| Animatie/Activiteiten: 8| Omgeving: 10| Prijs/Kwaliteit: 9|

Algemene beoordeling

Rustige camping, verwarmd zwembad, zeer vriendelijk personeel, democratische prijzen in restaurant m

Betalende WiFi werkte zeer slecht

Wij hadden een top vakantie en hebben voor 2017 opnieuw geboekt!
Mening nr: 55848
Datum: 12-01-2012
Dhr. hoogen 
juli - augustus 2011
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

We hebben echt jaren en jaren met zeer veel plezier op deze camping gestaan, echter kwam het ook, omdat Claudine ons overal liefdevol mee heeft geholpen. Helaas is Claudine niet meer werkzaam op deze camping en zal ook dit nu minder worden. We moeten nog even heel goed nadenken of we wel weer willen komen....
Mening nr: 47806
Datum: 04-09-2009
Fam. Veenstra 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 3| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wat een verschrikking was deze camping. Zeker na het lezen van de meningen van vorige bezoekers waar je toch op af gaat. Wij dachten op een rustige camping terecht te komen. Niets was minder waar. Omdat we vooraf moesten betalen, konden we ook niet meer weg... Vanaf de aankomstdag was het 's avonds vanaf 20.30 een enorme herrie (lees: animatie) die duurde tot na 24.00. Als wij voor de tent zaten konden we elkaar niet verstaan, zo luid. De kinderen (5 en 7) konden nooit voor 23.00 naar bed, na die tijd vielen ze gewoon in slaap van vermoeidheid. Dagen op rij was het raak. Na drie dagen hebben buurtbewoners blijkbaar geklaagd over de overlast want toen is de politie erbij gekomen en was het meteen voor een aantal dagen over. Na een dag of 3 begon het hele riedeltje weer opnieuw, dit keer wel met iets minder decibels maar nog altijd veel te hard. Wij hadden ook wel de pech dichtbij het terras te zitten, maar toch. Ook veel last gehad van gasten die tot 3.30 in de nacht op het terras zaten te kletsen op harde toon. Dan slaap je eindelijk en komt om 7.00 de schoonmaakster die met veel lawaai haar spullen uit het hok trekt en uitgebreid gaat staan buurten met haar collega. Het moet gezegd dat deze camping heel mooi gelegen is, het zwembad was erg mooi en schoon, evenals het sanitair. Maar voor het overige was het niet wat wij gehoopt hadden. Wij zullen dan ook nooit meer voor Le Romarin kiezen. Van andere bezoekers hoorden we dat de camping een andere eigenaar had en dat dit te merken was. Hij had veel mobilhomes geplaatst en het personeel was ongemotiveerd en onvriendelijk. Kortom; hij is uit op meer omzet ten koste van de kwaliteit. Jammer, want veel mensen zullen nu niet meer terugkomen.
Mening nr: 47277
Datum: 23-08-2009
Fam. Bart  
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Aardige camping met prima plaatsen. Konden makkelijk tent, met bijzet-tentje en auto kwijt op de plek. In de bezochte periode gemiddeld twee keer per week avond-animatie tot ca. 12 uur. Kwaliteit van restaurant was niet bijzonder en prijzig. Zwembad is niet groot maar voldeed prima. Slechts een keer last gehad van rumoerige jongeren, maar de klacht hierover is prima opgepakt en de volgende dag geen last meer van deze jongeren gehad. In de omgeving is veel te beleven en een bezoek aan Barcelona is prima te doen. Wel opvallend veel mobile-homes op de camping.
Mening nr: 46648
Datum: 13-08-2009
Dhr. N.Rondeel 
juli - augustus 2009
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

10 Dagen in juli/augustus 2009 op deze camping gestaan. Rustige camping met mooi zwembad maar weinig te beleven voor 'oudere' kinderen. Animatie was meestal van hilarisch of tenenkrommend niveau, zoals op veel campings overigens.
Mening nr: 44356
Datum: 05-05-2009
Fam. Galenkamp 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

