Sluiten

Camping Parc des Libertés in Avignon

Camping Parc des Libertés
Camping Parc des Libertés ligt op 5 km ten noorden van Avignon aan de oevers van een rivier en vlakbij een zwembad en diverse wandelroutes. Men kan diverse uitstapjes maken naar o.a. Ocres de Roussillon, Dentelles de Montmirail, Baux de Provence, Pont du Gard, Fontaine de Vaucluse.
+ Campinggids
Plaats mening
Meningen Foto & Video
 • Camping Parc des Libertés
  • 4682, Route de L'Islon - île de la Barthelasse
   84000 - Avignon
   Frankrijk
   Departement: Vaucluse

   Tel: +33 490851773 /
  • Aantal plaatsen: 195  / Hoogte: 21 m
   Afstand vanaf Utrecht:1118 km,
   waarvan 1097 km snelweg.
   GPS coördinaten: 43.98575 / 4.82287
   (43° 59' 8.7'' N    4° 49' 22.3'' O)

  Faciliteiten:

  • Rivier
  • Huisdieren toegestaan
   True
  • Verhuur van accommodatie
  • Huisdieren in verhuuraccommodatie toegestaan
Top van de pagina
Top van de pagina

Meningen over Camping Parc des Libertés

Camping Parc des Libertés
Laatste mening

Algemene beoordeling

Heerlijk ontspannen sfeertje op deze camping. Tijdens het festival van Avignon logeren ook diverse deelnemers op de camping die dan soms nog wat oefenen of een try-out geven. Superleuk! De hele sfeer op de camping ademt vrijheid, blijheid. Sanitair is wat minder, maar daar kun je jezelf op aan passen. Douches zijn warm, dat is 't belangrijkste.
Mevr. Yvonne  02-08-2013
Plaats mening
Mening nr: 59665
Datum: 02-08-2013
Mevr. Yvonne 
juli - augustus 2013
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 6|

Algemene beoordeling

Heerlijk ontspannen sfeertje op deze camping. Tijdens het festival van Avignon logeren ook diverse deelnemers op de camping die dan soms nog wat oefenen of een try-out geven. Superleuk! De hele sfeer op de camping ademt vrijheid, blijheid. Sanitair is wat minder, maar daar kun je jezelf op aan passen. Douches zijn warm, dat is 't belangrijkste.
Mening nr: 57445
Datum: 11-08-2012
Mevr. Inge 
juli - augustus 2012
Algemene indruk: 8| Kwaliteit Sanitair: 3|

Algemene beoordeling

Wij kwamen per toeval op deze camping terecht, omdat de meeste andere campings in / bij Avignon vol zaten. Uiteindelijk hebben we hier 2,5 week gestaan, steeds tussentijds bijgeboekt. De camping is zeer goedkoop, wij betaalden zo'n 12,50 per nacht voor 2 personen met tent. Deze camping doet haar naam in alle opzichten eer aan. Over de sfeer en ligging: deze is grandioos! Je kampeert als het ware in een bos, met in het midden een complex voor jeugdkampen en daar omheen diverse grote kampeervelden. Op een aantal velden zijn de plekken met een kalklijn en bordjes afgebakend. Vaak staan er bomen in/op jouw plek en daar zet je dan je tent of caravan om heen, past meestal en zo niet, dan kies je zelf een plek, waar het wel past. Liberte! Op andere velden is niets aangegeven en zoek je dus zelf je plek. Liberte! De vele bomen zorgen voor genoeg schaduw en het zonlicht wordt er prachtig door gefilterd. Op de camping zijn minstens 5 katten, waarvan er enkele het terrein afstruinen. Stel je dit niet op prijs, dan jaag je ze makkelijk weg. Naast de onvermijdelijke insecten hebben wij daarnaast eekhoorntjes en een egeltje gezien, heel leuk. Het personeel is heel vriendelijk. Men is ingesteld op de kinderkampen en kookt hier ook voor. Dezelfde menu's worden echter ook voor een laag bedrag aan de campinggasten aangeboden. Zeker de moeite waard er 's avonds een keer gebruik van te maken op het gezellige terras. Jammer is dat er 's ochtends enkel stokbrood te verkrijgen is (vooraf reserveren), geen croissantjes of iets dergelijks. De ligging vinden wij prima, er is een bushalte voor de camping richting Avignon (ongeveer 5 minuten) en ook ben je in 5 minuten per auto op de gratis parkeerplek Ile Piot, waarna je te voet of met de gratis shuttle zo in Avignon centrum bent. Het publiek is zeer gevarieerd qua leeftijd, samenstelling en verblijfsmiddel. Veelal Fransen en daarnaast een mix van Denen, Nederlanders, Duitsers, etc. Maar dan het sanitair: helaas is dit voor Nederlandse maatstaven ronduit ranzig. Veel schimmel en spinnewebben in de douches en door ongelijke vloer en slechte afvoer sta je in sommige douches tot boven je enkels in het water. De toiletten worden te weinig en niet goed gepoetst en de prullebakjes bij de dames te weinig geledigd. Soms weinig waterdruk en bij de afwaskranen is het water veelal te koud om te kunnen afwassen. Tsja. Ook hierbij hanteert men dus het credo van 'liberte', 'alles moet kunnen'. De sfeer van vrijheid en gastvrijheid maakte voor ons veel goed en onze maatstaf leek met de dag ruimer te worden. Afwassen deden we bij de tent met gekookt water, douchen met de slippers aan en bij toiletbezoek poetsten we vooraf zelf met papier. Onze conclusie: de camping is een bezoek en verblijf(spoging) zeker waard! Wil je bovendien zonder te reserveren naar Avignon, dan weet je dat je hier altijd terecht kunt.