In het afgelopen jaar in verband met de vakantie van de kinderen eerder gekomen. Eind juni was alles nog rustig, een aantal pensionados en "buitenlanders" en een week later was de camping vol, Op de camping is er een goede mix van Fransen, Nederlanders, Belgen, etc. De finale van de WK konden wij op het terras via een grote tv bekijken (prive tv van de eigenaar), waarvoor nog onze dank aan mr. Benoit. Het weer was zoals verwacht goed, zon en aangename temperaturen. Rest van de tips staan in de andere meningen van ons en onderschrijven de andere meningen. Voor het hoogseizoen zal het moeilijk worden om voor een langere periode te reserveren. Tip: Dit jaar zijn wij aan het raften geweest en daarbij werden wij uitstekend geholpen door Claudine. Raften, cayoningen is zeker de moeite waard.
Mening nr: 40233
Datum: 28-07-2008
Fam. Reinders 
juli - augustus 2008
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima camping en in vergelijking met de ligging van de campings in Argeles Sur Mer een verademing. De plaatsen zijn ruim en schaduwrijk. Ook het sanitair krijgt een dikke voldoende. Ook in de weken dat het drukker werd, was het sanitair nog steeds schoon en waren er geen wachttijden bij de douches. De sfeer op de camping is gemoedelijk en bewaking is hier gelukkig niet nodig. Het zwembad is brandschoon, maar net iets te klein tijdens het hoogseizoen. De omgeving is prachtig. Mooie baaien en een glasheldere zee. De stranden van Argeles en Racou kun je tijdens de topdrukte beter mijden. De baaien bij Collioure (onder de spoorbrug door bij Les Criques) zijn lekker rustig en bovendien kun je hier ook goed snorkelen. Een aanrader is het om met de auto de route de massane te volgen. Afslag 14 nemen en dan de bergen in richting Banyuls Sur Mer.
Mening nr: 39169
Datum: 11-06-2008
Fam. Galenkamp 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Ondertussen zijn wij vaste klant geworden. Heeft vooral te maken met de ligging, de vriendelijke eigenaar, het mooie weer. Dit jaar veel regen in het voorseizoen, dus we zijn benieuwd. Ondanks dat er veel campings zijn in Argeles, zit je hier in alle rust, vlakbij de Pyreneeën. Betaalbaar, prijs en kwaliteit verhouding is prima. De vorige meningen blijven staan. Dit jaar vroeg in het seizoen en kunnen zo het feest in Ceret weer meemaken. Uitstapjes zijn er voldoende, van survival of wandelen in de Pyreneeën, het strand (Le Racou), gele trein, Spanje (goedkopere benzine en diesel)
Mening nr: 36548
Datum: 21-08-2007
Fam. Versteegh 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Leuke kleinschalige , overzichtelijke familiecamping. Ruime schaduwrijke plaatsen. Vriendelijk personeel waarbij niets teveel is. Zeer schoon sanitair. Voor tieners is het wat moeilijker om de tijd te verdrijven. Maar door de kleinschaligheid zoeken zij elkaar op en hebben zij toch veel lol. Onze dochter moest in elk geval iedere avond op tijd terug op de camping zijn, want zij wilde niets missen van de groep. 2x per week kwam een bandje optreden en 1x was er een disco. Om 24.00 uur was het stil op de camping. Het zwembad is inderdaad wat klein, maar groot genoeg voor het publiek wat er komt. Tijdens de Mistral heb je op de camping weinig last van de wind, terwijl aan zee zeer hoge golven ontstaan door dit natuurverschijnsel en de wind zeer verkoelend werkt. De camping biedt veel uitvalsmogelijkheden op niet al te lange rij afstanden. Het strand is wel wat moeilijker te bereiken rond 15.00 uur, vaak files. Je kunt dan beter buiten Argeles village omrijden via de RN 114 en naar plage Le Racou gaan (ligt bij de haven). Vooral 's avonds is het plage centrum moeilijk te bereiken. Als het je lukt een parkeerplaats te bemachtigen is het toch heerlijk vertoeven aldaar. Het is vreselijk om boodschappen te doen bij de Carrefour (vooral op zondag of maandag, propvol en echt dringen) Men kan beter naar de Intermaché in St. Andre gaan. Volgend jaar komen wij hier zeker terug.
Mening nr: 35130
Datum: 06-08-2007
Fam. Braams 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Le Romarin is een kleine camping, met vriendelijke eigenaren. Met zorg uitgekozen muzikanten komen een aantal keren per week de gasten verwennen. De kidsclub is Franstalig, maar absoluut geen probleem om er bij aan te sluiten. Het zwembad is klein, het stelt niet zoveel voor, maar erg schoon. De camping bestaat uit een aantal paadjes en is dus erg overzichtelijk; handig voor ouders met kleine kinderen. Een Nederlandse vrouw staat in het kleine restaurantje en verzorgt een aantal keren per week een dagschotel, vaak tijdens een optreden. Pizza is goed en frietjes ook. De sanitaire voorzieningen zijn in het algemeen goed onderhouden en schoon. Het water is inderdaad lauw, maar aangezien het er meestal erg warm is, is dat zeker geen probleem. De camping ligt ver van een doorgaande weg, dus daar absoluut geen last van. Files naar het strand hebben we ook niet gehad. je deed er ongeveer een kwartier over. Wel naar Collioure; een fantastisch dorpje aan zee met lekkere eetgelegenheden. Als je er voor kiest om naar de markt te gaan, moet je echt om 9 uur daar zijn. Dan is het geen probleem. Een echt nadeel is de kurkeiken, die op de tenten de gehele dag een dikke laag hars achter laten. Maar met water was je het er ook weer gemakkelijk af. Al met al een camping die kleinschalig, gezellig, rustig gelegen, simpel en intiem is. Voor ons redenen genoeg om volgend jaar weer er naar toe te gaan.
Mening nr: 34720
Datum: 31-07-2007
Fam. eding 
®  
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

ik ben met mijn man en zoontje van 11 net terug van een vakantie van 2 weken op deze camping. We hadden niet gereserveerd en we konden met een tent er een week staan. Na die week bleek er weer op een andere plaats een week vrij te zijn. Dus konden we 2 weken blijven. Ik vond het een van de leukste campings die ik tot nu toe ben tegengekomen. Misschien door de kleinschalige, knusse uitstraling. Mijn zoontje had het meteen super naar zijn zin met de vele Nederlandse kinderen, die er op de waren. Eigenlijk was deze camping niet onze eerste keus, maar omdat de campings aan zee best vol waren, gingen we hierheen. Ik vond het meteen een leuke camping, omdat de indeling erg leuk was. 5 straatjes van ongeveer 10 plaatsen per rij. Met een natuurlijke afbakening door bomen. De voordelen van deze camping: Nauwelijks wind, terwijl het aan zee hard waait / geen muggen of andere steekbeestjes / goedkoop: ik betaalde voor 3 personen 27 euro per nacht/ vriendelijk personeel/ veel schaduw door bomen / net sanitair/ gezellig aangelegd zwembad en terrasje / grote staanplaatsen (niet overal)/ uitvalswegen dicht in de buurt/ rustig gelegen camping/ nadelen: te lauwe douches / veel kurkeiken-bomen; die plakkerigheid op de tent en de spullen veroorzaken. (Neem een plaats onder dennen) supermarkt op 2 km / animatie in het Frans/ 5 km van zee, dus je moet met de auto.(het strand bij de haven is vrij rustig en er is altijd plaats voor de auto) Ik heb er 4 uur over gedaan, om met een sopje onze grote tent met luifels schoon te maken. De plak gaat er wel goed af, maar je moet wel ieder stukje doek poetsen. Lastig als de tent 9 meter bij 3,50 is. Dus we gaan nooit meer onder kurkeiken staan. De 2e week hadden we gelukkig een plaats onder dennen kunnen krijgen. Ondanks dit euvel hebben we het super naar onze zin gehad op deze camping en vind ik het echt een aanrader. Doordat er veel kinderen spelen, kan het soms wat lawaai geven. Wij hadden er geen last van, dus ik vind het geen herrie-camping. Om 11 uur was alles al in diepe rust en s'morgens voor 9 uur hoor of zie je ook niemand. De prijzen van de ijsjes mochten goedkoper (2 euro). Om de 2 of 3 dagen is er een bepaald soort life-muziek. Erg leuk soms. De eigenaar is een hele aardige man. Hoewel we niet geboekt hadden, heeft hij zijn best gedaan, om ons de gelegenheid te geven, zo lang als we wilden, te blijven.(want de camping is goedbezocht door Nederlanders en Fransen; de Nederlanders overheersen) Qua prijs, qualiteit is de camping een aanrader.
Mening nr: 34526
Datum: 29-07-2007
Dhr. Marcel 
juli - augustus 2007
Algemene indruk: 6| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Bij de aankomst in juli schrokken we nogal van de camping die we hadden gereserveerd. Was dit het nu? Echt een Franse camping; rommelig afhaal-tentje, een paar plastic stoelen en een voetbalspel. Geen leuk terrasje aan het zwembad dat ook nog eens van 13 tot 14 uur dicht was. De plaatsen waren niet groot ook omdat zeker 20% wordt ingenomen door laaghangende takken van de naaldbomen.Achteraf viel het allemaal wel mee want het was drie weken mooi weer en de ligging is heel centraal voor uitstapjes naar bv. Barcelona en Gerona of de Pyreneen. Bovendien was het een rustige camping waar jonge kinderen geen last hadden van hard rijdende auto's of snelwegen langs de camping. Wat tegenviel waren de douches; wel schoon maar drie weken lang lauw tot koud water. Evenals de animatie die geen rekening hield met de ruim aanwezige niet-Franse kinderen en de disco eens in de week met hits uit grootmoeders tijd of Franse b-muziek. De prijzen op zo'n "terrasje" kunnen echt niet: tap-biertje 2,40 of kinderijsjes van 2 euro (overigens op meer campings) pizza 9 euro. Dan is het niet zo raar dat er 's middags en 's avonds niet veel mensen zitten. Voor hetzelfde geld of minder zit je ook in het toeristische Argeles op een echt terras. Al met al niet echt slecht maar geen aanrader.
Mening nr: 32238
Datum: 12-01-2007
Dhr. Paul Galenkamp 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

De mening die ik schreef in 2002 blijft staan. Een aantal tips: Fietsen langs Le Racou naar Collioure en terug via de bergen. Je geniet van het mooie uitzicht. Een aantal routes zijn erg mooi om te lopen of te fietsen. In St. André zijn de wijnen van de coöperatief heerlijk en betaalbaar. Boodschappen is het beste in de supermarkt in dezelfde plaats. Wanneer u op 14 of 15 juli in de buurt bent, is de Feria van Ceret een aanbeveling. Het was in de periode augustus warm, terwijl in Nederland de hitte was verdwenen. Zonder veel moeite hebben wij een noodzakelijke koelkast kunnen huren. Het weer is vaak stabiel en tijdens de mistral zijn er hoge golven. De camping is gezellig, met een Nederlandse gastvrouw en -heer voor het restaurant. Door de kurkeiken is er altijd een schaduwrijke plek. In het kort: betaalbaar en een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dit jaar gaan we weer!
Mening nr: 30337
Datum: 23-08-2006
Mevr. Nancy Dijkstra 
juli - augustus 2006
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Prima, rustige camping. Ruime, beschutte plaatsen. Schoon sanitair, uitstekende douches. Regelmatig werd er iets georganiseerd, zowel voor jong als oud, wat op schappelijke tijden was afgelopen. Uitstekend zwembad. Wij hebben genoten en een uitstekende vakantie gehad!
Mening nr: 23456
Datum: 31-08-2005
Mevr. Annemiek 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Wij waren op deze camping in de eerste helft van juli dit jaar. Van herrie hadden wij totaal geen last. 's Avonds was het echt doodstil. Voor ons was de camping iets te rustig, maar zeker een goede camping. Fijn zwembad, met toezicht. Lekkere pizza's en prima sanitair. Afstand naar het strand vonden wij wel wat vervelend (ongeveer 15 min. rijden). Wel een aanrader als je van kleinschalig houdt.
Mening nr: 23199
Datum: 27-08-2005
Mevr. karin 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 7| Kwaliteit Sanitair: 7|

Algemene beoordeling

Mooie camping, goede ligging. Wij vonden echter de camping vrij druk, veel herrie altijd, terwijl je toch deze camping buiten Argeles uitzoekt voor zijn rust. Voor ons geen 2e keer.
Mening nr: 20287
Datum: 31-07-2005
Mevr. Verdonck Bart 
juli - augustus 2005
Algemene indruk: 9| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Een pracht van een camping waar zowel de kleine kinderen als de volwassenen de koning ter rijk zijn. Heel proper sanitair en leuke afgeschermde ruime) staanplaatsen. Prachtige omgeving en niet ver van het strand maar toch zeer rustig. Zeeeer vriendelijke eigenaars. Een aanrader, zeker voor gezinnen met jonge kinderen.
Mening nr: 15750
Datum: 14-09-2004
Dhr. René 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 9|

Algemene beoordeling

Leuke camping, niets te veel, niets te weinig. Vooral voor dagtrips in de afwisselende omgeving een aanrader. Leuke campingleiding. Nominale prijzen. Schone sanitair! Wij gaan zeker nog eens terug. Nog twee belangrijke tips: 1) Bij de receptie kan een koelkast worden gehuurd tegen laag tarief en 2) als er twee dames worden aangekondigd die de beatles gaan vertolken: wegwezen en niet voor 23:00 uur terugkomen!
Mening nr: 15679
Datum: 07-09-2004
Mevr. I. Kwakman 
juli - augustus 2004
Algemene indruk: 10| Kwaliteit Sanitair: 8|

Algemene beoordeling

Uitstekende en rustige camping! Er zijn vooral plaatsen voor tenten/caravans, maar wij hadden een chalet (type Club) gehuurd, wat prima beviel. Zowel qua ligging als uitrusting (schoon en nieuw). De camping ligt buiten het dorp, richting de bergen. 's Avonds prachtige sterrenhemel en krekels en overdag de geur van de pijnbomen. Geen herrie. De periode dat wij er waren (2 weken aug.-sept.) was het al wat rustiger, maar de kinderen (7+5+3) hebben zich er prima vermaakt met andere kids. Animatie hadden ze niet nodig! Animatie was er tot en met augustus. Het zwembad was netjes en mooi, het sanitair hebben wij bijna niet gebruikt, maar werd een paar keer per dag schoongemaakt. Vriendelijk personeel. We komen hier zeker eens terug!